Ο ΓΑΜΟΣ ΠΑΧΑΙΝΕΙ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 36 of 36
    Senior Member
    Πω, πω διαφορετικές απόψεις για το ίδιο θέμα. Παιδιά ας παντρευτεί ο καθένας όπως θέλει.... είναι επιλογή του. Και εγώ συμφωνώ ότι είναι βλακεία να πληρώνεις το γάμο σε χρυσό, ειδικά αν δεν τα έχει κιόλας, αλλά αν θέλει να το κάνει κάποιος, ΟΚ δικό του πρόβλημα, εκτός και είναι το έτερον ήμισυ οπότε το ξανασκέφτεσαι....

Διαφωνώ όμως ότι ο γάμος υποχρεωτικά σκοτώνει τον έρωτα, σκοτώνει σίγουρα το αίσθημα που έχουμε τους 3 πρώτους μήνες που φτερουγίζει η καρδιά μας μόνο στη σκέψη του άλλου?. Ναι αυτό φεύγει και πριν το γάμο, σκοτώνει ίσως τον ρομαντισμό που έχουν οι σχέσεις πριν το γάμο, δεν σκοτώνει όμως με τίποτα την αγάπη και τον έρωτα για τον άνθρωπο που αγαπάς, αν τον αγαπάς στα αλήθεια και αν αυτός που παντρεύτηκες είναι ο άνθρωπος της ζωής σου, και δεν τον παντρεύτηκες για άλλους λόγους (λεφτά, μην μείνεις γεροντοκόρη, κλπ).

Σίγουρα μέσα σε ένα γάμο υπάρχουν και άσχημες μέρες, και μέρες αγανάκτησης αλλά το να στήνεις μία οικογένεια και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου με βάση την αγάπη σε όλα τα επίπεδα είναι απλώς ΕΥΤΥΧΙΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες και όλα είναι στρωμένα με ροδοπέταλα, αλλά σκεφτείς σε κάποια στιγμή ηρεμίας την οικογένεια σου και χαμογελάσεις, τότε μάλλον είσαι ευτυχισμένος και δεν το ξέρεις, αν όχι πρέπει να το ξαναψάξεις λίγο. Πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι η επιλογή να μείνεις σε έναν προβληματικό γάμο είναι πιο δύσκολη από το φύγεις από αυτό το γάμο. Το καλύτερο βέβαια είναι να φύγεις μόνο έτσι θα μπορέσεις να επιβιώσεις με αξιοπρέπεια.

Οσο για το σεξ στο γάμο, σίγουρα χάνεται το καρδιοχτύπι του πρώτου φιλιού, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερο με πολλούς τρόπους, φαντασία να υπάρχει. Ακόμα και για όσους έχουν πάρει πολλά κιλά μετά το γάμο, αρκεί να μην έχει ένας από τους δύο πρόβλημα και κόμπλεξ με το βάρος του. Δεν λέω βέβαια αν αισθάνεσαι καλά με το σώμα σου όλα είναι πιο όμορφα?.και αισθάνεσαι καλά εκεί που αρέσεις εσύ στον εαυτό σου και μόνο.

Senior Member
    Συμφωνώ απόλυτα alalumaki. Στην δική μου την περίπτωση εγώ δεν νιώθω καλά με μένα και αυτό περνάει και στην...απέναντι όχθη!

Senior Member
    lidal το ξέρω καλά αυτό που λες και υπήρξε κάποια περίοδο που το έζησα εγώ και δεν μου εφταιγε σε τίποτα ο άλλος αλλά το δικό μου το μυαλό. Θέλει πολύ δουλειά για να το προσπεράσεις.....

Senior Member
    Όλα πολύ δουλειά θέλουν και γω πια δεν έχω χρόνο για τίποτα. Με τη δουλειά, το σπίτι και τα παιδιά, όλα αυτά μου φαίνονται πολυτέλειες για να τα ψάξω. Και το ξέρω ότι θα μου βγουν μπροστά σίγουρα αλλά προς το παρόν έχω να φτιάξω και το θέμα του βάρους μου: τι άλλο πια να κάνω η γυναίκα, τα έχω παίξει, ααααααααααααααααααααααααα αααααααααααα!!!!!!!!!

Senior Member
    Mπα,δεν παχαίνει ο γάμος,παχαίνουν οι κακές συνήθειες.ʼμα θέλετε,πάρτε το και αλλιώς και ο γάμος μια κακιά συνήθεια είναι,χαχα,εντάξει,καθιστι� �ή ζωή και λάθος διατροφικές συνήθειες.
    Μην τα ισοπεδώνουμε όλα,δε μας φταίνε οι θεσμοί,αλλά οι φορείς του περάσματός τους στην κοινωνική πραγματικότητα,δηλαδή όλοι εμείς.

Member
    Μεσα σε ενα γαμο ναι,υπαρχουν αυξημενες πιθανοτητες να παχυνεις,ειδικα αν εχεις θεμα με το φαγητο,αν εχεις ταση προς την παχυσαρκια κτλ,κτλ.Δεν παει μονο του δηλαδη,απλα δεν βοηθαει τα ατομα που ειναι λιγο ευαλωτα να το ξεπερασουν πιο ευκολα.Μαλλον αυτο συμβαινει λογω της ρουτινας,προβληματων που οδηγουν σε αδιεξοδα,εφησυχασμου,και ολα τα γνωστα...Θελει συνεχη προσοχη και προσπαθεια ωστε να μην χαλαρωνουμε και αφηνομαστε γιατι μετα θα μας γυρισει μπουμεραν ολο αυτο..ειναι δυσκολα πραγματα αυτα αν τους δινεις μεγαλη σημασια,αν τα παρατηρεις και τα λυνεις ηρεμα και γρηγορα ισως περασουν πιο αναιμακατα..γενικα νομιζω το καθε προβλημα εχει το μεγεθος που του δινουμε..Παντως ο γαμος επειδη σηματοδοτει αυτην την εναρξη του "για παντα" ειναι πολυ ευκολο να καταπιεσει εστω και υποσυνειδητα ενα ατομο η να το κανει να "χαλαρωσει"και να το στρεψει στο ψυγειο,δεν ξερω,ο καθενας αντιδρα και διαφορετικα..

Page 3 of 3 FirstFirst 123