ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ - Page 117
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 117 of 128 FirstFirst ... 1767107115116117118119127 ... LastLast
Results 1,741 to 1,755 of 1906
    Junior Member
    Καλησπέρα κορίτσια! Ελπίζω να είστε όλες καλά. Εγω είμαι καινούργιο μέλος και νιώθω λίγο εκτός παρέας καθώς οι υπόλοιπες φαίνεται ότι έχετε αναπτύξει μια πολύ γλυκιά σχέση. Μου έκανε εντύπωση που πολλές λέτε ότι είστε σε ύφεση γιατί το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα. Τον προηγούμενο χρόνο είχα συνέχεια προβλήματα με την περίοδο, σχεδόν κάθε μήνα την προκαλούσα με primolut. Από Αύγουστο όμως και μετά στην ώρα της 30 νταν. Βέβαια ίσως δεν είναι τυχαίο όπως σας έχω πει, καθώς ενημερώθηκα και άλλαξα κάποιες συνήθειες. Πάντα πρόσεχα αλλά δεν ήξερα τον τρόπο. Όπως σας έχω αναφέρει έκοψα τελείως τη ζάχαρη και είδα τρομερή διαφορά και κυριώς όχι μόνο στα κιλά αλλά και στις λιγούρες και τις ποσότητες που κατανάλωνα. Έχω αρχίσει και ακολουθώ και εγώ τη δίαιτα της Πένυς σε γενικές γραμμές και όντως με έχει βοηθήσει είμαι γύρω στα 64 και να πω την αλήθεια είμαι ευχαριστημένη. Δεν βάζω στόχους όπως παλιότερα για 54 κ.τ.λ. Έχω κόψει και το ζύγισμα καθώς δεν έχω στόχο να κατέβω άλλο. Έχω πάντως ξεφουσκώσει. Πιστεύω ότι βοηθάει πολύ και το περπάτημα. Δεν ξέρω αν διαβάσατε το βιβλίο που σας πρότεινα. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον καθώς εξηγεί με απλά λόγια θέματα που μας ενδιαφέρουν. Γέλαγα σήμερα καθώς βρήκα ένα βιντεάκι στο youTube ενός γιατρού... ο οποίος εξηγούσε το φαινόμενο και έλεγε ότι το πρόβλημα μας οφείλεται στο ότι οι γυναίκες σήμερα μιμούνται το ανδρικό πρότυπο δουλεύουν πολύ καπνίζουν σαν άνδρες και βγάζουν πολύ τεστοστερόνη. :shocked2: Για μεταβολικό σύνδρομο και ινσουλινοαντίσταση ούτε λόγος. Φιλιά σε όλες σας και καλή βδομάδα να έχουμε

Senior Member
    Καλησπέρα vikaki μας καινούριο και καλώς μας ήρθες! Χαίρομαι πολύ που δεν σε ακούω πανικοβλημένο κυστοκόριτσο και ακούγεσαι ενήμερη για όλα τα "χαριτωμένα" που συμβαίνουν στην περίπτωσή μας!
    Το τόπικ το βρίσκεις λίγο σε κατάσταση "νυχτερίδες κι αράχνες" αλλά αυτό που λες πραγματικά ισχύει, έχουμε όντως αναπτύξει ιδιαίτερα στενές σχέσεις μεταξύ μας και μάλιστα όχι σε e-επίπεδο μόνο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση πως οι πόρτες δεν είναι διάπλατα ανοιχτές για νέα πρόσωπα, νέες σχέσεις, νέες παρουσίες! Είμαστε εδώ - με όσο χρόνο έχει η καθεμιά μας - με απέραντη διάθεση για συμπαράσταση, βοήθεια ή ακόμα και για μια καλημέρα! Οπότε.. και πάλι καλώς μας ήρθες, και βολέψου σαν στο σπίτι σου!
    Τα 64 κιλά σου πιστεύω πως είναι ο βασικός παράγοντας για τα ήπια συμπτώματα και το σταθερό κύκλο, και πραγματικά είσαι πολύ τυχερή που ενημερώθηκες και έκανες πράγματα για να βελτιώσεις την κατάσταση πριν αυτή ξεφύγει από τον έλεγχο. Σε μένα αυτή η γνώση χτύπησε την πόρτα όταν ήμουν ήδη σε τριψήφιο αριθμό κιλών και όπως καταλαβαίνεις ήταν μεγάλος ο δρόμος.
    Μπράβο σου που βάζεις σε δευτερεύουσα μοίρα τους αριθμούς και εστιάζεις στην ουσία, αυτό είναι που παλεύω και γω τελευταία και σιγά σιγά αρχίζω να το αποδέχομαι και να ηρεμώ. Και αυτό το "δεν θέλω να κατέβω άλλο".. πόσο ήρεμα και συνειδητοποιημένα το λες! Μακάρι όλοι όσοι προσπαθούμε με τα κιλά μας να φτάσουμε στο σημείο αυτό! Όχι των κιλών... της αποδοχής του εαυτού μας, και να μπορούμε επιτέλους να μιλάμε για μας με αγάπη! Ζηλεύω..
    Ελπίζω να τα λέμε συχνά και άντε σιγά σιγά να δίνουμε κι άλλες ξαραχνιάστρες στο νέο αίμα γιατί η παλιά φρουρά την έχει δει ακριβοθώρητη!!
    Σε παλιές και νέες αγάπες λοιπόν, να στείλω τα φιλιά μου, τη θετική μου σκέψη και μια γλυκιά καληνύχτα! Θα τα ξαναπούμε σύντομα!

.

Senior Member
    Βιβάκι η αρχηγός μίλησε και μπορώ να πω ότι είπε αυτά ακριβώς που θα έλεγα και εγώ..

έτσι ακριβώς νοιώθω.. Θέλω να φτάσω στο σημείο να αποδεχθώ τον εαυτό μου και συνεχώς να μιλάω έτσι ήρεμα σαν κ εσένα. Το έχω καταφέρει σε κάποιον βαθμό αλλά παθαίνω κάτι κρίσεις... μα κάτι κρίσεις.. Το βιβλίο που προτείνεις το έψαξα στο διαδίκτυο και είναι πράγματι αρκετα ενδιαφέρον. Βέβαια έχω κατεβάσει αρκετές πληροφορίες που αφορούν το σύνδρομο και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να μάθω άλλα. Να φανταστείς είναι τόσο το άγχος που μου προσθέτουν που ειλικρινά δεν το αντέχω...

Φυσικά εννοείται πως η παρέα και η αγκαλιά μας είναι πάντα ανοιχτη και πολύ θα θέλαμε να μας λές τα αποτελέσματα της πεννοδίαιτας μιας που είναι μια επιτυχής και ισορροπημένη διατροφή.

Φιλιά πολλά!!!

Senior Member
    Originally posted by pennyV
    ....Όσο για σένα έρωτά μου, που παλεύεις με τις παρενέργειες του χαπιού για τον ιερό σκοπό σου, δεν μπορώ να βρω τις λέξεις για να σου εκφράσω το πόσο σε νιώθω και πόσο περισσότερο σε σέβομαι που βρίσκεις μέσα σου τη δύναμη να σηκώνεσαι και να συνεχίζεις με το κεφάλι ψηλά! Είναι μεγάλη αδικία το φάρμακο που μπορεί να σε βοηθήσει να σε αρρωσταίνει τόσο πολύ, αλλά βάστα γερά και θα δεις που όλα θα πάρουν το δρόμο τους! Να είσαι ήρεμη και αισιόδοξη γιατί η ψυχολογία σου είναι καθοριστικός παράγοντας για όλα τα θέματα που σε βασανίζουν!! Φιλάκια πολλά γυναικάρα μου!!!.....
    Για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τα δαχτυλάκια μου που εκείνη την πανέμορφη μέρα (ή νύχτα δεν θυμάμαι..) έκανα την έρευνα για το Σύνδρομο.. Αυτά οφείλονται που σε γνώρισα ερωτά μου..

Και ναι είναι μεγάλη αδικία αυτό που συμβαίνει. Σιγά σιγά όμως αρχίζω να τα συνηθίζω. Ευχομαι σύντομα να δράσουν και να δώ και εγώ λιγάκι την ακατανόμαστη.. Να φύγει το πρήξιμο...
    Όσον αφορά την διατροφή μία έτσι μία γιουβέτσι είμαι. Δεν τρώω βέβαια τις μεγάλες ποσότητες όπως συνήθιζα αλλά τις ατασθαλίες μου τις κάνω. Δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ...

ειδήμονα για δώσε καμία συμβουλή.. πρακτική μην μου πεις πάλι για το δάσος και το δέντρο...χαχα!!! :smilegrin:

φιλάκια πολλά μωράκι μου γλυκό!!!!

Junior Member
    Καλησπέρα κορίτσια! Ελπίζω να είσαστε όλες καλά και να άρχισε η εβδομάδα σας ευχάριστα. Πένυ και Ευγενία σας ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σας. Πένυ πρέπει να έχεις ένα κρυφό χάρισμα και να μαζεύεις τους ανθρώπους γύρω σου. ʼρχισα να μπαίνω στο Forum και συμμετείχαν σχετικά λίγα άτομα. Με το που εμφανίστηκες έγινε ένας καταιγισμός μηνυμάτων. Ναι τον τελευταίο χρόνο έχω βρει το ρυθμό μου αλλά δυστυχώς πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να μπορέσω να σταθεροποιηθώ. Τα προηγούμενα χρόνια ένιωθα ότι ήμουν σε μια μόνιμη δίαιτα και αντί να χάνω έπαιρνα. Τελικά πρέπει να το ψάξεις αρκετά και να πας στους κατάλληλους για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν. Η συμβουλή μην πάρεις βάρος δεν είναι καθόλου εύκολη. Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά, νιώθεις ότι με το που φας ένα γλυκό αμέσως φουσκώνεις και λες μα καλά γιατί δεν συμβαίνει και στους άλλους. Το περίεργο είναι ότι ακόμα και τώρα συναντάω κορίτσια με αυτό το πρόβλημα και δεν γνωρίζουν τίποτα ουσιαστικό. Απλά ότι έχουν πολυκυστικές, υπερτρίχωση και ανομαλία στην περίοδο. Για τις αιτίες τίποτα. Υπήρξε περίοδος που έτρωγα όλη τη μέρα μια τυρόπιτα και μια πορτοκαλάδα. Φυσικά δεν πάχαινα αλλά ποιος ξέρει πόσο επιβλαβές είναι όταν το κάνεις για καιρό. Πιστεύω ότι οι επόμενες γενιές θα είναι πιο τυχερές γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει συστηματικές μελέτες. Εμείς είμασταν λίγο στο σκοτάδι. Βρήκα μια διέύθυνση και ίσως κάποιες σας ενδιαφέρει. http://www.tovima.gr/health-fitness/...393072&h1=true
    Καλό βράδυ σε όλες μας.

Senior Member
    Πραγματικά Βιβάκι μου έτσι είναι και στο παρελθόν αλλά και στο παρόν οι αιτίες του ΣΠΩ είναι κρυφές. Ή απλά άγνωστες. Ας ελπίσουμε ότι οι νέες γενιές θα είναι σε καλύτερη μοίρα από άποψη γνώσης. Ίσως όμως και αυτό καθαυτό το βάρος είναι μία βασική αιτία και από την άλλη είναι μία βασική συνέπεια. Θα το αντιμετωπίσουμε όμως όπως και όλα τα άλλα.

Για μεγαλύτερη ενημέρωση επί του θέματος παραθέτω μία εργασία με ιδιαίτερους επιστημονικούς όρους που όμως μιλάει για μεγάλες αλήθειες. είναι πολλές οι σελίδες...

http://estia.hua.gr:8080/dspace/bits.../nalmpanth.pdf

Φιλιά πολλά!!

Junior Member
    Γεια σου Ευγενεία μου. Ελπίζω να είσαι καλα. Ναι έτυχε κάποια στιγμή να δω την εργασία παλιότερα. Νομίζω όμως τελευταία έχουν βγει νέα δεδομένα που εξηγούν κάποια πράγματα. Εγώ έχω την εντύπωση ότι πλέον δεν είναι τα πράγματα τόσο στο σκοτάδι. Πιστεύω ότι το βιβλιαράκι που σας πρότεινα το έχει γράψει γιατρός γυναικολόγος μαιευτήρας όχι φοιτητής και εξηγεί με κατανοητό τρόπο νέα δεδομένα για το θέμα.
    Καλό μεσημέρι

Senior Member
    Και μετά από επιμελές ξαράχνιασμα λόγω απουσίας κάποιων ημερών - τί γρήγορα μαζεύεται κι αυτή η σκόνη πια - να πω και γω μια καλημέρα!! Τί μου κάνετε κορίτσάκια;; Μπορεί να τρέχω σαν την παλαβή μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, αλλά έρχονται Πασχαλινές διακοπές (για τις Πασχαλινές δουλειές δεν θα σχολιάσω τίποτε γιατί δεν θέλω ούτε να τις σκέφτομαι) και εκεί έχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες για ξεκούραση από δουλειά, δρομολόγια, σχολεία, διαβάσματα κι όλα αυτά που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Εν όψει ξεκούρασης λοιπόν στο μέλλον, κάνω ένα κιτ κατ από το σημερινό τρέξιμο για να σας γράψω.

Βικάκι μου πολύ καλά κάνεις και διαβάζεις και ενημερώνεσαι. Τα δεδομένα στον ιατρικό χώρο αλλάζουν κάθε μέρα, και θεωρίες που κάποτε ίσχυαν και ήταν αποδεκτές απ'όλους σιγά σιγά αλλάζουν, διαφοροποιούνται, προστίθενται πράγματα και γενικά παύουν τα κάποτε ανεξήγητα να φαντάζουν τόσο μακρινά και ακατανόητα. Νομίζω πως η εποχή του "γιατί έτσι το έκανε ο Θεούλης" έχει περάσει ανεπιστρεπτί και αρχίζουμε πια να παίρνουμε απαντήσεις στα διάφορα "γιατί" που έμεναν τόσα χρόνια αναπάντητα.

Το γεγονός είναι όμως, πως όποια πέτρα κι αν σηκώσεις γύρω απ'το συγκεκριμένο θέμα, αυτό που θα βρεις από κάτω να σε περιμένει είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Είναι η αλλαγή τρόπου ζωής και αντιμετώπισης του φαγητού, είναι η καλή φυσική κατάσταση και όλα αυτά που θεωρητικά τα έχουμε μάθει πια τόσο καλά όλοι μας. Στην πράξη όμως;; Ευγενούλι μου, για να μιλήσω χωρίς δέντρα και δάση, που με αποκαλείς και "ειδήμονα" τρομάρα μου, λες να έχω το μυστικό και να μην το εφαρμόζω ούτε στον εαυτό μου;;; Όλοι στο παίδεμα είμαστε κοριτσάκι μου, και το κάθε νέο σήκωμα μετά από κάθε πέσιμο είναι πάντα δυσκολότερο από το προηγούμενο.

Λες για παρασπονδίες... μα αν ξέραμε να αποφεύγουμε αυτές, το αναίτιο φαγητό χωρίς αντικειμενική πείνα, αν ακούγαμε το στομάχι μας όταν μας φωνάζει "ΦΤΑΝΕΙΙΙΙ.. ΕΣΚΑΣΑ" δεν θα είμασταν εδώ σήμερα, δεν θα σπαζοκεφαλιάζαμε τί να μαγειρέψουμε, πώς να το μαγειρέψουμε, πόσο να φάμε, με τί να το συνδιάσουμε και όλα αυτά τα καθημερινά! Δεν ξέρω τί είναι αυτό που στον καθένα μας δίνει το ερέθισμα να πάει στο ψυγείο και να αρχίσει να τρώει, όχι από πείνα, αλλά από βαρεμάρα, απογοήτευση, ελλείψεις ή δεν ξέρω τί άλλο! Προσπάθησε ίσως να βρεις, όχι αυτό που σε στέλνει στο ψυγείο και μπορεί να είναι θαμένο κάπου βαθειά μέσα σου, αλλά αυτό που κάθε φορά θα σε σταματάει από το να το κάνεις!! Τα "θέλω" μας μπορεί να είναι η απάντηση τελικά! Φιλάκια πολλά πολλά!

Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακο σε όλους!!

Junior Member
    Καλησπέρα Πένυ και στα υπόλοιπα κορίτσια! ναι επιτέλους φτάνουν οι διακοπές και όλοι θα μπορέσουμε λίγο πολύ να ξεκουραστούμε. Σίγουρα και γω έχω καταλήξει ότι αυτό που βοηθάει είναι το να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής και το είδα και στην πράξη. Τελευταία έχω καταφέρει να το ακολουθήσω και είδα μεγάλη διαφόρα και στη συχνότητα της περιόδου και στη μάχη με τα κιλά καθώς και σε άλλα συμπτώματα των πολυκυστικών. Όσο πιο υγιεινό τρόπο και κατάλληλη φυσική άσκηση ακολουθείς τόσο βελτιώνονται τα πράγματα και είναι λογικό καθώς απ' ότι έχω καταλάβει το πρόβλημα έχει να κάνει με τη γλυκόζη και το πως την καίει ο οργανισμός μας. Η τελευταία γιατρός που με βοήθησε αρκετά είπε ότι πλέον τα φάρμακα που συχνά δίνουν στην περίπτωση μας είναι τα αντιδιαβητικά για να καίγεται σωστά το ζάχαρο του οργανισμού μας. Αυτά βέβαια τα κανονίζουν οι γιατροί απλά το γράφω για να κάνω το συσχετισμό με την υγιεινή διατροφή. Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω δοκιμάσει τέτοιες θεραπίες. Το κακό είναι ότι από τη φύση του ο άνθρωπος εύκολα θα ζητήσει το πιο γλυκό, το πιο νόστιμο, το πιο πικάντικο και εύκολα θα γίνει η παρασπονδία. Αρχικά όλες λέμε ένα γλυκάκι και σταματάω αλλά δυστυχώς μετά λες και κάτι μας τράβαει σε όλα τα ανθυιγιεινά και τα φουλ στη θερμίδα και μετά άντε πάλι από την αρχή. Το ξέρω γιατί στο παρελθόν έχω πει άπειρες φορές σήμερα θα φάω κι από αύριο τέλος αλλά πολλές φορές αυτό το τέλος μπορεί να κρατήσει βδομάδες με τα γνωστά αποτελέσματα. Και γω τώρα που γράφω ότι εδώ και κάποιους μήνες είμαι πολύ προσεκτική ξέρω ότι σε λίγες μέρες μπορεί να σας γράψω αχ κορίτσια χτες το παράκανα, δεν το πιστεύω τι έφαγα. Συμβάνει έχω παρατηρήσει όταν βγούμε από το πρόγραμμά μας ή βρεθούμε σε ένα πλούσιο τραπέζι. Το να παρασυρθείς είναι απίστευτα εύκολο, το να επανέλθεις πολύ δύσκολο. Και με αυτό παλεύουμε συνέχεια. Μερικές φορές νομίζω ότι είμαι εθισμένη στη ζάχαρη και όταν την δοκιμάσω σαν τους αλκοολικούς ξανακυλάω. Δεν πειράζει όμως έχουμε μάθει και ξανά προς τη δόξα τραβάμε. Σας καταλαβαίνω όλες καθώς όλες με το ίδιο πρόβλημα σχετιζόμαστε.
    Πολλά φιλιά και καλό βράδυ.

Senior Member
    Originally posted by pennyV
    Τα "θέλω" μας μπορεί να είναι η απάντηση τελικά!
    Αχ τι ωραίο που ακούστηκε αυτό.. Στην πράξη όμως τα βρίσκω λίγο σκούρα..Έχεις δίκιο όμως πρέπει να το παλέψω και το
    παλευω.. όπως και όσο μπορώ..
    Μου λείπεις.. και τι δεν θα έδινα για ένα καφεδάκι στην παραλία της θεσσαλονίκης ή και της Πάτρας..

Να δώσεις φιλιά στις μπουμπούδες.

Senior Member
    Originally posted by vikaki2010_
    Καλησπέρα Πένυ και στα υπόλοιπα κορίτσια! ναι επιτέλους φτάνουν οι διακοπές και όλοι θα μπορέσουμε λίγο πολύ να ξεκουραστούμε. Σίγουρα και γω έχω καταλήξει ότι αυτό που βοηθάει είναι το να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής και το είδα και στην πράξη. Τελευταία έχω καταφέρει να το ακολουθήσω και είδα μεγάλη διαφόρα και στη συχνότητα της περιόδου και στη μάχη με τα κιλά καθώς και σε άλλα συμπτώματα των πολυκυστικών. Όσο πιο υγιεινό τρόπο και κατάλληλη φυσική άσκηση ακολουθείς τόσο βελτιώνονται τα πράγματα και είναι λογικό καθώς απ' ότι έχω καταλάβει το πρόβλημα έχει να κάνει με τη γλυκόζη και το πως την καίει ο οργανισμός μας. Η τελευταία γιατρός που με βοήθησε αρκετά είπε ότι πλέον τα φάρμακα που συχνά δίνουν στην περίπτωση μας είναι τα αντιδιαβητικά για να καίγεται σωστά το ζάχαρο του οργανισμού μας. Αυτά βέβαια τα κανονίζουν οι γιατροί απλά το γράφω για να κάνω το συσχετισμό με την υγιεινή διατροφή. Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω δοκιμάσει τέτοιες θεραπίες. Το κακό είναι ότι από τη φύση του ο άνθρωπος εύκολα θα ζητήσει το πιο γλυκό, το πιο νόστιμο, το πιο πικάντικο και εύκολα θα γίνει η παρασπονδία. Αρχικά όλες λέμε ένα γλυκάκι και σταματάω αλλά δυστυχώς μετά λες και κάτι μας τράβαει σε όλα τα ανθυιγιεινά και τα φουλ στη θερμίδα και μετά άντε πάλι από την αρχή. Το ξέρω γιατί στο παρελθόν έχω πει άπειρες φορές σήμερα θα φάω κι από αύριο τέλος αλλά πολλές φορές αυτό το τέλος μπορεί να κρατήσει βδομάδες με τα γνωστά αποτελέσματα. Και γω τώρα που γράφω ότι εδώ και κάποιους μήνες είμαι πολύ προσεκτική ξέρω ότι σε λίγες μέρες μπορεί να σας γράψω αχ κορίτσια χτες το παράκανα, δεν το πιστεύω τι έφαγα. Συμβάνει έχω παρατηρήσει όταν βγούμε από το πρόγραμμά μας ή βρεθούμε σε ένα πλούσιο τραπέζι. Το να παρασυρθείς είναι απίστευτα εύκολο, το να επανέλθεις πολύ δύσκολο. Και με αυτό παλεύουμε συνέχεια. Μερικές φορές νομίζω ότι είμαι εθισμένη στη ζάχαρη και όταν την δοκιμάσω σαν τους αλκοολικούς ξανακυλάω. Δεν πειράζει όμως έχουμε μάθει και ξανά προς τη δόξα τραβάμε. Σας καταλαβαίνω όλες καθώς όλες με το ίδιο πρόβλημα σχετιζόμαστε.
    Πολλά φιλιά και καλό βράδυ.
    Βιβή πόσο δίκιο έχεις σε όλα... Πράγματι μια είδους εξάρτησης είναι και η σχέση μας με το φαγητό. Που εν τέλει καταντάει και επικίνδυνη για την υγεία μας. Και εγώ όλο προσπαθώ και όλο εγκαταλείπω και πίστεψε με στην περίπτωσή μου η απώλεια βάρους είναι επιτακτική ανάγκη.. προσπαθώ για παιδάκι καιρό τώρα και το εμπόδιο είναι όλο αυτό το πακετάκι που οι περισσότερες εδώ μέσα έχουμε.. παρόλαυτα η θέληση μου απ΄το άγχος γίνεται άφαντη.. λες και δεν θέλω.. Δεν ξέρω ειλικρινά.. Τώρα πίνω αυτό το αντιδιαβητικό που προαναφέρεις με ένα σωρό παρενέργειες. Ας ελπίσουμε ότι αυτό τουλάχιστον θα βοηθήσει κάπως..
    Η γνώμη μου είναι να το τσεκάρεις και εσύ με τον ενδοκρινολόγο σου κάποια στιγμή για θέμα πρόληψης και μόνον. Πολλά Φιλιά!!

Senior Member
    Ευγενούδι μου γλυκό, σε παρακαλώ καρδούλα μου μην πέφτεις τόσο πολύ ψυχολογικά! Εσύ περισσότερο απ'όλους ξέρεις πόσο πολύ σε καταλαβαίνω και πόσο με πονάει αυτό το θέμα.

Για την ιστορία και μόνο, θέλω να σου θυμίσω πως η μεγάλη μου ζουζούνα γεννήθηκε όταν μετά από 7 χρόνια προσπαθειών, κατά τη διάρκεια των οποίων εγώ χαντακωνόμουνα κάθε μήνα όταν αφού είχα βομβαρδίσει για άλλη μια φορά το σώμα και την ψυχή μου με ορμόνες, ενέσεις, καθημερινά ραντεβού στο γιατρό, οικονομική και ψυχολογική αιμορραγία καθημερινή έβλεπα για άλλη μια φορά περίοδο, ξεκίνησα το χάπι που παίρνεις εσύ και χρειάστηκε 6 μήνες θεραπεία για να κάνει το θαύμα του. Εγώ γύρω στα 100 κιλά με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογική μου κατάσταση, και ενώ είχα ήδη δώσει αίμα για επαναληπτικές ορμονικές εξετάσεις και περίμενα αποτελέσματα έμαθα πως είμαι έγκυος!! Εγκυμοσύνη υπέροχη, έβαλα μόνο 8 κιλά, ούτε διαβήτη κύησης, ούτε υπέρταση ούτε τίποτα!!!

Όσο για το δεύτερο ζουζούνι, 7 χρόνια και -30 κιλά αργότερα ήρθε απρόσκλητο και μας χτύπησε δειλά δειλά την πόρτα χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ χάπι και ούτε ΜΙΑ θεραπεία!! Είτε λοιπόν μέσω των κιλών, είτε μέσω της σωστής ιατρικής αντιμετώπισης, ο στόχος είναι πάντα εκεί και περιμένει την κατάλληλη στιγμή! Είσαι πολύ πιό ώριμη και πολύ καλύτερα ενημερωμένη από ότι ήμουν εγώ τότε, και είμαι απόλυτα σίγουρη πως είσαι στο σωστό δρόμο για να τα καταφέρεις! Ψηλά το κεφάλι λοιπόν, και τα χαμόγελα να φτάνουν μέχρι τα μάτια κι όχι να χάνονται στην πορεία μόλις σκέφτεσαι τις δυσκολίες! Ο στόχος είναι πάντα εκεί.. κάπου στο δάσος!! (για να μην ξεχνιόμαστε :ΡΡΡ)

Εκείνος ο καφές δίπλα στη θάλασσα... ΟΝΕΙΡΟ θα ήταν! Γιαααα να το σκεφτόμαστε λίγο τώρα που πλησιάζει καλοκαιράκι! Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου και καλή δύναμη! Σε σκέφτομαι πάντα!!!

Βικάκι μας, αυτό το πισωγύρισμα που λες είναι το μεγάλο μου θέμα τελευταία, αν και με βλέπω ότι βάζω μυαλό σιγά σιγα! Παρ'όλο που δεν έχω άποψη για το αν και πόσο έχασα από τη στιγμή που ξεκίνησα γιατί δεν ζυγίζομαι, ελπίζω σε πολύ καλύτερα πράγματα στο μέλλον, για να είναι και τα αποτελέσματα της προσπάθειας ουσιαστικά και μόνιμα. Εύχομαι σε όλους μας ηρεμία και κατανόηση!!

Πού είναι ένα Ζεναρνί όταν το χρειάζεσαι;;;;;;
    Αννούλιιιιιιι!! Έλα που έχεις και εμπειρία στα ωμμμμμ!!!!

Senior Member
    Αφιερωμένο εξαιρετικά τον έρωτά μου που είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζομαι..

Και να 'μαι τώρα πάλι στο καράβι
    γι' άλλο ταξίδι μα η ίδια θάλασσα μ' αρπάζει
    κι απάνω που 'λεγα η φωτιά δεν ξαν' ανάβει
    αν ναυαγήσω κι άλλη μια δε με πειράζει

Φύσηξε έρωτας βοριάς μέσα στα φύλλα της καρδιάς
    κι όλα τ' αλλάζω και ζεϊμπέκικο χορεύω
    φύσηξε έρωτας βοριάς απόψε πάω όπου με πας
    και σε γυρεύω

Μαγέψαν την ψυχή μου οι σειρήνες
    γι' άλλων ερώτων Συμπληγάδες τώρα πάω
    ας πάρουνε ό,τι θέλουνε κι εκείνες
    εγώ το ξέρω μόνο ζω όσο αγαπάω

Φύσηξε έρωτας βοριάς μέσα στα φύλλα της καρδιάς
    κι όλα τ' αλλάζω και ζεϊμπέκικο χορεύω
    φύσηξε έρωτας βοριάς απόψε πάω όπου με πας
    και σε γυρευω

Senior Member
    Πεννάκι μου μάνι μάνι κ εγώ έφτασα τα 4 χρόνια προσπαθειών.. Δεν είμαι καλά. Συνεχώς έχω συναισθηματικές αλλαγές και ξεσπάω σε λάθος άνθρωπο. Δεν ξέρω πως να το χειριστώ πλέον. Γιατί δεν μπορώ?????????? Γιατί δεν τα καταφέρνω????????? Γιατί????? Και μία απάντηση παίρνω. Ευγενία φταις. Στάσου απέναντι να σε λιθοβολήσω.. Και το κάνω.. απλά το κάνω..

Και μετά άντε βρες δύναμη..

Ίσως κάποιοι να μην καταλάβουν και θα είναι λογικό..

¨¨¨¨ Για έλα ζεν. ο αρχηγός μίλησε και επιθυμεί ομμμ

Senior Member
    Originally posted by eugenia_
    Πεννάκι μου μάνι μάνι κ εγώ έφτασα τα 4 χρόνια προσπαθειών.. Δεν είμαι καλά. Συνεχώς έχω συναισθηματικές αλλαγές και ξεσπάω σε λάθος άνθρωπο. Δεν ξέρω πως να το χειριστώ πλέον. Γιατί δεν μπορώ?????????? Γιατί δεν τα καταφέρνω????????? Γιατί????? Και μία απάντηση παίρνω. Ευγενία φταις. Στάσου απέναντι να σε λιθοβολήσω.. Και το κάνω.. απλά το κάνω..

Και μετά άντε βρες δύναμη..

Ίσως κάποιοι να μην καταλάβουν και θα είναι λογικό..

¨¨¨¨ Για έλα ζεν. ο αρχηγός μίλησε και επιθυμεί ομμμ

Επειδή είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα λόγω χωρο/χρόνου... επιφυλάσσομαι να σου ρίξω μία e-μπούφλα το βράδι!!! ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΛΕΜΕΕΕΕ!!!