Results 1,681 to 1,695 of 1906
-
31-12-2010, 14:31 #1681
Αγαπημένη μου Myseri! Μην το παίρνεις τόσο βαρυά. Σε πρώτη φάση από τη στιγμή που πήρες τα αντισυλληπτικά το πρόβλημα με τις τρίχες θα λυθεί γαι όσο καιρό βέβαια θα τα παίρνεις!Οι παλιές τρίχες δεν θα φύγουν γι' αυτό είναι καλό να πας σε μια καλή αισθητικό. Μη χρησιμοποιείς τσιμπιδάκι γιατί το πρόβλημα επιδεινώνεται! Υπάρχουν καλύτερες θεραπίες όπως ριζική αποτρίχωση όπου σιγά σιγά οι τρίχες αδυνατίζουν.
- 31-12-2010, 14:47 #1682
Όσο για τα κιλά γιατί κι εγώ είχα δώσει φοβερή μάχη, όπως ανέφερα και πιο πάνω εγώ είδα φοβερή βελτίωση όταν έκοψα τελείως τη ζάχαρη. Δεν ξέρω αν θα συμβεί σε όλες με αυτό το πρόβλημα αλλά όπως ανέφερα και σε προηγούμενη δημοσίευση μου, όταν έκοψα τελείως τη ζάχαρη είδα φοβερές αλλαγές. Θα σας πω την εμπειρία μου και ίσως να βοηθήσει και έσας. Ήμουν φοβερή γλυκατζού και γενικά μου άρεσε οτιδήποτε περιείχε πολλά λιπαρά και ζάχαρη (πίτσα, πίτες με γύρο, πάστες, κ.τ.λ. ) Επίσης όταν καθόμουν να φάω ξεχνούσα να σταματήσω. Κατανάλωνα απεριόριστες ποσότητες. Είχα κάνει τις απίστευτες δίαιτες και γενικώς πάντα ή έκανα δίαιτα και στη συνέχεια κρεπάλες π.χ. μπορεί να έτρωγα 3 πάστες μαζί. :tumble: Μπορεί να το έχετε κάνει και εσείς... Η λύση ήρθε όσο και αν είναι περίεργο όταν έκοψα τη ζάχαρη τελείως... ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ να πεινάω. Τρώω το φαγητό μου και δεν θέλω κι άλλο. Δεν σκέφτομαι συνέχεια το φαγητό. Δεν θέλω γλυκά. Θέλει ένα χρόνο προσαρμογής όπου θα έχετε στερητικά σύνδρομα περίπου 2 εβδομάδες. Μέτα βρήκα την υγεία μου. Το κατάλαβα γιατί όταν είπα ας φάω μωρέ μια πάστα κι από αύριο τέλος, δεν ήρθε το τέλος αλλά πάλι το χάος. Την επόμενη μέρα έφαγα κι αλλο γλυκό, την επόμενη ένα κέικ ε και μετά αρχισα να ζητάω τα πάντα. Περπάταγα στο Χαλάνδρι κι ονειρευόμουν να φάω πίτα με γύρο. Στη συνέχεια έπιασα τον εαυτό μου να ονειρεύται μελομακάρονα. Οπότε κατάλαβα ότι κάτι γίνεται με τη ζάχαρη. Κι εκεί πιστεύω είναι που σαμποτάρεται κάθε δίαιτα που κάνουμε. Γιατί όλες λέμε θα προσέξω αλλά την Κυρική θα φάω ένα γλυκό ή θα τρώω κάθε μέρα ένα σοκολατάκι. Οπότε αυτόματα έχουμε απορυθμίσει όλο την ισορροπία της διατροφής μας. Δεν ξέρω αν συμβαίνει σε όλες τις κοπέλες με πολυκυστικές αλλά κάτι γίνεται για να έχουμε όλες πρόβλημα με τα κιλά. Φυσικά χρειάζεται και ισορροπημένη διατροφή. Φροντίζω να τρώω 5 γεύματα που περιλαμβάνουν λαχανικά, προϊόντα ολικής, άπαχα γαλακτοκομικά και κρέτα, όσπρια κ.τ.λ. Το σώμα μου έχει στεγνώσει από λίπος και σταμάτησα πλέον να ζυγίζομαι γιατί είμαι ευχαριστημένη. Περιτώ να σας πω όπως θα γίνεται και με σας δεν υπήρχε μέρα που δεν ζυγιζόμουν. Προσέξτε και το λευκό ψωμί αντικαταστήστε το με σίκαλη ή ολικής άλεσης. Ελπίζω να δουλέψει και σε σας!:wink2:
31-12-2010, 19:07 #1683
Αγαπητό vikaki σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Σε αισθητικό θα ξεκινήσω από το καλοκαίρι να πηγαίνω γιατί από τα δικά μου χέρια προκοπή δε βλέπω.Όσο για το
Γιατρό εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση που μου είπε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον η τριχοφυία θα φύγει με τα χάπια αυτα, γιατί από ό.τι έχω διαβάσει τα χάπια δεν επηρεάζουν την ήδη υπάρχουσα τριχοφυία. Τον εμπιστεύομαι όμως απόλυτα, μιας και σε αυτόν οφείλω την ύπαρξή μου σήμερα.τώρα για το βάρος μου, μάλλον υπερέβαλα κάπως που είπα πως όλες μου οι δίαιτες απέτυχαν, γιατί δεν έχω δείξει την απαραίτητη υπευθυνότητα. Μπλέκω με μαθήματα και φροντιστήρια και δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα της διατροφής μου. Συν το ότι έχω και τη μάνα μου που φτιάχνει τα ΠANTA!!! Μόνο δίαιτα δε γίνεται να κάνω με αυτή τη γυναίκα...Το έχω βάλει στόχο όμως σε 6 μήνες που ξεμπερδεύω με πανελλήνιες και σχολείο θα προσπαθήσω να υιοθέτησω έναν διαφορετικό τρόπο ζωής με καλή διατροφή κ γυμναστήριο. Δε γίνεται 10 γραμμάρια θα τα χάσω, πού θα πάει:boun
31-12-2010, 19:19 #1684
Από εσάς αυτό που χρειάζομαι είναι λίγη υποστήριξη και ό,τι μπορείτε να μου προτείνετε καθώς έχετε και περισσότερες γνώσεις πάνω στις πολυκυστικές. Α και κύριε Ανδρέα, αν με γνωρίζατε προσωπικα δε θa λέγατε ότι ασχολούμαι επιφανειακά με το συγκεκριμένο θέμα. Απλώς είμαι απελπισμένη... Καλή χρονιά σε όλους!!!!!! :duh:
02-01-2011, 01:33 #1685
Αγαπητό Myseraki πρώτα απ' όλα καλή χρονιά! Εύχομαι το 2011 να φέρει επιτυχία στις εξετάσεις σου και να μπεις στη σχολή που ονειρεύεσαι! Σίγουρα η μαμά σου σ' αγαπάει πολύ και ανησυχεί και αυτή για τις εξετάσεις σου γι' αυτό σου μαγειρεύει τα πάντα. Το έκανε και η δική μου...όσο έδεινα πανελλήνιες. Τα αντισυλληπτικά θα βοηθήσουν να μην βγούν καινούργιες τρίχες, τις παλίες θα πρέπει να τις βγάλεις όταν εσύ το αποφασίσεις και κρίνεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μην νιώθεις άσχημα. Όσο για τη διατροφή σου περιόρισε τα γλυκά και τα πολλά λιπαρά και αμέσως θα δεις μείωση στα κιλά σου. Τώρα που δίνεις εξετάσεις μπορείς να περπατάς όταν μπορείς και αργότερα θα σε βοηθούσε να άρχιζες και ένα άθλημα που θα σου άρεσε. Θα σου έφτιαχνε την ψυχολογία. Καλή συνέχεια.
02-01-2011, 15:47 #1686
μιζερακι, να πας σε μια αισθητικο και να τη ρωτησεις ποια ειναι η καλυτερη λυση για την αποτριχωση στο προσωπο.
iσως ειναι η ριζικη αποτριχωση, δεν ξερω, θα σου πει.
τσιμπιδακι και πολυκυστικες ΔΕΝ πανε μαζι!
03-01-2011, 16:35 #1687
Vikaki σε ευχαριστώ. Ήδη νιώθω πολύ καλύτερα! bouncy:
Click, το τσιμπιδάκι είναι η τελευταία μου επιλογή αυτή τη στιγμή.
05-01-2011, 00:23 #1688Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by Misery
αν με γνωρίζατε προσωπικα δε θa λέγατε ότι ασχολούμαι επιφανειακά με το συγκεκριμένο θέμα. Απλώς είμαι απελπισμένη...
Originally posted by Misery
Μπλέκω με μαθήματα και φροντιστήρια και δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα της διατροφής μου.
05-01-2011, 11:39 #1689
Originally posted by Ανδρέας Ζ.
αν με γνωρίζατε προσωπικα δε θa λέγατε ότι ασχολούμαι επιφανειακά με το συγκεκριμένο θέμα. Απλώς είμαι απελπισμένη...
Μπλέκω με μαθήματα και φροντιστήρια και δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα της διατροφής μου.
05-01-2011, 16:28 #1690Ανδρέας Ζ.GuestΝα είσαι καλά Smart
και όταν ξαναδιαφωνήσεις μαζί μου δεν τρέχει κάτι, και οι διαφωνίες μέσα στο παιχνίδι είναι.
05-01-2011, 20:54 #1691
Ευχαριστώ πραγματικά για το ενδιαφέρον σας, κύριε Ανδρέα. Η δική μου παρατήρηση όμως είναι δεν έχετε τη διάθεση να μου προτείνετε ουσιαστικές συμβουλές. Υποστηρίζετε ότι πρέπει να αναλάβω δράση και να μην παραμένω στάσιμη. ΠΩΣ??? Αναφέρατε την αναγκαιότητα εύρεσης μιας λύσης... Ποιας ακριβώς υπονοείτε??? Το χειρότερο πρόβλημά μου είναι η απίστευτα χαμηλή μου αυτόεκτίμηση και η κακή μου ψυχολογία, που όμως βλέπω ότι έχει βελτιωθεί σε κάποιο ελάχιστο βαθμό από τη στιγμή που έγινα μέλος σε αυτό φόρουμ. Θα σας παρακαλούσα να μην κρίνετε τη στάση μου, αλλά, αν πραγματικά το επιθυμείτε, να μου προτείνετε χρήσιμες λύσεις. Αυτά που μπορεί να αποτελούν θέματα ρουτίνας για σας ίσως να είναι ικανά να μου αλλάξουν τη ζωή.
06-01-2011, 09:45 #1692Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by Misery
Ευχαριστώ πραγματικά για το ενδιαφέρον σας, κύριε Ανδρέα. Η δική μου παρατήρηση όμως είναι δεν έχετε τη διάθεση να μου προτείνετε ουσιαστικές συμβουλές. Υποστηρίζετε ότι πρέπει να αναλάβω δράση και να μην παραμένω στάσιμη. ΠΩΣ??? Αναφέρατε την αναγκαιότητα εύρεσης μιας λύσης... Ποιας ακριβώς υπονοείτε??? Το χειρότερο πρόβλημά μου είναι η απίστευτα χαμηλή μου αυτόεκτίμηση και η κακή μου ψυχολογία, που όμως βλέπω ότι έχει βελτιωθεί σε κάποιο ελάχιστο βαθμό από τη στιγμή που έγινα μέλος σε αυτό φόρουμ. Θα σας παρακαλούσα να μην κρίνετε τη στάση μου, αλλά, αν πραγματικά το επιθυμείτε, να μου προτείνετε χρήσιμες λύσεις. Αυτά που μπορεί να αποτελούν θέματα ρουτίνας για σας ίσως να είναι ικανά να μου αλλάξουν τη ζωή.
Δυστυχώς δεν γίνεται διαδικτυακά να σου προτείνω μία λύση όπως την φαντάζεσαι , δεν έχω μαγικό ραβδάκι σε αυτό το θέμα. Ξέρω πολλούς που το κάνουν , εγώ δεν το κάνω.Ο λόγος που δεν μπορώ να σου προτείνω μία λύση είναι ο εξής:
Το πρόβλημα του βάρους είναι πιο σύνθετο απ' ότι καταλαβαίνει ο κόσμος, κανείς δεν έκοψε τη ζάχαρη και αδυνάτισε. Αυτό γιατί το περιβάλλον, η παιδεία, η οικονομική επιφάνεια, η θρησκεία, οι γονείς , ο κοινωνικός περίγυρος, η προσωπικότητα του ατόμου παίζουν ρόλο στην ρύθμιση του βάρους. Αυτοί οι παράγοντες περιπλέκονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο, οπότε όποιος σου πει πως έχει το πασπαρτού για αυτό το θέμα δεν ξέρει τι λέει, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Εν ολίγοις το θέμα δεν είναι τόσο ποια διατροφή θα κάνεις αλλά πώς θα φτάσεις στο σημείο να την ακολουθείς για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με συνέπεια. Αυτό θέλει συνεργασία και από το δικό σου μέρος (πάλι πάμε στο εσωτερικό κέντρο ελέγχου), έτσι ώστε να χάσεις το βάρος μόνιμα και να ξανακερδίσεις την αυτοπεποίθησή σου.
06-01-2011, 22:34 #1693
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν πιστεύω πως μια αλλαγή θα με ωφελήσει ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Αν έχετε περάσει από τη διαδικασία των πανελληνίων πιστεύω θα με καταλάβετε. Έχω πολύ άγχος και πολλά στο μυαλό μου αυτή τη χρονιά. Γι'αυτό θα ξεκινήσω μια ισορροπημένη διατροφή και πολλή γυμναστική από τον ιούνιο και μετά ώστε να είμαι σε θέση να την ακολουθήσω. Οι δίαιτες μου στο παρελθόν δε διήρκησαν πάνω από 3 μήνες γιατί οι συγκεκριμένες συνθήκες δε διευκολύνουν την κατάσταση, παρ' όλο που έχετε αντίθετη άποψη. Αν έχετε οτιδήποτε να μου προτείνετε, είμαι ανοιχτή σε κάθε συμβουλή. Το ότι πρέπει να κάνω KATI το ξέρω. Κι επίσης αντιλαμβάνομαι ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην περίπτωσή μου μιας και είναι αρκετά πιθανή η εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη ή καρδιοπαθειών στο μέλλον.
06-01-2011, 23:08 #1694
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν πιστεύω πως μια αλλαγή θα με ωφελήσει ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Αν έχετε περάσει από τη διαδικασία των πανελληνίων πιστεύω θα με καταλάβετε. Έχω πολύ άγχος και πολλά στο μυαλό μου αυτή τη χρονιά. Γι'αυτό θα ξεκινήσω μια ισορροπημένη διατροφή και πολλή γυμναστική από τον ιούνιο και μετά ώστε να είμαι σε θέση να την ακολουθήσω.
επισης, εχε υποψην οτι μια βελτιωμενη διατροφη θα βοηθησει το σωμα σου να ανταπεξελθει στις πανελληνιες, σε αντιθεση με το να συνεχισεις στους ιδιους ρυθμους που προφανως δε βοηθουν ιδιαιτερα.
κανε ο,τι εχεις διαθεση να κανεις. ακομα και το να συνεχισεις να μην κανεις τιποτα, επιλογη ειναι.
καλη επιτυχια misery!!!
11-01-2011, 18:04 #1695
Αγαπημένη μου Misery! Ελπίζω με το διαβασμά σου να πηγαίνουν όλα καλά! Ξέρω ότι οι πανελλήνιες είναι μια ιδιαίτερη περίοδος και σου εύχομαι τα καλύτερα. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά γιατί φαίνεσαι πολυ συγκροτημένη προσωπικότητα. Όσο αναφορά το θέμα των κιλών εγώ θα σου έλεγα να μην τρελαίνεσαι και όταν τελειώσεις θα έχεις όλο το χρόνο να κάνεις ότι δίαιτα θέλεις. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι μια διατροφή ισορροπημένη η οποία θα σε βοηθήσει τόσο στην πνευματική σου διαύγεια αλλά και στην ψυχολογία σου. Διατροφή δεν σημαίνει τρώω φρουτοσαλάτες και πινάω αλλά ούτε τρώω πίτσες και πάστες που έχουμε την εντύπωση ότι μας διώχνουν το άγχος αλλά τελικά το μόνο που μας κάνουν είναι να νιώθουμε για λίγο καλά και μετά να γεμίζουμε τύψεις. Τρώγοντας ισορροπημένα μπορούμε να διατηρήσουμε τα κιλά μας και ταυτόχρονα να έχουμε καλή απόδοση. Επίσης το περπάτημα είναι ένας τρόπος να διατηρούμε τη φόρμα μας χωρίς να κουραζόμαστε ιδιαίτερα όταν δεν έχουμε το χρόνο να πηγαίνουμε σε γυμναστήρια. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχουν μάγοι που θα πάμε και θα μας σώσουν. Ο καθένας από εμάς γίνεται σιγά σιγά γιατρός του εαυτού του καθώς το ψάχνει. Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά γι' αυτό το λέω. Είχα πάει σε πολλούς γιατρούς οι οποίοι απλά μου έλεγαν χάσε βάρος χωρίς να μου εξηγούν το πως. ʼλλοι μου έδιναν δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων οι οποίες βεβαίως και είχαν αποτέλεσμα αλλά στη συνέχεια όταν τις σταμάταγα έπαιρνα όλο το βάρος γιατί ήταν αδύνατο να συνεχίσω να τρέφομαι έτσι και γύρναγα στις παλιές "καλές συνήθιες". Βρισκόμουν για χρόνια σε μια κατάσταση που έχανα και έπαιρνα βάρος. Τελικά μια γιατρός που θεωρείται κορυφή μου εξήγησε ότι θα πρέπει να προσέχω τους υδατάνθρακες καθώς οι περισσότερες εμφανίζουμε ινσουλινοαντίσταση. Θα βρεις όταν έχεις χρόνο στοιχεία στο forum σχετικά με αυτό το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους καταργήσεις αλλά γι' αυτό πρέπει να τρως ισορροπημένα και υγιεινά αποφευγοντας ζάχαρες, λιπαρά και όλα τα παχυντικά. Εμένα με βοήθησε για παράδειγμα όπως ανέφερα η δίαιτα τύπου Μουλίνου (υπάρχει στο forum αν θες να πάρεις μια ιδέα αργότερα όταν αποφασίσεις να ακολουθήσεις κάποια διατροφή). Όταν τρως υγιεινά δεν νιώθεις πείνα και κυρίως εκπαιδεύεσαι στο πως πρέπει να τρως. Όσο αναφορά αυτό που έγραψα για τη ζάχαρη ασφαλώς και δεν είναι μαγική λύση και σε καμία περίπτωση δεν εννοώ μην τρως ζάχαρή αλλά φάε καρμπονάρες ή πίτσες και δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά από αρκετά χρόνια κατάλαβα ότι μια ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ πιο εύκολο να την ακολουθήσεις εάν κόψεις τη ζάχαρη τελείως. Σε εμένα προσωπικά, αλλά πιστεύω έχει να κάνει με τις πολυκυστικές είδα ότι όταν τρώω γλυκά ο οργανισμός μου αποδιοργανώνεται τελείως και αρχίζω να έχω μεγάλη τάση στο να φάω μεγάλες ποσότητες και να ζητάω γλυκά. Κάνει αρκετό καιρό να επανέλθω. Και γι' αυτο είπα ότι το λάθος που κάνουμε είναι να λέμε θα κάνω τη διατροφή αλλά την Κυριακή θα φάω την πάστα μου ή θα τρώω κάθε μέρα το γλυκάκι μου. Εκεί όμως μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο μεταξύ δίαιτας και στη συνέχεια κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων. Προσωπικά είδα ότι η ζάχαρη σαμποτάρει τις προσπάθιες που κάνουμε και το έχω διαβάσει και από ειδικούς ότι σε κάποιους ανθρώπους η ζάχαρη λειτουργεί εθιστικά. Ίσως λόγω του προβλήματος ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία και γι αυτό οι περισσότερες κοπέλες που έχουν πολυκυστικές είναι παχύσαρκες. Η γιατρος μου πάντως μου είχε πει να τα κόψω τελείως. Μια άλλη συμβουλή είναι που μου είχε πει είναι ότι δεν χρειάζεται έντονη γυμναστική γιατί επίσης μπορεί να αποδιοργανώσει την περίοδο όταν υπάρχει αυτό το πρόβλημα κάτι επίσης που δεν ήξερα και τρελαινόνουν στη γυμναστική. Χρειάζεται χαλαρή γυμναστική μέχρι είκοσι λεπτά και το καλύτερο μου είπε πως είναι περπάτημα μετά το φαγητό (μια ωρίτσα) γιατί καίγεται το ζάχαρο. Δυστυχώς το βάρος αυξάνει τα προβλήματα των πολυκυστικών τριχοφυία, διαταραχή περιόδου. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα. Σου εύχομαι τα καλύτερα!
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....