ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ... - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 11 FirstFirst ... 91011
Results 151 to 162 of 162
    πολύ καλά του απάντησες. κ του έδειξες οτι είναι κατώτερος των περιστάσεων κ κράτησες ένα επίπεδο. εγώ θα απαντούσα κάτι σε στυλ αί...σου κωλόπαιδο ή "γεια σου ασχημούλη,μυτόγκα, βλάκα, παρθένε κτλ" που θα έριχνε το επίπεδό μου κ μετά θα ένιωθα κ κακιά κ χονδρή.

δυστυχώς όλους μας επηρεάζουν αυτά. δν είσαι από χαρτί. έχεις ευαισθησίες. δν είναι κακό που σε πείραξε κ σε έριξε. κακό θα ήταν να ξεσπούσες στο φαί για να νιώσεις καλύτερα. ή να ξεσπούσες με ανάλογη συμπεριφορά σε έναν άλλο άνθρωπο.

Senior Member
    Ναι... τι ωραία που στα είπαν
    Νομίζω καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του...
    Τα θέματα και οι εφηβικές ανασφάλειες του μικρού δεν έχουν να κάνουν με τη δική σου εμφάνιση αλλά με το δικό του ζόρι..
    Μην ξεχνάς πως τα αγόρια στην εφηβεία είναι για κάποιο λόγο πάρα πολύ σκληρά το ένα με το άλλο...
    Θυμάμαι πόσο σκληρά και ωμά σχόλια έκαναν οι παιδικοί μου φίλοι ο ένας στον άλλο μαζί με βρισιές, για την ανατομία, το βάρος τα αφτιά, τη μύτη τα μπράτσα, τις επιδόσεις στα σπορ... Κοροϊδία παντού και σε όλα.. Ποτέ δεν το κατάλαβα...
    Μπέρδευαν την ειλικρίνεια με τη λεκτική βία...

Τα λόγια του ήταν ο καθρεφτης του δικού του εαυτού και της δικής του εικόνας,
    γλυκό και μυρωδάτο μας :)

Κορίτσια μου υπέροχα, σας ευχαριστώ μία μία ξεχωριστά για τις πολύτιμες απαντήσεις σας που με βοήθησαν πολύ!
    Να είστε καλά!
    Σας ευχαριστώ!

Senior Member
    Ρανάκι,

κάθε μέρα βλέπω, μιλάω, ακούω δεκαπεντάχρονους και δεκαπεντάχρονες, η δουλειά μου στο σχολείο με έχει σε συνεχή επαφή μαζί τους, με τα καλά τους, με τα κακά τους..Πίστεψέ με, είναι πολύ σκληρά τα παιδιά αυτής της ηλικίας, και έχουν δίκιο τα κορίτσια που σου λένε πως είναι οι δικές τους αδυναμίες που κάνουν προβολή πάνω σε άλλους που απευθύνουν τις προσβολές τους.. Και συνήθως, όχι πάντα γιατί υπάρχουν και τα νέτα σκέτα κ*&^παιδάκια, αυτά τα παιδιά έχουν υποστεί τα ίδια προσβολές και χαντάκωμα και υποτίμηση. Και την επιστρέφουν σε όποιον πάρει ο χάρος για να νιώσουν την υποτιθέμενη "δύναμή" τους.
    Κάποτε ένα από αυτά μου είχε κάνει add στο φέισμπουκ με το όνομα συμμαθήτριας του(fake account), και ενώ ήταν από τα παιδιά που στήριζα με επιμονή γιατί κάθε μέρα έπεφτε θύμα πειραγμάτων και εκφοβισμού, εκείνος μου έστειλε προσβλητικό προσωπικό μήνυμα, γράφοντας μου, "Είστε χοντρή και άσχημη σε αυτή τη φωτογραφία" . Από όλο τον κόσμο που θα ήθελε να απευθύνει το μένος του, διάλεξε εμένα που ήμουν ο σύμμαχός του στις αδικίες που υπέφερε! Άβυσσος η ψυχή του καταπιεσμένου ανθρώπου.

Μην κολλάς, εσύ ξέρεις τι είσαι, έτσι και αλλιώς, δεν έχει νόημα να σκεφτούμε παραπάνω την ασχήμια των λεγόμενων του και την προέλευση της κω*&^παιδίστικης συμπεριφοράς του.

Πάμε παρακάτω!

Senior Member
    Σήμερα πόνεσε η καρδιά μου... Οκτώ μήνες χαμάλης. Σε μια δουλειά που ταλαιπωρείται το σώμα και πονάει το μυαλό μου. Σήμερα άκουσα στα αφτιά μου να ηχεί πεντακάθαρα η φωνή συγγενικού μου προσώπου. "Εγώ χαμάλης κανενός δε θα γίνω. Άλλοι θα μου φέρνουν τον καφέ και θα μου βγάζουν φωτοτυπίες", πριν 10 χρόνια μου το είπε αυτό. Τότε του είχα ανακοινώσει όλο χαρά ότι θα έκανα πρακτική σε μία άλλη θέση... 10 χρόνια μετά ακόμα επιλέγω να είμαι ο χαμάλης των άλλων λοιπόν...

με συγχωρείς μαρουλένια κ με όλο το θάρρος ,για μένα η νοοτροπία του συγγενή σου είναι χαλασμένη μέχρι τα μπούνια κ σε παρακαλώ να μην την υιοθετήσεις.
    για μένα ο ηγέτης κ ο καλός επαγγελματίας δν είναι αυτός που περιμένει να του φέρουν τον καφέ και άλλες τέτοιες ξιπασιές ,κ ένας τέτοιος είναι καταδικασμένος να αποτύχει ή ζει εις βάρος άλλων κ από και κλείεται να νιώθει ολοκληρωμένος κ καλός άνθρωπος.

ξέρω οτι για άλλους η ζωή τα φέρνει εύκολα κ για άλλους δύσκολα αλλά αυτά τα χαμαλίκια είναι παράσημα για σένα κ όχι κάτι για να νιώθεις κατώτερη. είναι λογικό να κουράζεσαι κ να θέλεις κάτι καλύτερο για σένα και αυτό πρέπει να πιστεύεις αλλά να μην νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου. να πονάει το κορμί σου ναι αλλά όχι η καρδιά σου. γέμισε την με περηφάνια κ ήλπιζε κ πίστευε στα καλύτερα, ακόμα κ αν βγουν φρούδες οι ελπίδες . εγώ ,μια άσχετη ξέρω, είμαι περήφανη για σένα. πιστεύω οτι κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, είσαι εργατική κ έξυπνη. επίσης ώριμη κ μορφωμένη. τα ζηλεύω όλα αυτά ,δν τα έχω κατακτήσει ακόμα, κ τα χαίρομαι κ τα θαυμάζω.

αυτή είναι η γνώμη μου κ δν ξέρω αν σου φαίνονται αερολογίες ,βλακείες αλλά ήθελα να την πω.

Senior Member
    Η γνώμη σου με έκανε να σηκωθώ το Σάββατο με περισσότερο θάρρος και σε ευχαριστώ για αυτό.
    Δεν ξέρω αν είμαι όλα αυτά που λες.
    Τον τελευταίο καιρό δεν έχω πολύ καλή γνώμη για μένα.
    Σβήνει η ανυπερβλητοσύνη.

Για το συγγενή μου έχεις δίκιο..
    Πώς ξύπνησε η επιρροή του μέσα μου θα' θελα να' ξερα...
    Κάποιοι άνθρωποι που μας στιγμάτισαν μάλλον όσο κι αν τους αφήνουμε στο περιθώριο συνεχίζουν να με επηρεάζουν συνειδητά κι ασυνείδητα..... Oh well...

Senior Member
    Να λοιπόν που σήμερα θα ξαπλώσω κι εγώ στο ντιβάνι... Ναταλάκι μου, έστω κι αν δεν μπορείς να με αναλάβεις, σε επαγγελματικό επίπεδο, με σήκωσες και με σηκώνεις παρόλα τα κιλά που κατά καιρούς είχα και έχω με όλα όσα κουβαλώ και με βαραίνουν. Όλα τα τσαλίμια και η μαεστρία σου σε επίταξη για να με ελαφρύνεις... οι γνώσεις σου, η αγάπη σου για τις τέχνες, για το ωραίο, το καλό και το αγαθό, η δοτικότητα σου, είναι από τα σπουδαιότερα δείγματα του πολυδιάστατου χαρακτήρα σου :)
    Σήμερα δύο μέρες πριν το βαριατρικό χειρουργείο, βιώνω μία από τις μεγαλύτερες προσωπικές μου ήττες που ακόμα παλεύω να διαχειριστώ. Σήμερα φοβάμαι. Η ζωή μου, η ψυχή μου, έχουν ακρωτηριαστεί από τον διαρκή πόλεμο με την υπερφαγία και την συναισθηματική μου πείνα (πως διψά η νύχτα για φως...). Με την απόφαση μου για το χειρουργείο νιώθω ότι θα ακρωτηριάσω και το σώμα μου. Δεν μου είναι εύκολο να το δεχτώ κι ακόμη και τώρα τραμπαλίζομαι... αιμορραγίες, διαφυγή, πόνος, μαλλιά, ραφές, νυστέρια, λέξεις, λέξεις που με τρομοκρατούν, γυρνάνε μες στο μυαλό μου (και σκέφτομαι σαν ποιος γλάρος τάχα να τις φορτωθεί στις φτερούγες του...). Θέλω να είμαι θετική και να το βιώσω ως λύτρωση. Αυτό θα επιδιώκω μέχρι να έρθει η στιγμή που θα κλείσω τα μάτια και θα αφεθώ... στ' αλήθεια, να που φτάσαμε εδώ, χωρίς αποσκευές... μα μ' ένα τόσο ωραίο φεγγάρι.

Κάντε μια προσευχή και για μένα.

Για όλους όσους έχετε βιώσει αυτή την εμπειρία, θα σας δω απέναντι :)

Senior Member
    Νεφέλη, καλή επιτυχία και καλή ανάρρωση σου εύχομαι.

Είναι γενναία η επιλογή σου. Προσπάθησε να αποδιώξεις τις άσχημες λέξεις... Όλα θα πάνε καλά. :)

Να μερικές, από το Α ως το Ω, όμορφες λέξεις να σε συντροφεύσουν:

Αγάπη, Βοήθεια, Γέλιο, Δράση, Ελπίδα, Ζωή, Ηρεμία, Θάρρος,
    Ίαση, Κάθαρση, Λύτρωση, Μετάβαση, Νίκη, Ξεκούραση, Ολοψυχία, Πάθος,
    Ρόδα (τα λουλούδια ντε), Συμπαράσταση, Τόλμη, Υγεία, Φιλία, Χαρά, Ψυχραιμία, Ωφέλεια

(το Ω ήταν δύσκολο, χαχα! :P)

Και περιμένουμε όμορφα νέα, σύντομα!

http://3.bp.blogspot.com/-S0eZm9Dqml...isy-flower.gif

Senior Member
    Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου. Τις έχω διαβάσει τις λέξεις, τις έχω φωνάξει, τις έχω μυριστεί/γευτεί και με έχουν αυτές αγγίξει ... οπότε όλες μου οι αισθήσεις έχουν συναινέσει και κληθεί με αυτή την θετική σου έμπνευση :) ευχαριστώ πολύ

Senior Member
    Originally posted by Nefeli-

... λέξεις που με τρομοκρατούν, γυρνάνε μες στο μυαλό μου (και σκέφτομαι σαν ποιος γλάρος τάχα να τις φορτωθεί στις φτερούγες του...).
    Δευτέρα πρωί, 9:11', την ώρα που ετοιμαζόσουν να σε πάρουν, αυτός ήταν ο γλάρος που φορτώθηκε τα "αχ" σου στις φτερούγες του,
    ώστε να κλείσεις τα μάτια γαλήνια για το πέρασμά σου στο απέραντο γαλάζιο μιας ατάραχης θάλασσας με στραφταλίζουσες ελπίδες...
    Όσο για το βάρος σου στην έγνοια μου... ούτε καν πούπουλο από τη φτερούγα του... Αγάπη είσαι κι η αγάπη πάντα όλα τα μπορεί!

Senior Member

Page 11 of 11 FirstFirst ... 91011