γεια :) απο θεσσ.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Junior Member

γεια :) απο θεσσ.

Γεια σας ,
    Ειμαι απο Θεσσαλονικη 21 χρονων , και εχω προβλημα βουλιμιας απο τα 16 μου.Δεν γνωριζα τοτε οτι υπηρχε βουλιμια.

Καθε φορα που πιστευω οτι δεν νοιαζονται για μενα η δεν με αγαπανε αρκετα τρωω αρκετα ασυνηθηστα ειδη φαγητου με σκοπο μετα να παω στην τουαλετα για εμετο.
    3-4 φορες την εβδομαδα. Ξερω ειναι λιγοτερο απο πολλα αλλα ατομα εδω μεσα αλλα αισθανομαι οτι χρειαζομαι μια μικρη βοηθεια .
    Φοβαμαι πολυ για τις παρανεργιες που προκαλω στο σωμα μου και θελω να το σταματησω τωρα που ειμαι νεα για να μην συνεχιστει η μεγαλωσει περισσοτερο.
    Καταλαβα οτι το προβλημα μου ειναι ψυχολογικο , ξερετε καποιον τροπο που μπορω να διαλεξω για βοηθεια χωρις να προσπαθησουν να με εκμεταλευτουν .
    Επισης χαιρομαι παρα πολυ που βρηκα αυτο το φορουμ .
    Ευχαριστω.

Senior Member
    Καλώς ήρθες,Αγγελίνα,στα μέρη μας!Χαίρομαι που έχεις συνειδητοποιήσει πως χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη.
    Δε νομίζω πως οι ψυχολόγοι είναι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται...Μπορεί κάποιος να μην είναι ταλαντούχος,αρκετά έμπειρος
    ή καλός στη δουλειά του,μπορεί να μην "κολλήσει"η χημεία μεταξύ εκείνου και ημών,η μέθοδος που εφαρμόζει,πολλά μπορεί...
    Εγώ δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα βουλιμίας,αλλά παχυσαρκίας,αλλά δυστυχώς ο δικός μου ψυχολόγος δεν έχει διαθέσιμο χρόνο.
    Αν θέλεις μπορώ να τον ρωτήσω για συναδέλφους του,που εμπιστεύεται,αν δε σου προτείνει κάποιος άλλος κάποιον συγκεκριμένο.
    Να σε προσέχεις όσο περισσότερο μπορείς!Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου!Φιλάκια πολλά!

Senior Member
    Γεια σου AngelinaJ

Δεν έχει σημασία αν κάνεις λιγότερα ή περισσότερα επεισόδια από άλλους, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και οι συνέπειες των διατροφικών διαταραχών μπορεί να είναι πολύ άσχημες για όλους. Χαίρομαι που αποφάσισες να πάρεις βοήθεια από ειδικό! Δυστυχώς είμαι από Αθήνα και δεν ξέρω να σου προτείνω κάποιον στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω κάποιο άλλο μέλος να μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο. Καλή τύχη!

Junior Member
    ευχαριστω παρα πολυ .. αυτο το φορουμ δινει πολυ θετικη ενεργεια. περιμενω να μαθω για καλο ψυχολογο εδω θεσσαλονικη και ποσο βγαινει το κοστος ανα συνεδρια .
    Ευχαριστω πολυ NADINE κ smoke08

Senior Member
    Εγώ δίνω 80 ευρώ τη συνεδρία,Αγγελίνα μου...Δεν ξέρω γενικότερα ποιές τιμές υπάρχουν πάνω κάτω...

Αγγελινα μου με το υπεροχο ονομα ευχομαι να πανε ολα καλα, κι εγω εχω προσεξει οτι οταν στεναχωρεθω απο κατι βρισκομαι αγκαλια με την λεκανη

Senior Member
    Oταν στεναχωρηθείς, όταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΙΣ ΚΑΤΙ, βρίσκεσαι αγκαλιά με τη λεκάνη...Πόσο ανατριχιαστικά πραγματικό ακούγεται, πόσο αληθινό είναι! ΄Οταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με γεγονότα και καταστάσεις που αναγκαζόμαστε να "καταπιούμε" θέλοντας και μη, το πάνσοφο και παντοδύναμο σώμα μας απλώς τα βγάζει! Γι αυτό και λένε πως όσοι έχουν πρόβλημα με το στομάχι, από το πιό μικρό μέχρι το πιό σοβαρό, έχουν πρόβλημα καταπίεσης. Πως το στομάχι είναι το πρώτο που σωματοποιεί τα συναισθήματά μας!...΄Ολα να σου πάνε καλά γλυκειά μου, υπομονή και άκρη θα βρεθεί. Φιλιά.-

Junior Member
    ξερετε τι συμβαινει?
    μεμενα συγκεκριμενα....αυτο αρχισε κυριως απο την οικογεννειακη μου κατασταση..και απο την πιεση που ειχα μεσα σεκεινο το περιβαλλον...που επρεπε να τακανω ολα εγω....η μητρια μου δεν εκανε σχεδον τιποτα ¨) και ειχα κ 2 αδερφια :)
    ....τεσπα μη τα πολυλογω οικογεννειακη πιεση και ενιωθα οτι δεν μαγαπουσαν και κα8ε φορα που το αισθανομουν αυτο πιο εντονα εκανα εμμετο...όντως οταν αναγκαζομαστε να καταπιουμε κατι χωρισ να το θελουμε η πιεση ειναι ανυποφορη....αλλα οσο εμμετο και αν εκανα μειωνα εμενα ...:¨( και ενιωθα ακομα πιο ασχημα....ενιωθα αδυναμη...οπως νιωθω και τωρα κ νιωθω ντροπη γιατι αλλ παιδια πεινανε και εγω τα κανω εμμετο :¨(...δεν εχω εμμονη με τα κιλα ....απλα τωρα που δεν μενω με την οικογεννεια μου και εχει διαλυθει τωρα...νομιζω οτι κανεισ δεν μαγαπαει/....
    οτι και να κανει...δεν αισθανομαι ασφαλεια..αφηστε που ξαναδινω πανελλαδικες..και εχω και μια επιπλεον πιεση...
    δεν ξερω τι να κανω...και πιστευω για πρωτη φορα οτι οντως χρειαζομαι βοηθεια απο ειδικο..γιατι εχω τοσα πολλα που με κατββαλουν στη τωρινη μου ζωη ενω εχουν τελειωσει κατα καποιο τροπο...και αισθανομαι χειροτερα που δεν ζω το τωρα..
    σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας :)
    μου δινεται πολυ κουραγιο...ευχομαι για ολους και ολες να πανε καλα :) και αφησουμε μακρια τη λεκανη της τουαλετας για τη λυση των προβληματων μας...μακαρι να μπορεσω να το αισθανθω...αυτη τη βδομαδα προσπαθω να μην κανω εμμετο και το στομαχι μου παει περα δωθε...ειναι πολυ δυσκολο...αλλα και να καταφερω να μην κανω εμμετο παλι θα παω σε ειδικο...φιλια πολλα :)

Senior Member
    Μικρή μου Angelina καλωσήρθες στο φόρουμ,πιστευω να βοηθηθείς από όλους εδώ.Σίγουρα θα ήταν πολύ μεγάλη βοήθεια για σένα να πάς σε κάποιο ψυχολόγο.Εγώ λόγο του μεγάλου κόστους το άφηνα και δε πήγαινα,προσπαθούσα μόνη μου,αλλά πραγματικά αξίζει το κόπο και τα χρήματα και βοηθάει πολύ,πρέπει όμως να είσαι αποφασισμένη και συνειδητοποιημένη οτι θα το σταματήσεις,γιατί ο ψυχολόγος απο μόνος του δεν αρκεί.Απο οτι κατάλαβα το θες πολύ οπότε Καλή Αρχή και Καλή Δύναμη!

Senior Member
    Angelina σου στελνω U2U με το ονομα μιας πολυ καλης ψυχολογου 60 ευρω πέρνει και εχει βοηθήσει αρκετα ατομα

Junior Member
    sas euxaristo poli :)
    pragmatika . :)
    nio8o poli kalitera apo tote pou bika sto foroum :)
    8a pao sto yixologo moils teliosoun oi paneladikes

Senior Member
    :) Αγγελίνα μου κι εμείς χαιρόμαστε,που σε έχουμε στην παρέα μας! Όλοι την ίδια ανακούφιση νιώσαμε όταν βρήκαμε το χώρο αυτό!
    Λοιπόν επειδή κάπου διάβασα,που έγραψες για δωρεάν παρακολούθηση από ψυχολόγο,σου στέλνω τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα
    των Κέντρων Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα,εκ των οποίων τρία στην πόλη μας.Μην το αμελείς...Κλείσε τώρα ραντεβού,γιατί φαντάζομαι
    θα υπάρχει και κάποιος χρόνος αναμονής...Ελπίζω να βρεις τη βοήθεια,που χρειάζεσαι και σιγά σιγά και τη χαρά και ισορροπία σου!
    Κι εμείς πάντως εδώ είμαστε,όποτε θέλεις να μιλήσεις,να εκφραστείς,να εκτονωθείς, ο,τιδήποτε...Φιλάκιαααα!!!

--->ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Senior Member
    Originally posted by AngelinaJ
    ........τεσπα μη τα πολυλογω οικογεννειακη πιεση και ενιωθα οτι δεν μαγαπουσαν και κα8ε φορα που το αισθανομουν αυτο πιο εντονα εκανα εμμετο...όντως οταν αναγκαζομαστε να καταπιουμε κατι χωρισ να το θελουμε η πιεση ειναι ανυποφορη....αλλα οσο εμμετο και αν εκανα μειωνα εμενα ...:¨( και ενιωθα ακομα πιο ασχημα....ενιωθα αδυναμη...οπως νιωθω και τωρα κ νιωθω ντροπη γιατι αλλ παιδια πεινανε και εγω τα κανω εμμετο :¨(...δεν εχω εμμονη με τα κιλα ....απλα τωρα που δεν μενω με την οικογεννεια μου και εχει διαλυθει τωρα...νομιζω οτι κανεισ δεν μαγαπαει/....
    οτι και να κανει...δεν αισθανομαι ασφαλεια..αφηστε που ξαναδινω πανελλαδικες..)

anjelina
    καλως ηρθες και ευχομαι συντομα να ανακουφιστεις απο το προβλημαπου σε ταλαιπωρει. μου εκανε εντυπωση το γεγονος οτι δεν σε απασχολουν τακιλα...αυτο μαζι μετο αρχικο σου σχολιο
    "Καθε φορα που πιστευω οτι δεν νοιαζονται για μενα η δεν με αγαπανε αρκετα τρωω αρκετα ασυνηθηστα ειδη φαγητου με σκοπο μετα να παω στην τουαλετα για εμετο."

με κανουν να σκεφτομαι οτι το προβλημα σου δεν ειναι η βουλιμια,καθως στην βουλιμια τα ατομα κανουν εμετο για να μην παχυνουν απο τις πολλες θερμιδες που παιρνουν ανεξελεγκτα, ενω εσυ μοιαζεις να τρως οταν θελεις να κανεις εμετο για να ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ να κανεις εμετο...

δλδ....νομιζω οτι το προβλημα σου (η εκδηλωση του προβληματος σου δλδ,διοτι το προβλημα σου ειναι ολα αυτα τα αρνητικα που αισθανεσαι και ταεχεις εντοπισει πολυ σωστα)ειναι το οτι εχεις διαθεση να κανεις εμετο απο αντιδραση σε αυταπου σου συμβαινουν και οχι το οτι κανεις εμετο επειδη εχεις κακη σχεση με το φαγητο και δεν θελεις να παχυνεις..
    οτι απ τα δυοκι αν συμβαινει,σιγουρα θα βοηθηθεις αν απευθυνθεις σε καποιον καλο ψυχολογο, κι αν σε απασχολει το οικονομικο, μπορεις να ξεκινησεις απευθυνομενη σε κεντρο ψυχικης υγειας και να δεις αν θα νοιωσεις καλυτερα..

καλη τυχη και καλη παραμονη στο φορουμ..

Junior Member
    gia sas :)

ime poli kalitera :) genika edo kai 2 bdomades den exo kani emeto....prospa8o nami troo poli kai xoris logo :)
    troo poli mikra snak !!! ka8e 2 -3 ores...kai laxanika to mesimeri ...
    kai to stomaxi mu ine kalitera...stin arxi ponousa poli sto stomaxi...kai i8ela na pao na kano emeto na isixaso...ala krati8ika...
    kai den tokana....kai elpizo na mi to xanakano :)
    t alema mu ine terma prismena...oi adenes mu apo to agxos//// to geniko apo to diavasma...kai apo tis apetisi mu sta ma8imata xoris na adapokrinome sautes...kai toso :(emine enas mina prin tis exetasis...kai exo tosa kena ...:)
    ala oso agxos kai naxo prospa8o na min sigxisto kai prospa8o na iremiso ...
    euxaristo poli gia to kouragio pou mu dinete :)

Senior Member
    Γειά σου!Μην απογοητεύεσαι και μην αφήνεις να σε κατατρώει το άγχος,βρες τρόπους να χαλαρώνεις,χρόνο για ψυχική ηρεμία,έστω και λίγη ώρα κάθε μέρα.Περπάτημα χαλαρό ας πούμε για κάνα 20λεπτο,ένα χλιαρό μπανάκι με αιθέρια έλαια(που βοηθάνε πολύ),λίγη μουσικούλα απαλή,να δεις πόσο γρήγορα θα το φτιάξεις.

Page 1 of 2 12 LastLast