ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ - Page 125
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 125 of 128 FirstFirst ... 2575115123124125126127 ... LastLast
Results 1,861 to 1,875 of 1906
    Senior Member
    αν αντιληφθείς καθυστέρηση ενημερώνεις κατευθείαν το γιατρό σου. Κάποιες θεραπείες διακόπτονται με την εγκυμοσύνη κάποιες άλλες δε διακόπτονται, αλλά αυτό θα το κρίνει ο γιατρός σου...

Μπορεί την πολυπόθητη να στην έφερε ένας συνδυασμός και των δύο... Και να βοήθησε και η εμπιστοσύνη που έδειξες στον εαυτό σου... Λέω εγω τώρα...

Junior Member
    Με τη μετφορμίνη (το glucophage δεν παίρνεις; )δεν εχεις κανενα πρόβλημα. Οι ενδοκρινο/γυναικολόγοι το συστήνουν για να μείνεις έγκυος σε πολλές περιπτώσεις. Για το άλλο όμως, πολύ φοβάμαι οτι δεν πρέπει να το παίρνεις αν σκοπεύεις να μείνεις έγκυος. Τουλάχιστον αυτό ξέρω για όλα τα φάρμακα καταπολέμησης της Ακμής. Αν δηλαδή ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, ρωτά το γιατρό σου.

:roll::roll:
    Οι φατσούλες ειναι επειδή ήρθε η περιοδος!!!
    Ειναι συνδυασμός πιστεύω αλλά το σημαντικότερο ειναι οτι η μετφορμίνη -δηλαδη η μειωση της γλυκόζης στον οργανισμό- λειτουργεί έτσι ώστε οι κύστες στις ωοθήκες να συρρικωνονται, να κάνουμε κανονική ωορρηξία και πιο ποιοτικά ωάρια. Δηλαδή κάτι τέτοιο έχω καταλάβει.

ΜΙΕΡΔΑ! κ συγγνώμη αλλά χάλια τα νεύρα μου. με τρόλαρει το σύμπαν αφού έκανε μια διστακτική εμφάνιση την Κυριακή το βράδυ κ από τότε την ψάχνω. όποιος την βρει να μου την φέρει πίσω.
    εν τω μεταξύ ακόμα ελπίζω για την επιστροφή των κομμουνιστών γιατί είμαι πρησμένη κ πονώ.

Senior Member
    Τέτοιο τρολάρισμα με ροζ ζελε (συγγνωμη για την περιγραφή) έχω αντιμετωπίσει μπόλικο.. Και τώρα που το λες καιρό έχω να το πάθω...

σου ρχοτανε μετα τουλαχιστον? ακομα αφαντη αλλα εγω πρησμενη κ οριακα στα 80 κιλα. χθες καταφερα κ γλιτωσα απο οργανωμενο βουλιμικο παρτυ. κάθησα κ σκεφτηκα οτι ετσι μονο χειροτερα θα τα εκανα τα πραματα. κ αυτο που αντισταθηκα ειναι το μονο που με κραταει πριν βυθιστω μια για παντα στην καταθλιψη. πφφ ας μην είμαι τόσο δραματική. ακόμα ελπίζω....

Senior Member
    Όχι αυτό το πράγμα ήταν... Τον άλλο μήνα πάλι...
    Σουσούκα εμένα με φαίνεται πάντως πως ο οργανισμός σου παίρνει μπρος σιγά σιγά...
    Αυτό το μήνα έτσι.. Τον άλλο λίγο καλύτερα...

Για το πρήξιμο είδα χθες σε μια εκπομπη πως προ-εμμηνορυσιακά οι γυναίκες λέει μπορεί να έχουν 2 κιλα διαφορά λόγω κατακρατήσεων. Μάλιστα ο διατροφολόγος, ένας από αυτούς τους γνωστούς τηλεοπτικά, που το παρουσίαζε πρότεινε και κάποια αφεψήματα που βοηθούν στην αποβολή των υγρων...

Δε στο λέω για να πιεις τσάγια, αλλά ίσως αυτό το πρήξιμο που νιώθεις να είναι εξαιτιάς αυτής της αναστάτωσης του οργανισμού σου... Προσπάθησε εσύ να κάνεις ο,τι θεωρείς σωστότερο και να δεις που θα ακολουθήσει και το κορμί σου.

Βάστα
    Venceremos

όταν λέω πρησμένη εννοώ και από κατακράτηση αλλά πονάει κ το στήθος μου πολύ. σαν να είναι να έρθει η περίοδος αλλά δν έρχεται. για την κατακράτηση να το αντέξω, αλλά το στήθος μου με ενοχλεί πάρα πολύ. διάβασα κάπου(κάποιος κάποτε) οτι μπορεί να παρουσιαστούν μερικές σταγόνες αίμα 10 μέρες πριν την περίοδο. θα περιμένω μέχρι κ την Τετάρτη κ μετά θα πάω στους γιατρούς.
    μακάρι να ναι όπως τα λες, θα κάνω λίγο υπομονή.

κατά τάλλα το πρήξιμο στην κοιλιά νομίζω οτι οφείλεται στο γλουκοαπαυτό.

έχει αρχίσει να μου έρχεται αραιά και που λίγο αιματάκι ανά 20 με 30 μέρες .μία φορά μου ήρθε δύο φορές σε έναν μήνα.

δεν κάνω ακριβώς την θεραπεία που μου έχει δώσει ο γιατρός γιατί άρχισε να δυσφορεί το στομάχι οπότε κάνω ότι μου καπνίσει( τα αραίωσα)

Senior Member
    Μαντάμ σου σου πόσων ετών είσαι;

Senior Member
    κουράγιο συντρόφισσες στην αραιο-εμμηνορρυσία...και εμένα άφαντη.. σήμερα κλείνει τέσσερις μήνες από την εξαφάνισή της, δεν απελπίζομαι πως πριν κλείσω τα 41 μπαίνω σε κλιμακτήριο.... Όχι, δεν απελπίζομαι.

Originally posted by Μαρία.
    Μαντάμ σου σου πόσων ετών είσαι;
    μικρή είμαι Μαρία(μικρή για εμμηνόπαυση) . κοντεύω τα 30. αλλά έχω θέμα από τα 17 σχεδόν. η αλήθεια είναι ότι αίμα είχα μόνο με πριμολούτ(προγεστερόνη). είναι λίγο ενθαρρυντικό που έχω και με διαφορετικού είδους θεραπεία

Μακ είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για εμμηνόπαυση;

Senior Member
    Originally posted by Μαντάμ σου σου

Μακ είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για εμμηνόπαυση;
    Σουσού μου, όχι νομίζω/ελπίζω... όταν έχασα τα κιλά μου αποφάσισα να κόψω τα αντισυλληπτικά που έπαιρνα επί 20 συναπτά χρόνια για να έρχεται περίοδος (βλέπεις δεν είχα ποτέ περίοδο μόνη μου, ΠΟΤΕ), και για πρώτη φορά στα 38 μου ήρθε φυσιολογικά! Πανηγύρια! Όχι γιατί ήθελα να κάνω παιδάκια, έχω αφήσει αυτήν την επιθυμία πίσω μου, αλλά επειδή ένιωθα για πρώτη φορά στη ζωή μου λειτουργική! έτσι τα τελευταία 3 χρόνια έχω περίοδο κάθε 2 μήνες πάνω κάτω... Δυστυχώς αραίωσε, κάθε 4 μήνες τώρα και ούτε και ο θεός ξέρει πότε ξανά.. Ο γυναικολόγος αναρωτιέται και απορεί εφόσον έχω κλινική εικόνα γυναίκας μεγαλύτερης σε ηλικία (συρρικνωμένες ωοθήκες κτλ) αλλά τέλειες ορμονικές εξετάσεις, τι να πώ!
    Εγώ πια το μόνο που θέλω είναι να έχω περίοδο για κάμποσα χρόνια για να μην έχω τα παρελκόμενα της εμμηνόπαυσης, οστεοπενίες και τέτοια. Γουστάρω τώρα που πρώτη φορά ζω ωσάν φυσιολογική γυναίκα, αρνούμαι να το χάσω τόσο γρήγορα!

Senior Member
    Μαντάμ ρώτησα την ηλικία σου γιατί η περιγραφή για το πως σου έρχεται η περίοδος μου θύμισε τα δικά μου, προ εμμηνόπαυσης. Θέμα με την περίοδο πάντα είχα και δεν αποδέχθηκα το γεγονός να παίρνω μια ζωή αντισυλληπτικά (τα πήρα σε μικρή ηλικία ως θεραπεία του γυναικολόγου που με είδε κι έβαλα αρκετά κιλά), δέχθηκα την φύση μου που εμφανιζόταν η περίοδος πότε στον 1 και πότε στον 1,5 μήνα.
    Στα 43 μπήκα σε εμμηνόπαυση απευθείας. Ούτε κλιμακτήριος ούτε τίποτε. Εμμηνόπαυση στο τσακ-μπαμ. Περίοδο έχω να δω εδώ κι 1,5 χρόνο πλέον. Δεν πέρασα καν τις γνωστές εξάψεις, τίποτε απολύτως.
    Και το πήρα χαμπάρι όταν ξεκίνησα να κάνω έναν γενικό αναλυτικό έλεγχο για απόκτηση παιδιού. Δυστυχώς τα αποτελέσματα με προσγείωσαν ανώμαλα, αναγκάστηκα και τα αποδέχτηκα. Θα μου πείτε: στα 43 αποφάσισες να κοιταχτείς; Δεν γινόταν νωρίτερα γιατί οικονομικά είχαμε το μαύρο μας χάλι, χρέη μέχρι το λαιμό κι οτιδήποτε άλλο ήταν απαγορευτικό μέχρι να φύγουν από επάνω μας. Ε, όταν πήραμε ανάσα επιτέλους, ήταν πια αργά!

που κάνεις αυτόν τον έλεγχο που λέτε;

κεγώ δεν ήθελα να πάρω αντισυλληπτικά και γενικά δεν είμαι και πολύ σωστή στο να παίρνω αγωγές και να τις ακολουθώ. τώρα παίρνω αντιαδρογόνα και γλουκοτέτοια αλλά τα παίρνω αραιά κ που. κ νιώθω όπως λέει κ η μακ, οτι αποκτώ κάποια φυσιολογία ,δηλαδή πόνο στο στήθος πριν έρθει η περίοδος, αρχίζει κ υποχωρεί η τριχοφυΐα, έστω κ μια μικρή εμφάνιση περιόδου. σαν να γίνεται ρισέτ. μακάρι να επανέλθει ο οργανισμός μου ,κάποτε είχα κανονική κανονικότατη περίοδο εκεί στα 13-14 πριν εξαφανιστεί εντελώς.
    θα ήθελα να το προλάβω αλλά δεν είμαι κ πολύ αισιόδοξη.

Senior Member
    Ήταν πλήρης ορμονικός & ενδοκολπικός ελέγχος, εξέτασεις τις οποίες μου είχε γράψει γυναικολόγος και πήγα στο Αλεξάνδρα και τις έκανα. Και χάρη σε αυτόν τον έλεγχο εκτός του ότι διαπιστώθηκε πως ήμουν σε εμμηνόπαυση, απέκτησα και υποθυρεοειδισμό (hashimoto) που δεν είχα!
    Γενικά καλή μου να έχεις τον έλεγχο όσο μπορείς. Έστω να καθιερώσεις μια φορά τον χρόνο να κάνεις εξετάσεις να βλέπεις που βρίσκεσαι και που βαδίζεις.
    Τον θυρεοειδή μου τον τακτοποίησα και είμαι μια χαρά. Στα γυναικολογικά δεν ξέρω που βρίσκομαι και που πατάω. Μιας κι οι γυναικολόγοι εδώ στη Χαλκίδα την έχουν δει καθηγητές και ζητάνε για κάθε επίσκεψη από 50 ευρώ και πάνω. Νομίζουν πως τα ευρώ φυτρώνουν σαν τα μαρούλια! Στο Αλεξάνδρα και στο Έλενα με μπερδεύει το σύστημά τους. Κλείνεις ραντεβού για γυναικολόγο και πρέπει να περάσεις πρώτα απ'τον Άννα στον Καϊάφα. Θα δω από Σεπτέμβρη μήπως κάνω κάτι στο Ιπποκράτειο μιας κι εκεί είναι οι γιατροί που με παρακολουθούν και για την πορεία της απώλειας βάρους μου αλλά και τον θυρεοειδή μου.