Results 436 to 450 of 1906
-
10-07-2009, 00:56 #436
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 322
το συζητας? οχι, που θα μου κουνιουνται τα μαθητουδια! πιφ!!
δε το φοβαμαι, πλακα εχει.. τοσα κ τοσα εχουμε περασει, το διπλωμα θα μας πτοήσει??
εξαλλου.. εξασκημενη στα βασικά της οδικής συμπεριφορας ειμαι! (παρενοχληση πεζων, βρισιμο φορτηγατζηδων, κλπ κλπ)
- 10-07-2009, 10:01 #437
- Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
Originally posted by esceden
το συζητας? οχι, που θα μου κουνιουνται τα μαθητουδια! πιφ!!
δε το φοβαμαι, πλακα εχει.. τοσα κ τοσα εχουμε περασει, το διπλωμα θα μας πτοήσει??
εξαλλου.. εξασκημενη στα βασικά της οδικής συμπεριφορας ειμαι! (παρενοχληση πεζων, βρισιμο φορτηγατζηδων, κλπ κλπ)
--->http://www.youtube.com/watch?v=rK6mughvEfY&feature=related
10-07-2009, 20:35 #438
- Join Date
- Oct 2008
- Posts
- 252
esceden ολα καλα θα πανε,και μια νεα σοφερινα θα προστεθει,στον ``δραματικο``αγωνα δρομου!Μην νομιζειs οτι εγω παω πισω,και μουτζα εχω δωσει,και εχω βρισει νταλικερη,και σαν νταλικερηs εχω μιλλησει,χωριs να με ακουνε βεβαια.
.
για να ερθουμε και λιγο στο θεμα μαs,να υπενιθμισω λιγο,στιs καινουργιεs,τι ειναι oi cysters,και τι πρεπει να προσεχουν!εχω κανει copy ενα αρθρο,απο εναν διασημο διαιτολογο,που εχει αδυνατισει πολυ κοσμο,και καποια στιγμη σκεφτηκα να παω.
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), που προβληματίζει στις ημέρες μας έως και το 15% των γυναικών σε γόνιμη ηλικία, αντικατοπτρίζει ένα φάσμα εκδηλώσεων, από διαταραχές περιόδου και ωορρηξίας έως υπογονιμότητα και σακχαρώδη διαβήτη.
Στα αίτια του συνδρόμου αυτού, συγκαταλέγονται τόσο η γενετική προδιάθεση, όσο και η επίδραση διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων.
Την αποστολή της διέγερσης των ωοθηκών, προκειμένου να ωριμάσουν και να απελευθερώσουν ωάρια, έχουν αναλάβει στο σώμα της γυναίκας δυο ορμόνες, η θυλακιοτρόπος και η ωχρινοτρόπος. Όταν όμως οι ορμόνες αυτές παύουν να εκκρίνονται με την προκαθορισμένη ισορροπία μεταξύ τους, αρχίζουν τα πρώτα σημάδια του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, με έντονες διαταραχές στο κύκλο εμμήνου ρύσεως. Η εμπλοκή όμως των ορμονών στο σύνδρομο αυτό, δεν περιορίζεται μόνο στις δυο που προαναφέρθηκαν, αλλά τόσο η ινσουλίνη όσο και η τεστοστερόνη έρχονται να διογκώσουν το σύνολο των διαταραχών, με υπερινσουλιναιμία, ινσουλινοαντίσταση (αντίσταση των ιστών να απαντήσουν στην ινσουλίνη) και κλινικά φαινόμενα όπως η υπερτρίχωση και η ακμή..
Γνωρίζουμε σήμερα πως για την εξέλιξη του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, τεράστιο ρόλο παίζει η παχυσαρκία. Περίπου οι μισές από τις γυναίκες που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο σύνδρομο, εμφανίζουν ανδροειδή τύπο παχυσαρκίας (σχήμα μήλου) με συνεπακόλουθες επιδράσεις στα λιπίδια και στο σάκχαρο του αίματος.
Αυτομάτως λοιπόν η απώλεια βάρους, ανάγεται σε ένα 1ης τάξεως μέτρο ύφεσης του συνδρόμου, με συχνό αποτέλεσμα την αποκατάσταση της ωορρηξίας και την ομαλοποίηση της περιόδου.
Η διατροφή των γυναικών με PCOS, πρέπει να διέπεται από χαμηλή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε απλά σάκχαρα, που ουσιαστικά επιδεινώνουν την υπερινσουλιναιμία και την ινσουλινοαντίσταση, όπως τα γλυκά, τα αναψυκτικά, η ζάχαρη σε όλες της τις μορφές, κ.άλλα.
Παράλληλα, η ένταξη σε ένα υποθερμιδικό διαιτολόγιο (εφόσον γίνεται προσπάθεια απώλειας βάρους) με χαρακτηριστικά : την κατανάλωση ανεπεξέργαστων δημητριακών (π.χ. ψωμί ολικής αλέσεως, αναποφλοίωτο ρύζι, κ.λ.π.), λαχανικών εποχής, φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο (π.χ. μήλο, εσπεριδοειδή, φράουλες) και πρωτεϊνών από ψάρι, κοτόπουλο και ημιαποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά, αποτελεί το εφαλτήριο για την ουσιαστική αντιμετώπιση του συνδρόμου, μαζί με την όποια φαρμακευτική αγωγή έχει συνταχθεί από τον ειδικό ιατρό.
Συμπληρώματα διατροφής με μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 ή ψευδάργυρο, που φαίνεται πως μπορεί να διαδραματίσουν κάποιο θετικό ρόλο για την γυναίκα, θα πρέπει να συστήνονται με σωστή αξιολόγηση ιστορικού, συμπτωματολογίας και διατροφικών συνηθειών και πάντα από τον ειδικό επιστήμονα διαιτολόγο.
Να τονισθεί τέλος, πως η συστηματική σωματική δραστηριότητα συμβάλλει μέγιστα, στην αντιμετώπιση της ινσουλινοαντίστασης που παρατηρείται, αλλά και στη ψυχική ισορροπία που συχνά διαταράσσεται στο πλαίσιο του συνδρόμου.
Κωνσταντίνος Ξένος
Κλινικός Διαιτολόγος Μ.Sc.
Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων
10-07-2009, 23:21 #439
- Join Date
- Apr 2009
- Posts
- 512
Γλυκούλα εύγε! Συγκεντρωμένα και κατανοητά μας τα λέει ο Ξένος! Το μόνο απ'όλα αυτά με το οποίο συμφωνώ απολύτως και δεν θυμάμαι να το έχω αναφέρει ποτέ, είναι οι βιταμίνες που ακόμη κι αν δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό για τις πολυκυστικές .. σίγουρα κάνουν γενικότερο καλό στον οργανισμό και σίγουρα δεν βλάπτουν. Εγώ χαπακώνομαι κανονικότατα εδώ και λίγο καιρό, και βλέπω διαφορά στην ενέργεια και τη γενικότερη διάθεσή μου.
Σήμερα έφαγα και το πρώτο μου παγωτό για φέτος.. άσχετο.. αλλά το χάρηκα πολύ και είπα να το αναφέρω!Με την άδεια της διαιτολόγου πάντα.. μην ξεχνιόμαστε!
Φιλιά πολλά σε όλες! Καλές σαββατοκυριακάτικες βουτιές!
10-07-2009, 23:32 #440
- Join Date
- Jun 2009
- Location
- ΠΑΤΡΑ
- Posts
- 448
Γεια σας κουκλίτσες μου...
ειμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί ανεβηκα σημερα στην ζυγαρια μου και ημουν -2 Kg χαμηλοτερα!!!!!! Το σύνολο 6!!!! Βρίσκομαι στο τέλος της δεύτερης εβδομάδος και εχω δει θεαματικά αποτελέσματα!!! Ξεπρήστηκα στο πρόσωπό μου, μειώθηκε αισθητά το προγούλι μου και ξεφούσκωσε το στομάχι μου!!!!Πόσες φορές σ'ευχαριστησα πενούλα μου???? Λοιπόν σε ευχαριστώ αλλη μία φορά!!!Και όλα αυτά μέσα σε δύο εβδομάδες παρεούλα μαζί σας και διατροφής ταυτόχρονα!!!!! Ξέρω θα χάνω λιγότερο την κάθε εβδομάδα αλλά να χάνω παιδιά μου έστω και γραμμάρια. Θέλω να τα διώξω επιτέλους από πάνω μου.....
