Results 1 to 12 of 12
Thread: Δίαιτα και έντονη γυμναστική....
-
21-03-2009, 20:52 #1
Δίαιτα και έντονη γυμναστική....
Γεια σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στον αγώνα. Σας γράφω την προσωπική μου εμπειρία, μήπως και γλιτώσει κανένας άλλος....Είμαι 1,67 και 65 κιλά αυτό το διάστημα. Πέρσι που ξεκίνησε το πρόβλημα μου ήμουν 68.
Λοιπόν ας κάνω μια σύντομη αναφορά στα προηγούμενα. Είμαι 26 πλέον και από τα 23 και μετά έχω σκαρφαλώσει 3 φορές στα 72 και έχω κατέβει 3 φορές στα 61. Τις δύο πρώτες σταματούσα τη δίαιτα για διάλειμα μιας εβδομάδας, και μετά δεν μπορούσα να ξαναμαζευτώ. Την τρίτη και φαρμακερή, από τα 68 μέχρι τα 61, είδα και έπαθα. Ήθελα να αδυνατίσω μέχρι το γάμο μου, με έπιασε άγχος και πλακώθηκα στο γυμναστήριο, power plate και όργανα, και λίγη αερόβια. Αποτέλεσμα; στέγνωσα στο πάνω μέρος του σώματός μου και τα πόδια μου παρέμειναν σαν του Ζιντάν!!!Στα 61 κιλά φορούσα παντελόνι που φοράω και στα 65 και στα 66...
Φέτος βρήκα μια διαιτολόγο της προκοπής και μου είπε ότι από τη γυμναστική το λίπος έχει πετρώσει πάνω στους μυς των ποδιών μου. Δεδομένου ότι εγώ έχω πιο πολύ πόδια, και όλες οι ασκήσεις ήταν στα πόδια...
- 21-03-2009, 21:45 #2
Dodaki γεια και σε σενα!Δεν το χα ξανακουσει αυτο που λες,το λιπος να πετρωνει στους μυς?Μηπως δημιουργησες πολυ μυικο ιστο λογω μη αεροβιας ασκησης και λογω πολλως μυων δεν"ξεφουσκωνεις" στα ποδια?Χρειαζοσουν δηλαδη περισσοτερη αεροβια?Τωρα τι διατροφη ακολουθεις?Τοτε που γυμναζοσουν τοσο πολυ εκανες και καποια συγκεκριμενη διατροφη?Σε χαιρετω!
22-03-2009, 10:14 #3
Καλημέρα σας!
Κι εγώ κάποια στιγμή είχα ακούσει ότι η γυμναστική σε φουσκώνει κι ότι μπορεί να ανεβάζει την ένδειξη της ζυγαριάς. Ξέρω όμως ότι η αερόβια άσκηση ΄΄καίει΄΄ το λίπος.
22-03-2009, 14:19 #4
Καλημέρα κορίτσια!
Θα σας πω ακριβώς τι εννοώ. Έχω τον τύπο του σώματος, που όταν παχαίνω τα παίρνω όλα πόδια και γλουτούς. Στα 68 λοιπόν που ξεκίνησα το γυμναστήριο, είχα μια υποψία κοιλίτσας αλλά κυρίως πόδια! Είχα λοιπόν τη φαεινή ιδέα να πέσω με τα μούτρα στο powerplate. Παράλληλα είχα ξεκινήσει με μία διαιτολόγο μια νορμάλ δίαιτα. Έχασα στην πρώτη εβδομάδα 1 κιλό, και μετά στάσιμη. Από τη στιγμή που εγώ γνώριζα ότι ήμουν απόλυτα πειθαρχημένη στη διατροφή μου, θεώρησα ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο διαιτολόγιο. Εκείνη μου έλεγε να σταματήσω το powerplate και να κάνω μόνο διάδρομο αλλά στο γυμναστήριο μου είπαν ότι θα χάνω μυική μάζα μόνο με διάδρομο...Έτσι τι έκανα, συνέχισα να πηγαίνω σε αυτή για λιπομτρήσεις, γιατί μου την είχαν συστήσει ως εκπληκτική και είχα προπληρώσει αλλά έκανα τη δίατα του γυμναστηρίου.
Θέλετε να ακούσετε διατροφή; Πρωί ένα μπωλ δημητριακά με γάλα, ενδιάμεσα μαύρο τοστ με γαλοπούλα 1% και αρλα τυρί 5%, μεσημεριανό (πάντα) κοτόπουλο βραστό ή ψητό, μοσχάρι, χορινό ή μπιφτέκι (χωρίς αβγά και ψωμια) με μισή κούπα ρύζι και σαλάτα, 1 φορά την εβδομάδα όσπριο χωρίς ψωμί ή τυρί, το απόγευμα μία μπανάνα αν πήγαινα γυμναστήριο, ή όποιο άλλο φρούτο αν δεν πήγαινα. Βραδινό: (το μαρτύριο μου) τόνο σε νερό σκέτο ή με λίγο μαρούλι, ή που και που σαλάτα με γαλοπούλα βραστή ή κοτόπουλο ψητό.
