Results 1 to 12 of 12
Thread: Απόφαση για ... Μονόπετρο!!
-
19-03-2009, 10:04 #1
Απόφαση για ... Μονόπετρο!!
Γειά σας με λένε Μαρία και αποφάσισα να κάνω το δακτυλίδι.
Αυτό το πολύτιμο μονόπετρο που θα με βοηθήσει να αλλάξω τη ζωή μου. Είμαι στα 108 κιλά και 1,72 ύψος.
Είναι φοβερό αλλά δε με αγχώνει η διαδικασία τόσο όσο το μετά... Ας απαντήσει καμιά ή κανένας με εμπειρία
Σε πόσες μέρες πας για δουλειά?
Σε πόσες μέρες τρως κανονικό φαγητό μή αλεσμένο?
Τι αποτελέσματα μπορεί να έχει κανείς στιυς 3 πρώτους μήνες?
Είναι κανείς που να το έχει πάνω από 1 χρόνο 2? Τι αποτελέσματα έχει? Αισθάνεται καλά?
Είδα κάποιους που έχουν κάνει πάνω από μία φορά δακτύλιο ... Γιατί? Δεν υποτίθετε ότι είναι κάτι μόνιμο?
Ενοχλεί ο δακτύλιος?
Τον καταλαβαίνεται? Τον αισθάνεστε?
Οι ουλές της επέμβασης φαίνονται?
Θα μπορούσα να συνεχίσω να ρωτάω ... και τα περισσότερα τα έχει απαντήσει ο γιατρός μου αλλά άλλο να το ακούς από έναν που το χαίρεται το μονόπετρό του ή κάποιον που έχει αγανακτήσει από αυτό!
- 20-03-2009, 04:47 #2
Γειά σου,Μαράκι με τον βομβαρδισμό ερωτήσεων σου!
Από πού να ξεκινήσω εγώ τώρα...Αρχικά να σε ρωτήσω πώς κατέληξες στην επιλογή αυτή.
Εννοώ γιατί αυτή τη μέθοδο κι όχι κάποια άλλη(π.χ sleeve).Φαντάζομαι πως έχεις ήδη κλείσει ημερομηνία
και στην περίπτωση αυτή δε νομίζω πως θα ήταν καλό για την ψυχολογία σου να επηρεαστείς αρνητικά σχετικά...
Εγώ δεν είμαι ικανοποιημένη από τον δακτύλιο ως μέθοδο και μάλιστα ανήκω στα άτομα που έβαλα και δεύτερο.
Ν'απαντήσω στα ανώδυνα πρώτα.Στην κλινική μένεις συνήθως μία μέρα(αν όλα πάνε καλά στο χειρουργείο δηλαδή)
και μετά περνάς τουλάχιστον μία εβδομάδα με υγρά και μία με αλεσμένες τροφές(ανάλογα τι ζητά ο γιατρός σου).
Νιώθεις μια σχετική αδυναμία,λόγω και του ότι δεν τρως,αλλά αν η δουλειά σου δεν είναι σωματικά απαιτητική
μπορείς να επιστρέψεις αρκετά σύντομα,μέσα σε πολύ λίγες μέρες(κάτω απο εβδομάδα)ανάλογα βέβαια πώς η ίδια νιώθεις.
Τον δακτύλιο δεν τον αισθάνεσαι μέσα σου εκτός αν φας πολύ ή πιεις πολύ νερό ή ακόμα χειρότερα και τα δυό μαζί
τότε έχεις μια ενόχληση,η οποία σε κάνει να σταματήσεις να τρως ,να πίνεις...Εγώ στον πρώτο δακτύλιο είχα πολύ έντονους
πόνους κάθε που έτρωγα,πολλούς εμετούς,έπρεπε να ρευτώ και το σάλιο μου,το οποίο είχε γίνει αφρός που με έπνιγε,
στην αρχή κάθε σύσφιξης μέχρι να την συνηθίσω πονούσα και που ανέπνεα και το χειρότερο,πνευμονικές αναρροφήσεις
(όταν ξάπλωνα για ύπνο γέμιζαν τα πνευμόνια μου υγρό και πνιγόμουν...στο τέλος αυτό συνέβαινε τόσο συχνά,κάθε 10',
που δεν μπορούσα να κοιμηθώ).Το πιο δύσκολο ήταν ότι δεν μπορούσα να πιω νερό νηστική.Ειδικά το καλοκαίρι μαρτύριο!
