ti exw?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9

Thread: ti exw?

ti exw?

kalimera eimai i lindsay exw ypsos 1.64 kai zygizw 75 kila mallon parapanw gt autes ts meres efaga arketa;p
    simera ekana register edw p m to sistese mia fili m kai m eipe oti tn voi9ise polu.Apo mikri eixa parapanisia kila.Twra eimai 15 xronwn kai kanw sinexeia diaites pou tis xalaw kai meta niw9w asxima me tn eauto m me katigorw kai niw9w xalia px borei na kratisw mia diaita gia ena mina na xasw kapoia kila kai meta na me piasei mia krisi uperfagias kai na trww anexelekta gia arketes meres me tn dikaiologia oti aurio 9a xanakanw diaita me apotelesma na vazw kai na vgazw ta kila p exasa kai na niw9w pali apaisia mesa se 3 xronia evala kai evgala 2 fores 20 kila
    Ola arxisan apo xtes p eixa pei oti 9a xekinisw diaita epeidh autes ts meres logw pasxa efaga arketa kai ekei pou ola itan st programa me epiase krisi gia gluko.Ipia ena potiri coca-cola kai nomiza oti m perase meta piga stn toualeta kai prospathisa na t xerasw mazi me to mesimeriano.Distixws dn ta katafera to mono pou egine itan na anakateutei to stomaxi m kai na ponesei i koilia m (pote dn katafera na kserasw)meta apo liges wres omws prin paw gia upno m epiase pali krisi gia gliko enw eixa faei gia vradu ena tost kai ena pothri gala perimena ligi wra mipws m perasei alla tpt efaga 3 sokolates kai eniwtha oti dn 9a kataferw na adinatisw pote kai eimai axristi gia na tirisw kapoia diaita.skeftomai na parw lasix kai ka9artika alla fovamai kai dn kserw an exoun apotelesma.
    9a i9ela na m pei kapoios t pisteuei oti exw kai t na kanw gia na li9ei 9a i9ela na paw se kapoia psixologo alla t provlima einai kai oikonomiko alla kai oti koblarw k dn borw na anoixtw eukola face-to-face.

Senior Member

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ!!!!!!!!!

Καλωσήρθες αγαπήτη lindsay!!!
    το forum πιστεύω θα σε βοηθήσει πολυ..όπως βοηθάει και έμενα και τόσους άλλους με διατροφικά προβλήματα...είναι πραγματικά ένα πάρα πολύ καλό στήριγμα στις προσπάθιες μας....

να σου πω οτι καταλαβαίνω απόλυτα σε τι κατάσταση βρίσκεσαι αυτή την στιγμή...άλλωστε και εγώ απο πάρα πολύ μικρή μπήκα στον φαύλο αυτό κύκλο δίαιτες-υπερφαγίες-εμετοί-20 κιλα πάνω-20 κιλά κάτω......τώρα είμαι 18 και συνειδητοποίησα ότι όχι απλά δεν εχασα ποτέ τα κιλά που ήθελα να χάσω...αλλα στην πραγματικότητα κατέστρεφα το σώμα μου και την ψυχολογική μου υγεία....
    μάλιστα στην ηλικία σου θυμάμαι κατεύφευγα και εγω σε εμέτους....οπως καταλαβαίνεις δεν με οδήγησαν πουθενά...δεν με βοήθησαν στο παραμικρό να φτιάξω το σώμα μου....αλλα μου έκαναν μεγαλυτερό κακό....μην ξαναπλησιασεις λοιπόν την λεκάνη και ας έχεις φάει όλο το ψυγείο....
    επίσης καλή μου μην απελπίζεσαι...πρέπει να ηρεμίσεις...είσαι πολύ μικρη...και τα κιλά
    που πρέπει να χάσεις πολύ λίγα.....μπορείς σε αυτήν την ηλικία να φτιάξεις το σωματάκι σου όπως το θες και να εξασφαλήσεις την υγεία σου..την σωματική και την ψυχική κυρίως....
    άρχισε από το αντιληφθείς ποίες τροφές είναι αυτές που έχεις καθημερινά στην διατροφή σου και σου κάνουν κακό...βάζε μικρούς στόχους...ας πούμε μην τις κόψεις τελίως αλλά μπορείς για αρχή την πρώτη εβδομάδα να τις ελαττώσεις...βάλε στην διατροφή σου φρούτα και λαχανικά....ελάττωσε τηγανιτά....άρχισε κάποιο άθλημα... ή χόρεψε....κάνε ό,τι σε ευχαριστεί και δραστηριωποίησε το σώμα σου....
    μακριά από χημικές δίαιτες(είχα χάσει 16 σε ένα καλοκαίρι και πήρα 20),χάπια,καθαρτικά και βλακείες...ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!!!θα μπλοκάρει ο οργανισμός σου και δεν πρέπει...επαναλαμβάνω στην ηλικία που είσαι μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς βοήθεια χημικών σκεβασμάτων
    ηρέμησε λοιπόν...μην αγχόνεσαι...δεν θα σε βοηθήσει η φρίκη και η αγωνία....
    ολοι είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε να βγάλεις το βάρος σου από την ψυχούλα σου πρώτα και κύρια.....
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
    ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D

Senior Member
    Καλώς ήλθες!

Γι'αρχή,προσπάθησε να ηρεμήσεις και να καταλάβεις τα μηνύματα που σου δίνει το σώμα σου.Αν,επί παραδείγματι, βλέπεις πως κατά τις περιόδους δίαιτας νιώθεις στέρηση και ανεξέλεγκτη επιθυμία για γλυκό ή να φας μεγάλη ποσότητα,μήπως το πρόγραμμα που ακολουθείς είναι ολιγοθερμιδικό και σε κάνεις να πεινάς;Μήπως κάνεις μεγάλες στερήσεις και δε νιώθεις πλήρης;Αν έχεις σκοπό να χάσεις βάρος πρέπει να το κάνεις με κάποιον μεθοδικό τρόπο ή έστω κάνοντας μικρές αλλαγές στη διατροφή σου στην αρχή.

Το σώμα μας θέλει κάποιο χρόνο να προσαρμοστεί σ'ένα νέο διατροφικό πρόγραμμα, με λιγότερες θερμίδες και απότομες αλλαγές οδηγούν σε «στερητικά».

Έτσι, με βάση όλα τα παραπάνω αλλά και απο ιδίαν πείρα, θα σου πω, πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταφύγεις σε καθαρτικά και διάφορα άλλα σκευάσματα, που δεν προσφέρουν απολύτως καμία λύση, αλλά επιτείνουν το όποιο θέμα έχεις.Το μόνο που θα κάνεις είναι κακό στον οργανισμό σου και δε θα δεις και το αποτέλεσμα που θες.

Καλή δύναμη και ψυχραιμία! :)

Senior Member
    γεια σου κλεανθη
    τι κανεις ρε ψυχη?
    πως παει το διαβασμα και οι δουλειες?
    τα ψυχολογικα μας?
    ολα καλα ελπιζω

Καλημερα σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας με εκαναν να νιωσω πολυ καλυτερα!!!

Junior Member
    exw to idio akribvs problima me tn lindsay mono poy eimai 16 , 1.67 k 72 kila!! kanw diaita me diaitologo alla opote trww kati parapanw pisteyw pws tn xalaw m peytei i psyxologia kai trww,trww,trww,trww,trww....dn stamataw mexri na 8elw na kanw emeto! dn kanw bebaia...nmz oti eixa boulimia...alla para3eneyomoyn gt dn ekana emeto...prosfata ema8a gia tn oxi toso gnwsti diatrofili diataraxi tis polyfagias...niwuw pws dn mporw na eleg3w tn eayto m! oute gia ena mina...na epanel8w sto fisiko m baros... niw8w apaisia...k dn 3erw pw sna to antimetwpisw...
    βοηθεια...

Senior Member
    Γεια σου, πρωτα απο ολα οι αναλογιες σου δεν ειναι και τοσο ασχημες δεν χρειαζεται ο πανικος.
    Κατα την γνωμη μου εκανες πολυ καλα που πηγες σε διαιτολογο ο οποιος θα φροντισει να μην καταστραφει ο μεταβολισμος μου. Καλυτερα θα ηταν να καταλαβεις τι σε ωθει στην υπερφαγια και να την εχεισ τοσο αναγκη.

Junior Member

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΥ..

Καλησπέρα σε όλους. Πρώτη φορά μπαίνω και γράφω σε τέτοιο site. Μόλις σταμάτησα από τον ψυχολόγο γιατί δεν είδα αποτέλεσμα 3 χρόνια τώρα.. μάλλον βιαζόμουν να γίνω καλά και έχασα το στοίχημα. Μετά όμως από 10 χρόνια εξάρτησης (περίπου το 1/3 της ζωής μου δηλαδη..) βιαζόμουν να γίνω καλά και έτσι 3 χρόνια τώρα πήγαινα σε ψυχολόγο.
    Δεν χρειάζεται να πω κάτι, πάνω κάτω όλοι γνωρίζετε.. Γουρουνοποίηση μέχρι σκασμού κυρίως με σφολιατοειδή και γλυκά, ζεστά ροφήματα, και μετά τουαλέτα.. Έχω βαρεθεί την εικόνα της λεκάνης.
    Εξωτερικά είμαι μια χαρά κοπέλα, ουδείς υποψιάζεται τι μου συμβαίνει εκτός από τον φίλο μου που τα "ζει" όλα μαζί μου.. τη θλίψη μου, την απογοήτευσή μου, την κατάντια μου, και από την άλλη, την ανεξήγητα απίστευτη χαρά μου όταν έστω και 1 μέρα δεν φάω.
    Τα έχω "βάλει" με τον εαυτό μου που λαμβάνει πολύ υπόψη τους γύρω ανθρώπους και τις αντιδράσεις αυτών. Τυχόν αμηχανία μου, άγχος, χαρά μου οδηγούν στο φαγητό.. και πλέον έχει γίνει καθημερινή μου συνήθεια ακόμα και όταν όλα πάνε καλά, ακόμα και όταν δεν με έχει "πειράξει" κανείς.
    Κάποτε πίστεψα ότι θα γίνω καλά και άρχισα γι αυτό την ψυχοθεραπεία αλλά, παρότι συμπαθούσα πολύ την ψυχολόγο μου, καλά δεν έχω γίνει. Σταμάτησα να πηγαίνω, από πείσμα ίσως, σκέφτηκα ότι είναι ανορθόδοξο να δίνω χρήματα και στις δύο πλευρές.. και σε αυτήν και στο βόθρο.
    Δεν είμαι μικρή, είμαι 33 χρονών, με δουλειά, πτυχίο, μεταπτυχιακό, πολύ καλό σύντροφο, πολύ καλές φίλες που δυστυχώς ζουν σε άλλες πόλεις. Οι μόνοι που γνωρίζουν το πρόβλημά μου είναι ο φίλος μου και οι γονείς μου - οι οποίοι από όταν τους το είπα εδώ και 7 χρόνια, ποτέ δεν το αναφέρουν και θέλουν να πιστεύουν ότι το έχω ξεπεράσει, 1 φορά το μήνα που με βλέπουν φέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα και το αστείο: με πρίζουν να φάω ότι υπάρχει στο τραπέζι!
    Το μόνο που δεν έχω είναι την υγεία μου και αναρρωτιέμαι πλέον αν θα την βρω ποτέ.. έχω ξεχάσει πως είναι να ζεις χωρίς αυτό. Το δυσκολότερο που έχω να αντιμετωπίσω είναι να ζω την καθημερινότητα χωρίς αυτήν την νούμερο 1 καθημερινή μου συνήθεια.
    Αντίο σας..

Senior Member
    Καλως ήρθες εντλες, μακάρι να είχαμε μια μαγική συμβουλή για να ξεπεράσεις το πρόβλημά σου. Οι περισσότεροι έχουμε πρόβλημα στη σχέση μας με το φαγητό.Μην παραιτήσε. Πήγαινε σε άλλο γιατρό, ψυχολόγο, διατροφολόγο, παθολόγο ... κάποιος ίσως έχει κάτι παραπάνω να σου πει ή να σου δώσει για να σε βοηθήσει. Μην ξεχνά πως στο μυαλό μας βρίσκονται όλα.