Ειμαι στα ορια της καταθλιψης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Senior Member

Ειμαι στα ορια της καταθλιψης

Ειλικρινά είμαι πολύ down τελευταία , όλα μου φταίνε ! Στη σχολή όλα πάνε χάλια ... τον φίλο μου δεν τον βλέπω συχνά (καμια φορά την εβδομαδα , τεέυταία) και ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ! Το να τον βλέπω μια φορά την εβδομάδα δεν μου ναι αρκετό ! Μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο για κάμποση ώρα συνήθως αλλά αλλο αυτό και άλλο να τον βλέπω ... εντωμεταξύ βουρλίζομαι συνέχεια . Εχω τέτοιες ανασφάλειες σχετικά με τον εαυτό μου που δεν με θεωρώ αρκετά καλή για αυτόν . Αυτός ειναι ενα ωραιο παιδι με τη δουλεια του , βγαζει λεφτα μονος του εχει μια καθημερινοτητα , φορτωμενη μεν , αλλα ενδιαφερουσα! Εγώ οταν με ρωτάει "εσυ μωρό μου τι νεα;" δεν εχω να του πω και πολλά γιατί ειμαι συνέχεια σπίτι-σχολή! Εμφανησιακα είμαι ομορφη αλλα σωματικα .... σιγουρα θα βρει πολύ καλυτερες! Σέμαι "σίγουρη" οτι καποια στιγμη θα με αφησει ... λογω εμφανισης... και προσπαθω να το προλαβω αυτο , οχι μονο για κεινον αλλα και για μενα ! Γενικά νιώθω πολύ χάλια . Δεν με γεμίζει τίποτα ! Δεν έχω όρεξη ούτε να κάνω δουλειά για τη σχολή (που υποτίθεται οτι είανι αυτιο που ήθελα παντα να κανω) ουτε να βγω εξω.... τους φιλους μου εχω αρχίσει να τους βαριέμαι χωρίς να έχουν κάνει αυτοί κάτι . Έχω την τάση να κοιμάμαι συχνά... απογεύματα κυρίως . Ξενυχτάω . Δεν πιστεύω σε τιποτα , πιστεύω ότι ολα μου πάνε στραβά ! Μέχρι πρόσφατα το χα ρίξει στο φαγητό αλλα απο αυτή τη βδομλαδα και για τους λόγους που ανέφερα πιο πα΄νω αποφάσισα να ξεκινήσω σοβαρά δίαιτα και απο Δευτέρα εχει και διαιτολόγο.... το θέμ,α της διαιτας αυτή τη φορά ο χω πάρει ζεστά γ9ιατί ειναι στη μέση το θμεα του φιλου μο-υ και με καίει πολύ αυτο ... αλλα δεν μπορώ να υποσχεθώ μέχρι ποτε ! Αυτος απο την αλλη λέει οτι του αρέσω όπως ειμαι αλλα πιστεύω οτι ειναι καθαρή ευγένεια αυτο ... ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ! Αυτο το βαρος που ειμαι τωρα επηρεάζει ολη τη ζωη μου! Από ανθρώπους που με κρινουν λόγω αυτού μέχρι τη διάθεση και το οτι κουραζομαι με το παραμικρο... η κατασταση εχει ξεφυγει ... νομίζω οτι ειμαι στα πρόθυρα της κατάθλιψης , ετσι κι αλλιώς η ελλειψη διαθεσης και η υπνιλία δεν ειναι συμπτώματα της?? Τις τελευταιες μέρες κλαιω συχνα.... και αυτο κυριως γιατι σκευτομαι αρνητικά περισσοτερο σε οτι αφορα τη σχεση μου ... αυτον τον ανθρωπο τον αγαπαω και ΑΞΙΖΕΙ ... οσο και αν βουρλίζομαι ωρες ωρες και φανταζομαι διαφορα ... ξερω οτι ειμαι υπερβολική ... Νοιάζεται για μενα και μου μιλάει για τον εαυτό τοιυ , για τα προβληματα του ... μου ανοιγει την ψυχή του πως να το πω αλλιως! Αλλά δεν θέλω να τον φορτώνω και με τα δικά μου ... για ολα αυτα που γραφω εγω εδω αυτος δεν εχει ιδεα , απλα ξερει οτι τις τελευταιες μερες "ειμαι καπως" ... και οι σχεσεις μου με τους δικους μου δεν ειοανι και στα καλυετρα τους τελευταια ... και αυτο λόγω του οτι γενικα δεν ειμαι αρκετα καλη γι αυτους .... συγνώμη αν σας πρίζω , απλα ήθελα να τα πω καπου ... (και με διακοψαν κιολας ενω τα εγραφα γαμωτο!!)

Senior Member
    Originally posted by stellou1989
    Ειλικρινά είμαι πολύ down τελευταία , όλα μου φταίνε ! Στη σχολή όλα πάνε χάλια ... τον φίλο μου δεν τον βλέπω συχνά (καμια φορά την εβδομαδα , τεέυταία) και ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ! Το να τον βλέπω μια φορά την εβδομάδα δεν μου ναι αρκετό ! Μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο για κάμποση ώρα συνήθως αλλά αλλο αυτό και άλλο να τον βλέπω ... εντωμεταξύ βουρλίζομαι συνέχεια . Εχω τέτοιες ανασφάλειες σχετικά με τον εαυτό μου που δεν με θεωρώ αρκετά καλή για αυτόν . Αυτός ειναι ενα ωραιο παιδι με τη δουλεια του , βγαζει λεφτα μονος του εχει μια καθημερινοτητα , φορτωμενη μεν , αλλα ενδιαφερουσα! Εγώ οταν με ρωτάει "εσυ μωρό μου τι νεα;" δεν εχω να του πω και πολλά γιατί ειμαι συνέχεια σπίτι-σχολή! Εμφανησιακα είμαι ομορφη αλλα σωματικα .... σιγουρα θα βρει πολύ καλυτερες! Σέμαι "σίγουρη" οτι καποια στιγμη θα με αφησει ... λογω εμφανισης... και προσπαθω να το προλαβω αυτο , οχι μονο για κεινον αλλα και για μενα ! Γενικά νιώθω πολύ χάλια . Δεν με γεμίζει τίποτα ! Δεν έχω όρεξη ούτε να κάνω δουλειά για τη σχολή (που υποτίθεται οτι είανι αυτιο που ήθελα παντα να κανω) ουτε να βγω εξω.... τους φιλους μου εχω αρχίσει να τους βαριέμαι χωρίς να έχουν κάνει αυτοί κάτι . Έχω την τάση να κοιμάμαι συχνά... απογεύματα κυρίως . Ξενυχτάω . Δεν πιστεύω σε τιποτα , πιστεύω ότι ολα μου πάνε στραβά ! Μέχρι πρόσφατα το χα ρίξει στο φαγητό αλλα απο αυτή τη βδομλαδα και για τους λόγους που ανέφερα πιο πα΄νω αποφάσισα να ξεκινήσω σοβαρά δίαιτα και απο Δευτέρα εχει και διαιτολόγο.... το θέμ,α της διαιτας αυτή τη φορά ο χω πάρει ζεστά γ9ιατί ειναι στη μέση το θμεα του φιλου μο-υ και με καίει πολύ αυτο ... αλλα δεν μπορώ να υποσχεθώ μέχρι ποτε ! Αυτος απο την αλλη λέει οτι του αρέσω όπως ειμαι αλλα πιστεύω οτι ειναι καθαρή ευγένεια αυτο ... ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ! Αυτο το βαρος που ειμαι τωρα επηρεάζει ολη τη ζωη μου! Από ανθρώπους που με κρινουν λόγω αυτού μέχρι τη διάθεση και το οτι κουραζομαι με το παραμικρο... η κατασταση εχει ξεφυγει ... νομίζω οτι ειμαι στα πρόθυρα της κατάθλιψης , ετσι κι αλλιώς η ελλειψη διαθεσης και η υπνιλία δεν ειναι συμπτώματα της?? Τις τελευταιες μέρες κλαιω συχνα.... και αυτο κυριως γιατι σκευτομαι αρνητικά περισσοτερο σε οτι αφορα τη σχεση μου ... αυτον τον ανθρωπο τον αγαπαω και ΑΞΙΖΕΙ ... οσο και αν βουρλίζομαι ωρες ωρες και φανταζομαι διαφορα ... ξερω οτι ειμαι υπερβολική ... Νοιάζεται για μενα και μου μιλάει για τον εαυτό τοιυ , για τα προβληματα του ... μου ανοιγει την ψυχή του πως να το πω αλλιως! Αλλά δεν θέλω να τον φορτώνω και με τα δικά μου ... για ολα αυτα που γραφω εγω εδω αυτος δεν εχει ιδεα , απλα ξερει οτι τις τελευταιες μερες "ειμαι καπως" ... και οι σχεσεις μου με τους δικους μου δεν ειοανι και στα καλυετρα τους τελευταια ... και αυτο λόγω του οτι γενικα δεν ειμαι αρκετα καλη γι αυτους .... συγνώμη αν σας πρίζω , απλα ήθελα να τα πω καπου ... (και με διακοψαν κιολας ενω τα εγραφα γαμωτο!!)
    Stellou μου.Το post σου μου θυμησε εμένα σε παλιότερες ή τωρινές φασεις της ζωής μου.Όταν δεν είχα σχέση έλεγα οτι δεν προκειται να τα φτιαξω ποτέ με κανέναν γιατι είμαι χοντρη.Βέβαια μετά απο καποιο διαστημα με διέψευδε η ζωη.Τώρα είμαι σε μια καλή σχεση.Εχω να σε ρωτήσω κατι σημαντικο νομιζω.Όταν ξεκινησες τη σχέση σου ήσουν αδυνατη και μετά παχυνές; Αν σε γνώρισε έτσι ο φίλος σου προφανώς και δεν τον νοιαζουν τα περιτα κιλά σου.Οπως και τον δικο μου.Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι κενοι ευτυχως!Σε περιπτωση που πήρες τα κιλά αφότου τα φτιάξατε και πάλι δεν πρεπει να στεναχωριέσαι αλλα να συνεχίσεις πεισματικά την προσπάθεια σου για να χάσεις τα κιλά.Καλά κάνεις και πας σε διαιτολόγο θα σε βοηθήσει πολύ και στην ψυχολογία σου.Επίσης δε θα ταν άσχημη ιδέα αν στο επιτρέπουν τα οικονομικά σου να επισκεπτεις και ψυχαναλυτή.Δεν είναι κακό ίσα ίσα που είμαι σιγουρη οτι θα σου αποδείξει ότι τα πράγματα δεν ειναι τοσο ασχημα όσο φαίνονται.όλα ειναι στο μυαλο μας.Σε καταλαβαίνω γιατι κι εγώ ειχα περάσει τετοιες φασεις.Όσο αφορα τους φίλους σου που τους βαριέσαι προβληματίζομαι λίγο.Δε νομίζω ότι φταιει οτι ειναι οι ίδιοι βαρετοι.Νομίζω ότι εχει να κάνει με τα παραπανίσια κιλα.Πόσες φορες δεν έχω πει κι εγω , δε θα βγω απο το σπίτι είμαι μπάζο δε θέλω να με δει άνθρωπος.Μαλλον δηλαδη αποφευγεις γενικα να σε δει κόσμος επειδη νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου.Δε σου πάνε όλα στραβα, παντα υπάρχουν χειρότερα σκέψου το και αυτο.

Senior Member
    stellou μου γεια σου και απο μενα, η συμπεριφορα σου θα απογοητευσει και τον φιλο σου. αφου ειναι ευτυχισμενος αυτος με σενα σονι και καλα πρεπει να σε χωρισει γιατι εισαι χοντρη? και εγω ημουν χοντρη οταν γνωριστηκα με τον αντρα μου και τα ενιωθα αυτα που νιωθεις εσυ τωτα αλλα 10 χρονια τωρα ειμαστε μαζι και εχουμε και μια υπεροχη κορουλα. αυτος με βρίσκει τελεια οσα κιλα και να ειμαι. το ιδιο νιωθει και για σενα ο φιλος σου, μην τον απογοητευσεις. προσπαθησε να χασεις τα κιλα για σενα και την υγεία σου.
    εισαι φοιτητρια, στην καλυτερη περιοδο της ζωης σου πιστεψε με, ζησε βγες εξω πηγαινε γυμναστηριο, βρες χομπυ, τωρα εχεις ελευθερο χρονο και αξιοποιησε τον ,μετα θα θελεις να κανεις πραγματα και δεν θα μπορεις λογω υποχρεωσεων και δουλειας.
    χαμογελα σημερα ειναι μια πολυ ωραια μερα...... βγες εξω για καφε...

Senior Member
    Deb τον φιλο μου τον γνωρισα πριν 3μιση μηνες και τα φτιαξαμε παραμονη πρωτοχρονιας . Ειμαστε μαζι δηλαδη 3 μηνες και κατι... οταν τον γνωρισα ήμουν πάνω κάτω στα κιλά που μαι τώρα (παιζει να χω παρει κανα 2) . Με ζήτησε στο δεύτερο ραντεβού δηλόνωντας ξετρελαμένος μαζί μου . Εντάξει ειναι , επιεικώς , οτι καλυτερο μου χει συμβει τελευταια ... επιεικως! Αλλά παρ οτι δεν θελω να το δειχνω στον ιδιο εχω τρελή ανασφάλεια με την εμφανισή μου . Το χω συζητήσει και με τον ιδιο και μου χε πει οτι "δεν θα με χαλαγε αν εχανες καποιο βάρος αλλα ακόμη και έτσι να παραμείνεις εγω σε λατρευω!" Αλλά ρε γαμώτο η κάθε μέρα είναι γεμάτη πειρασμούς! Δουλεύει σε μια μεγάλη εταιρεία γνωρίζει πόσο κοσμο καθε μερα ... ε θα ταν παραπάνω από ονειροπόληση να νομίζω οτι μπορώ να τον κρατήσω "έτσι απλά" .. Νιώθω λίγη ... ανεπαρκής γι αυτον!
    basia σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα και την θετική ενέργεια που μεταφέρεις μέσω αυτου μηνυματος . Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε τίποτα από όλα αυτά ... ειλικρινά δεν έχω διάθεση για τίποτα .. εκτός αυτου τιθς τελευταιες μερες εχω συνεχεισ πονοκεφάλους και ζαλάδες.. διαθεση 0... χαλια σου λεω... (και σιχαινομαι και το γυμναστηριο αν και καποια στιγμη θα παω εστω και αναγκαστηκα !)

Senior Member
    Πίστεψε με και 65 κιλά να ήσουν πάλι θα ανησυχούσες.Αυτά δεν έχουν να κάνουν με κιλά η ομορφιά.Πόσες και πόσες φορές δεν έχω δει εγω κάποιον να απατάει φίλη μου με μια χειροτερή της σε εμφάνιση.Αν κάποιος σε αγαπαει για σένα θα μείνει μαζι σου και δε θα κοιταει απο δω κι απο κει.Ειστε λιγους μήνες μαζι.Είναι και νωρις ακομα για να ανησυχεις τόσο.Συνέχισε την προσπάθεια σου και έχε ενδιαφέροντα.Ασχολήσου με τα πάντα.Όσο πιο πολλά πράγματα κάνεις τόσο θα σου φτιάξει η διάθεση και θα χάνεις και κιλα.

Junior Member
    καλησπερα κοριτσι,

ολοι τα εχουμε ζησει αυτα λιγο πολυ.

δυο πραγματα θα ηθελα να επισημανω μονο, μην στηριζεις την ευτυχια σου σε εναν αλλο ανθρωπο (βλεπε συντροφο)
    και μην αφηνεσαι σε αυτο που ονομαζεις ορια της καταθλιψης, γιατι η καταθλιψη ειναι ασθενεια... δυσκολα γιατρευεται και ευκολα επανερχεται...
    εισαι τοσο νεα για κατι τετοιο.
    όλα θα πανε καλυτερα...
    το ιδιο ευχομαι για ολους μας...!

Senior Member
    Στατιστικά,όλοι οι άνθρωποι έχουν περάσει από μία τουλάχιστον τέτοια φάση στη ζωή τους.Πολλές φορές, για να σηκωθούμε πάλι όρθιοι πρέπει να πέσουμε κάτω.Δες το σα μια φάση ανάδρασης ( feedback ) που ενεργοποιεί ο οργανισμός σου για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα πάλι, κάποια στιγμή.

Οι ανασφάλειες υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής μας ζωής.Το θέμα είναι κατά πόσον μας ορίζουν αυτές ή τις ορίζουμε εμείς.Είναι άδικο για σένα να γεμίζεις με «ζιζάνια» κάτι που είναι όμορφο στη ζωή σου.

Μη «ρίχνεις πόρτα» στη χαρά.