σας ευχαριστω όλες που είστε εδώ και μ'άκούτε!! φιλιά πολλά!!!!
10-07-2009, 23:45 #441
- Join Date
- Jul 2009
- Posts
- 112
Συγχαρητηριαα!!!!
10-07-2009, 23:48 #442
- Join Date
- Jun 2009
- Location
- ΠΑΤΡΑ
- Posts
- 448
αχ σε ευχαριστω πολύ!! Εσυ πως τα πάς??
10-07-2009, 23:59 #443
- Join Date
- Jul 2009
- Posts
- 112
Στην προσπαθεια και εγω, κανενα παραπονο!
11-07-2009, 00:16 #444tweetaki15Guesteygenia mo χαιρομαι παρα πολυ μπραβο σου ειδεσ που με επιμονη κ υπομονη τα καταφερνεις....................κ παλι μπραβο συνεχισε ετσιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
11-07-2009, 02:00 #445
- Join Date
- Mar 2009
- Posts
- 146
mpravo eygenia
synexise etsi!!!!!!!!!!! se ligo kairo akoma tha ise -10 kila!!!
11-07-2009, 10:08 #446
- Join Date
- Oct 2008
- Posts
- 252
Καλημερουδια γλυκιεs μου cysters,και μη.Καταρχην να πω συνχαρητηρια στην ευγενια μαs,βραβοο για την απωλεια,σου ευχομαι και κατωτερα(οσον αφορα τα κιλα).Εχτεs σαs εγραψα ενα θεματακι για τιs πολυκυστικεs,serfaro και ψαχνω γενικοτερα,καθε πληροφορια,για να δω τι ακριβωs συμβαινει σε ολεs εμαs.Απο ιατρικηs,γυναικολογικηs αποψηs,και οχι διατροφικηs,(οπωs αυτα που εγραψα,απο τον διαιτολογο,ΞΕΝΟ).Διαβαστε τα παρακατω,εγω τουλαχιστον το βρηκα ενδιαφερον.
Διαταραχές της ωοθυλακιορρηξίας
Οι διαταραχές ωοθυλακιορρηξίας - σημαντικός παράγων υπογονιμότητας- συναντώνται σε ποσοστό 15-25% των υπογόνιμων γυναικών.
Οι ωοθήκες επιτελούν δύο σημαντικές λειτουργίες, την παραγωγή και περιοδική απελευθέρωση των ωαρίων (ωοθυλακιορρηξία), και την έκκριση στεροειδών ορμονών (οιστραδιόλη, προγεστερόνη και ανδρογόνα).
Με τον όρο διαταραχές ωοθυλακιορρηξίας ονομάζουμε το σύνολο των ανωμαλιών εξ αιτίας των οποίων η ωορρηξία δεν πραγματοποιείται, ή πραγματοποιείται σε αραιά ή ακατάστατα διαστήματα.
Οι διαταραχές ωοθυλακιορρηξίας συχνά εκδηλώνονται με διαταραχές ή και διακοπή της περιόδου (ολιγομηνόρροια, αραιομηνόρροια, αμηνόρροια), όμως ακόμη και γυναίκες με κανονική περίοδο (κάθε 25-35 μέρες) , μπορεί να παρουσιάζουν έλλειψη ή ατελή ωορρηξία σε ποσοστό 10-15% .
Πώς γίνεται η διάγνωση
Η διάγνωση των διαταραχών ωοθηλακιορρηξίας γίνεται μέσω των παρακάτω εξετάσεων.
