Results 1 to 7 of 7
Thread: θελω τη γνώμη σας!!
-
02-05-2009, 00:53 #1
θελω τη γνώμη σας!!
Εδω και καιρό διαβάζω τις απόψεις σας και ειλικρινά χαίρομαι γιατί δεν αισθάνομαι μόνη..
Δεν ξέρω ακριβώς αν έχω κάποια διατροφική διαταραχή και θα ήθελα τη γνώμη σας. Είμαι 70 κιλά και θέλω να χάσω τουλάχιστον 10 κιλά. Προσπαθώ να κρατησω σε μια ισορροπία τη διατροφη μου αλλά δε μπορώ να σταματήσω τις κρίσεις υπερφαγίας. Υπάρχουν μέρες που τρώω όλη μέρα μετά αισθάνομαι τύψεις και καταφεύγω στα καθαρτικά. Αλλες μέρες δεν τρώω απολύτως τίποτα και όλο αυτό μου φαίνεται αδιέξοδο. Παίρνω λεκιθίνη και για κάποιο διάστημα έπαιρνα και τα Xs αλλά ουσιαστική διαφορά δεν είδα.
- 02-05-2009, 07:14 #2
Καλημέρα και καλό μήνα Λιτσάκι!
Έχεις πάει ποτέ σε κάποιο διαιτολόγο? Θα σου δώσει πρόγραμμα εξατομικευμένο δίαιτας και θα σε παρακολουθεί κάθε εβδομάδα οπότε θα νιώθεις ότι έχεις κάποιον να σε κατευθύνει και δε θα ξεσπάς σε κρίσεις υπερφαγίας. Εγώ μόνο με τη βοήθεια διαιτολόγο κατάφερα να χάσω βάρος. Μόνη μου δε νομίζω να τα κατάφερνα.
Τα καθαρτικά πέτα τα! Δεν κάνουν καλό, το ξέρεις. Για να διαγνωστεί βουλιμία θα πρέπει να κάνεις 2-3 τουλάχιστον βουλιμικά επεισόδια την εβδομάδα για διάστημα 2 μηνών και άνω και μετά από κάθε επεισόδιο να χρησιμοποιείς κάποια καθαρτική μέθοδο δηλ. εμετό, καθαρτικά, διουρητικά, υπερβολική σωματική άσκηση.
02-05-2009, 15:07 #3
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάει σε διαιτολόγο γιατί λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να απόφέυγουμε ότα θέλουμε να χάσουμε κιλά. οσον αφορά τα καθαρτικα νομίζω ότι ειμαι εξαρτημένη. Ακόμα κι οταν δεν τρώω πολύ παίρνω τουλάχιστον 2 καθμερινά. Υπάρχει κάποιο φυτικό προιόν που να βοηθάει στο χάσιμο βάρους; Πήγα στο φαρμακείο να πάρω το Xenical αλλά ο φαρμακοποιός δεν μου το έδωσε είπε ότι έίναι από τα χειρότερα χάπια που κυκλοφορούν
02-05-2009, 15:15 #4
litsaki
γνωριζεις οτι τα καθαρκτικα δεν μειωνουν καθολου το βαρος? ειναι μυθος...
απλα τρεχεις στην τουαλετα και αφυδατωνεσαι...απο θερμιδες δεν γλυτωνεις τπτ, εχουν προλαβει ν αφομειωθουν..]
το οτι καταστρεφουν μονιμα την φυσιολογικη λειτουργια του εντερου και δεν επανερχεται ευκολα μετα, υποθετω πως το γνωριζεις..
02-05-2009, 15:25 #5
έχω ακούσει και αυτή τη άποψη... δεν ξέρω...
ίσως είναι ιδέα μου ότια με βοηθάνε απλά επειδή δεν αισθάνομαι πρήξιμο.
Εχεις δοκιμάσει κάτι αποτελεσματικό απλά ως μια βοήθεια?
02-05-2009, 15:55 #6
δεν ειναι αποψη...ειναι επιστημονικο δεδομενο..
δεν αισθανεσαι πρηξιμο γιατι χανεις υγρα...που δεν ειναι θερμιδες και δεν ειναι λιπος...
οταν χανεις υγρα ομως αφυδατωνεσαι και χαλαει και η επιδερμιδα και τα μαλλια και τα νυχιακαι τα ζωτικα οργανα..
το πιο αποτελεσματικο που εχω δοκιμασει απ ολες τις διαιτες-αστραπη, διαιτες -μονοφαγιας , ολα τα χαπια, ολα τα ματζουνια που εχω πιει και φαει, ειναι η ισορροπημενη διατροφη με το αργο χασιμο βαρους..οσο πιο αργο τοσο πιο σταθεροκαι τοσο πιο υγειινο...
με οτιδηποτε αλλο, οτι εχανα το εβαζα στο διπλασιο μεσα σ εναν χρονο...
οσο για τα ζενικαλ που ρωτας, ξεχνα τα τελειως αν κανεις επεισοδια υπερφαγιας...θα τρεχεις στην τουαλετα εντελως ανεξελεγκτα οποιαδηποτε ωρα της ημερας..
τα ζενικαλ, αν και αμφισβητουνται ετσι κι αλλιως, τα παιρνεις μονο αν μπορεις να ακολουθησεις μειωμενο διαιτολογιο και ειδικα σε λιπαρα..
04-05-2009, 21:11 #7
Litsaki,
όντως όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να αδυνατίσουμε. Ο διαιτολόγος όμως, θα σε βοηθήσει να μπεις σε ένα πρόγραμμα και να έχεις ένα μπούσουλα. Επίσης, θα μπορείς να διαμορφώσεις αυτό το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες/προτιμήσεις σου.
Για το xenical δε γνωρίζω κάτι. Η λεκιθίνη λένε ότι βοηθαέι στη μείωση του λίπους που απορροφάται από τον οργανισμό μετά από κάθε γεύμα.
Κι εγώ ξέρω ότι τα καθαρτικά και τα διουρητικά απλά σε αφυδατώνουν κι έτσι έχεις την ψευδαίσθηση ότι εφόσον δε νιώθεις φουσκωμένη δεν παίρνεις και βάρος.
Μετά το Depakin, δεν μου ξαναήρθε περίοδος;
20-07-2025, 20:20 in Ψυχοφαρμακολογία