ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 128 FirstFirst ... 345671555105 ... LastLast
Results 61 to 75 of 1906
    Senior Member
    ω, ναι νομιζω πως αυτο το ονειρευομαστε ολοι μας!!! αλλα επειδη δεν υπαρχει (ακομα) ...... υπομονη και επιμονη και κυριως εγκρατεια και ο θεος βοηθος!!!!

Senior Member
    HELLO!!!PENNY MOY ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΟΟΣΟΟΟΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΕΛΑΒΑ,ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΜΕΣΩΣ!ΑΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΨΑΡΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΑΣ/ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ! ΦΙΛΙΑ!

Senior Member
    glukoula δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς καθόλου! Όπως είδες είναι μία απόλυτα ισορροπημένη διατροφή, και απολύτως ασφαλής για να την κάνεις για όσο διάστημα θέλεις.. ακόμη και να την κάνεις τρόπο ζωής αφού δεν αποκλείει απολύτως τίποτα. Μπορεί να τα χάσουμε με αργό ρυθμό.. αλλά τουλάχιστον να τα χάσουμε σωστά! Πραγματικά ανυπομονώ να δω πώς θα πάει η πρώτη εβδομάδα και εύχομαι αργές αλλά σταθερές, υγιεινές, μόνιμες απώλειες!!

penny γιατι δεν την γραφεις και εδω την διατροφη να την δουμε και εμεις?
    αμα θες φυσικα και οποτε βρεις χρονο..

αυτο θα ελεγα κι εγω. αντι να μοιραζεις προσωπικα στον καθενα, βαλτην εδω να τη βλεπουμε ολοι

Senior Member
    Καλησπερα κοριτσια. Πολυ ενδιαφερον το θέμα με τις πολυκυστικες! Δυστυχως εχω κι εγω και με ταλαιπωρουν παρα πολλα χρονια..
    Την πρωτη φορα που εμεινα εγκυος δεν το περιμενα γιατι ηταν η 32η μερα του κυκλου μου και ειχα ολα τα συμπτωματα, τελικα αυτη η περιοδος δεν ηρθε ποτε και δυστυχως ουτε και το μωρο...
    Μετα ηθελα να κανω παιδι αλλα δυστυχως δεν μπορουσα, η διαγνωση ηταν φυσικα πολυκυστικες ωοθηκες και λογω των κιλων που ειχα παρει απο την πρωτη ατυχη εγκυμοσυνη μου δεν εκανα καθολου ωορηξια. Δυστυχως ταλαιπωρηθηκα 3 ολοκληρα χρονια με ορμονες ενεσεις και τα γνωστα για προκληση ωορηξιας. Αλλαξα 3 γυναικολογους και ειχα πια απογοητευτει...ολοι με κατευθηναν προς την εξωσωματικη, ηταν μεγαλανη περιοδος αυτη για μενα και δεν θελω να την σκεφτομαι.
    Αποφασισα να κανω διαιτα μονη μου τοτε και καταφερα να χασω 11 κιλα και να φτασω στα 85, πηγα και σε ενα νεο αλλα πολλυ καλο γυναικολογο με ειδικευση στην Αμερικη στην υποβοηθουμενη γονμοποιηση και τον πρωτο μηνα εμεινα κιολας εγκυος μονο με την βοηθεια των σερπαφαρ, χωρις εξωσωματικη και ετσι εχω τωρα το καμαρι μου που ειναι 3,5 χρονων!!!Βεβαια στην εγκυμοσυνη ειχα και διαβητη που το ρυθμιζα με διαιτα.
    Τωρα θελω να κανω και δευτερο παιδακι αλλα ξερω καλα πως πρεπει να χασω κιλα, πολλα κιλα...παλι προσπαθω μονη μου και ελπιζω να τα καταφερω γιατι τωρα εχω και το μωρο μου που καθε μερα με ρωταει '' ποτε θα εχω κι εγω μαμα το αδελφακι μου?''
    Ειναι η πρωτη φορα που μαθαινω απο εδω οτι η διατροφη σε ατομα οπως εμεις με αυτο το συνδρομο παιζει σημαντικο ρολο. Σε ευχαριστω πολλυ αγαπητη Πενυ πυ ανοιξες ενα τοσο σημαντικο θεμα και μας ενημερωνεις.
    Επισης θελω να σας πω οτι επειδη εχω και θυρωειδη (σιγα μην δεν ειχα κι απ αυτο) πηγαινω πολλυ τακτικα σε ενδοκρινολογο που γνωριζει το θεμα που εχω με τις πολυκυστικες και ποτε δεν μου ειχε μιλησει για την διατροφη με χαμηλους υδατανθρακες...
    Τέλος Πενυ αν θα μπορουσες να μας βαλεις εδω ενα τυπικο διαιτολογιο απ αυτο που κανεις εδω σε αυτο το θεμα θα μας βοηθουσες παρα πολλυ.

Senior Member
    ελπίζω να σε βοηθήσει η συγκεκριμένη διατροφή.. εγώ την βρήκα πολύ αποτελεσματική! Τις πρώτες εβδομάδες έχανα περίπου 1.5-2 κιλά.. και αργότερα γύρω στα 800 γρ. την εβδομάδα. Σου γράφω την πρώτη εβδομάδα, και αν δεις ότι σε βολεύει και θέλεις να την συνεχίσεις θα σου γράψω και τις επόμενες εβδομάδες.

γενικά: πρωί κάθε μέρα το ίδιο, μπορείς αν θες να αλλάξεις τα δημητριακά με 1 φέτα ψωμί ολικής και 1 κγ μέλι αλλά όχι πάνω από δύο φορές την εβδομάδα. Αυτά που σου λέω παρακάτω για γλυκό δεν ισχύουν τη μέρα που τρως μέλι. Εκείνη τη μέρα δεν επιτρέπεται άλλο γλυκό

ενδιάμεσα και προ ύπνου κάθε μέρα τα ίδια εκτός από την περίπτωση που ακολουθεί

Δύο φορές την εβδομάδα μπορείς να αλλάξεις το απογευματινό φρούτο με γιαούρτι 2% αλλά τότε δεν θα πιεις το βραδινό γάλα και θα φας μόνο ένα από τα επιτρεπόμενα φρούτα

Τρώμε 6 γεύματα την ημέρα, αλλά είναι απαραίτητο να τρως όλα όσα λέει.. σε τακτικές ώρες και τουλάχιστον 2,5 ώρες διαφορά ανάμεσα στα γεύματα. Σε αυτές τις ώρες.. ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ

Μέχρι 2 κγ ζάχαρη από καφέδες την ημέρα. Ότι παραπάνω καφέ.. ΣΚΕΤΟ!

επιτρέπεται 1 ποτό την εβδομάδα αλλά καλό είναι να το αποφεύγουμε

Απαγορεύονται οι χυμοί φρούτων. Τρώμε τα φρούτα ολόκληρα.. τα αχλάδια και τα μήλα με τη φλούδα

Αποφεύγουμε τις μπανάνες, και όταν τρώμε μήλο το απόγευμα δεν τρώμε το βραδινό φρούτο. Σε γενικές γραμμές προτιμάμε τα φρούτα που σου αναφέρω στην πρώτη μέρα.

Επιτρέπεται ένα γλυκό την εβδομάδα αρκεί να διαλέξεις κάτι μικρό και ελαφρύ χωρίς πολλές κρέμες και σαντιγύ και να το φας μετά από μεσημεριανό γεύμα. ΠΟΤΕ γλυκό απευθείας σε άδειο στομάχι. Εγώ προτιμώ αντί να φάω ένα γλυκό την εβδομάδα, να τρώω ένα σοκολατάκι (μαύρη σοκολάτα) κάθε μέρα μετά το φαγητό. Μου είπε ότι δεν πειράζει αν κατά τα άλλα την κάνω κατά γράμμα.. πράγμα που ακολουθώ πιστά. Έτσι έχασα τα 15 κιλά σε 3,5 μήνες! ΑΑΑΑΑ.. μην ξεχάσω! 2 λίτρα νερό ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την ημέρα!

Αυτή είναι μία ολόκληρη μέρα..

1η μέρα
    πρωί: 1 ποτήρι γάλα 1,5% και 2 κουτ. σούπας δημητριακά
    ενδιάμεσο: 1 φρούτο (πορτοκάλι, ακτινίδιο,5 φράουλες, αχλάδι ή αν θες κάποιο άλλο ας είναι άγουρο.
    Αυτό ισχύει για όπου λέει φρούτο)
    μεσημέρι: 150 γρ. ψάρι ψητό, 30 γρ. ψωμί ολικής, 2 φλυτζάνια σαλάτα με 1 κγ λάδι
    απόγευμα: 1 φρούτο
    βράδι: 1 τοστ με τυρί, 1 ντομάτα, 1/2 αγγούρι
    προ ύπνου: 1 ποτήρι γάλα 1,5%, 1 φρούτο

2η μέρα
    μεσημέρι: 2 μέτρια γεμιστά με ρύζι, 90 γρ. τυρί, 1,5 φλυτζάνι σαλάτα με 1 κγ λάδι
    βράδι: 1 αυγό βραστό, 1 φέτα ψωμί ολικής, 1 φλυτζάνι σαλάτα

3η μέρα
    μεσημέρι: το ίδιο με τη δεύτερη μέρα
    βράδι: 1 τοστ με κασέρι, 1,5 φλ. σαλάτα

4η μέρα
    μεσημέρι: 150 γρ. μπιφτέκι, 1 φλυτζάνι πουρέ ή ρύζι, 2 φλ. σαλάτα
    βράδι: 1 φέτα ψωμί ολικής, 1 φέτα κασέρι, 1 ντομάτα

5η μέρα
    μεσημέρι: 2 φλυτζάνια σπανακόρυζο, 60γρ τυρί, 1 φέτα ψωμί ολικής, 1 πορτοκάλι
    βράδι: 1 τοστ με γαλοπούλα, 1 φλ. σαλάτα

6η μέρα
    μεσημέρι: 150 γρ κοτόπουλο ψητό ή βραστό χωρίς πέτσες, 1 φλυτζάνι πατάτες φούρνου, 1,5 φλ. σαλάτα
    βράδι: 30 γρ τυρί, 1 φέτα ψωμί ολικής, 1,5 φλ. σαλάτα

7η μέρα
    μεσημέρι: 2 φλυτζάνια φακές, 40 γρ τυρί, 1 φέτα ψωμί ολικής, 1,5 φλ. σαλάτα
    βράδι: 1 μικρή κονσέρβα τόνο σε νερό, 1 φέτα ψωμί ολικής, 1,5 φλ. σαλάτα

Senior Member
    ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η PENNY,ANTE NA THN ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΜΑΣ.PENNY ME ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΟΥΛΑΣ,ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΥΓΝΟΜΩΝ,ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΦΙΛΙΑ!

Senior Member
    Καλησπέρα σε όλες!! Και πάνω που μπήκα έτοιμη να σας γράψω τη διατροφή.. είδα ότι την έβαλε η glukoula! Καλά έκανες γλυκούλα μου, γιατί το ξέρω και από τον εαυτό μου πως όταν θέλω κάτι το θέλω... ΧΘΕΣ!! Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη και να της δώσετε μια ευκαιρία.. είτε έχετε πολυκυστικές είτε όχι. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει σκοπό να κρατάει σταθερό και χαμηλό το ζάχαρο στο αίμα, οπότε εκτός από την απώλεια, μειώνει και τις λιγούρες που συνήθως μας οδηγούν εκτός προγράμματος στο ψυγείο.
    marikaki μου ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.. αλλά το ευχαριστώ ανήκει στα κορίτσια σε ένα άλλο τόπικ που με παρακίνησαν να γράψω την περίπτωσή μου.. μήπως βοηθηθεί και κάποια άλλη κοπέλα με το ίδιο πρόβλημα, και από ότι βλέπω μέχρι τώρα.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ!! Όσο για τη διατροφή.. αν τη δεις λίγο πιο προσεκτκά, δεν είναι ακριβώς χαμηλή σε υδατάνθρακες. Απλά τους χρησιμοποιεί με τρόπο που δεν μπλοκάρει την απώλεια, σε ΚΑΘΕ γεύμα της ημέρας.. και δεν αποκλείει καμία κατηγορία τροφών. Θεωρώ πως είναι απόλυτα υγιεινή και ασφαλής για όσο καιρό χρειαστεί ο καθένας μας να την κάνει. Και αυτό με το γλυκό σε μένα δουλεύει μαγικά γιατί ξέρω πως έχω κάτι να περιμένω.. χωρίς να σκέφτομαι πως αν θέλω να χάσω πρέπει να ξεχάσω τα γλυκά επ'αόριστον! Για μένα είναι μονόδρομος πια.. γιατί ο γιατρός μου λέει πως αν δεν το κάνω όλο αυτό τρόπο ζωής μου από δω και πέρα.. ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι απλά ζήτημα χρόνου. Και το χρωστάω στον εαυτό μου και την μικρή λατρεμένη μου οικογένεια να προσπαθήσω..
    Σας εύχομαι τα καλύτερα, και να με ενημερώνετε ε!! Φιλιάάά

Senior Member
    Και επειδή τα θυμάμαι με δόσεις.. έχω να συμπληρώσω κάτι! Μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά από αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησα και πίνω πράσινο τσάι.. τη γνωστή μάρκα x2 μπουκάλια την ημέρα για να αυξήσω λίγο τα υγρά.. το νερό καμιά φορά το ξεχνάω! Υποτίθεται πως έχω μπει σε συντήρηση για ένα μήνα για να εδραιωθεί λίγο η μέχρι τώρα απώλεια και μετά να συνεχίσω. Αυξήθηκε η ποσότητα του φαγητού με έμφαση στο πρωινό και λιγότερο στο μεσημεριανό. Ανέβηκα λοιπόν στη ζυγαριά σήμερα.. χωρίς πολλές ελπίδες, ελπίζοντας να μην έχω βάλει τουλάχιστον.. και διαπιστώνω ότι χάθηκε ένα ολόκληρο κιλό!! 89;;;;; Έχω να δω το 8 μπροστά τουλάχιστον 9 χρόνια!! Ανέβηκα καμιά 10αριά φορές για να το εμπαιδώσω!! Αναρωτιέμαι.. και περιμένω το επόμενο ζύγισμα με ενδιαφέρον!

Senior Member
    Καλησπερα κοριτσια! Ωραια η διατροφη της Πενυς μας! Υγειηνη και ευκολη για μας που εχουμε οικογενεια, μιας και οι δικοι μας μπορουν να φανε απο το ιδιο φαγητο, δεν χρειαζεται να μαγειρευουμε κατι αλλο.
    Γλυκουλα σε ευχαριστουμε πολλυ που μας εβαλες τοσο γρηγορα την διατροφη! Συμφωνω μαζι σου, να την κανουμε ολες μαζι και με την καθοδηγηση της Πενυς θα εχουμε καλα αποτελεσματα! Εγω θα ξεκινησω την Δευτερα και θα ζυγιζομαι καθε Σαββατο, θα συζηταμε εδω μετα το ζυγισμα τα αποτελεσματα...
    Πενυ μου οντως, ειμαστε πολλες και αν δεν ειχες ξεκινησει το θεμα δεν θα το ειχα αντιληφθει... ευχομαι ολες να τα καταφερουμε και να το κανουμε τροπο ζωης, το μονο κακο ειναι οτι εγω δεν μπορω να φανταστω την ζωη μου χωρις καθολου γλυκο...εχω προβλημα με τα γλυκα.
    Πενυ συγχαρτηρια για το 8αρακι σου!!!! συντομα και στο 7!!! Το πηρα κι εγω αυτο το τσαϊ αλλα δεν πινεται με τιποτα, δεν μου αρεσει καθολου...δεν πολυπιστευω ομως οτι για την απωλεια σου ευθυνεται αυτο, μαλλον εχεις ρυθμισει καλα τον οργανισμο σου και αρχισε επιτελους να κανει καυσεις! Αντε μακαρι αυτη η διατροφη να ειναι το κλειδι της επιτυχιας για ολες μας!
    Πολλα φιλια σε ολες και καλη μας επιτυχια!!!!!!!!!!!

Senior Member
    μαρικάκι σε αυτό που λες για την οικογένεια έχεις απόλυτο δίκιο! Φαντάζεσαι εμείς που είμαστε 3 να θέλαμε 2 φαγητά την ημέρα;; Θα είχα σηκώσει άσπρη σημαία την πρώτη βδομάδα! Τουλάχιστον έτσι τρώμε όλοι το ίδιο.. μια και (δεν θυμάμαι αν το έγραψα αυτό) τα φαγητά είναι μαγειρεμένα και με κανονικό λάδι.. όχι υπερβολικό βέβαια, αλλά ούτε και νερόβραστα! Όπως μαγειρεύουμε οι περισσότερες δηλαδή. Η βασική αρχή είναι πως κρατάμε τις βασικές συνήθειές μας αλλάζοντας τις κακές συνήθειες.. για να έχουμε και μία ελπίδα να κρατήσουμε και την απώλεια στο τέλος!

Senior Member
    κοριτσια ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ!!!στην penny,γιατι ειπε το προσωπικο τηs προβλημα,και βρεθηκαμε τοσεs με το ιδιο,`η με παρομοιο,ειδατε λοιπον ποσο σημαντικο γεγονοs ειναι η επικοινωνια,ειδατε ποσα πραγματα μαθαινουμε η μια,για την αλλη,παραδειγματιζομαστε,ε νημερωνομαστε.Ευχομαι ολοψυχα να βρισκουμε λυσειs στην ζωη μαs,τοσο απλα!!!Ξεκιναω την διατροφη απο ΔΕΥΤΕΡΑ(ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ,)ευχομαι πραγματικα να βλεπω την ζυγαρια να κατεβενει,στο 9,στο 8,7,6.Οσο για σενα πεννυ ΜΠΡΑΒΟ και για τα 89,αντε και σε κατωτερα(οσον αφορα τα κιλα).Επισηs ειστε αξιεπαινεs εσειs που εισαστε και μανουλεs,και τα προλαβενετε ολα.Εδω λοιπον εχει γινει ενα καλο ξεκινημα και θα ονομασουμε,αν θελετε ολεs φυσικα την ομαδα μαs ``ΠΟΚΟ``(ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ),αν σκεφτητε κανενα αλλο ονομα,να το γραψετε,και εδω θα καταγραφουμε και τιs επιδοσειs μαs,ποσα κιλα χασαμε,που ξεφυγαμε?γιατι?κτλ,φιλια κοριτσια,καλη επιτυχια σε ολεs!!

Senior Member
    Γλυκούλα ωραίο το ΠΟΚΟ.. σου έχω και εγώ ένα! Είναι κλεμμένο από ένα ξένο site αφιερωμένο στις πολυκυστικές αλλά μου έμεινε από τότε που το είδα. "cysters" λογοπαίγνιο μεταξύ του cyst=κύστη και sister=αδερφή. Βέβαια πάσα προσφορά δεκτή και συζητήσιμη.. οπότε όποιος έχει έμπνευση ας την μοιραστεί!
    Όλα θα μας πάνε καλά.. γιατί δεν είμαστε μόνοι!! Καλό ξημέρωμα να έχουμε.. καλή ψυχολογία... και πολλά γλυκά όνειρα! Καληνύχτες!!

ωραια η διαιτα.. και δεν της λειπει τιποτα και τρως αρκετα.. ευχαριστουμε!

Page 5 of 128 FirstFirst ... 345671555105 ... LastLast