με τι να απασχολουμαστε οταν θελουμε να φαμε παραπανω
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

με τι να απασχολουμαστε οταν θελουμε να φαμε παραπανω

Μεγαλο πραγμα αυτο που ειπε η Τζενη πριν σε αλλο ποστ,οτι πρεπει να βρισκουμε αλλα πραγματα για να βγαζουν την ενεργεια μας...Ας το κανουμε πραξη απο σημερα,απο τωρα.
    Π.χ.εγω ειμαι σε μια φαση αυτη τη στιγμη που δε θα βγω,ο φιλος μου που συγκατοικουμε θα δουλευει ολο το βραδυ αρα θα ειμαι μονη μου,καμια φιλη δεν μπορει να ερθει σπιτι μου σημερα,εχω μιλησει με ολους τους πιθανους στο τηλεφωνο,να δω τηλεοραση βαριεμαι,παιδια δεν εχω,ειμαι λιγο νευρικη και νιωθω μια μικρη μελαγχολια και................................ εχω εξαντλησει ολες τις θερμιδες για σημερα.Σημειωνω οτι το ψυγειο και τα ντουλαπια ειναι γεματα με κορν φλεικς,2 σοκολατες,2 γκοφρετες,1 σακουλα πατατακια,ποπ κορν και ξηρους καρπους.Επισης νιωθω να πειναω η νομιζω οτι πειναω γιατι ξερω πως ειμαι σε διαιτα και δεν μπορω να φαω αλλο(ηδη τις εξαντλησα τις θερμιδες).Ερωτηση?Τι να κανω για να μην χαλασω την προσπαθεια που κανω εδω και κανα μηνα?Τι να κανω σαν αντιπερισπασμο στο "τερας" που λεγεται ΛΙΓΟΥΡΑ λογω βαρεμαρας,ανιας,συνηθειας,� �ντιδραστικοτητας που βγαινει λογω διαιτας???Μαλλον θα παω να κανω ενα μπανιο οσο πιο πολυ ωρα μπορω και μετα ισως κατσω να βαψω νυχια σε χερια και ποδια μπας και νυσταξω και το γλιτωσω.Καθε φορα που καποια νομιζει οτι θα τα χαλασει ολα,ας ερχεται να γραφει εδω ο,τι της κατεβαινει,ας ξεσπαει εδω.Ας ριχνουμε και καμια ιδεα εδω,ωστε οταν ερχεται η δυσκολη η ωρα να τα βλεπουμε μπας και το σωσουμε....

Senior Member
    εγω μπαινω χαζευω στο ιντερνετ και στη τηλεοραση παραλληλα μεχρι να ξεχαστω και να νυστάξω.......

Senior Member
    εγω δυστυχως απλα υποκυπτω κ τρωω οπως εκανα μολις αφου εφαγα ενα μπολ μεγαλο με ποπ-κορν!!!! Βρειτε καμια λυση ομως γιατι δν αντεχω αλλο!!!

Member
    Ειναι απλο!!!Δεν θα βαζετε ποτε στο σπιτι σας τον πειρασμο!Δηλαδη γαριδακια πατατακια σοκολατες κοκα κολες γλυκα.Οταν δεν το εχεις μπροστα σου ή τελοσπαντων να στρογγυλοκαθεται μεσα στο ντουλαπι σου δεν θα το φας!!Γιατι που να βγαινεις τωρα εξω να πας να παρεις μια σοκολατα??Θα σκεφτεις κανω διαιτα αρα δεν τρωω τετοια.Επισης βαζετε σπιτι οτι πιο υγεινο μπορειτε.Ας πουμε ακτινιδια και δαμασκηνα μπορειτε να φατε ανετα πανω σε μια λιγουρα.Ισα ισα κανουν και καλο.Ελπιζω να βοηθησα καπως!!

Senior Member
    Δεν μπορούμε να μη βάλουμε σπίτι μας τον πειρασμό βρέ Χριστινάκι μου. ΄Εχουμε παιδάκια, συζύγους,άλλα παιδάκια που μπαινοβγαίνουν στο σπίτι για παρέα στα δικά μας...και ο πειρασμός υπάρχει παντού. Το θέμα είναι να μην υποκύπτουμε,όχι να μην έχουμε πειρασμούς τριγύρω μας! Και η Ιωάννα αυτό ζητάει το κοριτσάκι, ιδέες για να το γλυτώνει(αχ, πως σε καταλαβαίνω φιλενάδα, διάβασε κάποιο παλιότερο Post μου για τα Σαββατοκύριακα!).Λοιπόν, εγώ όταν κινδυνεύω να υποκύψω , ανεβαίνω στο διάδρομο (έχω διάδρομο στο σπίτι) ,ή στο ποδήλατο (και από αυτό έχω!). ΄Η χώνομαι στο μπάνιο, στα αφρόλουτρα και τις κρέμες. Χθες βράδυ ανακάλυψα και το ευεργετικό αποτέλεσμα που έχουν οι μάσκες προσώπου, ειδικά αυτές που στεγνώνουν πάνω στη μούρη και βγαίνουν μετά σαν φλούδα. Είκοσι λεπτά κάθεσαι ακίνητη και ξάπλα με τον ασβέστη στη μούρη, που θα πάει, θα το φιλοσοφήσεις, θα σκεφτείς κάτι άλλο, μπορεί και να το γλυτώσεις! Και να μην το γλυτώσεις όμως, λέμε τώρα, θα έχεις κάνει μισή ώρα γυμναστική (οπότε μία η άλλη σου έρχεται) , ή θα έχεις κάνει δερματάκι για τις επόμενες μέρες σούπερ!
    Πέρα από πλάκα, σε καταλαβαίνω απόλυτα...όποια αλλη ιδέα ευπρόσδεκτη!
    Φιλιά.-

Senior Member
    Παιδακια καλημερα,εχετε γινει συνηθεια!Ουτε που θα το πιστευα πριν λιγο καιρο οτι θα κολλουσα ετσι με ενα φορουμ..

Christina εχεις πολυ δικιο σ αυτο που λες και σε μενα πιανει παντα,ομως δεν ειναι παντα εφικτο..Ακομα και διαιτα να κανουμε αναγκαστικα θα ερθουμε σε επαφη με τα διαφορα νοστιμα.Στη δουλεια,σε καποια εξοδο,σε ενα αλλο σπιτι...Το Πασχα ερχεται..Εχω και αυτα τα υγιεινα που λες στο σπιτι παντα,ομως συγκατοικω και ο φιλος μου δουλευει πολυ και θελει να βρισκει και μια σοκολατιτσα η κατι αναλογο τελοσπαντων οταν γυρναει απο τη δουλεια..Εκει τι να του πω,νιωθω ασχημα να του τα κοψω επειδη εγω κανω διαιτα.Δε μου παει..μου ρχεται κριμα..Δεν του μαγειρευω και αυτα που θελει παντα,οποτε ας μην ειμαι και τελειως αυταρχικη...Επισης καποιον ξηρο καρπο,εστω,θα εχεις για τυχον ξαφνικες επισκεψεις..Απο την αλλη θελω να βαζω και τον εαυτο μου λιγο στη διαδικασια του πειρασμου,γιατι αν χασω τα κιλα μετα δε θελω να πεσω με τα μουτρα μολις δω σοκολατα μεσα στο σπιτι.Θελω να αναπτυξω ξανα την ικανοτητα να το ελεγχω..Να τρωω απο λιγο οταν με παιρνει.Και οταν δε με παιρνει να το ραβω.Παλια το καταφερνα,ομως απο τοτε που πηρα αυτα τα κιλα εχω χασει λιγο την εμπιστοσυνη στον εαυτο μου..Γι αυτο προσπαθω να επινοησω καποιους τεχνητους τροπους για να ξεφευγει το μυαλο στημενα στην αρχη μεχρι να γινει ξανα συνηθεια...Τα παντα ειναι θεμα συνηθειας,αρκει να εκπαιδευσουμε τους εαυτους μας προς τη σωστη κατευθυνση.

kat201161 για σενα που εχεις ολοκληρη οικογενεια θα ειναι ακομα πιο ζορικο,καταλαβαινω.Θελει ακομα μεγαλυτερη θεληση,ομως το παλευεις μια χαρα!Εγω αποφασισα απο σημερα καθε φορα που θα σκεφτομαι το φαγητο να αντικαθιστω αμεσως τη σκεψη στο μυαλο μου με καποιες ωραιες αναμνησεις απο παλια,διακοπες,πτυχια,οτιδ� �ποτε και πιστευω κατευθειαν θα κοβεται η ορεξη(σχεδιο 1).Αν δεν πιασει,μετα θα σκεφτομαι κατι ασχημο που εχω ζησει,οπως θανατους,στενοχωριες,λυπες ,αποτυχιες(σχεδιο 2).Ε,αν δεν πιασει και αυτο τι να πω(αποτυχια σχεδιου)!Θα επιστρατευσω τιποτα αλλο.Ελπιζω να μην φαινομαι σαν την τρελλη του χωριου με αυτα που λεω..Απλα προσπαθω να βοηθηθω και να βοηθησω μπας και χωρεσουμε στα παλια μας ρουχαλακια καποια στιγμη...Καλη δυναμη,φιλακια!

Υ.Γ.kat201161 μου δωσες ιδεα,σπευδω να εφοδιαστω με πρασινωπες μασκουλες...

Senior Member
    Το beaute είναι καλή λύση για να ξεχνιέται κανείς! Επίσης:
    - εκκαθάριση χώρου. Σε τραγικές στιγμές μοναξιάς και λιγούρας επιλέξτε ένα ντουλάπι (ή μία ντουλάπα) και πετάξτε, ξεκαθαρίστε, αναδιοργανώστε, μεταποιήστε. Ξαλαφρώνει η ψυχή μ' αυτόν τον τρόπο.
    - επάγγελμα που γίνεται στο σπίτι. Ό,τι πιάνει το χέρι του καθενός. Εγώ ήδη άρχισα να δουλεύω και σπίτι, οπότε η ώρα που τρώω είναι πολύ συγκεκριμένη (και το βράδυ πέφτω για ύπνο νεκρή, ούτε πεινάω ούτε νιώθω τίποτα!

Senior Member
    ΙΩΑΝΝΑ28
    εκτος απο την λιγουρα, υπαρχει και η πραγματικη πεινα.το λεω γιατι μας ανεφερες οτι εχεις ηδη εξαντλησει τις θερμιδες που προγραμματιζες.

και δεν πρεπει να πειναμε...οχι μονο γιατι δεν το αξιζουμε, αλλα και γιατι οταν πειναμε απλα αυτοτιμωρουμαστε κι αυτο ειναι κατι που αντεχουμε για καποιο διαστημα αλλα οχι και ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    εαν λοιπον θα ετρωγες μετα χαρας κατι υγειινο και με λιγες θερμιδες οπως ενα φρουτο μερικα λαχανικα,ενα απαχο γιαουρτι η κατι αναλογο, τοτε προκειται για πεινα και καλα θα κανεις να βρεις κατι τετοιο και να το φας και να φροντισεις ποτε να μην πεινας με τις διατροφες που κανεις..
    αν ομως η "πεινα" σου ειναι μονο για λιχουδιες, σοκολατες, πατατακια η κατι τετοιο, τοτε ειναι οντως λιγουρα και καλα κανεις και σκεφτεσαι τροπους για να μη γυριζει το μυαλο σου εκει μεχρι να το ξεπερασεις..

Senior Member
    2sweet2b4go10 ημουν ξεκαθαρη οτι αναφερομαι μονο στη λιγουρα.
    Δεν αφηνω τον εαυτο μου να πεινασει,χτες να φανταστεις,οταν ελεγα οτι ειχα εξαντλησει τις θερμιδες ειχα παρει ηδη 2000 θερμιδες μοιρασμενες σε 5 γευματα,δεν ηταν λογικο να πειναω και οντως δεν πεινουσα πραγματικα.Αυτο που ηθελα και θελω ειναι να καταπολεμησω τις λιγουρες ψυχολογικης πιο πολυ φυσεως...ειμαι κατα της πεινας!!Το μονο που θελω ειναι η προσπαθεια μας να γινει οσο το δυνατον πιο ευκολη και ανωδυνη,οχι να βρω τροπους προς λημοκτονια(για να μην παρεξηγουμαστε)!!!Και ειναι η μιση δουλεια να αποφευγεις τις λιγουρες,γιατι πιστευω πως αυτες ευθυνονται κατα πολυ για την αποτυχια μιας σωστης διαιτας.Τη μια μερα υποκυπτουμε σε κατι,την αλλη σε κατι αλλο,μετα ερχεται η απογοητευση,μετα τις επομενες μερες σαβουριαζουμε οτι βρουμε αφου "ετσι κι αλλιως το χαλασαμε"και σε καμια βδομαδα που θα χουμε συνελθει ψυχολογικα,φτου κι απ την αρχη..............Τι πιο ψυχοφθορο...Δε μ αρεσει σαν προοπτικη...

Ginger αυτο για την εκκαθαριση ξαναπεστο!!Ειναι αριστη ψυχοθεραπεια,να δεις και εγω τι πεταω κατα καιρους.....
    Samantha μη μου απελπιζεσαι,θα μπορεσεις να το κοντρολαρεις σιγα σιγα.

Σημερα εκτος απο τις μασκες,που τις κραταω για ωρα "αναγκης" πηρα και ενα μεγαλο παζλ.Μου ηρθε αναλαμπη καθως ειχα βγει με μια φιλη μου που εχει ενα πιτσιρικι που του αρεσουν τα παζλ...Και λεω γιατι δεν το δοκιμαζω?Απασχολουνται χερια και μυαλο και που ορεξη για λιγουρες?Θα το στρωσω σε μια μεγαλη επιφανεια και οταν θα νιωθω οτι ερχεται "δυσκολη ωρα"θα ασχολουμαι μαζι του..Θα σας πω αν δουλεψει...Porki και το σερφαρισμα πολυ καλο ειναι,το κανω και εγω,αλλα σε καποια φαση κουραζομαι και με πονανε τα ματια και το κεφαλι...Να στε καλα ολες!

Senior Member

faylos kyklos...

kala...otan variemai...syneidhtopoiw...oti dn exw kati pou na me synarpazei....kai tote syneidhtopoiw oti den exw gt eimai 87 kila....kai meta 3erw oti egw me exw valei se ayth thn katastash...dld den vgainw dn epikoinwnw me an8rwpous gt den 8a eimai aneth logw twn kilwn....sth synexeia lew oti egw mporw na t alla3w ayto....alla meta skeftomai oti ayto 8a ginei se va8os xronou...opou egw 8a synexizw na zw mesa sthn ania....kai epita...PLAKONWMAI STO FAGHTO....akoma k ligoura n mn exw....akoma kai vlakiakia na mn exw sto ntoulapi...paw kai vriskw....dn mporw...t deyterolepta pou trww akatapaysta xwris ais8hsh tou faghtou...einai kena tou xronou sth mizeria pou zw.....
    ayto epa8a kai shmera....savvato vrady k egw mesa...

Senior Member
    αυτό που συνειδητοποίησα τελευταία είναι ότι αν συγχωρήσεις τον εαυτό σου για το ότι ξέφυγες για μια μέρα και συνεχίσεις την επόμενη σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα, ΚΑΙ χάι θα νιώθεις, ΚΑΙ αποτελέσματα θα δεις

παλιότερα δεν το καταλάβαινα αυτό και έπεφτα μέσα στην πισίνα με τα φερέρο από την απογοήτευση, χεχεχεχεχεχεεεεεεεε

την επομένη, το μετάνοιωνα ξανά και έριχνα μια βουτίτσα ακόμα και αυτό δεν τελείωνε ποτέ

αυτές τις μέρες, όταν μου έρχεται η επιθυμία ξεσκίσματος τρελών ποσοτήτων [και λιπαρών ποιοτήτων] σκέφτομαι ότι καμία γεύση δεν μπορεί να ξεπεράσει τη φαντασμαγορική αίσθηση του ότι χωράς άνετα στο παντελόνι σου

και αν τυχόν ξεφύγω, πράγμα που οφείλεται κυρίως στην παρέα πια, λέω δε μαμιέται! και τρώω μια σαλατούμπα για μεσημεριανό την επόμενη χωρίς μίρλες και μαμουσουτού

και μισό κιλό το μήνα να χάνεις [όταν πρέπει να το χάσεις], μια χαρά είναι, διαφωνεί κανείς να τονε πλακώσω;

Senior Member
    Γιατί τολμάμε; Ό,τι πεις εσύ! Ό,τι πεις! Πωπωωω! Τσαμπουκάς με το "καλημέρα σας" Τι μας περιμένει,αλίμονο μας!

Senior Member
    χαχαχαχαχαχα!!!

καλή η εικόνα! σε σένα δεν θα την πολυλέω πάντως, γιατί απ' ό,τι βλέπω από την υπογραφή σου, είσαι η έμπνευση προσωποποιημένη

si t' as maigri quarante cinq kilos, tu peut vraiment TOUT faire!!!

Senior Member
    εγώ πάντως όταν έρχεται η λιγούρα πίνω νερό, κ αν δν πιάσει πίνω κ άλλο νερό κ μετά κ άλλο
    επίσης κρατάω χέρια κ στόμα busy καπνίζοντας....
    νερο τσιγάρο κ ακόμα περισσότερο νερό
    ε και τελικαααα μετα από τόσοοοο νερό περνάω το υπόλοιπο βράδυ στην τουαλέτα.....χαχαχαχαχαχαχα

Senior Member
    Και εμεις βρε Ελπιδακι που δεν καπνιζουμε τι να κανουμε τα δολια?
    Εκεινο το παζλ που ειχα παρει για να απασχολουμαι δεν το ανοιξα ακομη γιατι θα μετακομισω σε λιγο καιρο και θα το ανοιξω στο νεο σπιτι.Παντως ειδα αυτον τον καιρο που προσπαθω να χασω κιλα ενα περιεργο πραγμα.Οταν το σπιτι ειναι τακτοποιημενο,τα παντα σε ταξη και αρμονια και γενικα οταν εχω σε "ταξη"τη ζωη μου με ολες τις υποθεσεις τακτοποιημενες,τοτε μπορω να τηρησω πολυ ευκολα τη διαιτα.Οταν επικρατει ενας ψιλοπανικος και αγχωνομαι,τοτε ειμαι στο τσακ να ξεφυγω και να φαω παραπανω.Προφανως εχει να κανει με το αχγος ολο αυτο,αλλα μου εκανε φοβερη εντυπωση ποσο ευκολα η ψυχολογια σου μπορει να επηρεαστει.Πριν παρω κιλα δε μου συνεβαινε γιατι ειχα συνηθισει να ειμαι σε κιλα που θελω και δεν επηρεαζομουνα.Τωρα ομως που θελω να χασω ειμαι πολυ "δεκτικη" σε τετοια ερεθισματα.Γι αυτο προσπαθω να τα εχω ολα οσο μπορω σε μια σειρα,δουλειες και σπιτι και να μην αφηνω κατι για την τελευταια στιγμη.Ετσι νιωθω ηρεμη και εχω πιο πολλες πιθανοτητες να μην το ριξω στο φαγητο.Επισης αυτον τον καιρο που κανω διαιτα προσπαθω να μη με φορτωνω με εχτρα υποχρεωσεις και επιπλεον αγχη γιατι ποσα να αντεξουμε,θα σαμποταρουν ολα αυτα την προσπαθεια.Δε γινονται ολα μαζι.Παντως αν δεν καπνιζεις ειναι πιο δυσκολο να αδυνατισεις.Προς θεου δε λεω να αρχισει καποιος το καπνισμα,σε καμια περιπτωση,αλλα σου απασχολει χερια και στομα και ξεχνιεσαι καπως...Τεσπα,αντε παιδια,καλα κουραγια..

Page 1 of 2 12 LastLast