Το μόνο καλό που είχε αυτή η δίαιτα ήταν την Κυριακή έτρωγες ότι σου κάνει κέφι.
Αυτά ως προς τη δίαιτα. Γυμναστική τώρα.
Έκανα 3 φορές την εβδομάδα powerplate και μισή ώρα αερόβια την κάθε φορά. Καμιά φορά πήγαινα ενδιάμεσα και έκανα όργανα για τα πόδια γιατί πίστευα ότι θα φύγουν πιο γρήγορα.
Επειδή είχα πολύ πείσμα μέσα μου, στο powerplate κάθε φορά ανεβάζαμε την ένταση, τη διάρκεια και το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων...
Εγώ όμως ήρθα αντιμέτωπη με μία εντελώς νέα και ψυχοφθόρα κατάσταση στη ζωή μου. Αυτή της κολλημένης ζυγαριάς...Τον πρώτο μήνα έχασα 3 κιλά, τον επόμενο 2 και τον τελευταίο τίποτα. Δεν έλεγε η ζυγαριά να πέσει από τα 61,8 με τίποτα...Στο γυμναστήριο μου έλεγαν ότι είναι από το άγχος που είχα με το θέμα, όπως σας είπα και στο προηγούμενο μήνυμα όμως, στο πάνω μέρος του σώματος μου είχα στεγνώσει...Είχαν αρχίσει να φαίνονται κόκαλα στους ώμους, είχε στεγνώσει ο θώρακας μου, φαίνονταν τα πλευρά μου, το στήθος μου ήταν μισό και η μέση μου σαν παιδιού 12 χρονών, τα πόδια όμως εκεί! Θέλω όμως να σας πω, ότι εγώ κανονικά σε αυτά τα κιλά 62 δηλ. είμαι ΟΚ, κάποια με περισσότερη αυτοπεποίθηση από εμένα θα θεωρούσε τις καμπύλες της σέξι..
Τώρα 9 μήνες μετά, εννοείται ότι τότε τα παράτησα γιατί μου έλεγαν στο γυμναστήριο ότι πρέπει να πέσω στα 55, έστω κι αν κάνω μήνες αυτή τη διατροφή, και έφτασα 66. Τώρα είμαι 65 ξανά, με τον τρόμο ότι η ζυγαριά θα κολλήσει και μόνιμο εχθρό πλέον τα πόδια μου...Ένα φοβερό κορίτσι που βρήκα διαιτολόγο, πολύ καλό επαγγελματία αλλά φανταστικό ΑΝΘΡΩΠΟ (όσοι έχετε ασχοληθεί με τον κλάδο ξέρετε πόσο σπανίζει), μου είπε με απλά λόγια πως το λίπος ήταν συσσωρευμένο στα πόδια, και εγώ με ασκήσεις τέτοιων εντάσεων το έκανα να κολλήσει στους μυς και να σφίξει, αντί να ρευστοποιηθεί εντελώς να φύγει και μου πρότεινε μαζί με τη διατροφή (ισορροπημένη πλέον χωρίς υπερβολές) να κάνω 30 λεπτά διάδρομο το πολύ μέχρι το πέντε 2 φορές την εβδομάδα...
Και μη βιαστείτε να πείτε αν 9 μήνες μετά δεν "ξεπέτρωσε" το λίπος, γιατί έκανα κι άλλη βλακεία. Δύο μήνες πριν τα Χριστούγεννα πήγαινα γυμναστήριο 5 φορές την εβδομάδα x 2 ώρες και έκανα μία ώρα ποδήλατο ή γρήγορο περπάτημα 6,5 δηλ και όργανα μαντέψτε για που; Σωστά όλα τα όργανα του γυμναστηρίου για τα πόδια...Παράλληλα έπαιρνα και λιποδιαλύτες αλλά αυτό είναι άλλο topic από μόνο του!!
