Results 1 to 15 of 39
Thread: ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ
-
20-05-2009, 17:38 #1
ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ
Εχεις πει σε ολους οτι κανεις διαιτα...Φίλους γνωστους συγγενεις...Και ενω τοσο καιρο , οταν κλαιγοσουν για τα παραπανισια κιλα σου σε συμβουλευαν να κανεις κατι δραστικοτερο απο αυτο , δηλαδη να ελαττωσεις το φαγητο και να αρχισεις ασκηση , τωρα οταν ερχονται σπιτι για επισκεψη πανε και φερνουν γλυκα παγωτα οτι πιο παχυντικο...Και οταν τους εξηγεις πως δεν επρεπε να τα φερουν γιατι κάνεις μια σοβαρη προσπαθεια και δεν υπαρχει κανενας αλλος στο σπιτι να τα φαει , σου λενε ορθα κοφτα με μια απονια "ε δεν πειραζει εσυ θα τα φας "...Ειλικρινα δεν καταλαβαινω...
- 20-05-2009, 18:35 #2
αν καποιος δεν εχει περασει ιδιο προβλημα με σενα στη καλυτερη περιπτωση να σε καταλαβει ποτε ομως δε μπορει να σε νιωσει
20-05-2009, 18:54 #3
Υπαρχει ομως και ο σεβασμος..Σιγουρα καποιος που ειναι αδυνατος μια ζωη δεν μπορει να με καταλαβει. Αλλα οταν ολη την ωρα συζηταμε οτι πρεπει να αρχισω την προσπαθεια απωλειας βαρους και με παροτρυνει να το κανω και οταν παιρνω πια αυτην την ρημαδα την αποφαση και παει κ μου φερνει ενα οικογενειακο παγωτο και κατι πυραυλους και μια αλλη 2 κιλα παγωτινια ειλικρινα δεν το καταλαβαινω...Και ξερουν οτι μενω μονη μου και δεν υπαρχει αλλος να τα φαει. Και οταν της προσφερα απο το παγωτο που μου εφερε δεν ηθελε κιολας..Δηλαδη ελεος!!
20-05-2009, 20:37 #4
κοιτα εδω μπαινουν ζητηματα ηθικης και ειναι μεγαλο θεμα αφου καταπιανετε με τη φιλοσοφια οσο και με τη ψυχολογια.παντος η προσωπικη μου αντιλιψη ειναι πως καπιοι χαιρονται να σε βλεπουν να πεφτεις γιατι κανει αυτους συγριτικα να νιωθουν δυνατοτερη οσο ηλιθειο και αν ακουγετε εγω το θεορω πραγματικοτητα.αλλωστε λενε homo homini lupus(o ανθρωπος σκοτωνει τον ανθρωπο).αλλα παλι καποιος μπορει να πει πως ειναι τρελοι αυτοι οι ρωμαιοι δυστυχως η ευτυχως στα ζητηματα περι ανθρωπινης φυσης επικρατει ο πληρης υποκειμενισμος.
21-05-2009, 10:12 #5
το εχω περασει και εγω αυτο αλλα σκεφτομουν αυτο ακριβως που ειπε ο chaos πως αν δηλαδη δεν εχει περασει καποιος απο αυτο το σταδιο δεν μπορει να σε καταλαβει. αλλα και παλι οταν γινοταν κατι τετοιο σκεφτομουν πως το ατομο που μου τα εφερνε με λυποταν που πεινουσα και ηθελε να φαω κατι που το στερουμαι τοσο καιρο. το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τα πεταξεις ΤΩΡΑ. και στο λεει αυτο καποια που λυπαται ΤΟΣΟ πολυ να πεταξει φαι. προτιμουσα να φαω κατι και να σκασω παρα να το πεταξω. τωρα προσπαθω οτι γλυκο μου φερνουν ειτε να το πεταω ειτε να το δινω...
21-05-2009, 10:28 #6
Πάντως εγώ σε έναν άνθρωπο που ΞΕΡΩ ότι κάνει σοβαρή προσπάθεια να χάσει βάρος, δεν θα πήγαινα με τίποτα γλυκά. Είναι σαν να τον εμπαίζεις, σαν να μην ενδιαφέρεσαι γι' αυτόν! Μπορείς να πάρεις τόσα άλλα πράγματα, λουλούδια, κάτι για το σπίτι, ένα μπιζού, κάτι οτιδήποτε για να τον κάνεις να νιώσει όμορφα! Γιατί πρέπει ντε και καλά να πάρεις γλυκό?
21-05-2009, 11:25 #7
lidal θα συμφωνήσω 100% σε ότι είπες ...χριστίνα πέτατα τα ζαχαροπλαστεία δεν θα κλέισουν και όταν φτάσεις τον στόχο σου θα πας να πάρεις και εσύ!!!!!!!!!!!!!!!11
οκ??
μην στεναχωριέσαι!!
21-05-2009, 11:36 #8
Συμφωνώ κ εγώ με sasa κ lidal!
Αλλά δυστυχώς αυτό που λέει η basia είναι μεγάλη αλήθεια, κάποιος που δεν έχει αντιμετωπίσει μια διατροφική διαταραχή δεν μπορεί να καταλάβει την αγωνία που γεννά το φαγητό...
21-05-2009, 11:45 #9
Όσο και να μην το καταλαβαίνει στον φίλο σου που τον αγαπάς και ξέρεις ότι κάνει δίαιτα ΔΕΝ πηγαίνεις γλυκό με τίποτα, εγώ θα παρεξηγιόμουν και θα του την έλεγα επιτόπου!
21-05-2009, 12:17 #10
lidal και πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου!!
έχεις απόλυτο δίκιο!!!!!!
21-05-2009, 19:18 #11
Να σας πω πως εχει το πραγμα..Ειχα γενεθλια την προηγουμενη εβδομαδα και ειχα παρει χιλια δυο αλλα εμειναν πολλα πραγματα ακομα και η τουρτα.Αυτη η κοπελα που μου εφερε το παγωτο δεν ξερω γιατι το εκανε.Ηξερε οτι θα ειχαμε τουρτα προς τι να φερει και παγωτα?Και μαλιστα δυο ειδων.Οταν μπηκε στην πορτα την βλεπω με τα παγωτα στο χερι μου ηρθε τρελα και της την ειπα κατευθειαν. ρε κοπελια ποιος θα τα φαει ολα αυτα?Εχουμε τοσα πραγματα.Και μου λεει εσυ θα τα φας!!Μα κανω διαιτα της απαντω και με κοιταγε και δεν μιλαγε. Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη της. Πηγε και εδωσε κοντα στα 15 ? ενω καλλιστα θα μπορουσε να εχει παρει ενα μικρο δωρακι με λιγοτερα χρηματα (ειμαστε ολοι φοιτητες και παιζουν τρελες αφραγκιες). Εν τω μεταξυ μια αλλη κοπελια 2 μερες πριν μου ειχε φερει ενα τεραστιο κουτι με παγωτινια απο ζαχαροπλαστειο ενω ηξερε οτι κανω διαιτα εγω και η αλλη κοπελα που ειχαν ερθει για επισκεψη σπιτι μου. Περασε μια βδομαδα με ολα αυτα τα πραγματα μεσα στο σπιτι μου. ΔΕΝ πεταξα τιποτα. Εφαγα την υπολοιπη τουρτα και οταν ζυγιστηκα την τριτη και ειδα οτι ειχα παρει διακοσια γραμμαρια εφαγα και τα παγωτα!!ευτυχως που ειχαν ερθει οι γονεις μου και δεν τα εφαγα ολα μονη μου. Ειπα να τα πεταξω αλλα δεν ηταν σωστο. Ηθελα να τους τα δωσω πισω αλλα δεν τα επαιρναν. Ειδικα η κοπελια που μου εφερε τα παγωτινια , η οποια ειναι υπερβαρη μαλλον παχυσαρκη , οταν της ειπα σημερα οτι εκατσα και τα εφαγα ολα μου λεει μπραβο καλα εκανες. Και παντα οταν ερχεται σπιτι μου παει και φερνει χιλια δυο παχυντικα και εκεινη τρωει ελαχιστα και καθομαι και τα τρωω ολα εγω!Και επισημαινω οτι ξερει πολυ καλα οτι κανω διαιτα!!Κ το εχει κανει αυτο και στην αλλη κοπελα της παρεας που κανει διαιτα. Δηλαδη αντι να βλεπει εμας και να κανει και αυτη την προσπαθεια της , παει και μας χωνει μες την μουρη μας ολα τα παχυντικα. Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι εχασα την σειρα μου. Πανω που ειχα παρει φόρα την προηγουμενη εβδομαδα τωρα πηγε ολο το προγραμμα κατα διαολου. Εφαγα μεγαλη ηττα...
22-05-2009, 09:05 #12
χριστινα, εγω θα σου πω οτι ειμαι παντρεμενη με δυο μικρα παιδια. Περσυ ημουν 103,8 οταν ειπα δεν παει άλλο. σημερα ειμαι 87,8 και φυσικα συνεχιζω. ο αντρας μου τρωει οτι γουσταρει. εχει ντουλαπια γεματα γλυκα, σοκολατες, κρουασαν, μπισκοτα, περιπτερο δηλαδη. η καταψυξη και ο καταψυκτης ειναι γεματα ατομικα παγωτα, πιτακια διαφορα (πχ τυροπιτακια) και πιτσες.
αυτο που εγω εχω καταφερει ειναι να πεταω, πεταω, πεταω. αν ψησω πιτακια, θα φαω ενα. αν μεινουν, θα τα πεταξω ενω παλιοτερα τα ετρωγα. Αν μεινει φαγητο στα πιατα, παλια το ετρωγα-τωρα το πεταω. αν αφησει μιση σοκολατα, ανοιχτα πακετα μπισκοτα και οτι αλλο αφησει, τον ρωταω αν θα τα φαει. αν πει οχι, τα πεταω. τα παγωτα δεν τα πλησιαζω. αν παραγγγειλει απο εξω, θα παρω ενα σουβλακι κοτοπουλο και δεν θα φαω ολο το ψωμακι. ουτε το κραταω γιατι παλια το ετρωγα την αλλη το πρωι....ασε και τους υπολοιπους γυρους που αφηνουν τα παιδια, και αυτα στα σκουπιδια αμεσως, αντι για πριωνου την επομενη....
επομενως, οτι και να σου φερουν, πετα. μπορει να το κανουν κακοβουλα, μπορει και να μην το σκεφτονται καθολου. να μαθεις να πετας αντι να τα τρως γιατι αλλιως ποτε δεν θα καταφερεις να χασεις τα κιλα που θελεις. θα χανεις και θα βαζεις συνεχεια. Αλλοι ανθρωποι τα βλεπουν και δεν τρωνε. Διστυχως εμεις ειμαστε απο αυτους που "οτι περισεψει, οτι υπαρχει θα το φαω-δεν πεταω τιποτε". Αυτο να προσπαθησεις να αλλαξεις. και αν υποπτευεσαι οτι το κανουν απο κακια, την ωρα που στα εφεραν, τους λες οτι δεν επρεπε γιατι κανεις διαιτα κλπ και τα πετας στα σκουπιδια ενω σε βλεπουν......
οι πειρασμοι παντα θα υπαρχουν. το θεμα ειναι να αντιστεκεσαι. πετωντας απο την μια και προσπαθωντας να μη φας απο την αλλη. Ευχη σου δινω, να πετας.
α, και χρονια σου πολλα με υγεια και αδυνατα.
22-05-2009, 09:13 #13
Να έχεις στο σπίτι σου όσο χρειάζεσαι ή σου υπαγορεύει η δίαιτα σου.Τα υπόλοιπα δώσε τα σε κάποιον γνωστό,φίλο,γείτονα,άστεγο, πεινασμένο,επαίτη...Το να πετάς το φαγητό στα σκουπίδια είναι για μένα, τουλάχιστον,άσχημο.
22-05-2009, 09:17 #14
ευχαριστω κλεανθη που το αναφερεις. ξεχασα να πω οτι επισης μοιραζω στην γειτονια οτι μπορω. και επειδη βολευει, οταν μου φερουν κατι που δεν θα φαγωθει απο τους υπολοιπους πχ κουλουρακια, τουρτες κλπ τα πηγαινω στη δουλεια και καταβροχθιζονται σε χρονο dt
22-05-2009, 09:37 #15
Και γω συμφωνώ με τον Κλεάνθη. Όχι το φαγητό στα σκουπίδια παιδιά! Τα γλυκά που μου φέρνουν τα πηγαίνω την άλλη μέρα στο γραφείο, το ίδιο και φαγητό που ίσως περισσέψει από γιορτές και τραπέζια. Καλύτερα να το βάλεις στα σκυλάκια - γατάκια να το φάνε παρά να πεταχτεί στα σκουπίδια, είναι αμαρτία πως να το κάνουμε!
Εκτός συνεξαρτησης μετά από όλη μου την ζωή σε αυτήν.
03-07-2025, 17:15 in Σχέσεις και Επικοινωνία