Results 226 to 240 of 1906
-
14-06-2009, 01:39 #226
Originally posted by pennyV
Το u2u το διάβασα αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν μπορώ να απαντήσω! Δεν στέλνει!
Κοίτα.. ΑΝ διαπιστωθεί πως όντως έχεις πολυκυστικές.. ο γιατρός θα κρίνει τι πρέπει να σου δώσει! Μπορεί να σου πει πως απλά έχεις αργό μεταβολισμό και όχι κύστες! Και για να σου δώσει φάρμακα για το ζάχαρο πρέπει να κάνεις κι άλλες εξετάσεις! Σε βλέπω λίγο βιαστική και θα αγχωθεις! Το άγχος είναι ότι χειρότερο! Έχε υπομονή και κράτα σημειώσεις από ότι σου λένε οι γιατροί σου για να μπορείς μετά να τα ερευνάς με την ησυχία σου!
- 14-06-2009, 01:47 #227
Παρακαλώ δεν κάνει τίποτα! Να μας ενημερώνεις για την πορεία.. και να είσαι ψύχραιμη και ενημερωμένη!
14-06-2009, 02:04 #228
Βασικά δεν κατάλαβα αυτό που είπες για τις κύστες. Εννοείς πολυκυστικές;; Ή μπορεί να μου πει ο γιατρός ότι δεν έχω πρόβλημα ενώ έχω;;
14-06-2009, 10:17 #229
Καλημέρα Μαράκι. Ναι, εννοώ τις πολυκυστικές. Όσο για το δεύτερο που με ρωτάς, αυτό δεν μπορεί κανείς να σου το εγγυηθεί. Ότι δηλαδή ο γιατρός που επιλέγεις θα εντοπίσει αμέσως το πρόβλημα. Πόσες φορές έχουμε πάει όλοι μας σε δεύτερο γιατρό γιατί ο πρώτος δεν κατάλαβε τι έχουμε; Ανακαιφαλαιώνω για να μην σε μπερδεύω.
- Το πρώτο βήμα είναι να εξακριβώσει ο γιατρός την ύπαρξη ή όχι πολυκυστικών ωοθηκών.
- ΑΝ διαπιστωθεί η ύπαρξή τους, μετά θα δείτε για το σύνδρομο που είναι αυτό που προκαλεί όλα τα προβλήματα. Απλά υπάρχει περίπτωση να έχεις πολυκυστικές ωοθήκες αλλά να μην έχεις εκδηλώσει το σύνδρομο, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο αφού οι περισσότερες γυναίκες στον υπέρηχο εμφανίζουν κάποιες κύστες στις ωοθήκες. Στην περίπτωση που δεν έχεις το σύνδρομο και οι ορμόνες σου είναι φυσιολογικές, τότε φαντάζομαι ψάχνετε τι άλλο μπορεί να φταίει για το πρόβλημά σου, έχοντας αποκλείσει το σύνδρομο πολυκυστικών.
- ΑΝ υπάρχει το σύνδρομο ΤΟΤΕ ο γιατρός θα αποφασίσει τι αγωγή θα σου δώσει. Για να καταλάβεις, η αγωγή διαφέρει ανάλογα με τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεσαι. Αν σε ενοχλεί η τριχοφυία και η ακμή σου δίνει αγωγή Α, για το βάρος (μετά από εξετάσεις) αγωγή Β, αν προσπαθείς για παιδί.. εκεί περνάει πρώτα από το βάρος γιατί αυτά τα δύο εξαρτώνται.. και μετά προχωράει σε αγωγή Γ.
Μη με ρωτήσεις για ονόματα φαρμάκων, δεν είναι σωστό εφ'όσον δεν είμαστε γιατροί να τα αναφέρουμε αυτά.. εγώ απλά σε ενημερώνω για τη διαδικασία, για να ξέρεις τι να περιμένεις δηλαδή. Ελπίζω να σε κατατόπισα κάπως..
14-06-2009, 23:01 #230
Originally posted by pennyV
Καλημέρα Μαράκι. Ναι, εννοώ τις πολυκυστικές. Όσο για το δεύτερο που με ρωτάς, αυτό δεν μπορεί κανείς να σου το εγγυηθεί. Ότι δηλαδή ο γιατρός που επιλέγεις θα εντοπίσει αμέσως το πρόβλημα. Πόσες φορές έχουμε πάει όλοι μας σε δεύτερο γιατρό γιατί ο πρώτος δεν κατάλαβε τι έχουμε; Ανακαιφαλαιώνω για να μην σε μπερδεύω.
- Το πρώτο βήμα είναι να εξακριβώσει ο γιατρός την ύπαρξη ή όχι πολυκυστικών ωοθηκών.
- ΑΝ διαπιστωθεί η ύπαρξή τους, μετά θα δείτε για το σύνδρομο που είναι αυτό που προκαλεί όλα τα προβλήματα. Απλά υπάρχει περίπτωση να έχεις πολυκυστικές ωοθήκες αλλά να μην έχεις εκδηλώσει το σύνδρομο, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο αφού οι περισσότερες γυναίκες στον υπέρηχο εμφανίζουν κάποιες κύστες στις ωοθήκες. Στην περίπτωση που δεν έχεις το σύνδρομο και οι ορμόνες σου είναι φυσιολογικές, τότε φαντάζομαι ψάχνετε τι άλλο μπορεί να φταίει για το πρόβλημά σου, έχοντας αποκλείσει το σύνδρομο πολυκυστικών.
- ΑΝ υπάρχει το σύνδρομο ΤΟΤΕ ο γιατρός θα αποφασίσει τι αγωγή θα σου δώσει. Για να καταλάβεις, η αγωγή διαφέρει ανάλογα με τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεσαι. Αν σε ενοχλεί η τριχοφυία και η ακμή σου δίνει αγωγή Α, για το βάρος (μετά από εξετάσεις) αγωγή Β, αν προσπαθείς για παιδί.. εκεί περνάει πρώτα από το βάρος γιατί αυτά τα δύο εξαρτώνται.. και μετά προχωράει σε αγωγή Γ.
Μη με ρωτήσεις για ονόματα φαρμάκων, δεν είναι σωστό εφ'όσον δεν είμαστε γιατροί να τα αναφέρουμε αυτά.. εγώ απλά σε ενημερώνω για τη διαδικασία, για να ξέρεις τι να περιμένεις δηλαδή. Ελπίζω να σε κατατόπισα κάπως..
14-06-2009, 23:54 #231
Μαράκι δεν με ζάλισες καθόλου.. απλά ακούγεσαι πολύ αγχωμένη και θα στο ξαναθυμίσω ότι το άγχος δεν είναι καθόλου καλός σύμβουλος! Όσο γι αυτό που με ρωτάς, είναι θέμα γιατρού.. εγώ μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Ο θυροειδής και οι ωοθήκες είναι δύο διαφορετικά πράγματα.. και μπορεί μεν ο θυροειδής να λειτουργεί προβληματικά στο παρασκήνιο και να δίνει καλές τιμές στις εξετάσεις μέχρι ένα σημείο.. αλλά όπως λες και συ, κάνεις έναν έλεγχο στα αντισώματα και σου δίνει ενδείξεις.
Με τις ωοθήκες συμβαίνει το εξής: Επειδή η γυναίκες όχι απλά έχουμε ορμόνες αλλά ΕΙΜΑΣΤΕ ορμόνες.. ο γιατρός βλέποντας τις τιμές στις εξετάσεις σου μπορεί χωρίς καν να σε ρωτήσει να υπολογίσει με σχετική ακρίβεια σε ποια μέρα του κύκλου σου βρίσκεσαι. Απλοποιημένο αυτό σημαίνει πως αν οι τιμές συμπίπτουν με την πραγματικότητα.. μάλλον είσαι οκ! Αν όμως υπάρχει απόκλιση, τότε δείχνει πρόβλημα.
Για να καταλάβεις, γύρω στο Πάσχα που έκανα τις τελευταίες μου εξετάσεις.. ενώ ήμουν στην 19η μέρα του κύκλου.. οι εξετάσεις μου έδειχναν πως δεν είχε γίνει καθόλου ωορρηξία. Σημάδι πως οι κύστες εμπόδισαν για άλλη μία φορά την ομαλή εξέλιξη του κύκλου. Η δουλειά του ενδοκρινολόγου είναι ακριβώς αυτή.. οπότε μη φοβάσαι.. αν υπάρχει κάτι θα το βρείτε!
Εσύ κοίτα να ηρεμήσεις.. για να μπορείς να συνεργαστείς καλά με το γιατρό και όλα θα πάρουν το δρόμο τους!
15-06-2009, 00:06 #232
Ok, thanks again :/
15-06-2009, 00:26 #233
You're very welcome
15-06-2009, 13:22 #234
Γεια σαs CYSTERS,καλη εβδομαδα σε ολεs σαs!Σημερα ημερα ζυγισματοs και μετρησεων,κανω μεγαλη προσπαθεια να μην πεσω ψυχολογικα,αλλα δυστηχωs δεν τα καταφερνω.Δεν γκρινιαζω για οσουs δεν γνωριζουν το ιστορικο μου,ουτε μια ειμαι super αισιοδοξη,και μετα απο λιγεs μερεs γινομαι απαισιοδοξη.Με βαση το αποτελεσμα οσο και ανετη να προσπαθω να ειμαι,και θετικη γιατι γενικοτερα ειμαι στην ζωη μου ετσι θετικη και καλοπροαιρετη,μετα απο το γολγοθα αυτο,εχει γινει αυτοσκοποs μου τα κιλα μου,και πρεπει(λογω προβληματοs υγειαs)και επισηs,το θελω παρααα πολυ, να χασω κιλα οπωσδηποτε.Ειπα τελοs μεχρι εδω παρατησα εμενα,μεχρι εδω τα λαθη,κτλ,Μπηκα στο προγραμμα διατροφηs,οχι τωρα, απο το γενναρη ενεργα,πριν το γενναρη προετοιμαζομουν,κοβωνταs λιπαρα,αναψυκτικα,βουτυρα κτλ.εχουμε ιουνιο μηνα,με διατροφη απο το γενναρη,και με μετρια γυμναστικη,10 ατομα να βαζαμε με τα κιλα μου, θα ειχαν χασει αυτεs με καλο μεταβολισμο τουλαχιστον 35 κιλα και αλλεs με πολυ δυσκολο μεταβολισμο ,θα ειχαν χασει 20-25 κιλα.Αυτο που με θλιβη και με πλειγωνει ειναι,που καποιοι μου λενε αποκλειετε κατι τρωs κρυφα,γιατι ολα τα ατομα με τα οποια συναναστρεφομαι δεν πιστευουν πωs ειμαι,τοσα κιλα,αφου οταν βγουμε εξω παντα μα παντα δεν θα αδειασω το πιατο μου,και για μεριδεs εστιατοριου μιλλαμε.Το δευτερο που με θυμωνει αφανταστα ειναι το υφοs του γιατρου,και τα λογια του,τα οποια με αφησαν αφωνη,οταν τον ρωτησα γιατρε τι εχετε να πειτε για την περιπτωση μου,και η απαντηση με εμφαση,απο την πλευρα του,να βαλουμε ενα δαχτυλιδακι,δεν μπορω να σου πω τιποτε αλλο.Επισηs με ανελαβε διαιτολογοs,καταγραφωνταs το ιστορικο μου,μου εδωσε την αντιστοιχη διατροφη,οταν τηs εξιγησα οτι χανω δυσκολα,λογω πολυκυστικων κτλ,μου ειπε οτι ηταν προσωπικο στοιχημα για εκεινη, να με κανει να χασω βαροs,οταν περνουσαν οι μηνεs και φυσικα πληρωνα 120ευρω το μηνα,και τηs ελεγα,τι γινετε,θα αλλαξει ο μεταβολισμοs μην μου ανχωνεσε,θα αλλαξει ο μεταβολισμοs μην μου ανχωνεσε,και το ειπε για τριτη φορα,ε πανω εκει τηs λεω,θα....ελεγαν και αλλοι αλλα πεθαναν,και η απαντηση μετα απο μια εβδομαδα,συγνωμη δεν μπορω να συνεχισουμε,δεν σε αναλαμβανω,δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει,και οι εξετασειs εβγαιναν νορμαλ.Τρελλαθηκε η κοπελα.Ακομα και εγω δεν μπορω να σκεφτω,τι αλλο μπορει να συμβαινει,ξερω μονο πωs ειναι αδικο,και μαλιστα πολυ!Ειμαι συγκρατημενη,δεν κανω ατασθαλιεs,δεν εχω λογω να λεω ψεμματα,οτι τρωω κρυφα,εμενα θα κοροιδευα στην προκειμενη περιπτωση.Σαs ζητω συγνωμη,αν σαs απογοητευσα,ομωs νιωθω οτι με καταλαβενετε,νιωθω πιο αναλαφρα,που γραφω εδω.Επισηs νιωθω,ποιεs πραγματικα με καταλαβενετε,δεν ξερω πωs γινετε αυτο,αλλα νιωθω γενικοτερα και την αποδοκιμασια των οσων διαβαζουν αυτο που γραφω,να εχετε μια πολυ καλη ημερα.Αυριο ειναι μια καινουργια μερα......ισωs να εχει αλλαξει κατι,αs μην ξεχναμε καθε ημερα γινονται θαυματα,και αs μην τα βλεπουμε,και αs μην τα ξερουμε.πεννουλα μου,μην με μαλωσειs,ξερω,το νιωθω θελειs το καλυτερο για εμενα,σε ευχαριστω!marikaki,dx78,joanna guest star,barb idonovlepsia,alikaki,athinoula,maria καλωσωρισεs στην παρεα μαs,φιλια σε ολεs!!!
(sorry για τα ορθογραφικα,γραφω με greeklish)
15-06-2009, 13:47 #235
Γειά σου και από μένα..
Αν σου πω ότι σε νιώθω απόλυτα θα με πιστέψεις;;;; Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ, δεν χάνω εύκολα. Δηλαδή, έκανα 3 προσπάθειες για δίαιτα, οι δύο από μία βδομάδα, και η άλλη από δύο βδομάδες, και δεν έχασα ούτε γραμμάριο. Ενώ άλλοι χάνουν πχ 1,5 κιλό την εβδομάδα. Βέβαια, εμένα είναι άλλο το πρόβλημά μου, έχω υψηλή προλακτίνη, αλλά πέρυσι που μάλλον δεν είχα, έχασα 10 κιλά σε ένα μήνα!!! Φαντάσου. Οπότε, σε καταλαβαίνω. Επίσης έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή δεν με πιστεύουν, μου λένε ότι δεν την τηρώ την δίαιτα, ακόμα και τώρα, που πήρα ένα κιλό με δίαιτα, δεν τους φάνηκε περίεργο, απλώς μου είπαν ότι δεν τρώω σωστά. Ευτυχώς το κιλό το έχασα, αλλά χάνω με αργό ρυθμό. Αλλά είναι πολύ άσχημο να μην σε πιστεύουν, και ο κολλητός μου με λέει και χοντρή. Με πιέζει.. Κάτι άσχετο, γιατί είμαστε όλο κοπέλες εδώ;;
15-06-2009, 15:36 #236
Πικραμένη γλυκούλα μου!
Η απογοήτευση όταν δεν ανταμοίβονται οι κόποι μας όπως προσδοκούσαμε είναι αναμενόμενη κι ανθρώπινη
κι όχι θέμα χαρακτηρισμού μιας ολόκληρης προσωπικότητας ως απαισιόδοξης,γκρινιάρας και δε συμμαζεύεται...
Επίσης εμείς εδώ δεν είμαστε ακόμα μία ομάδα ανθρώπων στην οποία οφείλεις να νιώθεις υπόλογη
για το αν χάνεις,αν κλέβεις,αν δεν έχεις την προσδοκόμενη διάθεση ή απώλεια,όλα τα "αν" και "εφόσον"
που έχεις βάλει κριτές στις σχέσεις σου με τους άλλους,αυξάνοντας κι άλλο την πίεση που υφίστασαι...
Δεν το χρειάζεσαι καθόλου αυτό και σε παρακαλώ να κάνεις μια προσπάθεια να σταματήσεις να το κάνεις στον εαυτό σου!
Φίλοι,γνωστοί,συγγενείς,συ� �φορουμίτες δεν είναι εισαγγελείς στους οποίους οφείλεις απολογία που δεν ανταποκρίνεσαι
στις απαιτήσεις ή έστω προσδοκίες σου!Ο μόνος στον οποίο είσαι υπόλογη,αλλά όχι με διάθεση τιμωρίας,είσαι εσύ!
Εσύ ξέρεις καλά τι θέλεις,πόσο πολύ το θέλεις και τι προσπάθειες καταβάλεις για να το πετύχεις!Από κει και πέρα
υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες εξωγενείς στους οποίους πρέπει να εστιάσουμε για να συντονίσουμε το εγχείρημα αυτό.
Αυτή είναι η ουσία και όλα τ'άλλα βλαβεροί,επουσιώδεις,ανάξι οι προσοχής αντιπερισπασμοί!Κι έρχονται και οι διαιτολόγοι σου,
που υπόψιν είναι άνθρωποι και όχι Θεοί,και με τον τρόπο που σου μιλούν,για να καλύψουν ίσως και τη δική τους ανεπάρκεια,
σου ενισχύουν την άβάσταχτη αίσθηση πως είσαι η μοναδική άτυχη περίπτωση στον κόσμο,για την οποία σηκώνουν τα χέρια ψηλά
και σχίζουν τα πτυχία τους!Μακάρι να είχα τη λύση να σου την προσφέρω,γλυκιά μου!
Δεν είμαι αρνητική με τις βαριατρικές επεμβάσεις(έχω άλλωστε δύο στο ενεργητικό μου)αλλά αυτό που κάνουν
είναι να σε εμποδίζουν να τρως πολύ,κάτι που εσύ καταφέρνεις από μόνη σου.Δε λέω πως δε θα σε βοηθούσαν,
αλλά,αν δε θέλεις ούτε να τις σκεφτείς,που σίγουρα θα έχεις τους λόγους σου,εγώ πιστεύω πως όσο προσέχεις τη διατροφή σου
και κάπως ασκείσαι έστω για λίγο καθημερινά,δε μπορεί,θα τα χάσεις τα κιλά που τόσο σε ταλαιπωρούνε!
Μάλλον θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το των άλλων,αλλά δεν είναι διαγωνισμός επιβράβευσης,οπότε...
Αυτό που νιώθω πως πρέπει να αλλάξουμε λιγάκι είναι η αγχωμένη μας κι επιβαρυμένη-δικαιολογημένα,δε λέω-ψυχολογία μας!
Πέτα μακριά τη ζυγαριά σου,προσπάθησε να ηρεμήσεις από την εμμονή της απώλειας,ξεκίνα χόμπυ δραστηριοτήτων που αγαπάς,
παράτα και τους διαιτολόγους,τα έχεις μάθει μια χαρά άλλωστε,παραμέρισε κάθε κριτικό βλέμμα και σχόλιο από ΟΛΟΥΣ
και φρόντισε το σώμα σου και την υγεία σου(σωματική και ψυχική) όσο καλύτερα μπορείς!Γιατί ειλικρινά αυτή τη στιγμή αμφιβάλλω
αν τα κιλά σου είναι αυτά,που σε βαραίνουν περισσότερο από την πίεση,που υφίστασαι και από τους άλλους και τον εαυτό σου!
Αν από άποψη ιατρικής τα έχουμε όλα ψάξει και είμαστε καλυμμένες,μήπως να δουλεύαμε το κομμάτι εκείνο του εαυτού μας,
που έχει την απέραντη δύναμη να μας ανεβάζει στα ουράνια και να μας καταρακώνει στα έγκατα της γης;
Όσο πιστεύουμε πως αυτή είναι η μοίρα μας,πως είμαστε άτυχες,πως δεν αξίζουμε,πως...,πως...,πως...
όσο έχουμε χαμένη την πίστη μας και στον εαυτό μας και στο εκάστοτε εγχείρημα μας πώς είναι δυνατόν
να περιμένουμε καλά αποτελέσματα;Οι κερκίδες έγιναν για να υποστηρίζονται οι αθλητές και να ενισχύονται ν'αποδώσουν τα μέγιστα!
Όταν προπονητής,συμπαίκτες και φίλαθλοι σε γιουχάρουν όσο αγωνίζεσαι και ακόμα χειρότερα όσο περνάει όλο αυτό στο πετσί σου
και το μουρμουράς από μέσα σου κι εσύ,γιατί αυτό το δόλιο το σώμα να μην καταρεύσει ή να θελήσει να πάω ν'αράξει στον πάγκο,
αφού ξέρει πως το παιχνίδι είναι ήδη τελειωμένο;
15-06-2009, 16:30 #237
Γλυκουλα μου μπορω να σε καταλαβω,γιατι το ειχω δει πριν μερικα χρονια σε μια φιλη μου αυτο που περιγραφεις.Η κοπελα δεν ειχε μονο αρκετα παραπανω κιλα,αλλα και παρα πολυ μεγαλο προβλημα τοπικου παχους.Πριν αρχισουμε να κανουμε πολυ παρεα πιστευα πως ετρωγε παρα πολυ και το εκρυβε.Οταν ηρθαμε πιο κοντα και την εζησα μεσα στην καθημερινοτητα με τρομερη μου εκπληξη ειδα πως αυτη η κοπελα τρεφεται με αερα πραγματικα και παρ ολ αυτα,για να χασει 1 κιλο επρεπε να της βγει η πιστη.Πηγαιναμε για φαγητο ολοι εξω και αυτη να τρωει σα σπουργιτι.Μετα ερχοταν σπιτι μου να κοιμηθει,παιρναμε ολοι παγωτο και αυτη ετρωγε 2 κουταλιες και το πετουσε.Το ειχα θεωρησει τρομερα αδικο αυτο που της συνεβαινε.Μου ερχοταν εμενα να βαλω τα κλαματα.Και ομως.Αυτη η κοπελα ειχε πεισμωσει απιστευτα.Ηξερε οτι ειχε οικτρο μεταβολισμο,αλλα δεν το εβαλε κατω.Ειχε και εκ γενετης ενα προβλημα στον υποθαλαμο,με αποτελεσμα να εχει περιοδο καθε 6-8 μηνες και αυτο με χαπια.Πολλα προβληματα γενικοτερα,μια απελπισια απο παντου.Δεν ξερω ακριβως σε τι γιατρους ειχε παει-απο τακτ δεν ηθελα να την ρωταω πολλα,αλλα αυτο που ειδα με τα ματια μου ηταν μεσα σε 3-4 χρονια να χανει περιπου 30 κιλα και να φτιαχνει ενα σωμα,οχι τελειο,αλλα πολυ ικανοποιητικο.Τετοιο πεισμα σπανια βλεπεις σε ανθρωπο.Υπομονη?Γαιδουρινη .Το στοιχημα ομως το κερδισε.Αφου μπορεσε να χασει αυτη η κοπελα τοσα κιλα,μπορει ο καθενας,εγω που την εχω ζησει απο κοντα στο υπογραφω.Αληθεια σου λεω,στο υπογραφω.
Γι αυτο μην πτοεισαι.Ειμαι σιγουρη πως η περιπτωση σου ειναι πιο ευκολη απο της φιλης μου.Θα σου ελεγα να βρεις καταλληλους γιατρους,οπως ενδοκρινολογους που θα μπορουν να σε "αναλαβουν".Τι θα πει "δε σε αναλαμβανω?".Δηλαδη ενας ανθρωπος που ειναι καπως πιο δυσκολη περιπτωση πρεπει να παει να πνιγει?Θα τον αφησουμε ετσι στο ελεος της μοιρας του?Εδω πηγαμε στο φεγγαρι,πως θα βρεθει ο τροπος να λειτουργησει ενας δυσκολος μεταβολισμος?Ελεος.Ψαξε και βρες εναν ικανο επαγγελματια και κανε ο,τι σου πει.Δεν ξερω που μενεις,στην αναγκη πηγαινε και σε αλλη πολη να βρεις γιατρους.Μη χανεις το κουραγιο σου.Και στηριξε τον εαυτο σου.Να εχεις αυτοπεποιθηση και να μην απολογισαι σε κανεναν.Ο αγωνας ειναι δικος σου και κανενας δεν εχει λογο να ανακατευεται.Πολλα φιλια και ολα θα πανε καλα,πιστεψε το και βρες ικανους ανθρωπους να σε βοηθησουν.
15-06-2009, 18:22 #238
NANTINE,EYΧΟΥΛΑ,ΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Προσπαθω να ηρεμησω λιγο,διαβαζωνταs,θα ηθελα μεχρι τον αυγουστο να ειχα χασει 15 κιλα,και βλεπω οτι ο στοχοs μου,δεν πραγματοποιειτε αφου,με διατροφη περνω κιλα.Ειχα χασει 1.800κg την πρωτη εβδομαδα,την δευτερη,πηρα 1 κιλο,και αυτη την εβδομαδα πηρα αλλα 2 κιλα,για αυτο τοσο απογοητευση,και εγραψα τα παραπανω.Ναντινε εχω καταλαβει,οτι μιλαs,με την γλωσσα ``τηs ψυχηs``,δεν μπορουν να την καταλαβουν ολοι,ειναι ``ψιλα γραμματα`` αυτα,και ετσι επειδη υπαρχει η λογοκρισια,και το δαχτυλοδεικτουμενο στην κοινωνια,αυξανετε διαρκωs,ασχετα οτι οταν δειχνειs,και τεντωνειs το δαχτυλο,το ενα δειχνει τον αλλον,και τα υπολοιπα 4 δαχτυλα εσενα,κατι σημαινει αυτο!Ετσι λοιπον,ορισμενεs φορεs γραφω,με τροπο που μπορουν να με αντιληφθουν οι αλλοι,με χαρακτιρισμουs,που δεν φωτογραφιζουν την προσωπικοτητα μου,αλλα την διαθεση μου.Επισηs oσον αφορα τουs επαινουs,ακομα και πρωταθλημα να μην παιζουμε,και οι κερκιδεs να φτιαχτηκαν για φιλαθλουs,εχουμε αναγκη τον επαινο,οπωs το λουλουδι το νερο.Το αξιοθαυμαστο θα ηταν,να ``τρεφομασταν`` απο τον ιδιο μαs τον ευατο,αλλα βλεπειs,δεν ζουμε μονο με αυτον,θελουμε να αρεσουμε,θελουμε να μαs θαυμαζουν,θελουμε να ειμαστε αρεστεs στα ματια των αλλων,Ευτυχισμενοs ανθρωποs,ειναι αυτοs,που για να νιωθει πληρηs ,δεν περιμενει απο τουs αλλουs να το πουν ομορφο,αλλα να νιωσει ο ιδιοs και να γνωρισει την ομορφια τηs ψυχηs του.Ποιοs αληθεια,πιστευει σε ολα αυτα,εμενα με ειπαν ρομαντικη,εκτοs εποχηs,και πωs μια κοπελα στα 28 τηs σκεφτετε ετσι?αυτα μου ειπαν!Πιστεψε με ομωs,υστερα απο αναλυση του ευατου μου,με ολα τα καλα και κακα μου,θελω να αλλαξω για μενα,και το ΕΝΝΟΩ!Πωs αν δεν αγαπησω εγω εμενα,μπορουν οι αλλοι?Επισηs αν θυμασαι στα πρωτα μου ποστ,σου ειχα πει για τα χομπυ μου,περι μουσικηs και οτι γραφω στιχουs,μου ειχεs απαντηση,``ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ,ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ``,και το θυμαμαι ακομα,σπουδαια κουβεντα,οταν παs να κλεισειs μια δουλεια ομωs,με εναν καλλιτεχνη πχ.περναs στα ματια τουs απο scannarisma,ειμαστε μεροs του συνολου,τηs κοινωνιαs,δυστηχωs μαs επηρεαζουν αμεσα τα σχολια,οι μορφασμοι τουs,ειμαστε και λιγο παραπανω ευαισθητεs ψυχεs,αλλωστε φαινετε σε ολεs μαs,oλο αυτο το βαροs που πηραμε,το καναμε ασπιδα προστασιαs.Γνωριζω ακριβωs τι μου συμβαινει,ψαχνω τροπουs,να το κανω πραξη,βρηκα και τουs τροπουs και δεν μου βγαινει αποτελεσμα επιθυμητο,ειναι να μην χαλιεμαι???αααχ τα ειπα και ηρεμησα λιγο!!
------------------------------------------------------------------------------ενα απο τα τραγουδια που λατρευω!!!
http://www.youtube.com/watch?v=tNFvaUB7cf4
15-06-2009, 18:54 #239
γλυκουλα μου, εδω ηδονοβλεψιας. κρατα γερα και μην πτοεισαι. υπομονη, επιμονη και προσπαθεια. θα τα καταφερουμε αργα ή γρηγορα.
15-06-2009, 19:26 #240
"Ποια αγάπη ποιο λιμάνι ποια παρηγοριά
θα χεις αγκαλίά το κύμα χάδι το νοτιά
για πού το βαλες καρδιά μου μ' ανοιχτά πανιά "
Πραγματικά υπέροχος,τρυφερός,ευαίσθητ ος ο Περίδης και πολύ πονεμένος κι εκείνος...
Δεν έχες άδικο σε όσα λες,γλυκούλα μου!
Είμαστε ζώα αγέλης,που σημαίνει πως αλληλεπιδρούμε,επηρεαζόμα� �τε,
έχουμε ανάγκη τους άλλους για να επιβιώσουμε πρακτικά και συναισθηματικά.
Όταν όμως η δράση μας είναι κυρίως αντίδραση,όταν η δράση των άλλων επισκιάζει
κι επηρεάζει αρνητικά τη δική μας,τότε έρχεται η ώρα στάθμισης προτεραιοτήτων κι αναπροσαρμογής.
Ασφαλώς και δεν είναι ασύνδετα τα κιλά με την προσωπικότητα μας...
Βροντοφωνάζουν σε όλους για λογαριασμό μας όσα εμείς δεν τολμούμε!
Ό,τι καταπιέζουμε χρόνια μέσα μας,εμείς τα καλά κι υπερευαίσθητα παιδιά,
όλα όσα καταπίνουμε συσωρεύονται και στο τέλος μας καταπίνουν εμάς!
Όση οργή δεν εξωτερικεύσαμε παρά τη στρέψαμε στον εαυτό μας κι ας ήταν αθώος,
όσα "ΟΧΙ"πάλευαν στην άκρη των χειλιών μας,που όλο και σφραγίζαμε σφιχτότερα
μην τυχόν και γλυστρίσουν παραέξω και απογοητεύσουν,αυτούς που έχουμε ανάγκη να μας αγαπούν,
αυτούς που δε θέλουμε να δυσαρεστήσουμε,αυτούς που ποτέ δεν καταφέρνουμε να ικανοποιήσουμε ωστόσο...
Κι εντωμεταξύ...αυτοτιμωρούμα� �τε για όσα είμαστε,για όσα δεν είμαστε,για όσα θα θέλαμε να γίνουμε κι ίσως δε γίνουμε ποτέ...
Κι αυτά μαζέυονται μέσα μας κι ο χώρος πλέον δεν αρκεί κι ωστόσο,αντί να τα βγάλουμε να ησυχάσουμε,μας φουσκώνουμε κι άλλο
για να χωρέσουν! Κι αν τυχόν πάνε ν'ανέβουν προς τα πάνω κλείνουμε την διέξοδο με μιά σοκολάτα,μια πίτσα,
ό,τι τέλος πάντων πιάνει στον καθένα,για φίμωση,αποπροσανατολισμό,π αρηγοριά...παράταση ανοχής,υπομονή,μη αλλαγή!
Είδες;Και μόνο που τα είπες εδώ σ'εμάς ένιωσες πολύ καλύτερα!Φαντάσου να τα έλεγες και στους αρμόδιους!
Λοιπόν,θα ξαναπώ :
"ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ,ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ!"
αλλά και θα προσθέσω:
"ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Ν'ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΕΣΥ!"
Δεν έχουμε τη δύναμη ν'αλλάξουμε τους άλλους παρά μόνο
εκείνη που θ'αλλάξει εμάς και τη στάση μας απέναντι τους!
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....