22-03-2009, 18:41 #5
Βρε dodaki και μονο που τα διαβασα κουραστηκα,φαντασου εσυ που τα εκανες κιολας!Καταλαβα τι εννοεις,το ειχες παρακανει με την αναεροβια γυμναστικη.Δε χρειαζεται υπερβολη πουθενα στη ζωη μας,αλλα οταν ειμαστε νεοι αν δεν την πατησουμε δε θα μαθουμε.Πιστευω θα ξεμπλοκαρεις τωρα,μεινε μ αυτην την κοπελια και μακρια απο εντονες προπονησεις.Και εγω εχω παρομοιο σωματοτυπο με τον δικο σου,αν με δεις απο τη μεση και πανω με λες αδυνατη,στην κοιλια και τα μπρατσα δυσκολα θα βαλω κιλα,ομως το σπασιμο μου ειναι οι γλουτοι.Ειναι στρογγυλοι και πεταχτοι,δεν καταλαβαινω πως φουσκωνουν και ξεφουσκωνουν τοσο ευκολα,σαν σαμπρελες!Τωρα στα 67 κιλα εχω παρει παντελονι που δε μου κανει ουτε στα 70 ουτε στα 63.Καθε 4κιλο που αλλαζω χρειαζομαι και καινουριο παντελονι.Αnyway,ελπιζω τωρα θα την βρεις την ακρη σου αργα και χωρις στερησεις.Μην ξανααυτοσχεδιασεις,προσοχ� �,ε?Τη διαιτα που αναφερεις και μονο που τη διαβαζω λιποθυμω...Δε θα αντεχα με τιποτα να την κανω.Κρατησου σε πιο ψηλες θερμιδες.Θελουν πολυ υπομονη τα κιλα σου γιατι ειναι λιγα,οπως και τα δικα μου μαλλον..Θα τα καταφερουμε ομως,αργα αργα,ε?Αντε φιλακια!
22-03-2009, 21:39 #6
Απλά απέκτησες πάρα πολύ μυική μάζα στα πόδια. Το καλύτερο είναι να κάνεις αερόβια κάθε μέρα >30 λεπτά και 1-2 φορές την εβδομάδα βάρη με λίγο βάρος και πολλές επαναλήψεις. .. Το power plate άστο μετά για σύσφιξη.
23-03-2009, 07:50 #7
Οι λιποδιαλύτες είναι πολύ κακοί.Μην ξαναπάρεις.Και μην ακούς κουταμάρες που σου λένε.
23-03-2009, 17:03 #8
Aχ dodaki το power plate είναι εξαιρετικό αλλά μόνο για σύσφιξη, όχι για απώλεια βάρους, το έχω πάθει και εγώ πριν από 2 χρόνια που είχα χάσει 5 κιλά και μετά κόλλησα..... Περπάτημα το καλύτερο, έχασα 10 κιλά παλιά περπατώντας. Κρίμα που δεν μπορώ να το κάνω πια. Μάλλον όχι δεν μπορώ δεν έχω χρόνο....
23-03-2009, 18:57 #9
dodaki αν μας αναφέρεις πόσο πλήρωνες την κάθε επίσκεψη στο power plate θα καταλάβουν όλοι γιατί οι τύποι του γυμναστηρίου δεν σάφήναν να το σταματήσεις.. . κι εμένα μου κάναν μεγάλη ζημιά στο γυμναστήριο παλαιότερα.. μην τους εμπιστεύεσαι τυφλά,οι περισσότεροι είναι άσχετοι,τρομπάρουν τα μπράτσα και το παίζουν γυμναστές.Καλή επιτυχία στη νέα σου προσπάθεια
24-03-2009, 00:45 #10
να ρωτησω κατι ασχετο?? τι ειναι οι λιποδιαλυτες?? ειχα παρει απο ενα καταστημα κατι ταμπλετες που κ καλα απορροφουν το λιπος απ'τις τροφες αλλα δν το εχω δοκιμασει ακομα...
Εχει τπτ απ'αυτα ορατα αποτελεσματα η οχι?? :-/
28-03-2009, 14:34 #11
Παιδιά σας έγραψα τα λάθη που έκανα νήπως και προλάβω κανέναν άλλο από ό,τι πέρασα εγώ...
Σχετικά με τις απορίες σας το powerlate το πλήρωνα σχετικά φθηνά σε σύγκριση με άλλα γυμναστήρια, 200 ευρώ τις 24 επισκέψεις, αλλά και πάλι πλήρωσα 500 σε τεσσερις μήνες...οπότε δίκιο έχετε....
Τους λιποδιαλύτες μου τους έφερε κάποιος από το γυμναστήριο, αλλά υπάρχουν και στο internet, αλλά δεν θα το συνιστούσα, η μόνη διαφορά που είδα πάνω μου ήταν δυσκολία να κοιμηθώ, γενική νευρικότητα και υπερένταση...Με 2 ώρες σχεδόν γυμναστική την ημέρα, που υποτίθεται ότι αυτοί δε δουλεύουν χωρίς γυμναστική, δεν είδα το παραμικρό αποτέλεσμα σε 1 μήνα...
Ιωάννα σε ευχαριστώ για τα λόγια σου, προσπαθώ με κάτι πιο ισορροπημένο πλέον, αλλά η ζημιά έχει γίνει, δεν ξεκολλάει η ζυγαριά...αλλά συνεχίζουμε, ε; Υπομονή και δύναμη!!!
Φιλιά σε όλους και καλή δύναμη
28-03-2009, 15:04 #12
Ειναι λιγακι ακριβο το power plate αλλα απο οτι ακουω κανει καλη συσφιξη ε?
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία