Results 1 to 12 of 12
Thread: Η δική μου πάλη με τα κιλά...
-
24-04-2009, 15:53 #1
Η δική μου πάλη με τα κιλά...
Καλησπέρα κι από μένα και καλώς σας βρίσκω!
Δύο λόγια για τη δική μου μάχη...
Για μένα η "πάλη με τα κιλά" ξεκίνησε από το Λύκειο όπου έφτασα τα 80 και τα διατήρησα μέχρι τα 20 μου περίπου.
Για να ξεφορτωθώ το ερπιπλέον βάρος δοκίμασα σχεδόν όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους (δίαιτες εξπρές, δίαιτες χημικές, αφαγία, κάπνισμα, γυμναστήριο, περπάτημα) ώσπου "κατάφερα" να διατηρούμαι στα 67-69 κιλά.
Υπήρχαν και περίοδοι που προσπαθούσα λίγο περισσότερο (και πάλι όχι με το σωστό τρόπο) να περιορίζω το φαγητό μου και έφτανα τα 60-62 κιλά (τα οποία φυσικά τα ξανάπαιρνα αμέσως και επέστρεφα στο κομβικό σημείο των 67-69 κιλών).
Ώσπου μια ωραία πρωία (στα 29 μου), έπαθα μια ωραιότατη βρογχίτιδα και αποφάσισα να ξεφορτωθώ το τσιγάρο (και πολύ καλά έκανα). Αν μου το λέγατε αυτό στα 20 μου, θα σας έλεγα ότι προτιμώ να πεθάνω από το κάπνισμα παρά να ξαναπαχύνω, βέβαια...
Τα κιλά, φυσικά αφού δεν είχα αλλάξει τις διατροφικές μου συνήθειες, άρχισαν να επανέρχονται σιγά-σιγά... 72...74...76,8... κι εκεί τρομοκρατήθηκα...
Ξέθαψα ένα παλιό βιβλιαράκι με διατροφή από τα weight watchers (την οποία δεν είχα ακολουθήσει ποτέ), γράφτηκα στο γυμναστήριο και ακολουθούσα και τα δυο προγράμματα ευλαβικά και με απίστευτη αποφασιστικότητα.
Και επανήλθα! Σε περίπου 4,5 μήνες ήμουν 60 κιλά και με καλύτερη διάθεση και ενεργητικότητα από ποτέ!
Και ημουν αποφασισμένη να διατηρηθώ σε αυτό το βάρος, είχα μάθει πως να τρώω σωστά και περπατούσα καθημερινά 1-1,5 ώρα...
Για έναν χρόνο και κάτι τα είχα καταφέρει!
Μέχρι τον Οκτώβριο του '07...
Ο γιατρός διέταξε επείγουσα ολική αφαίρεση θυρεοειδούς λόγω όζων, χωρίς καθόλου λήψη θυροξίνης για 40 μέρες διότι έπρεπε να κάνω και ραδιενεργό ιώδιο έπειτα (πιθανότητα καρκίνου χωρίς να είμαστε βέβαιοι), και για άλλες 40 μέρες έπρεπε να απέχω από κάθε κοινωνική επαφή λόγω ραδιενέργειας.
Από τον Οκτώβριο του '07 μέχρι τα Χριστούγεννα του '07 είχα επιστρέψει στα 72, ο σίδηρος και το ασβέστιό μου ήταν στο ναδίρ. Απελπισία! Ούτε κουράγιο να περπατήσω δεν είχα...
Τα εγκατέλειψα όλα.
Σιγά-σιγά τα 72 έγιναν 75, τα 75...77, τα 77...83, τα 83...89, πρέπει να έφτασα και τα 93!
Τώρα είμαι στα 89 αποφασισμένη να κάνω κάτι γι'αυτό. Προσπαθώ να ξαναβρώ το κουράγιο και την αποφασιστικότητα μου κι ελπίζω στη συμπαράστασή σας.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ!
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας
- 24-04-2009, 16:00 #2
Giotaben κοντά είμαστε, 87 είμαι και θέλω να χάσω 20 κιλά! Λες να τα κατάφερνα να τα χάσω σε 3,5 μήνες που θα πάω διακοπές ή είμαι τρελή?
24-04-2009, 16:24 #3
dear lidal
θεωρώ ότι αν ακολουθείς μια ισορροπημένη δίαιτα (κι όχι χημικές, μονοφαγικές, στερητικές και λοιπές βλακείες που το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν τον οργανισμό σου και την υγεία σου) 5,7 κιλά το μήνα είναι ένας υπεραισιόδοξος στόχος και - πολύ φοβάμαι - ανέφικτος.
Εξαρτάται, βέβαια, σε πόσο χρονικό διάστημα απέκτησες το επιπλέον βάρος (αυτά τα 20 κιλά που θέλεις να χάσεις, σε 3,5 μήνες τα πήρες;από το πόσο χρονών είσαι, πόσο ασκείσαι κλπ.
Εγώ είμαι της άποψης "όσο πιο αργά τόσο το καλύτερο" (για μένα - 2,5-3 κιλά το μήνα είναι SUPER) γιατί, πρώτον, αλλάζεις διατροφικές συνήθειες και μαθαίνεις να τρως πιο σωστά και, δεύτερον, ακριβώς επειδή έχεις "εκπαιδευτεί" να τρέφεσαι σωστότερα, έχεις μικρότερο κίνδυνο να πάρεις αυτά που έχασες κι ακόμη περισσότερα.
Το κλειδί είναι να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες και να βάλεις κίνηση στη ζωή σου και, φυσικά, να εξακολουθήσεις να τρέφεσαι σωστά και να κινείσαι και μετά την επίτευξη του στόχου σου.
Και κάτι τελευταίο, που παρόλο με πληγώνει όταν το λέω στη μούρη μου, είναι η αλήθεια: αν έχεις "ξεχυλώσει" μια φορά στη ζωή σου, πρέπει πάντα να έχεις το νου σου να μην την ξαναπάθεις.
Εν ολίγοις, το "τρώω τα πάντα σε ποσότητες και δεν παχαίνω", δεν υπάρχει στην περιπτωσή μας
Φιλικά και με αγάπη
24-04-2009, 16:27 #4
giotaben καλωσηρθες. θα τα χάσεις τα κιλά, ξερεις εσυ το εχεις ξανακάνει αλλωστε.... ελπιζω ομως να ειναι η τελευταια φορα, το γυμναστηριο οπως ξερεις θα σε βοηθησει παρα πολυ.
ελπιζω να τελειωσες με τα θεματα της υγειας σου και ολα να ειναι καλα τωρα ετσι ωστε αμεροληπτα να προχωρησεις στο θεμα της απωλειας των κιλων
καλή δυναμη.....
24-04-2009, 16:27 #5
Συμφωνώ και έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά θα τα καταφέρουμε έτσι? Μπορεί σε 3,5 μήνες να μην χάσω 20 αλλά δεν θα χάσω 10?
24-04-2009, 16:30 #6
lidal με καλυψε πληρως η giotaben.
μην βάζεις ανεφικτους στοχους γιατι θα απογοητευθεις γρηγορα και θα τα παρατήσεις.
δεν χρειαζεται να εισαι μοντέλο για να πας στην παραλία, ομως μπορεις να τα καταφέρεις να σταθεις αξιοπρεπως και να μην νιωθεις ασχημα με τον ευατο σου.
αργα και σταθερα βήματα, καλη επιτυχια και σε σενα......
24-04-2009, 16:38 #7
ευχαριστώ Βάσια μου
το κακό μετά από όλο αυτό είναι ότι είμαι βαρύτερη
το καλό είναι ότι είμαι σοφότερη
δηλαδή δεν θα ξανακάνω το λάθος να πιστέψω ότι "ωραία, τα κατάφερα, αυτό ήταν"...
ξέρω ότι η διατήρηση του βάρους-στόχου θέλει συνεχή προσπάθεια
το γυμναστήριο να σου πω την αλήθεια μου το ψιλοχοντροβαριέμαι, προτιμώ το περπάτημα και να βολτάρω με το ποδηλατάκι μου για ν' αλλάζω παραστάσεις
αύριο θα ανέβω στη ζυγαριά (κι αφού με βρίσωχαχα), θα ξεκινήσω σοβαρά την διατροφική μου προσπάθεια + περπάτημα ή ποδηλατάκι
lidal μου ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ! τα 10 είναι SUPER εφικτά!
Έτσι, ξεκίνα με μικρούς, εφικτούς στόχους κι αν έρθει το κάτι παραπάνω... καλοδεχούμενο!
24-04-2009, 16:42 #8
Ευχαριστώ κορίτσια για την υποστήριξη!
24-04-2009, 16:52 #9
Giotaben η ιστορία σου ήταν πολυ ενδιαφέρουσα.Περασες πάρα πολλα, σίγουρα τα προβλήματα υγείας σε ταλαιπώρησαν αλλα παρολαυτα είσαι εδώ και ελπίζεις και προσπαθεις.Να εισαι καλα, οτι καλυτερο ευχομαι.Και θα χαιρόμαστε να βλέπουμε τα ποστ σου με νέα σου εδω στο φορουμ.Καλως ηρθες!
24-04-2009, 17:09 #10
Deb μου σ'ευχαριστώ για την υποδοχή και τα καλά σου λόγια, εξακολουθώ να ελπίζω και θέλω να προσπαθήσω γιατί
θέλω να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου και την εικόνα μου (που τώρα - κακά τα ψέματα - δεν ισχύει),
θέλω να έχω καλή σωματική και ψυχική υγεία και
θέλω να (ξανά)μπω στα ρουχαλάκια μου
(αγάλι - αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι)
24-04-2009, 23:13 #11
Giotaben καλως όρισες και από μένα. Κι εγώ περίπου στα ίδια κιλά με εσένα είμαι. Τωρα δεν ξέρω αν έχω πέσει βέβαια από την Τετάρτη έχω ξεκινήσει πρόγραμμα 1200 θερμίδων.
Ο στόχος που έχεις βάλει είναι εύκολος. Ακόμα και αν ο οργανισμός σου έχει μάθει να του αλλάζεις συνέχεια διατροφικές συνήθειες, τα 3,5 κιλά το μήνα είναι σίγουρο ότι θα τα χάνεις! Εντάξει κολλάει καμια φορά η ζυγαριά ενώ συνεχίζουμε και κάνουμε δίαιτα αλλά μετά πέφτουν απότομα. Εκεί είναι που εγώ το βαζα πάντα κάτω. Κολλούσα και μετά έλεγα αι στο καλό θα ντερλικώσω μπας και ξεκολλήσει! χε χε .
Πάντως με το γυμναστήριο πρόσεχε τι όργανα θα κάνεις γιατί εγώ που είχα παει όταν ήμουν φοιτήτρια τελικά είχα βάλει και δεν ξαναπήγα ποτέ από τότε. Θέλει αεροβικά κυρίως όπως ο διάδρομος, το step, το ποδήλατο και οι κοιλιακοί όσον αφορά τα όργανα αλλά το καλύτερο για αδυνάτισμα έχω ακούσει ότι είναι οι πιλάτες, η γιόγκα και ένα καινούριο που έχει έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα και λέγεται Ρέικι. Πήγαινε μια ξαδέρφη μου και είχε μείνει η μισή μέσα σε ένα μόνο μήνα!!!
Επίσης αν έχεις λεφτά να διαθέσεις μπορείς να φωνάζεις μια ειδική στο σπίτι να σου τρίβει το πετσί. Λεμφικό μασάζ λέγεται και μια συναδελφός μου που μου έλεγε οτι ήταν τίγκα στην κυτταρίτιδα, της εξαφανίστηκε εντελώς. Λέει μέχρι και string μαγιώ φορούσε στην παραλία( σαν δεν ντρέπεται δασκάλα γυναίκα σκέφτηκα εγώ βέβαια όταν μου το πε!)!
Θα τα χασεις τα κιλάκια σου και ελπίζω να τα χάσουμε όλοι μας εδώ μεσα!! Εδώ μέσα στηρίζουμε πολύ ο ένας τον άλλον.
Απο τότε που μπήκα στο forum αποφάσισα να κάνω δίαιτα επιτέλους από τη στήριξη που βρήκα. Δεν το περίμενα.
Καλή επιτυχία λοιπόν! Φιλιά
25-04-2009, 10:24 #12
ευχαριστώ πολύ μπέμπα μου για την υποδοχή και τις συμβουλές σου!
Το γυμναστήριο πια δεν το προτιμώ γιατί το έχω ψιλοχοντροβαρεθεί
προτιμώ το κλασικό περπάτημα και να κάνω βόλτες με το ποδηλάτό μου.
μ΄αρέσει η ιδέα της εναλλακτικής γυμναστικής γιόγκα, πιλάτες, ρέικι και τα υπόλοιπα, αλλά τα ωράρια μου είναι λίγο περίεργα και προτιμώ να γυμνάζομαι πολύ νωρίς το πρωί
για το λεμφικό μασάζ το έχω ακούσει κι εγώ ότι κάνει θαύματα για την κυτταρίτιδα και θα το επιχειρήσω κι εγώ
Καλή επιτυχία και δύναμη σε όλους μας
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια