ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ

δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο για την διαιτα και για τα κιλα που θελω να χασω....αλλα ειμαι χορτοφαγος...εδω και ενα χρονο.....δν εχω καποιο προβλημα υγειασ χαμηλο αιματοκριτη κτλ....οποτε ειμαι μια χαρα....το προβλημα μου ειναι...οτι ειχα αυξησει τους υδαταν8ρακες και ειναι και αυτος ενας λογος που αφρατεψα και αλλο.....το συνειδητοποιησα προσφατα...και μεσα στο ολο προγραμμα διατροφης για να χασω τα κιλα που θελω....προσπαθω να μειωσω τουσ υδαταν8ρακες η τουλαχιστον να μν κανω υπερκαταναλωση....και εχω βαλει συστηματικα οσπρια,λαδερα κλπ......αλλα να πω την αληθεια ψιλοκουραζομαι........αν εχετε καποια ιδεα τ να κανω....καθως επισης πως να αποφυγω τουσ υδατανθρακες και στα σνακ....ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Senior Member
    Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να σου δώσει πρόγραμμα διατροφής εδώ.ʼλλωσε δεν είμαστε και ειδικοί για να το κάνουμε.Εφόσον είσαι χορτοφάγος πρέπει να κοιτάζεις τακτικά τον σίδηρο σου και κάποιες άλλες τιμές στο αίμα για να ξέρεις ότι όλα είναι οκ,μιας και στερείσαι κάποιων συστατικών που σου δίνουν οι πρωτεϊνες.Τώρα για τους υδατάνθρακες, το μόνο που ξέρω να σου πω είναι ότι δε χρειάζεται να τους αφαιρέσεις εντελώς γιατί είναι καλή πηγή ενέργειας όταν προέρχονται απο τα σωστά τρόφιμα ( βλ. ολικής κτλ ).

Καλή συνέχεια.

Senior Member
    Καλη πηγη πρωτεινης για χορτοφαγους απ οσο ξερω ειναι η σογια και τα προιοντα της....Επισης καθε ειδους τυρι(δεν ξερω αν επιτρεπεται),ξηροι καρποι,αβοκαντο(παρα παρα πολυ καλο και θρεπτικο και με πρωτεινες).Δεν ξερω αν κατι τετοιο ψαχνεις..Καλη συνεχεια!

Senior Member
    Διευκρίνησέ μας καλή μου... είσαι αυστηρά χορτοφάγος, ή επιτρέπεις στον εαυτό σου αυγά, γαλακτοκομικά...ψάρι ή θαλασσινά ίσως αραιά και που?...Αν έχεις κόψει μόνο το κρέας όπως εγώ, τα πράγματα είναι εύκολα και δεν νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα υγείας, το αντίθετο θα έλεγα. Αν όμως είσαι φανατικά και αποκλειστικά χορτοφάγος, καλύτερα να απευθυνθείς σε ειδικό για να σου δώσει διαιτολόγιο που να σε καλύπτει από πλευράς βιταμινών και ιχνοστοιχείων και να μην πεινας ή να νοιώθεις αδύναμη. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο και...η υγεία μας πάνω απ΄όλα!

Senior Member
    eyxaristw g tis apanthseis ws twra...
    loipon....dn trww kreas oute 4ari...oute malakia..

exw prospa8hsei na faw sogia...alla den m aresei ka8olou...

epishs exw akousei polla g thn sogia...g to poso metalagmenh einai klp....

Senior Member
    αν δεν σου αρέσει η σόγια, το ψάρι, τα θαλασσινά, τρώγε τουλάχιστον όσπρια δύο φορές την εβδομάδα, λαδερά με φέτα(τα λατρεύω αυτά τα φαγητά!!!), σαλατες...ακόμα γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και ξηρούς καρπούς, μιλκ σέικ με φρούτα, σάντουιτς με λαχανικά...ιδέες λέω έτσι, επιμένω πως τις βασικές αρχές του διαιτολογίου σου πρέπει να σου τις δώσει ειδικός και από κει και μετά αυτοσχεδιάζεις σύμφωνα με το τι σου αρέσει και δεν σε ενοχλεί στο στομάχι.

Senior Member
    Να ρωτησω κατι χαζο?Ποια η "φιλοσοφια"της χορτοφαγιας εκτος απο το οτι το κρεας μπορει να βλαπτει,κτλ,κτλ.Δεν εχω ασχοληθει ποτε μου γι αυτο και δεν εχω ιδεα πανω σ αυτο.Γιατι ρε παιδια χορτοφαγοι?Και αντε πες να κοψεις το κοκκινο κρεας,οκ,αλλα τα πουλερικα,τα ψαρια,τα θαλασσινα,τα ζωικα προιοντα γιατι?Ειναι υγιεινο ολο αυτο?Ποια η λογικη του?

Senior Member
    για μενα δεν ειναι ακριβως φιλοσοφια...εχω ψαξει αρκετα ομως την φιλοσοφια που κρυβεται πισω απο αυτην την διατροφικη επιλογη....πηρα την αποφαση μετα απο πολυ σκεψη....διοτι απο την μια με κατακληζουν φιλοζωικα συναισθηματα...και πιστεβω οτι στην εποχη που ζουμε δεν εξαρταται η επιβιωση μασ αμεσα απο το κρεας...μπορουμε να επιλεξουμε ν μν το φαμε το πλασματακι....παραλληλα σκεφτομαι και τον απανθρωπο τροπο που στιβαζουν στην κυριολε3ια τα ζωα στις μεγαλες κτηνοτροφικες μοναδες..και δν αντεχω...πραγματικα εχω μα8ει εξοφρενικα πραγματα....βασικος λογως ειναι και οι τοξινες που αποφευγεις...τοξινεσ που ωρισκονται ετσι κ αλλιωσ στο κρεασ....αλλα κυριως τισ επιπροσθετες..απο αυτα που τουσ δινουν σε αυτες τις μεγαλες κτηνοτροφικες μοναδεσ...σαφως δεν τ προτινω...ως τροπο ζωης...γιατι δεν πιστευω οτι ετσι θα λυθει το προβλημα...δυστυχως...απλα το εχω επιλεξει...