ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 39 of 39
    Senior Member
    Σχετικά με το πέταγμα του φαγητού στα σκουπίδια, μου είχε πει μια ψυχολόγος ότι από το να το φας και να σε χαλάσει καλύτερα να το πετάξεις. Δηλαδή, αν έχεις μια λιχουδιά μπροστά σου και δυσκολεύεσαι να αντισταθείς, καλύτερα να την πετάξεις, χωρίς δεύτερη σκέψη ή να φύγεις από εκείνο το σημείο π.χ. να πας μια βόλτα έξω. Νομίζω ότι την είχε ονομάσει τακτική της φυγής (απομακρύνομαι από τη λιχουδιά) ή του πολέμου (προσπαθώ να αντισταθώ και να μη φάω). Φυσικά, δεν αναφερόταν στη μερίδα φαγητού που βάζεις στο πιάτο σου για να φας αλλά σε κάτι έκτακτο που δεν είχες υπολογίσει ότι θα βρεθεί μπροστά σου όπως όταν σου φέρνουν γλυκά ή σε κερνάνε κάτι.

Senior Member
    Διαβαζα τωρα αυτο το ποστ και θυμαμαι πολλα και διαφορα!Ειναι αληθεια πως μερικες φορες καποιοι νιωθουν να "απειλουνται" οταν σε βλεπουν να αδυνατιζεις και να γινεσαι ακομα πιο κουκλα!Αλλα το κανουν τοσο ακομψα που τους καταλαβαινεις!Γενικα η ζηλια στον ανθρωπο δεν κρυβεται.Το θεμα ειναι να μην αφηνουμε να μας χαλανε το προγραμμα μας.

Επισης,εχω μια καλη μου φιλη,την οποια παντα τη θαυμαζα στο θεμα του φαγητου.Λοιπον,εδω και πολλα χρονια να γινεται το ιδιο πραγμα.Οποτε βρισκομαστε,σε καποια φαση θα πεινασει.Να σημειωσω πως εχει πολυ ωραιο αδυνατο σωμα και ειναι μια χαρα κοπελα.Θα μας ζαλισει το κεφαλι να παμε να φαμε συγκεκριμενα π.χ.σουβλακια γιατι αυτο ληγουρευτηκε η να παραγγειλουμε πιτσες γιατι αυτο της μυρισε!Μπορει να της ερθει για γλυκο,θα θελει να παμε σε ζαχαροπλαστειο να παρει η να παρουμε παγωτο η παστα.Λοιπον,πως γινοταν παντα στο τελος,εγω που αρχικα δεν πεινουσα να τρωω τον αμπακο και να σιχτιριζω που χαλασα τη διατροφη μου και αυτη που ηταν ο ηθικος αυτουργος να τρωει 5 μπουκιες απο αυτο που μας ειχε πριξει τα συκωτια οτι ηθελε και το υπολοιπο να το πεταει επειδη εσκασε,δεν καταλαβαινω!Απλα η κοπελα δεν εχει διατροφικο προβλημα!Οταν π.χ.δεν πειναει,δεν πα να κατεβαζουν τον αγλεωρα οι αλλοι διπλα της,δεν της καιγεται καρφι!Τον τελευταιο μηνα ομως αρχιζω και της μοιαζω και ακολουθω και εγω τις προσταγες του στομαχιου μου μονο και δεν παρασυρομαι!Παντως γενικα οι παρεες μας μπορουν ευκολα να μας αποπροσανατολισουν και να μας παρασυρουν αν δεν εχουμε σταθεροτητα χαρακτηρα και υγιεις βασεις!

Senior Member
    λοιπον εγώ εχω παρατηρησει το αντίθετο!!

κάθε μέρα (ειδικά απο την αρχη του χρόνου) πηγαίνω στη δουλειά μου η στη σχολή μου με το ταπεράκι μου, η τα τοστακια μου, φρουτάκια.. αντε κ στο τσακιρ κεφι μια μπαρα δημητριακων. εκει λοιπον που στο γραφείο παρήγγελναν κάθε μέρα ντελίβερυ, σιγά σιγά τους βλέπω να πηγαίνουν στο διπλανό σουπερ μαρκετ και να κανουν πιο υγιεινές επιλογές!
    εχω παρασύρει κ τους κολλητους-συνεργάτες στη σχολή και αρχισαν κ αυτοι να τρεφονται πιο σωστα.. όχι ότι κανενας τους το ειχε αναγκη. αλλά το να ναι κάποιος στα φυσιολογικά κιλά δεν ισοδυναμεί πάντα με υγεία όταν οι διατροφικές συνήθειες είναι άστα να πάνε..

βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πειρασμοί δεν υπάρχουν. όταν όμως αποδείξεις στον εαυτό σου και στους γυρω σου κατ επέκτασιν ότι όλο αυτό είναι συνειδητή επιλογή, και το "όχι" που λες το εννοεις, μετα απο λιγο καιρο το χωνευουν κ αυτοι..

εχω στην καταψυξη μου παγωτά και παγωτίνια. βλέπετε, ο αδερφός μου τρώει το καταπέτασμα. όμως δεν θα αναγκάσω κανέναν να αλλάξει τον τροπο ζωης του για να μην με.. τσιγκλαει. μια ζωη θα τα αντιμετωπίζουμε αυτα, κ πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα. είναι υπέροχο το αισθημα όταν πεφτεις στο κρεβατι να διαπιστώνεις ότι δεν υπέκυψες μία ακόμα μέρα!!

καλή μας δύναμη!

Junior Member
    Λυπαμαι που θα στο πω αλλα ισως δεν ειναι πραγματικοι φιλοι. Και στο λεω αυτο γιατι με φιλους και διαιτα ειχα αντιμετωπισει κ εγω ενα παρομοιο προβλημα. Οταν λοιπον εγω ημουν πολλα κιλα περισσοτερο οι φιλες μου ειχαν επαναπαυθει πως οταν βγαιναμε ηταν πιο ωραιες και τα σχετικα.Οταν εγω αρχισα να χανω κιλα λυσαξαν πως δεν επρεπε να κανω διαιτα, πως οι εξαντλητικες διαιτες που κανω ειναι ανεπιτρεπτες, και τωρα ουσα 59 κιλα περιττο να σου πω πως εχουν ψιλοκοψει να βγαινουν μαζι μου.

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙΣ ΣΤΑ ΔΕΛΕΑΡ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ.

Αν αυτοι θελουν να μεινεις ετσι επειδη τους βολευει εσυ πρεπει να κανεις το αντιθετο!

Member
    εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε που ανοιξα το θεμα και αυτην την στιγμη σκεφτομαι πιο καθαρα και λεω πως πανω απο ολα ειναι τι κανεις εσυ ο ιδιος!!Αν εγω ημουν λιγουρα και ηθελα σωνει και ντε να φαω οτι υπαρχει στο ψυγειο μου δεν μου φταινε οι αλλοι. Βασικα ειναι θεμα στο τι εχει ο καθενας αδυναμια. Οι φιλες μου ας πουμε εχουν αδυναμια σε αλλα πραγματα και δεν μπορουν να συγκρατηθουν , ενω εγω στο φαγητο. Αλλα ενταξει μετα απο μεγαλη βεβαια προσπαθεια καταφερα να δαμασω αυτην την λαιμαργια μου , τα παω καλα. Και παλι ομως δεν εγγυομαι οτι αν με βαλετε στο ιδιο δωματιο με ενα παγωτο ή μια τουρτα οτι θα αντισταθω. Η φιλη μου παλι πειστηκε πως οταν λεω οτι κανω διαιτα το εννοω γιατι ειχε να με δει απο εκεινη την επιμαχη βραδια και εκτος του οτι ειμαι φανερα αδυνατισμενη , η αρνηση μου να φαω κατι παραπανω απο οτι επρεπε και να εμμενω σε αυτο χωρις να αλλαζω γνωμη της εδειξε πως δεν αστειευομαι και οτι οταν της ελεγα με πονο ψυχης ποιος θα τα φαει ολα αυτα που εφερες το εννουσα και οτι δεν το ελεγα ετσι απλα και οτι δεν ηταν η αρχη μιας ακομη αποτυχημενης προσπαθειας μου. Εχω καταλαβει κατι:οτι οι αλλοι σου δινουν την αξια που δινεις εσυ στον εαυτο σου. Αν πιστευεις εσυ οτι θα τα καταφερεις , το πιστευουν και οι αλλοι. ...

Senior Member
    ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ Χριστινάκι! Και έτσι να συνεχίσεις! Μπράβο σου!

Member
    Αυτο το θεμα με τους φιλους και τους συγγενεις, το ζω και γω συνεχεια. Οταν φερνουν κατι στο σπιτι, το στελνω στους γονεις μου ή στο γραφειο. Και συμφωνω με τη Χριστινα, ειναι θεμα αυτοσυγκρατησης δικης μας.
    Εγω εχω γλυκα στο ψυγειο μου απο το Πασχα, δε χαλανε τα συγκεκριμενα, αλλα δε τα τρωω, ουτε τα πεταω.
    Απλα ξερω οτι τωρα πια δε με απασχολουν....

Δε ξερω αν καποιοι το κανουν επιτηδες, αλλα αν σκεφτουμε λογικα, υπαρχουν πολλες προκλησεις καθε μερα στη ζωη μας, απο μας εξαρταται αν θα υποκυψουμε ή οχι ( και οχι μονο το φαγητο )

Και οντως οταν αρχιζεις και αλλαζεις εξωτερικα, ομορφαινεις κ.τ.λ., τοτε αλλαζει και ο τροπος που σε αντιμετωπιζουν οι αλλοι. Οι φιλοι θα σε θαυμασουν και οι εχθροι θα σε ζηλεψουν.....Εμεις επιλεγουμε ποιους θα κρατησουμε τελικα.

Και τωρα που το συζηταμε θα πω και στη κολλητη μου να κανει μαζι μου διαιτα και να μη γκρινιαζει που παχυνε.....Δε ξερω αν ακουγεται ειρωνικο ή περιεργο, αλλα εμενα μ'αρεσει οι φιλες μου να ειναι ομορφες και περιποιημενες και εχω και τη μανια να τους λεω τι να φορεσουν ( σ.σ. ηθελα να γινω στιλιστρια)

Α! και Χριστινα υπαρχει και ενα αλλο κολπο για να αποφευγεις τα γλυκα....Πες σε αυτον που στα εφερε οτι ακουσες για το ταδε ζαχαροπλαστειο κατι ασχημο ή οτι κανεις μποικοταζ στα προιοντα της ταδε εταιρειας, ή οτι ποναει το δοντι σου τρομερα......χαχαχα, εμενα με ποναει καθε μερα!!!!

Καλη επιτυχια στη προσπαθεια σου!!!

Χριστίνα σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το έχω περάσει και εγώ αυτό. Ευτυχώς δε μένω μόνη μου και έχω τους γονείς μου που και με αποτρέπουν και βοηθούν στο να αδειάσει η.. κατάψυξη! Μην τους κάνεις το χατήρι να τρως ο,τι γλυκάκια σου φέρνουν, γιατί κάποιες φορές οι προθέσεις των άλλων δεν είναι και τόσο αγνές όσο νομίζουμε. Δεν πιστεύω οτι ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει οτι οταν κάνεις δίαιτα κάνεις έναν αγώνα να μην υποκύψεις σε ένα σωρό πειρασμούς. Με το να κάνει τους πειρασμούς όμως περισσότερους είναι σαν να σου δείχνει οτι δεν θέλει να πετύχεις το σκοπό σου. Όλα αυτά αντί να σε αποθαρρύνουν πρέπει να σε πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.
    Ξεκαθάρισε στους γνωστούς σου οτι είσαι σε δίαιτα κι οτι με το να σου φέρνουν γλυκά δεν σε βοηθούν. Έπειτα, μπορείς και να κρατήσεις αδιάφορη στάση, να σου φέρνουν π.χ. γλυκά, να λες ευχαριστώ και απλά οτι δεν έχεις όρεξη για γλυκό. Το καταλαβαίνω οτι δεν θέλεις να τα πετάξεις, είναι κρίμα. Αλλά αντί να τα πετάξεις μπορείς να τα δώσεις σε κάποιον άλλον που τα έχει ανάγκη, ή να τα πας πχ στη σχολή σου να κεράσεις τα παιδιά, εκεί να δεις πώς θα εξαφανιστούν σε χρόνο dt και εσύ δε θα έχεις φάει τίποτα.
    Καλή δύναμη σου εύχομαι και μην κολλάς πουθενά, δεν θα τους περάσει

Member
    Εχω να πω το εξης: οτι εμεις οι γυναικες ειμαστε πολυ μυστηρια τρενα!!!!Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα!!Εχουμε σε μονιμη βαση ενα ειδος αντιπαλοτητας ακομα και οταν αγαπαμε η μια την αλλη για παραδειγμα σχεσεις αδερφικες, φιλικες. Θέλουμε μονιμως την προσοχη στραμμενη επανω μας αλλες λιγοτερο και αλλες περισσοτερο. Και οταν δουμε οτι καποια αλλη γυναικεια παρουσια θα ειναι πιο αισθητη απο την δικη μας τοτε κατι συμβαινει μεσα μας. Δεν λεω οτι ειναι κακια αυτο. Αλλα βγαινει αυθορμητα. Ισως ειναι καποιο αρχεγονο ενστικτο οπου οι γυναικες για να κερδισουν το αρσενικο επρεπε να νικησουν τα αλλα θυληκα...

Page 3 of 3 FirstFirst 123