Results 1 to 6 of 6
Thread: γεια σας ...κι απο μενα
-
18-03-2009, 15:39 #1
Καλώς όρισες piggy. Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, αλλά νομίζω ότι όσον αφορά την διατροφή κάθε άλλο παρά δύσκολη είναι. Απλά για αρχή λες: "ας μην τσιμπολογήσω σήμερα, ας ρίξω λιγότερη ζάχαρη στον καφέ μου, ας μην φάω πολύ ψωμί κι ας πιω επιτέλους ένα μπουκάλι νερό". Έτσι αρχίσαμε οι περισσότερες μας μέχρι που τελικά και χωρίς να το καταλάβουμε χάθηκαν τα πρώτα κιλά κι αφού μας άρεσε οργανωθήκαμε!
Μην σκέφτεσαι τον γάμο σου σαν αφορμή για να χάσεις κιλά. Δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσει. Αντιθέτως θα σε αγχώσει περισσότερο. Κι αλλού το είχα διαβάσει κι όταν ήρθε κι η δική μου η σειρά, το μυαλό μου ήταν σε όλα τ'άλλα για την ετοιμασία του γάμου παρά για το πως θα είμαι την ημέρα του γάμου!
Οπότε χαλάρωσε, απόλαυσε την διατροφή σου με μέτρο κι όλα θα μπουν στην σωστή σειρά!
- 19-03-2009, 12:39 #2
Piggy καλως μας ηρθες!Μα ρε κοριτσια,τι ψευδωνυμα διαλεγετε,ακου να λες τον εαυτο σου γουρουνιτσα!Δε συμφωνω,περα απο τη σχεση μας με το φαι,δεν εχουμε αλλα σημεια να τονισουμε,απο την προσωπικοτητα μας,τα γουστα μας,τα ονειρα μας?Αντε,αντε,αρχισα με το μαλωμα,κατσε τωρα να σου πω τα αλλα.Συγχαρητηρια για τη νεα αρχη ζωης που θα κανεις,δε θα πρεπει με τιποτε να αγχωθεις,συμφωνω με τη Μαρια,αλλα συνηθως ενας χρονικος στοχος μας βαζει σε καλη πορεια,αρκει να το δουμε ψυχραιμα,οχι ως χατζαρα που κρεμεται πανω απ'το κεφαλι μας!Δηλαδη,να το παρεις καπως χαλαρα,κοψε τα πολυ θερμιδοβορα φαγητα,τα πολλα γλυκα,ψωμια,βουτυρα,θα δεις ετσι αποτελεσματα σιγουρα.Σου ευχομαι καλη επιτυχια!Α,και να μη ντρεπεσαι για το σωμα σου,κιλα ειναι,θα φυγουνε ματια μου,προσπαθεια θελει!
19-03-2009, 19:11 #3
...και, ξεκινα γυμναστική γλυκειά μου. Γυμναστήριο, περπάτημα,κάτι που να σ΄ευχαριστεί και να σε "ξεκουράζει" σε μόνιμη βάση. ΄Οχι κάθε μέρα, βάλε ένα στόχο δύο φορές την εβδομάδα ας πούμε ,αλλά τήρησέ το ο κόσμος να χαλάσει. Θα σε βοηθήσει πίστεψέ με, μετά από λίγο καιρό δεν θα βλέπεις την ώρα να κάνεις τη γυμναστική σου και...ακόμα κι αν ,με το άγχος και το τρέξιμο ξεσπάς στο φαγητό, η γυμναστική θα σε βοηθήσει να μην το παρακάνεις, θα κρατήσει το σώμα σου από το να φουσκώσει και θα εκτονώσει το άγχος σου.
19-03-2009, 19:39 #4
Piggy γεια σου και απο μενα και η ωρα η καλη που λενε...Ο γαμος απο μονος του ειναι μια στρεσσογονος διαδικασια ειδικα ετσι οπως εχει καταντησει να γινεται σημερα,μην επιβαρυνεσαι με εξτρα αγχος.Βαλε εναν πολυ απλο στοχο,2-3 κιλα το μηνα το πολυ,αν μπορεις ξεκινα και λιγο περπατημα(θα φτιαξει η γραμμη σου και κιλα να μη χασεις) και μη στεναχωριεσαι για τα κιλα.Μια κουκλα θα εισαι,μην πεφτεις στην παγιδα του "προνυφικου συνδρομου".Ετσι το εχω ονομασει γιατι εχω δει 2 μου ξαδερφες και 1 φιλη μου να πηγαινουν στην εκκλησια υποσιτισμενες και εχοντας και απο μια λιποθυμια στο ενεργητικο τους τις προηγουμενες μερες απο την εξαντλητικη διαιτα και 2 μηνες μετα το γαμο ειχαν παρει ολα τα κιλα που ειχαν χασει+ποσα ακομη....Τι κερδισαν?Τι ευχαριστηθηκαν?Με το που περασε ο γαμος επειδη ειχαν πιεστει υπερβολικα ετρωγαν ακαταπαυστα.Δεν ξερω,μπορει και εγω οταν ερθει η ωρα με το καλο να κανω τα ιδια,ας μη λεω και μεγαλα λογια,αλλα δεν αξιζει να χαλαμε ετσι τη ζωουλα μας..Γι αυτο ηρεμα και χαλαρα,σφυριζε καμια φορα ανεμελα-εμενα με βοηθαει οταν ειμαι στρεσσαρισμενη-κανε μια καλη διατροφη-ισως και απο διαιτολογο-χωρις να στερηθεις τιποτα,πολυ μικρες μονο θυσιες και μην καταληξεις και εσυ σαν τα παραδειγματα που σου ειπα.Ειναι κριμα ρε παιδια.Ο αντρας σου εξαλλου ετσι σε ξερει και του αρεσεις,οποτε προφυλαξε τον εαυτο σου μην πεσεις σε τετοια παγιδα.Και ξεκινα χαλαρα ενα προγραμματακι απο τωρα..Να εισαι καλα!
20-03-2009, 03:52 #5
Originally posted by piggy
.Ειναι εδω και αρκετο καιρο που δουλευω την σκεψη της διαιτας αλλα η αποφαση ειναι δυσκολη και ο βασικος λογος ειναι οτι δεν θελω να απογοητευτω και να γελοιοποιηθω με μια ακομη αποτυχημενη προσπαθεια αλλα νιωθω οτι ο χρονος με πιεζει γιατι στο τελος καλοκαιριου παντρευομαι και δεν θα ηθελα να ντρεπομαι για τον εαυτο μου εκεινη τη μερα
αφού ως προς τα άλλα με κάλυψαν τα κορίτσια.Δες τώρα τι κάνεις:Πέρα του ότι διαλέγεις το όνομα αυτό
(εγώ στο εξής θα σε λέω ροζένια,να ξέρεις)επιπρόσθετα σχεδόν προδικάζεις πως η προσπάθεια σου αυτή θ'αποτύχει!
Κι άλλος αρνητισμός δηλαδή!Αν αυτό πιστεύεις τότε συνειδητά ή ασυνείδητα αυτό θα καταφέρεις!Να είσαι σίγουρη!
Ακόμα και ο στόχος που βάζεις των 30 κιλών και αμέσως μετά τον παίρνεις πίσω υποδηλώνει πόσο δεν πιστεύεις σ'εσένα
και σ'αυτό σου το εγχείρημα!Κι αν τώρα στο ξεκίνημα σου δεν έχεις όλη την ενέργεια και τη δύναμη της πίστης σου,
τότε πώς περιμένεις ν'αντιμετωπίσεις μ'επιτυχία τις δύσκολες στιγμές,που στην πορεία θα βρεθούν στο δρόμο σου;
Οκ,καταλαβαίνω πως δεν είναι η πρώτη σου προσπάθεια,πως πιθανόν κουράστηκες και οι προηγούμενες αποτυχίες έχουν αφήσει
τα σημάδια τους στην αυτοπεπεοίθηση σου.Σεβαστό,ανθρώπινο,κατα� �οητό,αλλά ως ένα σημείο!Η γελοιοποίηση πού κολλά;
Γιατί νιώθεις υπόλογη στους άλλους και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό,που προτιμάς να μην ξεκινήσεις καν από το να πρέπει να χειριστείς το ενδεχόμενο
ν'απολογηθείς που δεν τα κατάφερες;Φαντάζομαι πως υφίστασαι επιπρόσθετες πιέσεις λόγω και του επικείμενου γάμου κι έχεις στρεσαριστεί αρκετά.
Λοιπόν,παίρνουμε βαθειές ανάσες,χαλαρώνουμε,μαζεύου με όλη τη θετική ενέργεια που έχουμε μέσα μας και ξεκινάμε!
Τραβάμε μια διαχωριστική γραμμή εδώ,αναφορικά με ότι έγινε στο παρελθόν και ξεκινάμε την πρώτη και τελευταία μας προσπάθεια!
Βελτιώνουμε σταδιακά τη διατροφή μας,βάζουμε δειλά δειλά την άσκηση(ακόμα και καθημερινό περπάτημα κάποιων λεπτών αρκεί,
αν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα)και χωρίς χρονοδιαγράμματα και κυρίως χωρίς να υποσχεθούμε σε κανέναν τίποτα,
χωρίς καν να δηλώσουμε πως ξεκινάμε δίαιτα,(α,ναι!βάζουμε Χ και στη λέξη αυτή που μόνο αντίδραση βγάζει)χαλαρά,
με καλό παρεάκι(εμείς είμαστε αυτό,σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες)εγώ είμαι σίγουρη πως το αποτέλσμα θα σε εντυπωσιάσει!
Καλό σου ξεκίνημα λοιπόν κι εμείς εδώ είμαστε!Μη μασάς!Θα τα καταφέρεις αρκεί να το πιστέψεις εσύ!
20-03-2009, 12:12 #6
χαχαχαχα!Αλήθεια;
Λες να είμαι χαμένη δίδυμη αδερφή της,ροζένια μου;
Η άλλη εκδοχή αφορά τις μαγικές μου ιδιότητες,που όλο με προκαλείτε να τονίζω...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία