Results 1 to 15 of 18
Thread: ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
-
23-02-2009, 23:35 #1
ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
καλησπερα σε ολους.θα ηθελα να σασ πω τη δικη μου ιστορια και να μου πειτε τη γνωμη σας πριν συμβουλευτω καποιον ειδικο.απο οσο θυμαμαι τον εαυτο μου κανω το ιδιο πραγμα.το μισο χρονο κανω υγειηνη διατροφη και γυμναζομαι και το μισο χρονο τρωω ακαταπαυστα.με αποτελεσμα να ειμαι ή 53 κιλα ή 63 κιλα.ή ευτυχισμενη ή δυστυχισμενη και χωρισ ορεξη για κοινωνικη και σεξουαλικη ζωη.συνεχως με απασχολει το σωμα μου.εδω και δυο μηνες ξεκινησα αθλητικη διατροφη και αθλητικη γυμναστικη με εναν ειδικο και τα πηγαινα περιφημα.τα αποτελεσματα ηταν καταπληκτικα.ο γυμναστησ μου ειπε οτι το καλοκαιρι θα ειμαι τελεια και εγω ημουν αποφασισμενη αυτη τη φορα να μην τα παρατησω.αλλα πριν 2 εβδομαδεσ τα χαλασα ολα.15 μερες τωρα τρωω ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και εχω πεσει ψυχολογικα.και ημουν σιγουρη οτι θα τα καταφερνα αυτη τη φορα.δεν κανω ομως ουτε εμετους ουτε πινω καθαρκτικα χαπια.εχω βουλιμια ή ειμαι λιχουδω και δεν μπορω να το ραψω?
- 23-02-2009, 23:49 #2
καλησπερα ντορα :)
τι σημασια εχει η ορολογια?
σημασια εχει το οτι σε καταδυναστευει η ιδεα των κιλων σου, του φαγητου και του φαυλου κυκλου που βρισκεσαι για να ικανοποιησεις την επιθυμια σου για ενα λεπτο σωμα..
τι αλλο κανεις στην ζωη σου οταν δεν σκεφτεσαι τα κιλα που θελεις ναχασεις?σπουδαζεις?δουλευ εις?εχεις καποιασχεση που σε ικανοποιει?περνας ευχαριστα η δημιουργικα καποιες ωρες?τι ονειραα εχεις για το μελλον σου?
24-02-2009, 00:00 #3
εχω μια υπεροχη οικογενεια,δουλευω στη επιχειρηση των γονιων μου και ειμαι ευχαριστημενη ειναι δικη μας δουλεια και την αγαπαω και γενικα ολα στη ζωη μου πανε περιφημα.ειναι κακο να νιωθω ωραια με το σωμα μου? μου αρεσαν πολυ αυτα που μου εγραψες.
24-02-2009, 00:01 #4
λαθος διατυπωση.να ΘΕΛΩ να νιωθω ωραια με το σωμα μου ειναι κακο?
24-02-2009, 08:04 #5
Γεια σου lostdora,οχι φυσικα,δεν ειναι κακο η λαθος να νιωθεις ωραια με το σωμα σου,αλλωστε αυτο επιζηταμε ολες.Απλα,να εχεις τη σωστη εικονα για το σωμα σου,γιατι το μυαλο και η ψυχολογια μας παιζουνε διαφορα παιχνιδια ως προς την εικονα μας,αλλοτε το παραμορφωνουν,προς τα πανω η προς τα κατω.Εσυ πως βλεπεις την προσπαθεια σου?Εχεις καποια ιδεα πως θα αποκτησεις το σωμα που μεσα του θα νιωθεις ομορφα?Καλημερα.
24-02-2009, 09:16 #6
καλημερα και καλως μας βρηκες, για να μας βρεις παει να πει οτι σε εχει προβληματισει η κατασταση σου αλλα και οτι θες να την αλλαξεις, ολα αυτα ειναι θετικα και μπραβο σου που το ψαχνεις
οσο οαφρα το θεμα "ειμαι βουλιμικη?" θα συμφωνησω με την 2sweet2b4go10 και θα σου απαντησω με μια ερωτηση...εισαι δυστηχισμενη? ρωταω οχι για να μου πεις ναι και να σου πω τοτε εισα βουλιμικη αλλα για να σου δειξω οτι μεγαλυτερη σημασια εχουν τα συναισθηματα σου και σε αυτα πρεπει να εστιασεις. Λες οτι οταν εισαι 65 κιλα εισαι δυστηχης και οταν εισαι 55 ευτηχης...σκεψου ομως εκτος απο το σωμα σου εισαι και μια γυναικα, μια κορη, μια επαγγελματιας, μια φιλη ενδεχομενως...βρες τα θετικα σου, στο σωμα και στον χαρακτηρα σου και πες ενα μπραβο στον εαυτο σου για αυτο που εισαι και οχι για αυτο που θες να αλλαξεις...μπορεις να το κανεις με πραγματικο ενθουσιασμο ή σε επισκιαζει η ενοχη για αυτο που εφαγες χθες?
δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα να αγαπας το σωμα σου οταν ειναι ομορφο ουτε να χερεσαι οταν το καταφερνεις, το προβλημα ειναι να μη μπορεις να βρεις πουθενα χαρα οταν το σωμα σου δεν ειναι ομορφο και να μη μπορεις να χαρεις με τιποτα αν δεν εχεις καταφερει να το διατηρισεις ομορφο. Μη ξεχνας μονο εσυ εχεις τις απαντησεις αλλα ενας ειδικος μπορει να σε βοηθησει να τις βρεις
24-02-2009, 14:14 #7
κοριτσια ευχαριστω πολυ για τα λογια σας.με εβαλαν σε σκεψεις.gilie καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου.
24-02-2009, 22:00 #8
ωραιος ο ευχαριστηριος λογος...κοριτσακι το oscar πηρες? βρε καλο μου, ανοιξε λιγο τη ψυχουλα σου...εδω δε σε ξερει κανεις...τοσα πραγματα συζηταμε εδω...μη μας ξεκοβεις με ενα ευχαριστω...θα σου κανουμε καλο, θα μας κανεις καλο και στην τελικη μπορουμε να κανουμε καλη παρεα...δωσε μας λιγο χρονο
25-02-2009, 20:10 #9pegyGuestlostdora καλώς ήρθες, τα κιλά σου είναι πολύ καλά και τα 63 και τα 53, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στενοχωριέσαι, έχεις τη δουλειά σου και την οικογένειά σου που σε αγαπάει. Ίσως έχεις ενδόμυχα κάποιο πρότυπο στο οποίο θέλεις να μοιάσεις ή απλά νόιώθεις ότι πρέπει να βάλεις δυσκολίες στον εαυτό σου για να μην νοιώθεις ενοχές για την όμορφη ζωή σου. Όσον αφορά τη βουλιμία, είναι φυσικό μετά από στερητικό πρόγραμμα διατροφής οι περισσότεροι έχουν την τάση να καταναλώσουν ότι στερήθηκαν στον υπερθετικό βαθμό. 63 κιλά=πολύ καλά κιλά!
25-02-2009, 22:57 #10
ΛΟΓΙΚΗ ειναι η αγαπη που υπολογιζει
ΕΠΙΣΤΙΜΗ ειναι η αγαπη που ερευνα
ΦΙΛΟΣΟΦΤΑ ειναι η αγαπη που σκεπτεται
ΙΔΑΝΙΚΟ ειναι η αγαπη που ανεβαζει
ΠΙΣΤΗ ειναι η αγαπη που μεταδιδεται
ΕΛΠΙΔΑ ειναι η αγαπη που ονειρευεται
ΚΑΛΟΣΥΝΗ ειναι η αγαπη που βοηθαει
ΘΥΣΙΑ ειναι η υπερτατη αγαπη
ΔΟΥΛΕΙΑ ειναι η αγαπη που"χτιζει"
ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ειναι η αγαπη που χανει τον ελεγχο
ΠΑΘΟΣ ειναι η αγαπη που χανει τη ισορροπια
ΖΗΛΕΙΑ ειναι η αγαπη που πληγωθηκε
ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ειναι η αγαπη που τραυματιστηκε
ΜΙΣΟΣ ειναι η αγαπη που αρρωστησε βαρια
ΑΓΑΠΩ σημαινει ΖΩ
ΑΓΑΠΙΕΜΑΙ σημαινει ΑΞΙΖΩ
ΑΓΑΠΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ σημαινει
ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΖΩ!!!
25-02-2009, 23:07 #11
gilie ισως να εχεις δικιο.δεν εχω συνιθησει να μιλαω για μενα.παντα ημουν ο καλυτερος ακροατης,ψυχαναλητης ,συμβουλατορας,για τη μητερα μου,την αδελφη μου,τους φιλους μου.μπορω να ακουω τον αλλον με τις ωρες χωρις να εχω να πω κατι για μενα.
26-02-2009, 01:03 #12
lostdora,οσο χρησιμοι κι αν ειμαστε οταν ακουμε τους αλλους,αλλο τοσο ειμαστε στον ιδιο μας τον εαυτο χρησιμοι οταν μιλαμε.Εξαλλου,ακομη κι αν δεν ειχες μαθει να το κανεις,θα σε βοηθουσε να αρχισεις να το μαθαινεις σιγα-σιγα.Υπεροχο το κειμενο!
Εμενα μου ειπε καποια που δε θες ακομη να μας πεις,παρε το χρονο σου,ολοι θελουμε το δικο μας χρονο για να μιλησουμε.Μην κοιτας εμενα που μιλαω ασταματητα,λοοολ,ας με σταματησει καποιος.
(Φταιει που δε νυσταζω ακομα κι ολοι εχουν κοιμηθει στο σπιτι.)
