ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΟΝΙΑ... - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 52
    Junior Member
    +8 κιλά δεν είναι παρά ένα φανταστικό πρόβλημα, angel. Τώρα εάν θες να μου πεις ότι όταν έχεις 8 κιλά παραπάνω έχεις και κάποιο πρόβλημα τι να σου πω... οι άνθρωποι που έχουμε +50 κιλά θα έπρεπε να χαμε αυτοκτονήσει.

Senior Member
    dream μου ποσο σε νιωθω.............
    το σκεφτηκες ποτε για εγχειρηση?

Senior Member
    Originally posted by Manos
    +8 κιλά δεν είναι παρά ένα φανταστικό πρόβλημα, angel. Τώρα εάν θες να μου πεις ότι όταν έχεις 8 κιλά παραπάνω έχεις και κάποιο πρόβλημα τι να σου πω... οι άνθρωποι που έχουμε +50 κιλά θα έπρεπε να χαμε αυτοκτονήσει.
    Βασικά,δε νομίζω πως τίθεται θέμα σύγκρισης.Ο κάθε άνθρωπος μέσα στο δικό του πρόβλημα,το εκτιμά και το βιώνει με τη δική του ένταση.Μπορεί να είσαι 40 κιλά κορίτσι και να νιώθεις 100 και παχύσαρκος.Γι' αυτό μιλάμε για ΔΠΤ.

Τούτο,το λέω,γιατί ακούω συχνά να γίνονται ανούσιες συγκρίσεις σε διάφορα θέματα που , κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν έχουν απολύτως καμία βάση.

Φιλικά.

Senior Member
    Originally posted by basia
    dream μου ποσο σε νιωθω.............
    το σκεφτηκες ποτε για εγχειρηση?
    γι' αυτο προσπαθω να σου στειλω u2u,για πληροφοριες αλλα δεν τα εχω καταφερει ως τωρα.

Junior Member
    Originally posted by Kleanthis
    Βασικά,δε νομίζω πως τίθεται θέμα σύγκρισης.Ο κάθε άνθρωπος μέσα στο δικό του πρόβλημα,το εκτιμά και το βιώνει με τη δική του ένταση.Μπορεί να είσαι 40 κιλά κορίτσι και να νιώθεις 100 και παχύσαρκος.Γι' αυτό μιλάμε για ΔΠΤ.

Τούτο,το λέω,γιατί ακούω συχνά να γίνονται ανούσιες συγκρίσεις σε διάφορα θέματα που , κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν έχουν απολύτως καμία βάση.

Φιλικά.
    Kleanthi, όταν είσαι 40 κιλά και νιώθεις 100 το πρόβλημα σου δεν είναι η δίαιτα. Δεν κάνεις ποστς με θέμα "κάνω δίαιτα και δεν μπορώ να κρατήσω τα κιλά που έχασα". Κάνεις ποστς με θέμα "κάνω ψυχοθεραπεία 4 χρόνια και παρ'όλα αυτά, ακόμη θεωρώ τα +5 κιλά μου τεραστιο προβλημα που θα το κουβαλαω μια ζωη και θα το παλευω".

Junior Member
    Οπότε δεν διαφωνεί κανείς στο ότι τα +8 κιλα΄μπορεί να 'ναι μαρτύριο για κάποιον. Αλλά δεν αντιμετωπίζονται με δίαιτα. Ποτέ.

Member
    ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΜΑΝΟ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ 4Ο ΚΙΛΑ Κ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΗ. ΕΙΜΑΙ 73 ΚΙΛΑ Κ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΗ!!! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ. ΑΝ ΗΜΟΥΝ 173 ΚΙΛΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ.

Senior Member

Φιλικά.
    Kleanthi, όταν είσαι 40 κιλά και νιώθεις 100 το πρόβλημα σου δεν είναι η δίαιτα. Δεν κάνεις ποστς με θέμα "κάνω δίαιτα και δεν μπορώ να κρατήσω τα κιλά που έχασα". Κάνεις ποστς με θέμα "κάνω ψυχοθεραπεία 4 χρόνια και παρ'όλα αυτά, ακόμη θεωρώ τα +5 κιλά μου τεραστιο προβλημα που θα το κουβαλαω μια ζωη και θα το παλευω".
    Πάλι δε με κατάλαβες.Όταν είσαι μέσα στο πρόβλημα δε μπορείς να κρίνεις ότι σου συμβαίνει, αυτό που λες, εσύ.Δεν είσαι εξωτερικός παρατηρητής να βλέπεις το αντικειμενικό θέμα της υπόθεσης,οπότε δε μπορείς ν' αξιοποιήσεις στη σωστή του βάση το θέμα σου.Είναι σα να ρωτας έναν τρελό αν είναι τρελός και να σου απαντάει:Ναι.

Member
    Καλησπερα σε ολους σας,διαβαζω με πολλη προσοχη αυτα που γραφετε και νομιζω οτι συμφωνω με ολους κατα καποιο τροπο.Ο καθενας εχει το προβλημα του και αυτο του φαινεται βουνο απλα το καθε προβλημα εχει διαφορετικη αντιμετωπιση και πιθανοτατα διαφορετικο γιατρο!!Οσον αφορα για τα κιλα που ειναι το μεγαλο μας προβλημα εδω πιστευω πως οταν εχεις να χασεις 20 η 30 η 40 ειναι αλλη φαση απο 5 και 10,ειναι κατι που το βλεπεις τοσο μακρυα ωστε να μοιαζει απιαστο ονειρο.Φυσικα καποτε τα 30 κιλα ηταν 5 αλλα τοτε δεν εκανες τιποτα για να προλαβεις και τα αφησες τα γινουν 30 (μιλαω στο 2ο προσωπο αλλα εννοω γενικα παντα).Εγω προσωπικα νομιζω πως δε βρισκω κινητρο για να γινω οπως θελω,δεν ειμαι πια μικρη ειμαι 37 και εχω 2 μικρα παιδια που καταναλωνουν το 90% της καθημερινοτητας μου.Ομως αυτο δεν σημαινει πως θα παψω να υπαρχω,να ειμαι γυναικα και να κανω πραγματα για μενα,αλλα αυτη τη στιγμη δεν εχω τη διαθεση να το κανω και αυτο ειναι το θλιβερο.Πιεζομαι πολυ για να θυμωσω με μενα και να το κανω,δεν ειναι για παντα λεω στον εαυτο μου μερικοι μηνες απο τη ζωη ειναι και μετα συντηρηση,αλλα και παλι την αρχη δεν την κανω.Τι να σου κανουν και οι διαιτολογοι οταν δεν εισαι αποφασισμενος να αλλαξεις ζωη;Οταν δεν αποφασιζεις να τρεφεσαι για να ζεις και οχι το αναποδο;Θα ηθελα πολυ να ακουσω τη γνωμη αυτων που καταλαβαινουν τι θελω να πω

Senior Member
    Joval ήταν σαν να έγραφα εγώ. 36 χρονών με 2 μικρά παιδιά, 3 και 4...Δουλειά, παιδιά, σπίτι, υποχρεώσεις ατελείωτες, χρόνος για τον εαυτό μου 0. Τι να σου κάνουν και οι διαιτολόγοι και οι δίαιτες? Εντόπισα το τι θα ήθελα αυτή την περίοδο για να είμαι καλά και να ξεκινήσω με δύναμη μια σωστή διατροφή και να χάσω τα κιλά μου: ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. Να τον βγάλω βόλτα στα μαγαζιά, να τον περιποιηθώ, να τον πάω για σπα, για μασάζ, για καφέ αραλίκι με μια κολλητή, με τον άντρα μου για ποτά σε μπαράκια όπως παλιά, στην θάλασσα σε μια παραλία όλη μέρα ξαπλωμένη στον ήλιο! Ας είχα χρόνο για τον εαυτό μου και θα σου έλεγα πως θα τα έχανα τα παλιοκιλά! Αλλά που? Υπομονή. Τα παιδιά μου δεν τα αλλάζω με τίποτα. Που θα πάνε? Θα μεγαλώσουν και θα βρούμε τότε χρόνο και πάλι θα παραπονιόμαστε που δεν έχουμε κοντά μας τα παιδιά μας γιατί μεγάλωσαν! Έτσι είμαστε εμείς οι άνθρωποι από την φύση μας: ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΙ...

Member
    Το θεμα ομως lidal μου ειναι να μη γερασουμε και μετα δε βλεπουμε το λογο να το κανουμε αυτο.Σκοπος ειναι τωρα που ειμαστε νεες να χαρουμε πραγματα,να νιωθουμε γυναικες, να βλέπουμε τους αντρες μας να μας θελουν ακομα οπως οταν ημασταν ελευθεροι και να νιωθουμε την απολυτη πληροτητα εχοντας και τα παιδακια μας.Ο Θεος μας προικησε με το υπερτατο δωρο:τα παιδια,δινουμε τα παντα σε αυτα και αυτα καποτε θα μεγαλωσουν θα κανουν τη δικη τους ζωη και μεις θα καταλαβουμε πως η ζωη περασε απο διπλα μας.Εγω θα προσπαθησω να μη γινει ετσι,οπως ειπες ολα ειναι χρονος για τον εαυτο μας.Ε! λοιπον θα ψαξω να τον βρω

Member
    ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΦΤΑΝΟΥΝ +10 Η +50 ΚΙΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ Κ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΙΛΑ.
    ΑΝ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΑ +10 ΘΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΠΡΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗ> ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Κ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ... ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΥΤΕ Κ ΕΣΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΛΟΣ!!

Senior Member
    ANGEL?

Για να διευκρινίσω και να μην παρεξηγούμαι:

Δεν εννοώ ότι είναι κανένας τρελός.Απλά ξαναλέω,πως δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης καταστάσεων γιατί ο καθένας τη βιώνει εντελώς διαφορετικά,ΑΛΛΑ,ενδεχομέν ως με όμοια ένταση!Μπορεί για κάποιον που έχει να χάσει λίγο βάρος να φαντάζει ένα ψυχολογικό αδιέξοδο όπως εκείνον που έχει να χάσει 50+ κιλά.

Αυτό εννοώ,χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν.

Φιλικά.

Junior Member

Φιλικά.
    Πάλι δε με κατάλαβες.Όταν είσαι μέσα στο πρόβλημα δε μπορείς να κρίνεις ότι σου συμβαίνει, αυτό που λες, εσύ.Δεν είσαι εξωτερικός παρατηρητής να βλέπεις το αντικειμενικό θέμα της υπόθεσης,οπότε δε μπορείς ν' αξιοποιήσεις στη σωστή του βάση το θέμα σου.Είναι σα να ρωτας έναν τρελό αν είναι τρελός και να σου απαντάει:Ναι.
    Κοίταξε Κλεάνθη, εάν θες να μιλήσουμε με όρους ιατρικούς - οκ. Αν θες να κάνουμε φιλοσοφικές συζητήσεις να πάμε αλλού.

Η ιατρική έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά στο θέμα των +40 κιλών (νοσογόνα παχύσαρκους) και έχει αναθέσει πλέον την "θεραπεία" της σε ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ. Το καταλαβαίνεις ή να μην συνεχίζω να γράφω;

Όταν πας σε έναν σοβαρό γιατρό, με +40 κιλά, θα σου συστήσει όχι δίαιτα, αλλά ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ. Μιλάμε για πολύ δραστικά μέτρα...

Όταν πας με +10 κιλά, μπορεί να μην το προσέξει καν.

Οπότε το τι είναι πρόβλημα και τι όχι το έχει κρίνει η Ιατρική. Η ψυχιατρική έχει κρίνει το δεύτερο πρόβλημα στο οποίο εσύ αναφέρεσε... και δεν υπάρχει κάτι να πούμε παραπέρα. Πρώτα θα γίνεις καλα ψυχικά και μετά σωματικά όταν έχεις +10 κιλά και θεωρείς ότι είναι πρόβλημα.

όταν έχεις όμως +40 κιλά, γίνεται το ανάποδο. Πρώτα σε βάζουν χειρουργείο και ύστερα ασχολήσε με το πως νιώθεις. Και ξέρεις γιατί; γιατί δεν υπάρχει χρόνος για πιάσουμε κουβέντα εφόσον +40 κιλά είναι σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ιατρικό πρόβλημα. Υπάρχουν άνθρωποι +40 κιλά που είναι ψυχικά άριστοι... οι άνθρωποι με +10 κιλά που ασχολούντε ΤΟΣΟ πολύ ώστε να γράφουν σε φόρουμς για το δράμα τους, έχουν θέματα με το σώμα τους.

Δεν είναι τρελοί και δεν νομίζω angel ότι ο κλεάνθης είπε αυτό. Αυτες είναι "αρρώστιες" της εποχής μας... μην τρελένεστε δεν είστε οι μόνοι... Ολόκληρος ο "ανεπτυγμένος" κόσμος με τα κιλά του ασχολήτε...

Και ANGEL?, τα αίτα που σε κάνουν +10 κιλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι ψυχολογικά. Τα αίτια που σε κάνουν να ΧΑΛΙΕΣΑΙ για το ότι έχεις +10 κιλά είναι ψυχολογικά. Μπορεί να πάρεις 10 κιλά επειδή είσαι συνέχεια έξω με φίλους και τρώτε σαν τα βόδια... εσύ περνάς πολύ ωραία και γενικώς δεν έχεις προβλήματα... όταν όμως αρχίσεις να αγχώνεσαι και να σπαταλάς πολύ ώρα στο πως θα χάσω 5 κιλά, ναι τότε αρχίζεις να πηγαίνεις στην dark side.

Τώρα για τους +40... Νομίζω οι περισσότεροι άνθρωποι όταν είναι νεοι και εχουν τοσα παραπανω κιλα θα εχουν προβλημα σε ενα μεγαλο ποσοστο... οι πιο μεγαλοι ανθρωποι με τοσα κιλα μπορεί να ειναι οπως ειπα και πριν αριστοι στην ψυχικη τους υγεια.

Member
    ΜΑΝΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ +40 ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΙ Κ ΟΣΟΙ + 10 ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Κ ΞΕΡΕΙΣ Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ +40 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ +10...

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast