Είμαι καλοφαγάς, τι να κάνουμε!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Είμαι καλοφαγάς, τι να κάνουμε!

Καλημέρα σε όλους.Χαίρομαι πολύ που ανακάληψα αυτό το φορουμ.Πριν γίνω μέλος διαβασα τις ιστορίες πολλών απο σας και βρήκα τον εαυτό μου μέσα σαυτες.Είμαι 26 χρονών και τα τελευταία 8 χρόνια "βρίσκομαι σε δίαιτα", σε ένα τρομερό σκαμπανέβασμα κιλών.Έχω ύψος 1,72.Στο σχολέιο ήμουν μια κανονική κοπέλα,ποτε δεν είχα ανέβει πάνω απο 70 κιλά.Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν άρχισα να σπουδάζω, να δουλεύω και να μένω μόνη μου.Πολλές φορές ειχα πάρει κιλά, τα ξαναχανα και μετά πάλι τα ίδια.Σε καποια φάση που είχα φτάσει κοντα 80 κιλά λέω θα αδυνατισω.Αδυνατισα λοιπόν, με θερμιδική δίαιτα, έχασα καμια δεκαριά κιλά σε ενα χρονο περίπου.Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ.Όχι μόνο τα ξαναπήρα αλλα το 2006 έφτασα να ζυγίζω 92 κιλά.Τότε ξεκίνησα πάλι σοβαρή (γιατι υπηρξαν και πολλές ασόβαρες) προσπαθεια να ασυνατίσω.Έφτασα τα 76 κιλά αλλα δυστυχώς πάλι ξαναπήρα κιλά πριν φτάσω το στόχο μου.Για να μη πολυλογώ με τα σκαμπανεβάσματα μου, αυτή τη στιγμή ειμαι 84 κιλά.Το καλό είναι οτι δεν ξαναέφτασα την κορυφή μου, τα 92.Το κακό είναι οτι δε μπορώ πλέον να το ρίξω σε κανένα προσωπικό πρόβλημα για να δικαιλογηθώ.Πολλά άτομα το ρίχνουν στο φαι λόγω άγχους κλπ.Αλλα προσωπικά ξέρω τι μου συμβαίνει.Απλα μου αρέσει το καλό φαι, τα γλυκά όλες οι πεντανοστημες λιχουδιες (ειμαι και αρκετά καλη μαγειρισα οπότε μπορώ να φτιαχνω ότι παχυντικό μαρέσει).Ο τρόπος ζωής μου δυστυχώς οδηγεί αρκετες φορες να βρισκομαι με φιλους και να τρωω έξω και μαλιστα σε φαση που μπορει να έχω φαει και μεσημεριανο και βραδυνο στο σπιτι.Απλα απο καθαρη λαιμαργία επειδη θα φάνε οι άλλοι δε μπορω να αντισταθω.Και σαυτή την κατάσταση έχω βρεθεί είτε περνουσα καποιο πρόβλημα ειτε ήμουν σουπερ χαρούμενη.Γιαυτο λεω πλεον οτι δε το ριχνω στο φαι λογω ψυχολογικών παραγόντων, ή ισως όχι αποκλειστικά.Απλά είμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα καλοφαγά.Βρήκα το φορουμ ψάχνοντας ιδεες για διαιτα.Αυτη τη βδομαδα (Δευτερα σημερα!) ξεκινάω για πολλωστη φορα δίαιτα.Ελπιζω να τα καταφέρω να φτασω τα 68 κιλά που είναι ο στόχος μου.Και το πιο πιθανό ειναι να τα καταφέρω.Αλλα το θέμα είναι να τα κρατήσω...Εγινα λοιπον μέλος εδω οχι τόσο για την πορεία αυτη των 16 κιλών που θελω να χασω όσο για το μετα, τη συντηρηση.Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και καλώς σας βρήκα.

Senior Member
    καλως ηρθες Deb, καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου. δεν εισαι η μοναδικη που εχεις σκαμπανευασματα, ολες εδω λιγο πολυ την δική σου ιστορια εχουμε ζησει πολλες φορες.....
    καλη δυναμη και κουράγιο,
    απο εδω θα τα λέμε

Senior Member
    Originally posted by basia
    καλως ηρθες Deb, καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου. δεν εισαι η μοναδικη που εχεις σκαμπανευασματα, ολες εδω λιγο πολυ την δική σου ιστορια εχουμε ζησει πολλες φορες.....
    καλη δυναμη και κουράγιο,
    απο εδω θα τα λέμε
    Σε ευχαριστώ πολύ Βάσια.Πραγματικά αυτός ήταν ο λόγος που γράφτηκα.Πόσες φορες δεν ένιωσα οτι είμαι μόνη στην προσπαθεια μου.Και αυτός ειναι και ο λόγος που δε λέω σε κανέναν τίποτα όποτε ξεκινάω διαιτα.
    Κοιτούσα το πρωι τη ντουλάπα μου πόσα όμορφα ρουχα έχω που δε μου κάνουν και λέω κριμα δεν είναι; Να είστε όλοι καλά, θα τα λέμε συχνα.Καλημέρα.

Senior Member
    good luck girl

Senior Member
    Deb ωρες ωρες αναρωτιεμαι, ποσες ...διδυμες αδερφες μου υπαρχουν σε αυτον τον κοσμο?? Χαχαχαχα!! Μα ιδιες?? Εντελως?? Κι εγω ανηκω στην κατηγορια των λιχουδων, αυτων που απολαμβανουν ενα κεφτεδακι και απλη σοκολατα με μουγκρισματα!
    Ξερω κι εγω να μαγειρευω αρκετα καλα, μου αρεσει και μενα να απολαμβανω καθε τι υπεροχο που υπαρχει και κυκλοφορει ελευθερο εκει εξω!
    Κι εγω ενα προβλημα με τα κιλα το ειχα, ειδικα τα τελευταια χρονια.
    Μπαινοντας σε αυτο το forum , ψαχνοντας πληροφοριες για το lipotox(αδυνατιστικα χαπια), ανακαλυψα οτι υπαρχουν πολλα κοριτσια λιχουδικα αλλα ετοιμα να αναλαβουν δραση!
    Μεσα λοιπον απο ολα αυτα που διαβασα εδω, σκεψεις, αποριες, ανησυχιες, αποτυχημενες αλλα και σουπερ επιτυχημενες προσπαθειες απο τα κοριτσια, μπορω να πω οτι εγιναν το κινητρο μου να αλλαξω πορεια εντελως! Ν α φανταστεις, απορω κι εγω με τον εαυτο μου(λιχουδα, ανυπομονη, χωρις πειθαρχια-τουλαχιστον οπως θεωρω εγω την πειθαρχια-, τεμπελιτσα αρκετα, κτλ κτλ)ΠΩΣ καταφερα και ξεκινησα προσπαθεια!! Κι ομως, ειναι ολα μια αποφαση, μια ΓΕΡΗ αποφαση!
    Ξεκινα και θα δεις οτι η ...κατηφορα δε θα αργησει να σε παρει! Πιστεψε με!
    Εδω ειμαστε, ολες συμμαχινες!!!!

Καλη δυναμη και ολα θα πανε καλα! Χαμενα θα πανε τοσα ωραια ρουχαλακια??? Κριμα ειναι....

Senior Member
    Γειά σου Deb κι από μένα!Καλώς σε βρίσκουμε και καλή δύναμη στην προσπάθεια σου!
    Το φαγητό είναι απόλαυση και μάλιστα πολύ μεγάλη κι αυτό που λες δεν είναι καθόλου παράδοξο!
    Ασφαλώς και σχετίζεται και με ψυχολογικούς παράγοντες,όπως άλλωστε και γενετικούς και άλλους...
    Τα ποσοστά συμμετοχής του κάθε παράγοντα είναι σημαντική πληροφορία-σύμμαχος στην προσπάθεια μας.
    Αν π.χ. είναι θέμα απόλαυσης απλά γαστρονομικής ή απόλαυσης που έχει επιφορτιστεί όλο το βάρος του να σε ικανοποιεί
    καθώς δε σου δίνεις ιδιαίτερες άλλες απολαύσεις...Πάντα είναι βοηθητική η αυτοπαρατήρηση και σου προτείνω να την τηρείς.
    Ακόμα όμως και στην περίπτωση που μιλάμε για απόλαυση χωρίς ψυχολογικό υπόβαθρο,υπάρχουν πλέον τόσες νόστιμες ελαφριές
    συνταγές,στις οποίες μπορείς να επικεντρωθείς,εσύ που ξέρεις και να μαγειρεύεις...Δεν είναι πως δεν υπάρχουν λύσεις,όποιοι κι αν είναι οι λόγοι.
    Είτε είναι οι συνθήκες της ζωής μας,είτε οι πειρασμοί λόγω κοινωνικών συναναστροφών,είτε η απόλαυση,είτε τα ψυχολογικά,είτε συνδυασμός τους...είτε...
    Έχεις πλούσιο υλικό εμπειρίας να αξιοποιήσεις υπέρ σου,όσο με το καλό προχωράς προς την επίτευξη του πρώτου σου στόχου,του αδυνατίσματος.
    Το πόσο καλά θα το χρησιμοποιήσεις,το πόσο θα σου αλλάξει βλαβερές συνήθειες κι ό,τι ρισκάρει τη συντήρηση σου θα φανεί στην πορεία...
    Ξέρουμε πάντως καλά πως άμα δε θέλουμε να ξανακαταλήξουμε στο γνωστό μέρος,πρέπει να πάρουμε κάποιον άλλο δρόμο αυτή τη φορά!
    Η εφαρμογή της ίδιας πρακτικής όσες φορές κι αν επαναληθφεί,νομοτελειακά καταλήγει στα γνώριμα!Τίποτα δε θ'αλλάξει άμα εγώ δεν τ'αλλάξω!

Senior Member
    Καλως ηρθες Deb! εσυ κοριτσι μου εισαι δικια μας... σε ολους μας αρεσει το καλο φαγητο το προβλημα ειναι η κακοδιαχειρηση και η ποσοτητα, καλα θα ηταν να τρωμε απο ολα και μικρες ποσοτητες και λιγες φορες την ημερα αλλα δυστυχως δεν ειναι μονο οτι μας αρεσει το φαγακι, ειναι οτι μας αρεσει και η ποσοτητα...και συνηθως τρωμε χωρις να πειναμε...κι ετσι μπαινουν τα κιλα και αντε τωρα εμεις να τα ξεφορτονομαστε!
    Με τοση εμπειρια που εχεις εσυ σε θεματα διατροφης ειναι σιγουρο πως θα τα καταφερεια ξανα, ειδη εχεις χασει αρκετα κιλακια! Σου ευχομαι καλη συνεχεια και συντομα στον στοχο σου!!!

Senior Member
    Κοριτσια ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας. Chrys πραγματικά κάθε φορά που έχανα κιλά μετά απο κάποια φαση με επερνε η κατηφόρα.Το μονο κακό είναι οτι μετα απο αρκετά μεγάλο διαστημα αρχιζα σταδιακά να πέρνω κιλά χωρίς να το καταλαβαίνω.Δυστυχως η ευτυχώς περνω τα κιλά παντου δηλαδη δεν έχω τοπικό πάχος.Παχαίνω συμμετρικά με αποτέλεσμα να πρέπει να παρω 10 κιλά για να δω ότι δε μου κανουν τα ρούχα μου.
    NADINE πραγματικά η υπογραφή σου τα λέει όλα, είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια σου και των περισσοτερων εδώ.Ασφαλώς και παίζει ρόλο η ψυχολογία.Πολλές φορες που έχω πρόβλημα ξεσπάω στο φαι.Αλλα υπήρξαν και περιπτώσεις που ελεγα "εχω αγχος" πχ ως δικιολογία στον εαυτό μου για να γουρουνιάσω.Θέλω να το σταματήσω αυτό.
    Αυτο το τρώμε χωρίς να πειναμε marikaki!Αστα!Πόσες και πόσες φορές δεν τρωω επειδή είναι κυριακή και δεν εχω τιποτα να κάνω και βαριέμαι.Απο καθαρή βαρεμαρα και λαιμαργία.

Και παλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Καλό βράδυ σε όλους μας.

Senior Member
    Originally posted by Deb

NADINE πραγματικά η υπογραφή σου τα λέει όλα, είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια σου...
    Τα φαινόμενα απατούν,γλυκιά μου!ʼδικα εντυπωσιάζεσαι...
    Δεν αξίζω κανέναν έπαινο αξιοθαύμαστης προσπάθειας!
    Ίσως ναι για το παρελθόν,ίσως κάποτε στο μέλλον...όχι πάντως τώρα...
    Και καλά που το είπες να βγάλω την υπογραφή μου,καθότι παραπλανητική...

Senior Member
    Originally posted by NADINE

Τα φαινόμενα απατούν,γλυκιά μου!ʼδικα εντυπωσιάζεσαι...
    Δεν αξίζω κανέναν έπαινο αξιοθαύμαστης προσπάθειας!
    Ίσως ναι για το παρελθόν,ίσως κάποτε στο μέλλον...όχι πάντως τώρα...
    Και καλά που το είπες να βγάλω την υπογραφή μου,καθότι παραπλανητική...
    Χμ φοβάμαι πως δεν κατάλαβα ακριβώς.Αλλα έχεις χάσει πολλά κιλα και μου έκανε θετική εντύπωση.Τι έχει συμβεί, μήπως έχεις φάει φρίκες και εχεις διακόψει (προσωρινά) την προσπάθεια?