:)
26-02-2009, 07:49 #13
Lostdora καλημέρα κι από 'μένα!
Αν δε χρησιμοποιείς καθαρτικές μεθόδους (εμετό, καθαρτικά και διουρητικά χάπια) τότε δεν είσαι βουλιμική. Απλά έχεις συχνές τάσεις υπερφαγίας.
Την ώρα που τρως τι σκέφτεσαι? Έχει προηγηθεί κάτι δυσάρεστο ή κάτι αγχωτικό? Βλέπεις το φαγητό σαν διέξοδο, σαν ξέσπαμα? Το έχεις συζητήσει με το γυμναστή σου μήπως τυχόν η διατροφή που σου δίνει είναι αυστηρή και γι΄αυτό οδηγήσε σε υπερφαγία?
26-02-2009, 21:40 #14
Δελφινακι ουτε εγω το χω ξεκαθαρο στο μυαλο μου αλλα νομιζω οτι μπερδευεις την βουλιμια με την νευρογενη βουλιμια... ο Christopher Fairburn εχει χαρακτηριστικα γραψει:
το επεισοδιο βουλιμιας χαρακτηριζεται απο τα παρακατω στοιχεια
-Το ατομο τρωει μεσα σε ενα συγκεκριμενο χρονικο διαστημα ποσοτητα τροφης πολυ μεγαλυτερη απο εκεινη που θα ετρωγαν οι περισσοτεροι ανθρωποι στο ιδιο χρονικο διαστημα και υπο τις ιδιες συνθηκες.
-Υπαρχει μια αισθηση απωλιας του ελεγχου στην ποσοτητα της τροφης που καταναλωνει το ατομο κατα την διαρκεια του επεισοδιου. Νιωθει οτι δε μπορει να σταματησει ή να ελεγξει τι ή ποσο τρωει.
Το στοιχειο εκεινο που κυριαρχει στην βουλιμια ειναι η αισθηση απωλιας ελεγχου. Αυτο, πανω απ'ολα, τη διαφοροποιει απο την καταναλωση μεγαλης ποσοτητας φαγητου και την απλη απολαυση.
02-03-2009, 23:26 #15
lostdora,γειά σου κι από μένα και καλώς μας ήρθες!
Πολλές φορές νομίζουμε πως άμα προσδιορίσουμε επακριβώς αυτό που μας ταλαιπωρεί,
έχουμε σχεδόν αυτόματα βρει και τη λύση του,λες και υπάρχει η μαγική θεραπευτική συνταγή,
που γιατρεύει όλους όσους έχουν τα προκαθορισμένα συμπτώματα της συγκεκριμένης πάθησης...
Αυτό μπορεί να συμβαίνει στην παθολογία του σώματος μας,αλλά σε καμία περίπτωση δεν ισχύει
στην αντίστοιχη ψυχική,όπου ο καθένας μας είναι μία απόλυτα μοναδική περίπτωση!
Έχεις κάνει ήδη κάποιες αυτοπαρατηρήσεις,που σ'οδήγησαν σ'έναν πρώτο προβληματισμό
σχετικά με το τι σου συμβαίνει...Κάνε ένα βήμα παραπέρα και προσπάθησε να διαπιστώσεις τι συμβαίνει στη ζωή σου,
στη σκέψη σου,στις ανάγκες σου τις δύο αυτές περιόδους,που αναφέρεις.Τί σου προσφέρει η μία και τι η άλλη
(ναι,ακόμα και αυτή που θεωρείς αρνητική!Και οι δύο κάτι σου δίνουν,που για κάποιους δικούς σου λόγους το χρειάζεσαι και το επιλέγεις,)
τι αλλάζει εκεί στο μεταβατικό χρονικά σημείο...Είναι πολλά που μπορείς να συνειδητοποιήσεις και ν'ανακαλύψεις για τον εαυτό σου
κι ίσως μετά οι σχετικοί συσχετισμοί σε φέρουν πιο κοντά στην ποθούμενη οριστική σου λύση!Αν δεν νιώθεις έτοιμη να μοιραστείς
τις σκέψεις σου μαζί μας,δεν είναι κατακριτέο κι ούτε ασφαλώς λόγος να πιεστείς!Θα έχει αξία και θετική σ'εσένα επίδραση μόνο
όταν σου βγει αβίαστα,ως δική σου και μόνο ανάγκη!Εξάλλου,είναι πολύ πιο σημαντικό να είσαι ανοικτή κι ειλικρινής στους εσωτερικούς σου διαλόγους.
Κάπου εκεί μέσα σου είναι άλλωστε κρυμμένες οι απαντήσεις που ψάχνεις!Θα εκπλαγείς ευχάριστα,θα δεις!
Καλή ενδοσκόπιση λοιπόν σε πρώτη φάση μέχρι την τελική σου λύτρωση!Κι αν,πάλι,αλλάξεις γνώμη,είμαστε εδώ,όλο αυτιά!
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....