ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ - Page 123
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 123 of 128 FirstFirst ... 2373113121122123124125 ... LastLast
Results 1,831 to 1,845 of 1906
    Originally posted by marulenia
    Διαβάζω για τις πολυκυστικές... Άρθρα, posts, διατροφής. Για να καταλάβω, να παρακινηθώ, να δω τι μου συμβαίνει... Τόση τρίχα τόσα χρόνια και να νιώθω ότι εγω δεν τα καταφερνω καλά με τα προϊόντα αποτρίχωσης.. Κι ας ήξερα να χρησιμοποιω ξανθητικά και κεριά από το δημοτικό. Τρίχες στο σβέρκο, στην κοιλιά, το σβέρκο. Κιλά που μπαίναν χωρις να τρώω ποτέ πολύ και μ' αναγκάζαν σε αψυχολογητες στερητικές δίαιτες. Μεταπτώσεις στην ψυχολογία. Μήνες χωρίς περίοδο... Όλα μπαίνουν σε μια σειρά. Πόσα σκαμπανευάσματα στη διατροφή και τα κιλά, πόσες ενοχές και τύψεις, εμετούς και σκασίματα θα είχα γλιτώσει αν κάποιος μου εξηγουσε ότι δε φταίει το πόσο τρώω, αλλα το τι τρωω, αν είχα μάθει να αθλούμαι. Αν ήξερα πως αυτό που μου φταίει δεν είναι ο τεμπέλης, χοντρός και απείθαρχος, λιχούδης εαυτός μου.

Μακάρι να μπορέσω να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες. Ίσως ακόμα και τώρα να κααφέρω να ξεπεράσω κάποιο από αυτά που με στοιχειωνουν χρόνια..
    Υποκλίνομαι στο ποστ σου!! :thumbup:
    Όλοι μας θα τα καταφέρουμε! Είμαι σίγουρη. + -

συνεχίζω από εκεί που είχα μείνει. αυτό ,το να κρατάω ένα τύπου ημερολόγιο με βοηθάει να είμαι συγκεντρωμένη στην διατροφή αυτή που στόχο έχει να βελτιώσει τα ορμονικά και γυναικολογικά μου προβλήματα.

πριν το καλοκαίρι είχα καταφέρει να χάσω 5-6 κιλά. μέσα στο καλοκαίρι κατάφερα να πάρω πίσω 2 αφού σταμάτησα όχι μόνο την διατροφή αλλά σταμάτησα κ να προσέχω γενικώς.

έχει δυο μέρες τώρα που προσπαθώ να κάνω μια αρχή αλλά δυσκολεύομαι πολύ, έχω πείνες.
    χθες κουτσά στραβά κάτι έκανα οπότε συνεχίζω σήμερα μέρα δεύτερη. για όσες κοπέλες έχουν τέτοια προβλήματα και όχι μόνο την συστήνω ανεπιφύλακτα. μακάρι να μας έδινε η πεννυ κ τις υπόλοιπες σελίδες μετά την 4η εβδομάδα. η αλήθεια είναι οτι αποφάσισα να κάνω την κάθε εβδομάδα δύο φορές για να κρατήσει η διατροφή 8 εβδομάδες.

Μαντάμ σου σου, καλημέρα!

Καλή αρχή σου εύχομαι και καλή επιτυχία! :thumbup:

Όταν νιώθεις πείνα, μπορείς να φας κάτι μικρό σύμφωνα με τη διατροφή που ακολουθείς; πχ κάποιο φρούτο ή μπάρα δημητριακών;

ναι αν κατάλαβα καλά μπορώ να φάω φρούτο, βέβαια κατα προτίμηση από την λίστα με τα φρούτα που είναι uδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης (Καλά φρούτα)
    μήλα
    βερίκοκα
    βατόμουρα
    φράουλες
    πεπόνι
    κεράσια
    δαμάσκηνα
    πορτοκάλια
    γκρέιπ φρουτ
    σταφύλια
    ακτινίδια
    λεμόνια
    νεκταρίνια
    ροδάκινα
    μανταρίνια
    αχλάδια
    φρέσκος ανανάς

και ΟΧΙ ΑΥΤΑ
    Υδατάνθρακες ταχείας απορρόφησης (ποτέ μόνα τους και τα αποφεύγουμε όσο περισσότερο γίνεται)
    μπανάνες
    χουρμάδες
    σύκα
    γουάβα (δεν ξέρω καν τι είναι)
    μάνγκο
    χυμός ανανά
    ξερά δαμάσκηνα
    σταφίδες
    καρπούζι (αλί και τρισαλί)
    νέκταρ φρούτων με ζάχαρη (γενικά αποφεύγουμε όλους τους χυμούς)

Και μια και το φερε η κουβέντα.. υδατάνθρακες ταχείας απορρόφησης είναι και τα:
    παντζάρια
    βρασμένα καρότα (τα ωμά μπορούμε να τα τρώμε)
    καλαμπόκι
    πατάτες

αυτό ισχύει γενικότερα, πρέπει να αποφευγουμε όλοι τα γλυκά αλλά όσοι έχουν ακόμα παραπάνω πρόβλημα ινσουλινοαντίστασης ένα λόγο παραπάνω.ειδικός δν είμαι αλλά το νόημα μάλλον είναι στο να διατηρείται σταθερό το σάκχαρο στο αίμα.

αν δηλαδή μαντζουράνα επιθυμείς να φας διακαώς ένα ταψί μπακλαβά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φταίει το οτι έχει πέσει η ανέβει σε υπερβολικά επίπεδα η γλυκόζη στο αίμα.
    στην πράξη η αλήθεια είναι οτι ακολουθώντας την δίαιτα δν είχα καμία διάθεση για έξτρα γλυκό.

αν δν τα λέω καλά διορθώστε με παρακαλώ.

Μια χαρά τα λες!
    Βασικά αυτό είναι όλη η ουσία μιας προσεγμένης διατροφής: να μην ανεβάζουμε απότομα τη γλυκόζη στο αίμα μας. Δηλαδή να τρώμε τροφές με μέτριο ή χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και τις τροφές με υψηλό να τις αποφεύγουμε ή να τις καταναλώνουμε σε μικρές ποσότητες και (αν είναι δυνατόν) σε συνδυασμό με τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

Αυτή η γενική αρχή δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους με πολυκυστικές ή με διαβήτη, αλλά όλους μας!

(Όσον αφορά το ταψί μπακλαβά.... μπορεί οργανικά να μην έχω ανάγκη να το φάω, αλλά αν μου το φέρεις μπροστά μου, σε λίγα λεπτά θα έχεις μόνο το ταψάκι πεντακάθαρο!
    Θα χω φάει και το σιρόπι που μένει στον πάτο!!!! :smilegrin: )

μαντζουράνα μου ξέρω τι λες. απλά καμιά φορά αναρωτιέμαι τι απόλα είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου των συναισθημάτων μου κ του μυαλού μου ή αν όλα είναι τελικά χημικές αντιδράσεις κ όλα μπορούμε να τα διαχειριστούμε

Senior Member
    Πω πω καλά τα λές Μαντάμ σου σου.. Κι εγώ ότι άρθρο έχω βρει για πολυκυστικές μέσες άκρες αυτά λέει. Αλλά μου φαίνεται πολύ βουνό να επιλέξω τις τροφές...

η διατροφή αυτή είναι οτι πιο απλό έχω κάνει ποτέ μου από άποψη διατροφής.
    1) ξεμπέρδεψα μια κ καλή από τον βραχνά της θερμιδομέτρησης που είχε καταντήσει αηδία ,να τρώω σωστά όλη μέρα κ σε μια ώρα να έχω βάλει 10000 θερμίδες
    2)τα φαγητά όλα είναι τα κλασσικά απλά συνηθισμένα
    3)βλέπω τρομερά αποτελέσματα ξεπριξίματος. χάνω ένα κιλό κ είναι σαν να έχω χάσει 10

Originally posted by Μαντάμ σου σου
    μαντζουράνα μου ξέρω τι λες. απλά καμιά φορά αναρωτιέμαι τι απόλα είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου των συναισθημάτων μου κ του μυαλού μου ή αν όλα είναι τελικά χημικές αντιδράσεις κ όλα μπορούμε να τα διαχειριστούμε
    Όλα μπορούμε να τα διαχειριστούμε.
    Αρκεί να έχουμε τη θέληση, την υπομονή και κυρίως την επιμονή να το κάνουμε!

Για το οργανικό κομμάτι, τα ανέλυσες πολύ ωραία, προσέχουμε με 2 λόγια να μην ανεβαίνει απότομα η γλυκόζη στο αίμα μας.
    Σωστή επιλογή τροφών (και ποσοτήτων).

Για το ψυχολογικό κομμάτι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.
    Πρέπει να φτάσουμε βαθειά μέσα μας να βρούμε τί είναι αυτό που μας οδηγεί να θέλουμε να τρώμε πολύ.
    Λύνεται αυτό με δουλειά με τον εαυτό μας (με ψυχολόγο ή ό,τι άλλο βρούμε).
    Απλά είναι μια δουλειά που έχει αρκετή δυσκολία και πρέπει να το παλέψουμε πολύ για να την φέρουμε εις πέρας.
    Και όταν λυθεί, να είσαι σίγουρη ότι θα βλέπουμε μπροστά μας ένα ταψί μπακλαβά και δεν θα μας κάνει καμία αίσθηση!

Senior Member
    Έχω συχνά αϋπνίες και βρηκα αυτές τις μέρες ότι η αϋπνία σχετίζεται τόσο με τις πολυκυστικές όσο και με την αύξηση του βάρους... Όλα να συνδεόνται πια;

δυστυχώς είναι φαύλος κύκλος.οι πολυκυστικές φέρνουν αυπνία κ η αυπνία πολυκυστικές. καμιά φορά για να μπορέσω να κοιμηθώ κάνω ένα ντουζάκι κ πίνω κανα χαμομήλι. κ ένα καλό βιβλίο βοηθάει,όχι τόσο καλό όμως:P

Senior Member
    Δεν είναι η ιδέα μου λοιπόν... Γιατί η μάνα μου με κοροιδεύει ότι έχω πάθει ψύχωση με τις πουκυστικές... Κι όμως αλήθεια αυτή η αυπνία δεν είναι κάτι τυχαίο.. Συστηματικά μένω άυπνη ό,τι κι αν κάνω (αποχή απο καφέ, μεσημεριανο υπνο, βαρια γεύματα, κλείσιμο απο νωρίς ηλεκτρονικών συσκευων, κούραση κόπωση και πόσα άλλα...) Ακόμα και βαλεριάνες δοκίμασα...Και τσάγια και γάλα και ύπνο και ζεστό νερό.... Τίποτα... Κια ντουζ και βιβλίο και πρόβατα...

μήπως να προσπαθήσεις να κουράζεσαι περισσότερο σωματικά κατά την διάρκεια της μέρας? συνήθως η αυπνία οφείλεται σε πνευματική κούραση που δεν συνοδεύεται από σωματική κούραση

Senior Member
    Νομίζω ότι ήρθε η ώρα που απέφευγα συστηματικά... Χρειάζεται να βάλω την άσκηση στη ζωή μου...

δεν χρειάζεται νομίζω κ να το παρακάνεις. απλά κάνε καθαριότητα ταχτοποίηση,βγες για ψώνια, περπάτα κανά μισάωρο, μπορείς να πάρεις κ ένα βηματομετρητή να μετράς τα βήματά σου. αχ όλο υποδείξεις σου κάνω μου φαίνεται, θα με έχεις βαρεθεί.