help
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12

Thread: help

Junior Member

help

καλησπερα σε ολους και σε ολες.θα ηθελα τη βοηθεια σας για εν προβλημα που εχω.περασα μια κριση πανικου πριν 5 μηνες.φοβηθηκα παρα πολυ γιατι το επαθα την ωρα που οδηγουσα και τα συμπτωματα ηταν πολυ εντονα.νομισα πως επαθα εμφραγμα η εγκεφαλικο και πως θα πεθαινα!τεσπα κανοντας ολες τις εξετασεις καρδιας και μικροβιολογικες δεν βρεθηκε κατι.ομως τρομαξα τοσο πολυ που το καλιεργησα αρκετα και απο τοτε εχω πολλες αυπνιες,πονους στο στηθος και στη πλατη και ζαλαδες που μπορει να κρατανε ολη μερα.επισης εχω και κατι εκτακτες συστολες και γενικα ειμαι σε κατασταση οχι καλη παρολο που ειμαι αθλητης και κανω γενικα καλη ζωη.μπορειτε να μου πειτε αν ολα αυτα τα συμπτωματα ειναι απο το αγχος-στρες η να αρχισω παλι τις εξετασεις ολες απο την αρχη,και επισης θα ηθελα να μου πειτε πως να το αντιμετωπισω!

Σωτηράκη.....καλώς ήρθες....
    Να σε ρωτήσω κάτι?
    Πως ξέρεις ότι ήταν κρίση πανικού?

Junior Member
    ετσι μου ειπε μια νευρολογος που με εξετασε!τι αλλο μπορει να ειναι?

Junior Member
    την περιοδο που το επαθα ξεχασα να αναφερω οτι ειχα πολλες εντασεις και αγχος για κατι υποθεσεις οικογενειακες.

Αφού σε εξέτασε κάποια ειδικός, τότε γιατί ρωτάς για τρόπους αντιμετώπισης?

Σίγουρα υπάρχουν πολλά παιδιά εδώ μέσα που θα σου δείξουν συμπαράσταση, μιας και περνούν το ίδιο, αλλά μόνο ο γιατρός σου μπορεί να σε βοηθήσει......
    Πέρασες μήπως καμιά μεγάλη στεναχώρια, ή έντονο άγχος την εποχή που σου συνέβη η κρίση πανικού?
    Θέλω να πω, αποκλείεται να ήταν όντως έντονο στρες, που όμως να σου πέρασε και από το φόβο σου μη το ξαναπάθεις το σκέφτεσαι συνέχεια?
    Σε ρωτάω γιατί είπες πως σου συνέβει πριν πέντε μήνες......

Junior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Αφού σε εξέτασε κάποια ειδικός, τότε γιατί ρωτάς για τρόπους αντιμετώπισης?

Σίγουρα υπάρχουν πολλά παιδιά εδώ μέσα που θα σου δείξουν συμπαράσταση, μιας και περνούν το ίδιο, αλλά μόνο ο γιατρός σου μπορεί να σε βοηθήσει......
    Πέρασες μήπως καμιά μεγάλη στεναχώρια, ή έντονο άγχος την εποχή που σου συνέβη η κρίση πανικού?
    Θέλω να πω, αποκλείεται να ήταν όντως έντονο στρες, που όμως να σου πέρασε και από το φόβο σου μη το ξαναπάθεις το σκέφτεσαι συνέχεια?
    Σε ρωτάω γιατί είπες πως σου συνέβει πριν πέντε μήνες......
    η νευρολογος μου ειπε αστο θα περασει μονο του αλλα αυτο οσο παει και χειροτερευει.

Μήπως τότε πρέπει να πας και σε ένα ψυχολόγο ώστε να σου πει περισσότερα πράγματα?
    Επειδή από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να ησυχάσεις και ίσως μόνος σου και λόγω άγχους, επιδεινώνεις πιο πολύ την κατάσταση.....

Junior Member
    παντως τα συμπτωματα που ανεφερα παραπανω δικαιολογουν ψυχικες διαταραχες?αυτες οι ζαλαδες με εχουν λιωσει!επισης θα μπορουσες να συστησεις καποιον να παω?

Εγώ καλέ μου όχι, μιας και δεν έχω ασχοληθεί......ακόμη.
    Θα σου έλεγα να στείλεις ένα υ2υ στον NikosD που είναι ο διαχειριστής του φόρουμ και ίσως θα μπορούσε να σου συστήσει κάποιον, αναλόγως την περιοχή που είσαι.....

Member
    Γεια σου Σωτηρη,

Το έχω πάθει και όποιος δεν το έχει πάθει ΔΕΝ ξέρει. Είναι απαίσιο. Εγώ το πάθαινα στην Αττική Οδό και νόμιζα ότι θα πεθάνω , ή ότι θα τρελαθώ και θα στουκάρω στα πλάγια. Σιγά σιγα με τον καιρό το ξεπέρασα. Μερικές φορές τα αντικαταθληπτικά βοηθάνε τις κρίσεις πανικού. Άλλες φορές με ηρεμιστικά. Υπάρχουν αρκετοι τροποι . Ας πούμε ότι βρήσκεις έναν καλό ψυχολόγο που θα βγαίνετε μαζι και όταν θα νιώθεις άβολα θα παίρνει το τιμόνι.
    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τίποτα από αυτά που αισθάνεσαι Δεν θα πάθεις όσο και άσχημα και αν αισθανεσαι. Και φυσικά μπορείς να το ξεπεράσεις. Εγώ πλέον χαίρομαι να οδηγώ. Ούτε που το φανταζόμουν τότε. Καλό θα είναι να το σκευτείς σαν μια προσωρινή δυσκολία και μην πιέζεις τον εαυτό σου να οδηγείς αν δεν είσαι άνετος βρες άλλον τρόπο να μετακινηθείς.
    Αυτα............................

Junior Member
    ξερεις αν δεν ειχα αυτα τα συμπτωματα θα ημουν πολυ καλυτερα.γιατι εκει που ολα ειναι καλα και συμβαινουν πραγματα ομορφα ξαφνικα να μια ζαλαδα η μια εκτακτη συστολη η ενα μουδιασμα και ολα χαλανε!!!φτου και απο την αρχη!!!

Member
    Ναι το ξέρω είναι χάλι. Φυσικά και θα ήσουν καλύτερα. Να ξέρεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι το παθαίνουν και συνήθως δεν ξέρουν καν ότι είναι κρίση πανικού. Όμως πάντα περνάει έτσι δεν είναι? Πίστεψέ με ότι κάποια στιγμή ούτε που θα θυμάσαι πότε το έπαθες τελευταία φορά.