Results 1 to 10 of 10
Thread: ΤΕΡΜΑ ΤΑ REDUCTIL!!!
-
13-05-2009, 10:37 #1
ΤΕΡΜΑ ΤΑ REDUCTIL!!!
Δυστυχώς...Ενώ είχα καταπληκτικό αποτέλεσμα (μείωση στην όρεξη θεαματική) όλο το πρόβλημα άρχισε την προηγούμενη Δευτέρα με μια δυσκοιλιότητα. Όμως έχω σοβαρό πρόβλημα με το έντερό μου (έχω κάνει δύο χειρουργεία) και φαίνεται ότι μου ξετίναξε στον αέρα όλο το σύστημα. Δευτέρα απόγευμα με έπιασε κολικός εντέρου και ειλεός, μπήκα στο νοσοκομείο και βγήκα την Πέμπτη (παρατρίχα γλύτωσα το χειρουργείο!). Μιλώντας με χειρούργους και γιατρούς στο νοσοκομείο μου είπαν ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό την κρίση την προκάλεσε το χάπι (μέσω της δυσκοιλιότητας) και ότι τους βρίσκει αντίθετους με την λογική του τι γίνεται μετά? ΟΚ χάνεις κιλά (αν σε πιάσουν) αλλά δεν μπορείς να τα παίρνεις επ' αόριστον! Κι όταν τα σταματήσεις τότε τι? Θα νιώθεις δυνατή να κάνεις προσπάθεια μόνη χωρίς την βοήθεια του χαπιού? Τέλος λοιπόν το Reductil για μένα θέλοντας και μη.... Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι τώρα δεν μπορώ να κάνω και δίαιτα γιατί απαγορεύονται: σαλάτες, φρούτα, χυμοί, όσπρια, γιαούρτια, δημητριακά, ότι συνιστά συνήθως μια δίαιτα. Θα πρέπει να βρω κάποιον διαιτολόγο με εξειδίκευση... Να σας ρωτήσω? Έχετε κάποιον υπόψη σας? Έχει καμία από σας παρόμοιο πρόβλημα?
- 13-05-2009, 11:20 #2
Καλημέρα lidal και περαστικά!! Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση! Είναι γεγονός ότι όλα αυτά που έγραψες δεν κάνει να τα τρως γιατί ερεθίζουν το έντερο. Όταν γέννησα την κόρη μου τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και το δικό μου έντερο.. και οι οδηγίες ήταν ότι για 2 μήνες δεν επιτρεπόταν να το ζορίσω καθόλου για να επουλωθεί σωστά. Η μόνη λύση που βρήκα τότε αφού απαγορευόταν σχεδόν τα πάντα ήταν οι σούπες. Τα πάντα που έτρωγα ήταν σε υγρή μορφή. Δεν ξέρω αν σε βολέψει αυτό πάντως θυμάμαι ότι είχα χάσει και κιλά τότε κάνοντάς το. Τα μεγάλα μου σουξέ ήταν ο φιδές, το αστράκι, ο τραχανάς της γιαγιάς μου, και καμία ελαφριά κρεατόσουπα κάπου κάπου. Ελπίζω να βρεις τον δικό σου τρόπο.
13-05-2009, 12:01 #3
Ναι μωρέ Penny μου αλλά δεν τις μπορώ τις σούπες καλοκαιριάτικα....Δεν ξέρω τι κάνω, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!
13-05-2009, 12:40 #4
lidal καλημερα
επερνα και εγω reducitl το πρωτο μηνα δεν πειναγα καθολου, το δευτερο μηνα ομως.. και δεν με επιαναν τα χαπια ( ειχα παρει και την πιο δυνατη δοση υποτιθετε το δευτερο μηνα) αλλα και προβλημα δυσκοιλιοτητας ειχα..
αυτο που με τρομαξε πιο πολυ εκτος απο την δυσκοιλιοτητα ηταν και μια παραξενη ασπρη ουσια οταν καταφερνα να παω τουαλετα ( συγνωμη για την περιγραφη ) εμοιαζε σαν ξεφλουδισμενο εντερο. εννοειτε τα εκοψα αμεσως και εκανα και εξετασεις να δω οτι ειμαι οκ...
το τελευταιο διαστημα ακολουθω μια καταπληκτικη διατροφη, παιδια και ομως τωω και χανω... αφου την δευτερα που ειχα ζυγισμα νομιζα πως ειχα παρει με τοσο φαγητο... αντιθετως ειχα χασει ενα κιλο..
την λατευω αυτη την διαιτολογο με ανεβαζει τοσο πολθ καθε φορα που παω (καλυτερη και απο ψυχολογος ) και το κυριοτερο με κανει να νοιωθω σιγουρια πως θα τα χασω..!
μακαρι να ειναι η τελευταια φορα αυτη που πεδευομαι με διαιτολογους!
φιλια!
13-05-2009, 12:57 #5
Lidal Περαστηκα, καλη ανναρωση, ψαξου λιγο στο ιντερνετ θα βρεις σιγουρα κατι που θα σε βοηθησει, και ειμαι σιγουρη πως μια καλη διαιτολογος θα ξερει τι να σου δωσει.
zwhtsa συγχαρητηρια για την απωλεια καλα εκανες και σταματησες τα χαπια. γραψε αν θελεις την διατροφη που ακολουθεις για τι οπως βλεπω μενεις στο Βολο και αρα ειναι λιγο δυσκολο για πολλους να ερθουν στην διαιτολογο σου.
13-05-2009, 13:00 #6
Lidal, ελπιζω να αναρρωσεις συντομα. νομιζω οτι μπορεις να τρως βρασμενα λαχανικα. κανω λαθος?
Ζωητσα, πες μας την διατροφη σου να δοκιμασουμε κι εμεις! Εγω τα συνεχιζω τα ρεντουκτιλ και παω καλα. μου δινουν και ενεργεια που την χρειαζομαι. η διατροφη ομως, διατροφη. αλλιως, δεν τα χανεις. απλα δεν βαζεις...
13-05-2009, 13:08 #7
Ίσως επηρεάζει αρνητικά αυτούς που έχουν κάποια προδιάθεση με την δυσκοιλιότητα. Εγώ δεν έχω αλλά έχω πρόβλημα με το έντερο οπότε με χτύπησε εκεί. Κρίμα. Ζωίτσα? Σε ποια διαιτολόγο πας? Τι δίαιτα κάνεις? Μπορείς να μου πεις κάποιες πληροφορίες? Από λαχανικά μου είπαν μπορώ μόνο κολοκυθάκια και καρότα βραστά, τίποτα άλλο. Καλά όχι ότι τρελαινόμουν και για σαλάτες αλλά περιορίστηκα πολύ τώρα στις επιλογές μου....
13-05-2009, 16:41 #8
καλησπερα και παλι.
καταρχην το διαιτολογιο μου ειναι φτιαγμενο μονο για μενα..
δηλαδη με το ποθ πηγα με ζυγισε μετρησε το λιπος μου με μηχανημα σε ολο μου το σωμα ξεχωριστα ( μπρατσα.. ποδια... κοιλια... αυτο το κανει καθε φορα που ζυγιζομαι για να βλεπουμε ποσο λιπος χανω και απο που) και μετα με ενα αλλο μηχανημα με ειχε ακινητη για 5 λεπτα ανεσαινα μεσα σε μια μασκα και μου εβγαλε ποσο θερμιδες καιει ο οργανισμος μου απο μονος του.τον βασικο μεταβολισμο μου δλδ...
ετσι σε συνδιασμο με αυτα και με βαση τα κιλα μου μου εβγαλε το διαιτολογιο.
το μονο κακο που μπορει να φανει σε μερικους ειναι πως πρεπει ολα να ειναι μετρημενα ... πχ.. το μεσημερι εφαγα 200γρ. σαλατα 150 γρ. μοσχαρακι ψητο, και 180γρ. πατατα βραστη και 15 γρ. ελαιολαδο.
ευχαριστος να καθισω να σας την γραψω την διατροφη.. αλλα και παλι σας λεω πως ειναι πραγματικα φτιαγμενη κια ραμμενη για εμενα..(αυτο που λενε πολυ διαιτολογοι αλλα λιγοι το εννοουν)
13-05-2009, 16:42 #9
στο Βολο πηγαινω σε μια καταπλακτικη κοπελα, που λαθε φορα με κανει να νοιωθω πολυ ομορφα και σιγουρη πως θα καταφερω να τα χασω τα κιλα μου!
13-05-2009, 16:48 #10
σωστά, δεν είναι όλες οι δίαιτες για όλους....
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....