Έτρωγα μία φορά την ημέρα,υπό πολύ ειδικές συνθήκες και μετά έπινα το μόνο νερό της ημέρας.Τέλος πάντων,μη σε ζαλίζω...
Ήταν 3 πολύ δύσκολα χρόνια,που άλλαξαν πολύ τη ζωή μου.Μετά έβαλα άλλον δακτύλιο σ'έναν καταπληκτικό γιατρό
(στο χειρουργείο ανακαλύψαμε πως ο πρώτος είχε φύγει από τη θέση του κι είχε μπλεχτεί στα ζωτικά μου όργανα,όπως είπαν)
με τον οποίο ξαναέγινα άνθρωπος,τέλος οι εμετοί,μπορούσα να πιω κάτι ακόμα και νηστική,ακόμα και έξω από το σπίτι,
μπορούσα να φάω τροφές με ίνες,φρούτα,λαχανικά(όλα αυτά πονούσαν και τα έκανα αμέσως εμετό με τον πρώτο),
κοιμόμουν συνεχόμενα και ξυπνούσα από μόνη μου(απίστευτη χλιδή αυτό!),δεν πονούσαν πια τα κόκκαλα μου,όλα καλά,
αλλά δεν έχανα κιλά.Και μάλιστα άρχισα να παίρνω και πολλά από τα κιλά που είχα χάσει με τον πρώτο(είχα χάσει κάπου στα 55-60)
Τώρα που το θυμήθηκα,ρώτησες για την αρχική απώλεια.Τον πρώτο μήνα είχα χάσει κάπου 12 κιλά(αλλά ήμουν 180,ε;).
Αυτό όμως μη σ'εντυπωσιάζει γιατί εγώ τον πρώτο μήνα δεν είχα φάει τίποτα(λίγο γάλα την ημέρα και μετά λίγο γιαούρτι)
Τελικά ο δεύτερος δακτύλιος μου έπαθε κροκίδωση(στερεοποιήθηκε το υγρό που τον γεμίζει)και μου είνια άχρηστος πλέον.
Τα σημάδια στο δικό μου σώμα είναι πιο έντονα τα πρόσφατα(πριν 6 μήνες και 1,5 χρόνο)ενώ τα πιο παλιά(πριν 4,5 χρόνια)
έχουν σχεδόν σβηστεί.Αλλά κι αυτό είναι ανάλογα το δέρμα.Το δικό μου κάνει χειλοειδή ουλή(σαν φουσκωμένο σκουλικάκι).
Τώρα τα γεμίσματα του δακτυλίου,συνήθως δεν πονάνε.Γίνονται με υποδόρια ένεση στο σημείο που είναι η βαλβίδα του δακτυλίου.
Βέβαια,εγώ στον δεύτερο λόγω της κροκίδωσης που δε γνωρίζαμε ταλαιπωρήθηκα πολύ με ώρες προσπαθειών,που λύγιζαν βελόνες.
Αλλά αυτό που μου συνέβη είναι πολύ σπάνιο και δε νομίζω ν'αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο εσύ...Φοβάμαι πως σ'έχω τρομοκρατήσει...
Λοιπόν,Μαράκι,ρώτησες και σου είπα μια περίληψη.Αλλά αυτά συνέβησαν σ'εμένα και δε σημαίνει πως θα συμβούν και σ΄εσένα.
Για μένα όλα πήγαν άσχημα λόγω των πρώτων μου γιατρών.Θεωρώ δηλαδή πως αν είχα πάει στον δεύτερο όλα θα ήταν αλλιώς.
Καλό θα ήταν να άκουγες την προσωπική εμπειρία ατόμων,που χειρουργήθκαν στο γιατρό που διάλεξες.Υπάρχουν στο δίκτυο
κι άλλα φόρουμς και γενικά πάρα πολλές πληροφορίες τόσο για τη μέθοδο όσο και για προσωπικές ιστορίες ασθενών
και πραγματικά υπάρχουν πολλές ενθαρυντικές περιπτώσεις.Αυτό που εγώ ξέρω είναι πως ο δακτύλιος θεωρείται πως μακροπρόθεσμα
δεν έχει τόσο καλά αποτελέσματα,έχει αρκετές πιθανές επιπλοκές,απαιτεί τη συνεργασία του ασθενούς για να επιφέρει τ'αποτελέσματα του,
στο πέρασμα των χρόνων κάποιοι τα παίρνουν πίσω τα χαμένα κιλά τους και γι'αυτό αρχίζουν να μειόνονται τα χειρουργεία του.
Κι εγώ που τον έχω ακόμα μέσα μου αγχώνομαι πως πρέπει να τον βγάλω γιατί μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα
(μιας φίλης μου της τρύπησε το στομάχι κι ευτυχώς εξωτερικεύτηκε η μόλυνση και το αντιληφθήκαμε εγκαίρως!)
Μάλλον να σταματήσω να μιλώ και ν'αρχίσω να μασώ,γιατί σου έχω κάνει την καρδιά περιβόλι...Καλά που δεν ήθελα να σε ταράξω...
Είναι πολύ δύσκολη η θέση μου όμως,κατάλαβε με και όποτε καλούμαι να μιλήσω για δακτύλιο,ειδικά σε κάποιον που το αποφάσισε,
δεν ξέρω πώς να το χειριστώ.Νομίζω πως είναι χρέος μου να πω την αλήθεια για το τι συνέβη σ'εμένα κι από και και πέρα εσείς
προσθέτετε κι αυτή τη γνώση στην έρευνα που κάνετε,τα ζυγίζετε και παίρνετε τις αποφάσεις σας.Εξάλλου δε θα ρωτούσες διαφορετικά,ε;
Λοιπόν,σε χαιρετώ και κλείνοντας σου παραθέσω αυτό:--->ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΓΑΣΤΡΙΚΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ
20-03-2009, 11:44 #3
Καλή μου nadine ... Δεν πέρασες και λίγα....
Το sleeve το κοίταξα αλλά αφενός με τρομάζει η ιδέα και αφετέρου το διατροφικό μου προφιλ είναι τέτοιο, ιδανικό για ... μονόπετρο. Ο γιατρός που έχω τώρα είναι ο δεύτερος που επισκέπτομαι και χνωτιαστίκαμε... Εμπιστεύομαι όχι μόνο αυτόν αλλά και αυτούς που μου τον πρότειναν. Αποφάσισα δακτύλιο γιατί δεν επεμβαίνω ανεπιστρεπτεί σε ζωτικά όργανα του οργανισμού μου. Στην περίπτωση βέβαια τη δική σου μου κάνει εντύπωση που σου είπαν να κάνεις δακτύλιο γιατί στα 180 κιλά δεν είναι η ιδανικότερη λύση. Να φανταστείς ότι στα 108 που είμαι εγώ θεωρείται σημείο οριακό. Ο πρώτος γιατρός επέμενε για sleeve ... Οταν το έψαξα είδα ότι και εκεί δεν είναι καθόλου ρόδινα τα πράγματα αλλά αφού το έχω απορρίψει δεν θα ανεφερθώ παρα πέρα.
Οι αμέτρητες διατροφές, δίαιτες, και ότι μέθοδο και να βάλεις στα μυαλό σου που δοκίμασα δεν έφερε αποτέλεσμα. Χρειάζομαι κάτι που θα με βοηθήσει να χάσω αυτά τα 38 κιλά αλλά και να τα συντηρήσω κιόλας. Ευχαριστώ για το input ... και όχι ... δεν τρόμαξα ...
20-03-2009, 12:29 #4
Ωραία!Χαίρομαι,που δε σε αποθάρρυνα,που έχεις κάνει καλή έρευνα,που έχεις βρει το γιατρό σου...
Κι εγώ επειδή είναι η μόνη αναστρέψιμη επέμβαση και λιγότερο παρεμβατική,γι'αυτό τη διάλεξα...
Αυτός είναι και ο λόγος που τώρα που μου απέτυχε και η δεύτερη κι ενώ οι γιατροί μου προτείνουν
διαμερισματοποιήσεις και τα συναφή,εγώ κάνω μια προσπάθεια μόνη μου,γιατί δε θα ήθελα κάτι τέτοιο...
Έχεις κλείσει ημερομηνία;Θα περιμένω τα νέα σου...Εύχομαι το καλύτερο σου,ανώδυνα και μόνιμα!
23-03-2009, 09:01 #5
Ειμαι ακόμα στα διαδικαστικά αλλά το υπολογίζω λίγο μετά το Πάσχα...
24-03-2009, 06:08 #6
Ωραία!ʼντε,με το καλό,πακοκόριτσο!Κράτα μας,αν θέλεις,σ'επαφή με τα νέα σου...Φιλάκια!
26-03-2009, 02:22 #7
Καλησπερα pacwoman,
θα σου προτεινα να δεις και την επιλογη της γαστρικης πτυχωσης
εγω την εκανα πριν εναμισι μηνα και δεν εκανα ποτε μετο μετα απο μια δυο μπουκιες φαγητου παραπανω σε αντιθεση με αυτα που ακουω για το δακτυλιο.
Σου ευχομαι να παρεις τη σωστη αποφαση και να εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα!!
Ριξε μια ματια στο παρακατω link:
http://www.skrekas.net/surg_hem.htm
26-03-2009, 19:37 #8
Καλησπέρα και από' μένα και καλώς ήρθες!
Εγώ έβαλα το δαχτυλιδάκι μου στις 10 Οκτωβρίου. Την Τετάρτη θα πάω για το 4ο γέμισμα και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχω χάσει γύρω στα 24-25 κιλά (πρέπει να αλλάξω το tickeraki μου). Εγώ θα έχω μόνο θετικά να σου πω, δεν ξέρω αν πέτυχα τον τέλειο συνδυασμό γιατρού και οργανισμού αλλά ούτε κατάλαβα πως πέρασαν αυτοί οι 5 μήνες. Δεν πόνεσα καθόλου, δεν έχω κάνει κανένα εμετό, το δακτύλιο δεν τον αισθάνεσαι παρά μόνο το port του οποίο ψιλαφίζεται και οι ουλές όσο περνάει ο καιρός τόσο λιγότερο φαίνονται. Εγώ κάνω δουλειά γραφείου, την Παρασκευή πρωί έκανα την επέμβαση, το σαββατοκύριακο έκατσα σπίτι και τη Δευτέρα ήμουν στο γραφείο χωρίς να έχει κανείς την παραμικρή ιδέα! Το μόνο δύσκολο ήταν η πρώτη εβδομάδα με τα υγρά, αν και οι σούπες με λίγη τριμμένη φρυγανιά βοηθούν πολύ για να κοπεί η πείνα.
Ελπίζω να σε βοηθήσα και σου εύχομαι ότι και αν αποφασίσεις να είναι τόσο ανώδυνο όσο το δικό μου.
26-03-2009, 20:35 #9
Originally posted by mdion
Εγώ έβαλα το δαχτυλιδάκι μου στις 10 Οκτωβρίου. Την Τετάρτη θα πάω για το 4ο γέμισμα και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχω χάσει γύρω στα 24-25 κιλά (πρέπει να αλλάξω το tickeraki μου).
μην τυχόν και χάσουμε κανένα εκατοστό απώλειας στην αντίστροφη καταμέτρηση κι εσύ αδιαφορείς για 6-7 ολόκληρα κιλά;
Ααααα...Πολύ large σε βρίσκω και μάλιστα σε small μέγεθος!Συγχαρητήρια για την πολύ εντυπωσιακή εξέλιξη,τόσο σε βάρος
όσο και σε σχέση με τον δακτύλιο και πώς τον νιώθεις!Έτσι να πάει μέχρι το τέλος,κουκλίτσα μου!Πολύ χαίρομαι για σένα!ʼντε και εις κατώτερα!
27-03-2009, 01:24 #10
Αυτο που λενε οτι ισως στο μελλον ο δακτυλιος μαζεψει μικροβια ειναι αληθεια?
27-03-2009, 10:36 #11
Originally posted by NADINE
Originally posted by mdion
Εγώ έβαλα το δαχτυλιδάκι μου στις 10 Οκτωβρίου. Την Τετάρτη θα πάω για το 4ο γέμισμα και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχω χάσει γύρω στα 24-25 κιλά (πρέπει να αλλάξω το tickeraki μου).
μην τυχόν και χάσουμε κανένα εκατοστό απώλειας στην αντίστροφη καταμέτρηση κι εσύ αδιαφορείς για 6-7 ολόκληρα κιλά;
Ααααα...Πολύ large σε βρίσκω και μάλιστα σε small μέγεθος!Συγχαρητήρια για την πολύ εντυπωσιακή εξέλιξη,τόσο σε βάρος
όσο και σε σχέση με τον δακτύλιο και πώς τον νιώθεις!Έτσι να πάει μέχρι το τέλος,κουκλίτσα μου!Πολύ χαίρομαι για σένα!ʼντε και εις κατώτερα!
27-03-2009, 10:39 #12
Καλημέρα Nadine,
δεν είμαι και τόσο large αλλά λέω να το αλλάξω επίσημα την Τετάρτη που θα ζυγιστώ (ζυγίζομαι κάθε μήνα στο ιατρείο γιατί στην αρχή ανέβαινα καθημερινά στη ζυγαριά και είχα λαλήσει με τις κατακρατήσεις κλπ.)! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και αντεύχομαι με όλη μου την καρδιά!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία