Ο ΓΑΜΟΣ ΠΑΧΑΙΝΕΙ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    δεν σκοτωνει τον ερωτα ο γαμος κωστη....!!!!!!!!
    εμεις τον σκοτωνουμε γιατι δεν αγαπαμε αληθινα και γιατι δεν εχουμε μαθει να παλευουμε στα δυσκολα...

Senior Member
    Η προσωπικη μου αποψη ειναι γιατι δεν θελουν να φερουν ενα παιδι εκτος γαμου... Αν δεις οι περισσοτεροι γαμοι γινονται, μολις βαλουν μπρος για παιδακι.
    Επισης ειναι και η γκρινια απο το οικογενειακο περιβαλλον, ξερεις, "εγω ποτε θα γινω γιαγια/παππους?"

Γενικα η κοινωνια ακομα δεν ειναι ωριμη για τετοια πραγματα. Μια ανυπαντρη μητερα την κατακρινουν λες και εκανε κανενα εγκλημα. Δεν κοιτανε την καμπουρα τους καλυτερα?

Senior Member
    Originally posted by XENIA!
    δεν σκοτωνει τον ερωτα ο γαμος κωστη....!!!!!!!!
    εμεις τον σκοτωνουμε γιατι δεν αγαπαμε αληθινα και γιατι δεν εχουμε μαθει να παλευουμε στα δυσκολα...
    Γιατι λεμε μεγαλες κουβεντες πριν συζησουμε με καποιον/α!
    Ξενια δυστηχως η αληθινη αγαπη ειναι σαν την καρετα-καρετα. Ειδος προς εξαφανιση...

Senior Member
    pffff βλακειες!!! η κοινωνια ειναι ωριμη κ δεχεται τα παντα...η οικογενεια πιεζει..γι'αυτο κ εγω τους το'χω ξεκοψει απο μικρη..παιδι θα κανω οποτε θελω αλλα για γαμο ουτε κουβεντα!!!!αφου θα τον βαρεθεις καποια στιγμη τον αλλο γιατι να μη μπορεις να χωρισεις ευκολα???
    το χειροτερο ειναι να μενουν παντρεμενοι επειδη εχουν παιδια κ στην πραγματικοτητα δεν αντεχει πια ο ενας τον αλλο...

κ xenia μου αν δεν αγαπαμε αληθινα κ δεν παλευουμε μπορουμε απλα να μην παντρευομαστε!!!!παλεψε οσο αντεχεις σε μια σχεση κ μετα προχωρα...

Senior Member
    Originally posted by samantha
    τοτε γιατι παντρευονται ολοι????

...γιατι ''πρεπει''...
    ...γιατι ο αλλος εχει λεφτα..
    ...γιατι δεν θελω να μαι μονος -μονη..
    ...για να μην με λενε γεροντοκορη..
    ...για να μου σιδερωνει καποια τα ρουχα..και να με κανακευει οπως η μαμα μου..
    ...γιατι ειμαστε 3 χρονια μαζι και η θα παντρευτουμε η θα χωρισουμε...ας παντρευτουμε ..που να ψαχνουμε για αλλον/αλλη?

πολυ λιγοι παντρευονται για να μοιραστουν εμπειριες στο ταξιδι της ζωης
    για να εχουν ενα ''συνοδοιπορο''
    για να δωσουν και να παρουν αγαπη..
    γιατι θελουν να αποκτησουν τα ΔΙΚΑ της/του παιδια
    και γιατι ''ζωη που μοιραζεται ΔΕΝ ειναι ζωη χαμενη...

Senior Member
    Δεν ξερω, δεν νομιζω οτι ειναι ωριμη. Ακομα βλεπεις πως τα νεα παιδια, δεν εχουν σωστη παιδεια. Διαφορες μορφες ρατσισμου ειναι υπαρκτες προς παχυσαρκους, προς διαφορετικα στυλ ντυσιματος, προς ομοφιλοφυλα ζευγαρια κλπ κλπ.

Το παιδι θα το φερεις στον κοσμο με τον συντροφο σου, οποτε καλο ειναι να εχετε κοινες αποψεις. Οτι θελησετε εσεις για την δικη σας ζωη, θα κανετε. Αμα οι γονεις ειναι σωστοι, θα ειναι και μακρυα απο τετοια θεματα.

Ξενια εισαι πολυ σωστη στην σκεψη σου αλλα βλεπεις σημερα πως ειναι οι περισσοτερες οικογενειες. Κατι φταιει.

Senior Member
    κωστη ναι βλεπω πως ειναι οι περισσοτερες οικογενειες...φταινε οι λαθος λογοι για τους οποιους δημιουργουνται αυτες οι οικογενειες..το πραγμα ξεκιναει λαθος απο την αρχη..μονο παθος υπαρχει (και οχι παντα)και οταν στην συνεχεια φυγει και αυτο ....τοτε δεν μενει ΤΙΠΟΤΑ!
    samantha δεν βαριεσαι καποιον που μιλαει στην ψυχη σου, σε σεβεται ,μοιραζεσαι τους ιδιες ανησυχιες,θαυμαζεις κλπ(θα μπορουσα να γραψω παρα πολλα...)
    μην τα ισοπεδωνετε ολα βρε παιδια!οραματιστειτε,ονειρ ευτειτε!ειναι μαγικα αυτα που μπορεις να ζησεις με την καταλληλη παρεα...ενα ταξιδι που θα εχει το δικο του ''χρωμα'' και δεν θα ξεθωριαζει ευκολα..
    η ζωη ειναι δυσκολη και πολυ πεζη καποιες φορες..αλλα με πολλη δουλεια και με τον σωστο ανθρωπο,μπορει να γινει ''λιγοτερο πεζη''...
    αν εχεις καποιον διπλα σου που θα σε βοηθησει να σηκωθεις οταν πεσεις και θα σε καμαρωνει οταν πας ακομα πιο ψηλα...αυτα προυποθετουν βεβαια ατομα συγκροτημενα που δεν λειτουργουν ανταγωνιστικα...
    δυστυχως πολυ λιγοι κανουμε την αυτοκριτικη μας και κατ επεκταση δεν θελουμε ν α δουλεψουμε ουτε στην σχεση μας...

να μην κοιταμε τι κανουν οι αλλοι..αλλα τι θελουμε εμεις να κανουμε...
    ποσοι τολμαμε να ειμαστε διαφορετικοι και να μην ντρεπομαστε να το δειξουμε?
    οι περισσοτεροι ακολουθουν τα στερεοτυπα και τα προτυπα γιατι μονο ετσι νιωθουν ασφαλεια..
    εγω προσπαθω να ειμαι αυθεντικη και να βρω αυτα που με εκφραζουν..ελπιζω να τα καταφερνω σε καποιο βαθμο..
    ψαχνω το δρομο το λιγοτερο ταξιδεμενο...μου φανταζει πιο ομορφος...

Member
    XENIA μουεγώ συμφωνώ μαζίσου.Δεν έχω την ηλικία σας και νομίζω ότι μπορώ να μιλάω εκ πείρας.Οταν αγαπάς τον σύντροφόσου αληθινά τότε δεν τίθεται θέμα γάμου γιατί ετσι ή αλλιώς ορίζεις την ύπαρξλη σου μέσα απ' αυτόν.Δεν παντρευόμαστε γιατί θέλουν οι άλλοι και φυσικά ούτε για να κάνουμε παιδια.Αυτοι είναι λάθος λόγοι άν και συνηθισμένοι.Οι άνθρωποι πρέπει να αγαπάνε βαθειά το σύντροφό τους όταν αποφασίζουν να παντρευτούν και αν αυτό δεν τους συμβαίνει καλύτερα να το αποφευγουν.Μόνο όταν βλέπεις το σύντροφόσου σαν το κέντρο του κόσμου παντρεύεσαι.

Senior Member
    μεγαλο θεμα ανοιξατε ρε παιδια.
    το σιγουρο ειναι οτι οι γαμοι γινονται γιατι η κοινωνια μας δεν ειναι αρκετα ωριμη. Το θεμα ειναι οτι θελει πολλα-πολλα χρονια να αλλαξει η νοοτροπια της ελληνικης κοινωνιας. βεβαια, υπαρχουν και τα ακρα σε αλλες κοινωνιες. κανουν παιδια και τα παιδια γνωριζουν πολλους "μπαμπαδες" και πολλες "μαμαδες". ουτε αυτο στεκει.
    Ωριμοτητα χρειαζεται. να το παρεις αποφαση τι θελεις στη ζωη σου, να διαλεξεις τον ανθρωπο σου και να εισαι ετοιμος για αμοιβαιες υποχωρησεις. μετα να κανεις το παιδι. δεν σου φταιει τιποτε αυτο. ο γαμος ειναι το τυπικο της υποθεσης και ειτε γινει ειτε δεν γινει, το ιδιο ειναι.
    τωρα, αν ο γαμος σκοτωνει τον ερωτα.
    πολυ γενικη ερωτηση
    νομιζω οτι ειτε συζεις, ειτε εισαι παντρεμενος ειναι το ιδιο αν δεν εχεις παιδια.
    Αν εχεις παιδια φυσικα, δεν ειναι συγκρισιμες καταστασεις. δεν μπορεις να ζεις οπως πριν αλλα και οταν περασουν τα χρονια και εισαι χωρις παιδια, κατι σου λειπει
    φυσικα δεν ειναι συγκρισιμη και η κατασταση αν δεν συζεις και αν συζεις/εισαι παντρεμενος
    Ειναι λοιπον μεγαλα θεματα.
    καθενας με τις αποψεις του. Αλλα ενα νομιζω ειναι το σιγουρο. οτι αν δεν εισαι ετοιμος για δεσμευσεις και υποχωρησεις, μην παντρευεσαι, μην κανεις παιδια να τα σερνεις πισω σου απο καναρα σε καναρα ή απο καναρο σε καναρο. και ασε την κοινωνια να λεει οτι θελει. τα πρεπει καλα ειναι να τα σταματησουμε.

Senior Member
    Εμένα η γνώμη μου είναι ότι ο θεσμός του γάμου πρέπει να καταργηθεί γιατί μόνο προβλήματα δημιουργεί. Δύο άνθρωποι θα αποφασίζουν να συμβιώσουν, αν το νιώθουν να κάνουν και παιδιά και τέλος. Και όταν δουν πως δεν μπορούν να είναι πια μαζί, το θέμα να τελειώνει όμορφα και ήρεμα. Το πιο γελοίο δε στον συγκεκριμένο θεσμό είναι η τελετή που την πληρώνεις χρυσή, δεν καταλαβαίνεις τίποτα εκείνη τη μέρα από το άγχος και στο τέλος σου μένει και ένα δάνειο για το όλο έξοδο. Αυτό για μένα είναι απαράδεκτο για να ξεκινήσει ένα νέο ζευγάρι την ζωή του....

Senior Member
    efi2 o kathenas me ton pono tou ws gnwston kai polu kala les gia to upsos mpou rwtas einai 1.58 opote isa varka isa pania
    apla ksereis ti ginetaio den ta vazw me ta kila i me to ipsos i me to posa eimaste kai pou theloume na ftasoume..
    alla me to gegonos oti arxika den agapame kai den sevomaste ton eauto mas giati an ton sevomaste kai mas aresei adunatos tote tha ton eixame adunato alla oxi ...emeis ton vasanizoume se vitrines , rouxa, eksodous se ola
    kai deuteron poses fores oloi emeis pou leme den exoume paei se polles koinwnikes ekdilwseis gia na min fame, gia na min doun oi alloi oti paxiname kai mas poun tipota kai mas riksoun tin psixologia!!!!!
    auta (gia emena toulaxiston einai to thema) na min xaliomaste !!!kai ola ta upoloipa einai moufes

Senior Member
    Δεν είναι ανάγκη να πληρώσεις την τελετή χρυσή.Μη συγχέουμε το μυστηρίο του γάμου με την κοινωνική - κοσμική διάσταση που δίνεται.Μπορείς να κάνεις μια σεμνή τελετή σ'ένα ωραίο εκκλησάκι με λίγους και καλούς φίλους - συγγενείς και μετά ένα τραπέζι με τους οικείους σου.

Το ζευγάρι ξεκινά τη ζωή του όταν στα «εσώτερα» του έχει γίνει το σωστό «ξεκίνημα».

Senior Member
    Κλεάνθη δεν υπάρχει κανένα μυστήριο...όσον αφορά το γάμο. Τι θα πει "το μυστήριο του γάμου"? Αυτές είναι ανοησίες περασμένων αιώνων της εκκλησίας για να κρατάει δέσμιο τον κοσμάκη...

Senior Member
    Σεβαστή η άποψη σου περί ανοησιών,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι για όλους τους ανθρώπους ισχύει το ίδιο.Κανένας άνθρωπος δεν είναι δέσμιος τη στιγμή που είναι ελεύθερος να κάνει ή όχι τη γαμήλια τελετή.Η εκκλησία σαν κλήρος, δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκευτική πίστη του καθενός - δόγμα.

ʼλλο οι άνθρωποι άλλο τα «ενορατικά μυστήρια.

Senior Member
    Ναι αλλά μην μου λες ότι αυτοί που παντρεύονται έχουν στο νου τους κανένα μυστήριο. Και καλά οι λίγοι συνειδητοποιημένοι που κάνουν τα πρέπει και τον κόσμο στην άκρη και παντρεύονται μόνοι στο ξωκλήσι (όπως λες κι εσύ) αλλά το 95% που ξέρω εγώ τραβολογιέται και παίρνει δάνεια για να τραπεζώσει όλες τις θειες που θα παρεξηγηθούν αν δεν τις καλέσεις!!!!πω πω τα παίρνω τρομερά μ'αυτές τις μα.....ς γι' αυτό φουντώνω! Συγνώμη!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast