Εκνευρισμός και συγκρούσεις για την κολλητή φίλη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Originally posted by pvernos
    Ναι έχω φίλους που έχουμε μεγαλώσει από παιδιά μαζί και διατηρούμε τη φιλία.
    Δεν έχουμε όμως και την ανάγκη να μιλάμε 5 φορές τη μέρα στο τηλέφωνο ούτε θα πάθω στέρηση αν δεν τους ακούσω μια μέρα.
    Επίσης δεν θα τους επέτρεπα ποτέ ενώ είμαι με τη γυναίκα μου να κάνουν σαν να μην υπάρχει και να αδιαφορούν γι αυτή.
    Αυτό θα προσέβαλλε εμένα και θα τους ζητούσα το λόγο.

Μήπως η φίλη της γυναίκας σου, κατά βάθος δεν σε αποδέχτηκε ποτέ?
    Μήπως η ζήλια που υπάρχει από μέρους σου, να είναι και απ τη μεριά της και να έχετε μπει σε ένα άτυπο πόλεμο?
    Μη της κάνεις τη χάρη, αν αγαπάς τη φίλη σου.
    Αποστασιοποιήσου και άσε την άλλη να δείξει τον πραγματικό της εαυτό. Όσο είσια παρών, τόσο θα είσαι εσύ ο φταίκτης για όλα......

Senior Member
    Aκου φίλε μου, οι φίλοι _ ες, είναι φίδια. Αμα θές να χαλάσεις τη σχέση σου, άσε τους κολλητούς να μπαίνουν ανάμεσα. Δε μου λες, άμα θα βγείς με τους φίλους σου κι αυτή με τις φίλες της, νομίζεις ότι όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε δεν θα γίνει αντικείμενο συζήτησης ? είσαι γελασμένος, κι εσύ κι αυτή θα το κάνετε. Ολοι είμαστε άγιοι και μπορούμε να κουμαντάρουμε τους πάντες όσο είμαστε στα μέλια με τη σχέση μας. Στο πρώτο όμως συννεφάκι τρέχουμε σαν τις κυρακατίνες στους φίλους. Προσωπικά, απ τα μέλια κιόλας, έτυχα αντικείμενο συζήτησης από κολλητούς της σχέσης μου, με πρωτοβουλία δική του, έγινα είδος προς συζήτηση και σύγκριση με άλλες σχέσεις του, εν αγνοία μου, ενώ έγώ κράτησα το στόμα μου κλειστό προς πάντες.

Να τους φοβάσαι τους κολλητούς. Μακριά.

Member
    Μπορεί να είναι και έτσι.
    Εχω και γω την εντύπωση ότι από τη στιγμή που μπήκα στη ζωή της φίλη της έχει δυνασχετηθεί χωρίς βέβαια να το εκφράζει διότι έχασε τη βολή της.
    Εχασε τα Σαββατοκύριακα που πήγαινε και έμενε στο σπίτι της και μεγαλώνανε μαζί το μωρό της, έχασε τις στιγμές που της έκανε παρέα κάθε φορά που ήθελε να πάει κάπου.
    Δεν είναι ξεβόλεμα αυτό?Φταίει βέβαια και η γυναίκα μου που άφηνε αυτήν την κατάσταση να διαιωνίζεται.
    Θα μείνω λοιπόν αδιάφορος και τυπικός σε όλη αυτή την κατάσταση όσο γίνεται.

Member
    Originally posted by liberchild
    Aκου φίλε μου, οι φίλοι _ ες, είναι φίδια. Αμα θές να χαλάσεις τη σχέση σου, άσε τους κολλητούς να μπαίνουν ανάμεσα. Δε μου λες, άμα θα βγείς με τους φίλους σου κι αυτή με τις φίλες της, νομίζεις ότι όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε δεν θα γίνει αντικείμενο συζήτησης ? είσαι γελασμένος, κι εσύ κι αυτή θα το κάνετε. Ολοι είμαστε άγιοι και μπορούμε να κουμαντάρουμε τους πάντες όσο είμαστε στα μέλια με τη σχέση μας. Στο πρώτο όμως συννεφάκι τρέχουμε σαν τις κυρακατίνες στους φίλους. Προσωπικά, απ τα μέλια κιόλας, έτυχα αντικείμενο συζήτησης από κολλητούς της σχέσης μου, με πρωτοβουλία δική του, έγινα είδος προς συζήτηση και σύγκριση με άλλες σχέσεις του, εν αγνοία μου, ενώ έγώ κράτησα το στόμα μου κλειστό προς πάντες.

Να τους φοβάσαι τους κολλητούς. Μακριά.
    Νομίζω ότι αυτοί που είναι πραγματικοί φίλοι χαίρονται με τη χαρά του φίλου τους και φροντίζουν να την ενισχύουν.
    Αυτοί που κοιτάνε μόνο τη βολή τους φυσικά και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα

Banned
    βρε συ βερνε,

εισαι σιγουρος οτι εισαι με την γυναικα που θες???
    Εαν ναι, τοτε τα σχολια σου δεν εχουν υποσταση.

Εαν οχι, τοτε μπορουμε να πουμε πολλα επι τουτου....

Originally posted by pvernos
    Μπορεί να είναι και έτσι.
    Εχω και γω την εντύπωση ότι από τη στιγμή που μπήκα στη ζωή της φίλη της έχει δυνασχετηθεί χωρίς βέβαια να το εκφράζει διότι έχασε τη βολή της.
    Εχασε τα Σαββατοκύριακα που πήγαινε και έμενε στο σπίτι της και μεγαλώνανε μαζί το μωρό της, έχασε τις στιγμές που της έκανε παρέα κάθε φορά που ήθελε να πάει κάπου.
    Δεν είναι ξεβόλεμα αυτό?Φταίει βέβαια και η γυναίκα μου που άφηνε αυτήν την κατάσταση να διαιωνίζεται.
    Θα μείνω λοιπόν αδιάφορος και τυπικός σε όλη αυτή την κατάσταση όσο γίνεται.
    Φυσικά και είναι. Άλλωστε όπως είπες, έχει δώσει δείγματα πως την ενδιαφέρει το συμφέρον της.
    Αυτό προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις και πιθανότατα γίνομαι κουραστική.
    Άσε τη γυναίκα σου να δει μόνη της το πρόβλημα.
    Όσο της υποδεικνύεις πράγματα, τόσο θα της δημιουργείς αντίδραση και θα τη σπρώχνεις προς τα εκεί.
    Να σου πω όμως τι με στεναχωρεί σε όλη αυτή την κατάσταση?
    Ζείτε μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σας. Ετοιμάζεστε να παντρευτείτε, δυο άνθρωποι που αγαπιέστε και κάνετε όνειρα για μια κοινή ζωή.
    Γιατί το αφήνεις να δηλητηριάζεται από τρίτους?
    Δεν κάθεσαι καλύτερα να σχεδιάσεις ένα ρομαντικό ταξίδι του μέλιτος που θα την ενθουσιάσει?
    Δεν αρχίζεις να ασχολείσαι πιο ενεργά με αυτή την όμορφη στιγμή?
    Και άσε την άλλη να ξεδιπλώνει μόνη της την πιθανή ζήλια για το ενδιαφέρον και την αγάπη σου στη φίλη της............

Banned
    Χρειάζεται όμως να θέσεις κάποια ξεκάθαρα όρια για να μη δημιουργούνται συνεχώς καταστάσεις που σε προβληματίζουν. Ας πούμε στο θέμα με το οποίο ξεκίνησες: τα προσκλητήρια. Αφού ξέρεις πώς παίζει το σκηνικό όταν είναι παρούσα η φίλη, γιατί πήγατε μαζί της; Τέτοιου τύπου καταστάσεις είναι προβλέψιμες και καλό είναι να τις αποφεύγεις.

Αυτό που σε ενοχλεί όμως είναι όχι ότι η φίλη αδιαφορεί για εσένα, αλλά το ότι και η γυναίκα σου μοιάζει να αδιαφορεί για εσένα παρουσία της φίλης της. Το να άγεται και να φέρεται από τη φίλη είναι ένα πρόβλημα αλλά δικό της και είναι δική της υπόθεση να το χειριστεί αν νιώσει ότι η \'φίλη\' την εκμεταλλεύεται, το να παραμελεί εσένα είναι άλλο και σε αφορά.

Εκτός από τέτοιου τύπου περιστατικά σαν αυτό που περιέγραψες στην αρχή, η καθημερινότητα πώς είναι; Θεωρείς ότι για τα δικά σου δεδομένα η επαφή με τη φίλη της είναι υπερβολική και στερεί κάτι από τη σχέση σας;

Member
    Απλώς Μαρίνα θεωρώ κάθε φορά ότι ίσως τα πράγματα με τη φίλη να είναι καλύτερα και λέω ας κάνω άλλη μια
    προσπάθεια.Από ότι κατάλαβα όμως είναι μάταιο και πρέπει να αλλάξω στάση.
    Στην καθημερινότητα παλαιότερα η γυναίκα θεωρούσα ότι ήταν υπερβολική με τη φίλη της και αυτό μας στερούσε στιγμές από τη σχέση μας.
    Σίγουρα έχουν βελτιωθεί αρκετά τα πράγματα.

Banned
    Ο πιο ασφαλής τρόπος να \'βελτιωθούν\' (να κερδίσουμε δηλαδή την ηρεμία μας, όχι απαραίτητα να αλλάξουν) όσα μας ενοχλούν είναι να μην τους δίνουμε σημασία. Υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που μας αρέσουν. Ο εκνευρισμός και οι σκέψεις που περιστρέφονται γύρω από τα ίδια ερωτήματα μας στερούν πολύ περισσότερες στιγμές από τη σχέση μας απ\' όσο κάποια γεγονότα.

Member
    Έτσι είναι Μαρίνα απλώς μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να μην δίνεις σημασία και να μην
    εκνευρίζεσαι.Αλλά εφόσον υπάρχουν πολλά περισσότερα που μας αρέσουν πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε και αυτό γι αυτά τα λίγα που δεν μας αρέσουν.
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας

Member
    Το ζήτημα είναι ότι αυτή η κατάσταση με τη φίλη επηρεάζει πολύ τη ζωή μας.
    Για να σας δώσω ένα παράδειγμα έχω συλλάβει τη γυναίκα μου κάποιες στιγμές να κλαίει...ο λόγος είναι ότι υπάρχει ανάμεσα σε μένα και τη φίλη της αυτή η αντιπάθεια και αυτό τη στεναχωρεί και τη πιέζει πολύ και θα ήθελε να έχει ένα μαγικό ραβδάκι για να μην είναι έτσι τα πράγματα.
    Μου εξήγησε ότι νοιώθει το ίδιο που θα ένοιωθε αν επρόκειτο για τη μητέρα ή τον αδερφό της.
    Στην προκειμένη περίπτωση αναρρωτιέμαι ποιά είναι η λύση.
    Να προσαρμοστώ στα μέτρα της φίλης της για να γίνω ποιό αρεστός ή να είμαι αδιάφορος ξέροντας ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα...Μπρος γκρεμός και πίσω ρεύμα...!!!

Φίλε μου..........πρόσεχε μη σε χτυπήσει το ...........ρεύμα!!! (Να σαι καλά με έκανες και γέλασα....)

Member
    Εντάξει ρέμα ήθελα να πω...!!!

Αυτό το συγκεκριμένο το είχε πει μια σε μια παρέα και το πίστευε πραγματικά. Μιλάμε ότι το λέγαμε για ένα χρόνο και γελούσαμε. Σόρι για το οφ τόπικ, αλλά ούτε που να το ήξερες και να το έλεγες.............!!!!!!

Page 2 of 2 FirstFirst 12