PRG ( Προγεστερόνη αίματος )
Η ορμόνη αυτή παράγεται από την ωοθήκη μετά την ωορρηξία και φθάνει στα ανώτερα επίπεδα του αίματος σε 7 ημέρες. Η λήψη αίματος για την εξέταση αυτή πρέπει να γίνεται μία εβδομάδα πριν την έλευση της περιόδου (π.χ. την 21η ημέρα σε γυναίκες με κύκλο 28 ημερών ή την 28η ημέρα σε γυναίκες με κύκλο 35 ημερών). Τα επίπεδα της προγεστερόνης στο αίμα προσδιορίζουν την ποιότητα της ωορρηξίας. Το εύρος των τιμών οι οποίες χαρακτηρίζουν την ωορρηξία ποιοτικά καλή διαφέρει από κέντρο σε κέντρο και κυμαίνεται από 16 ng/ml έως 32 ng/ml
FSH (θυλακιοτρόπος ορμόνη) και Ε2 (Οιστραδιόλη)
Σε περιπτώσεις ανωμαλίας της περιόδου ή αδυναμίας πρόκλησης ωορρηξίας , η μέτρηση της FSH και της Ε2 την 3η ημέρα της περιόδου είναι ενδεικτική της λειτουργίας των ωοθηκών.
Αυξημένα επίπεδα FSH παρατηρούνται κυρίως με την αύξηση της ηλικίας των γυναικών και υποδηλώνουν ελάττωση των ωοθυλακίων και κακή ποιότητα ωαρίων. Σε γυναίκες που η FSH υπερβαίνει τις 25 mIU /ml, το ποσοστό επίτευξης εγκυμοσύνης είναι < 2% .
Συνιστάται επανάληψη των μετρήσεων διότι μπορεί να υπάρχει μεγάλη διακύμανση των επιπέδων των ορμονών από κύκλο σε κύκλο. Σε περίπτωση όμως που η FSH παραμένει αυξημένη ( > 20 mIU /ml) επέρχεται η εμμηνόπαυση.
LH (ωχρινοποιητική ορμόνη)
Η μέτρηση της LH , η οποία αυξάνεται 36 ώρες πριν την ωορρηξία αποτελεί έμμεση μέθοδο για την πρόβλεψη της ωορρηξίας. Η μέτρηση γίνεται στο αίμα ή στα ούρα με αντιδραστήρια που πωλούνται στα φαρμακεία. Το τέστ ούρων του φαρμακείου παρουσιάζει το μειονέκτημα του υψηλού κόστους των αντιδραστηρίων, και της ψυχολογικής πίεσης που ασκείται στο ζευγάρι με τον προγραμματισμό του χρόνου της σεξουαλικής επαφής.
Υπερηχογραφικός έλεγχος
Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής φάσης (1ης φάσης) του κύκλου με μία σειρά υπερηχογραφημάτων των ωοθηκών παρακολουθείται ο αριθμός και η ανάπτυξη των ωοθυλακίων, και αξιολογείται η λειτουργία των ωοθηκών. Κατά την ωορρηξία παρατηρείται εξαφάνιση του ή των ωοθυλακίων και συλλογή υγρού στον δουγλάσσειο χώρο.
Ένας υπερηχογραφικός έλεγχος μπορεί να αποκαλύψει επίσης την ύπαρξη γενετικών ανωμαλιών, ινομυωμάτων μήτρας, κύστεων ωοθηκών, ενδομητρίωσης και πολυκυστικών ωοθήκων.
Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών χαρακτηρίζεται από αύξηση του μεγέθους των ωοθηκών λόγω της ύπαρξης πολλαπλών μικρών κυστιδίων διαμέτρου 2-8 mm. , και συναντάται σε φαινομενικά φυσιολογικές γυναίκες σε ποσοστό 22%, και σε γυναίκες με διαταραχές ωοθυλακιορρηξίας και συνεπώς δυσκολία σύλληψης σε ποσοστό 33%.
Με το υπερηχογράφημα γίνεται επίσης ο έλεγχος και η αξιολόγηση του ενδομητρίου κατά την διάρκεια του κύκλου.
Πολύ λεπτό ενδομήτριο (<7.5 mm ) μπορεί να είναι αιτία υπογονιμότητας, λόγω αδυναμίας εμφύτευσης του εμβρύου, ή και αποβολών.
Υπερβολικά παχύ ενδομήτριο δημιουργεί υποψίες για την ύπαρξη ενδομητρικού πολύποδα ή υποβλεννογονίων ινομυωμάτων. Διάταση της μητριαίας κοιλότητας με φυσιολογικό ορό κατά την διάρκεια υπερηχογραφήματος , βοηθάει στην διάγνωση των παθολογικών αυτών καταστάσεων που συνδέονται με υπογονιμότητα ή και μητρορραγίες.
Βιοψία ενδομητρικού ιστού
Η βιοψία ενδομητρικού ιστού παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ικανοποιητική ανάπτυξη του ενδομητρίου , η οποία είναι καθοριστική για την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου και την υποστήριξη της κύησης.
Η διαδικασία είναι εύκολη , ανώδυνη και μπορεί να πραγματοποιηθεί και στον χώρο του ιατρείου. Η λήψη ενδομητρικού ιστού γίνεται μεταξύ 21ης -25ης ημέρας του κύκλου (σε κύκλο 28 ημερών).
Ενδομήτριο εκκριτικού τύπου είναι ενδεικτικό ωορρηξίας, ενώ καθυστέρηση ανάπτυξης του ενδομητρίου μεγαλύτερη των 2 ημερών είναι ενδεικτική ανεπάρκειας του ωχρού σωματίου (ελλειματική ωχρινική φάση), η οποία παρουσιάζεται σε ποσοστό 4% των γυναικών , σχετίζεται με την δυσκολία σύλληψης και , σε περίπτωση εγκυμοσύνης, μπορεί να αποτελέσει αιτία αποβολής.
Στις περιπτώσεις διαταραχών ωοθυλακιορρηξίας, η ορμονική θεραπεία με σκοπό την υποκατάσταση ή την αύξηση της ορμονικής διέγερσης, η οποία θεωρείται αναγκαία για μια επιτυχημένη σύλληψη, έχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.
11-07-2009, 10:44 #447
- Join Date
- Oct 2008
- Posts
- 252
ερχομαι τωρα εγω και λεω,στιs δικεs μου αιματολογικεs εξετασειs ολα ηταν οκ,ξεκιναμε με ορμονολογικεs.(δυστηχωs δεν μπορω να ανεβασω απο scanner εδω,οποτε αναγκαστηκα θα τα γραψω με τα δαχτυλακια)
Τ3 1.65ng/ml 0.80-1,90
T4 10,60μg/dl 5,00-12,00
TSH 2,13mlU/ml 0,30-4,50
FSH 5,40mlU/ml 2,5-10,0 ωοθηλ.φαση
3,4-33,0 ωορηξ.φαση
1,5-9,1 εκκ.φαση
30-180 μ.εμμην.
LH 4,10mlU/ml 1,9-12,0 ωοθηλ.φαση
8,7-76,0 ωορηξ.φαση
0.5-17,0 εκκ.φαση
30-150 μ.εμμην
E2-ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗ 97,30PG.ML 30-100
100-500 ωορηξια
50-250
0-55
PRL(προλακτινη) 16,00ng/ml 2,8-29,0
Τεστοστερονη ολικη 0,75ng/ml 0,14-0,76
(οριακα την γλειτωνω εδω)
Τεστοστερονη ελευθερη 2,62pg/ml <2,6<40χρ.
(και εδω οριακα)
17-OH προγεστερονη 0,83ng/ml 0,1-1,2
1,0-4,0
0,1-0,5 εμμηνο.
DHEA-S Δευδροεπιανδροστερονη θεικη 2,42μg/ml 0,5-5,4
0,1-1,9μ.
D4-Aνδροστενεδιονη 1,70 ng.ml 1,0-3,8
ουφ πιαστηκαν τα δαχτυλακια μου!
αριστερα ειναι οι δικεs μου ``τιμεs`,δεξια οι προτινομενεs -φυσιολογικεs,τιμεs.
θα σαs εβαζα και το υπερηχογραφημα μου,αλλα δεν μπορω.
θα σαs γραψω την διαγνωση μονο!
U/S ΕΣΩ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Μητρα με ομαλη ηχοδομη και διαστασειs εντοs οριων.
Λεπτο ενδομητριο 5mm(και ερχομαι εδω και λεω,το λεπτο ενδομητριο που ειναι <7,5)διαπιστωνουν οτι υπαρχει προβληματα συλληψηs,αποβολων,υπογεννη� �ικοτηταs ktl
Ωοθηκεs με μικρη αυξηση των διαστασεων τουs και ΜΙΚΡΟΚΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΡΤΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ)
(Δ.Ω:9,77cc) ,(A.Ω:10,56cc)
εδω σε θελω pennoyla,θελω με ενημερωσειs για οτι ξερειs,και αν ισχυoυν για το λεπτο ενδομητριο,τα παραπανω)
11-07-2009, 14:37 #448
- Join Date
- Oct 2008
- Posts
- 252
ΞΕΡΩ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,ομωs σαs εχω και ενα,νεο,τιs τελευταιεs μερεs,σαν να προσελκυω ατομα χρησιμα και οχι μονο για μενα,ατομα,θετικα.Εκανα ενα νεο ηλεκτρονικο φιλο,και του ειπα γενικα για το προβλημα μου,περι κιλων,εντελωs φιλικα,αρχισε να χαμογελαει,με emotions εννοω,και μου λεει ξερειs ποιο ειναι το επαγγελμα μου?λεω οχι!ποιο?ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟS,μου λεει..........εγω εμεινα,και δεν ειναι μονο αυτο προσφερθηκε αφιλοκερδοs να με βοηθησει να φτασω τον στοχο μου.Μου το υποσχεθηκε και σημερα ειχα παιδια την διατροφη στο e-mail μου,τι να πω,οτι αρχιζω να πιστευω πωs υπαρχουν ακομα ανθρωποι?
λοιπον επειδη εδω ειμαστε ``μια οικογενεια`` και σαs εχω υποσχεθει,απο την αρχη οτι οτιδηποτε,θετικο,βρω μπροστα στο προβλημα μου,και βοηθηθω,θα το καταγραψω ωστε να βοηθησω και εσαs.Σαs γραφω την διαιτα του διαιτολογου.Επισηs μην ξεχναμε και την διαιτα τηs pennoulas,η οποια με εκανε και εχασα βαροs ,τωρα γιατι κολλησα ειμαι σιγουρη πωs ΔΕΝ ευθυνετε η διαιτα αλλα ο οργανισμοs μου!Καποτε μου ελεγαν οτι η καθε διαιτα ειναι προσωπικη υποθεση για το καθενα,αναλογα τον οργανισμο του,και ελεγα σιγα,οι διαιτολογοι πανε να ``φανε``χρηματα,ομωs εχτεs που μου το εξηγησε ο νεοs ηλεκτρονικοs μου φιλοs,το καταλαβα!Παρ`ολα αυτα,κακο δεν κανει καμμια διαιτα,ειδικα τετοιου ειδουs,που συμπεριλαμβανουν ολεs τιs τρoφεs.
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΠΡΩΙΝΟ 1 ποτήρι γάλα light
& 1 φλιτζ τσαγ δημητριακά
ΠΡOΓΕΥΜΑ 1 ποτήρι χυμός ή 2 φρούτα
ΓΕΥΜΑ κολοκύθια / χόρτα (2 φλ. τσαγ) & 60 γρμ τυρί
& πατάτα & 2 φρυγανιές σικάλεως
ΑΠOΓΕΥΜΑ 1 φρούτο ή 1 bar δημητριακών
ΔΕΙΠΝΟ Παξιμαδι με ντομάτα & 60 γρμ τυρί & 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
& 2 φρούτα ή 1 ποτήρι χυμός
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΤΡΙΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ 1 ποτήρι γάλα light
& 1 φλιτζ τσαγ δημητριακά
ΠΡOΓΕΥΜΑ 1 ποτήρι χυμός ή 2 φρούτα
ΓΕΥΜΑ κολοκύθια / χόρτα (2 φλ. τσαγ) & 60 γρμ τυρί
& πατάτα & 2 φρυγανιές σικάλεως
ΑΠOΓΕΥΜΑ 1 φρούτο ή 1 bar δημητριακών
ΔΕΙΠΝΟ Παξιμαδι με ντομάτα & 60 γρμ τυρί & 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
& 2 φρούτα ή 1 ποτήρι χυμός
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ τοστ
ΠΡOΓΕΥΜΑ 2 φρούτα ή 1 ποτήρι χυμός & 1 bar δημητριακών
ΓΕΥΜΑ Κοτόπουλο (200 γρμ) & 1 ½ φλιτζ τσαγ μακαρόνια & σαλάτα
ΑΠOΓΕΥΜΑ 1 φρούτο & 3 κριτσίνια
ΔΕΙΠΝΟ γιαούρτι light & 1 κουταλάκι μέλι
& λίγους ξηρούς καρπούς & 2 φρούτα
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ 1 ποτήρι γάλα light
& 1 φλιτζ τσαγ δημητριακά
ΠΡOΓΕΥΜΑ 1 ποτήρι χυμός ή 2 φρούτα
ΓΕΥΜΑ γεμιστά (2 τεμάχια) & σαλάτα
& 60 γρμ τυρί
ΑΠOΓΕΥΜΑ παγωτό 0%
ΔΕΙΠΝΟ Τονοσαλάτα & 1 παξιμάδι
& 2 φρούτα
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΠAΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΡΩΙΝΟ 1 ποτήρι γάλα light
& 1 φλιτζ τσαγ δημητριακά
ΠΡOΓΕΥΜΑ 1 ποτήρι χυμός ή 2 φρούτα
ΓΕΥΜΑ γεμιστά (2 τεμάχια) & σαλάτα
& 60 γρμ τυρί
ΑΠOΓΕΥΜΑ παγωτό 0%
ΔΕΙΠΝΟ Τονοσαλάτα & 1 παξιμάδι
& 2 φρούτα
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΡΩΙΝΟ τοστ
ΠΡOΓΕΥΜΑ 2 φρούτα ή 1 ποτήρι χυμός & 1 bar δημητριακών
ΓΕΥΜΑ Μοσχάρι κοκκινιστό (200 γρμ) & 1 ½ φλιτζ τσαγ πουρέ & σαλάτα
ΑΠOΓΕΥΜΑ 1 φρούτο & 3 κριτσίνια
ΔΕΙΠΝΟ γιαούρτι light & 1 κουταλάκι μέλι
& λίγους ξηρούς καρπούς & 2 φρούτα
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ τοστ
ΠΡOΓΕΥΜΑ 2 φρούτα ή 1 ποτήρι χυμός & 1 bar δημητριακών
ΓΕΥΜΑ Μοσχάρι κοκκινιστό (200 γρμ) & 1 ½ φλιτζ τσαγ πουρέ & σαλάτα
ΑΠOΓΕΥΜΑ 1 φρούτο & 3 κριτσίνια
ΔΕΙΠΝΟ γιαούρτι light & 1 κουταλάκι μέλι
& λίγους ξηρούς καρπούς & 2 φρούτα
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
11-07-2009, 20:32 #449
- Join Date
- Apr 2009
- Posts
- 512
Καλησπέρα κι από μένα!! Ξέμεινα εδώ τελικά Σαββατιάτικα.. ελπίζω εσείς να περνάτε πολύ καλύτερα!!
Ευγενία μπράβο.. χίλια μπράβο για τα 6 κιλά! Συνέχισε ακάθεκτη και όλα θα πάρουν το δρόμο τους σιγά σιγά. Ειλικρινά δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς καθόλου.. δεν έκανα απολύτως τίποτα παρά να εξιστορήσω την περίπτωσή μου και το δρόμο που ακολούθησα. Την προσπάθειά σου τη χρεώνεσαι εσύ 100% και μόνο εσύ! Πολλές φορές και για διάφορα πράγματα ο δρόμος είναι γνωστός.. αυτό δεν σημαίνει πως τον ακολουθούμε! Εύχομαι να είναι η κατάλληλη στιγμή για σένα, ο άνεμος ούριος, τα άστρα ευνοικά, και να κάνεις όλα σου τα θέλω πραγματικότητα. Και τα κιλά, και το μωράκι! Καλή και δυναμική συνέχεια!
Γλυκούλα μου εσύ δεν σταματάς να με ξαφνιάζεις! Κατ'αρχήν έβαλες όλα αυτά τα πολύ χρήσιμα για τις ορμόνες και τη σχέση τους με την υπογονιμότητα.. θεωρώ πως πρέπει να τα ξέρει κάθε γυναίκα, ειδικά όταν έχει πολυκυστικές και υπάρχει περίπτωση τα προβλήματα αυτά να τα βρει μπροστά της ανά πάσα στιγμή. Ελπίζω, παρά την ιατρική φύση των κειμένων, να τα διαβάσουν όλα τα κορίτσια. Είναι χρήσιμα πράγματα και αν μη τι άλλο βοηθούν να μπορούμε να κάνουμε και σωστές ερωτήσεις στο γιατρό μας όταν τον επισκεπτόμαστε.
Και έρχομαι στο επόμενο θέμα! Βρε τρελοκόριτσο.. έκατσες και έγραψες όλα αυτά τα αποτελέσματα των εξετάσεών σου;; Παρ'όλο που διαφωνώ με αυτό που έκανες.. και διαφωνώ όχι γιατί είναι κάτι κακό, απλά θα μπορούσες να αναφερθείς επιγραμματικά και να μην μπεις σε τόσες λεπτομέρειες.. θα σου πω το εξής: Αυτή είναι ακριβώς η εικόνα που έδιναν και οι δικές μου εξετάσεις όταν ήμουν γύρω στα 14. Εκείνη η τεστοστερόνη στα ανώτατα όρια που έκανε μεν αισθητή την παρουσία της αλλά χωρίς εξάρσεις. Πολύ αργότερα χτύπησε κόκκινα με τα γνωστά επακόλουθα.
Όσο για το ενδομήτριο.. μόνο αν ήμουν γιατρός θα μπορούσα να σου το δικαιολογήσω με βάση τις εξετάσεις σου. Αυτό που ξέρω είναι πως με ή χωρίς πολυκυστικές.. κανένας κύκλος δεν είναι ίδιος με τον άλλον, και μπορεί απλά να ήταν τυχαίο γεγονός. Απ' αυτά που είδα σε μένα.. πρέπει να το δεις πολλές συνεχόμενες φορές για να αρχίσεις να φοβάσαι για υπογονιμότητα και αποβολές. Σίγουρα πάντως το πάχος του ενδομητρίου είναι βασικός παράγοντας για επιτυχή σύλληψη και εγκυμοσύνη, και είναι ανάλογο με την εξέλιξη της ωορρηξίας. Μια καλή ωορρηξία συνήθως σημαίνει και καλό ενδομήτριο. Εξαρτώνται από τους ίδιους παράγοντες.
Και για να κλείσω.. θα πω κάτι που τόσα χρόνια τώρα μου κάνει πάντα εντύπωση! Αν κάτσει κάποιος και μελετήσει πόσοι παράγοντες πρέπει να συμβάλλουν, πόσες λεπτομέρειες ρυθμίζονται μέσα στο σώμα μας εν αγνοία μας κάθε μήνα, πόσες εύθραυστες ισορροπίες πρέπει να επιτευχθούν για να συλλάβει μία γυναίκα το μωράκι της.. δεν μπορεί παρά να θαυμάσει τη σοφία της φύσης και να καταλάβει πως πρόκειται απλά για ένα.. θαύμα!
Φιλιά πολλά!
11-07-2009, 20:36 #450
- Join Date
- Apr 2009
- Posts
- 512
Υ.Γ. Γλυκούλα εύκολη και καλή η δίαιτα του cyber διαιτολόγου.. σε σχέση με τις πολυκυστικές διαφωνώ σε κάτι λίγα πραγματάκια, αλλά δοκίμασέ την και βλέπουμε! Αυτή η προσπάθεια που κάνουμε με τα κιλά μας όπως και όλες.. κρίνονται από τα αποτελέσματα! Απαιτούμε ενημέρωση φυσικά.. ξέρεις!!
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία