Ετοιμαζομαι για εγχειρηση γαστρικου δακτυλιου...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Ετοιμαζομαι για εγχειρηση γαστρικου δακτυλιου...

Καμμια συμβουλη? Πρωτα απο ολα να πω καλως σας βρηκα! Μετα απο προσπαθειες χρονων αποφασισα να κανω και εγω την γνωστη επεμβαση. Μιλησα με ενα γιατρο στο Διαβαλκανικο Θεσσαλονικης και τωρα περιμενω να μαθω τι θα γινει με την ασφαλιση μου (εχω ΤΣΜΕΔΕ) με τους οποιους δεν μπορω να βγαλω ακρη, οι μεν μου λενε οτι δεν γνωριζουν και να ρωτησω το νοσοκομειο, το νοσοκομειο μου λεει οτι δεν γνωριζει πως πληρωνουνε με το ΤΣΜΕΔΕ γιατι δεν τους εχει ξανατυχει! Γενικα με το ΤΣΜΕΔΕ βρισκω αρκετες δυσκολιες και θα ηθελα αν καποιος απο εδω μεσα εχει κανει τετοια εγχειρηση και ειναι ασφαλισμενος στο ΤΣΜΕΔΕ να με ενημερωσει τι να κανω, χρειαζεται καποια εγκριση ή απλα παω κανω την επεμβαση και στελνει το νοσοκομειο την αποδειξη σε αυτους...?

Για την ιστορια, ειμαι πανω απο 200 κιλα, ζυγαρια που να μπορει να με ζυγισει δεν εχω βρει και γενικα ειναι κατι που το περιμενω πολυ ως τελευταια ελπιδα σωτηριας...

Junior Member
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΕΥΧΗΝ!!! τα ταμεια ειναι λιγο περιεργα αλλα πιστευω οτι πρεπει πρωτα να στο εγκρινει και μετα να κανεις για να τα παρεις σιγουρα τα χρηματα .

Senior Member
    Originally posted by cyanide
    Καμμια συμβουλη? Πρωτα απο ολα να πω καλως σας βρηκα! Μετα απο προσπαθειες χρονων αποφασισα να κανω και εγω την γνωστη επεμβαση. Μιλησα με ενα γιατρο στο Διαβαλκανικο Θεσσαλονικης και τωρα περιμενω να μαθω τι θα γινει με την ασφαλιση μου (εχω ΤΣΜΕΔΕ) με τους οποιους δεν μπορω να βγαλω ακρη, οι μεν μου λενε οτι δεν γνωριζουν και να ρωτησω το νοσοκομειο, το νοσοκομειο μου λεει οτι δεν γνωριζει πως πληρωνουνε με το ΤΣΜΕΔΕ γιατι δεν τους εχει ξανατυχει! Γενικα με το ΤΣΜΕΔΕ βρισκω αρκετες δυσκολιες και θα ηθελα αν καποιος απο εδω μεσα εχει κανει τετοια εγχειρηση και ειναι ασφαλισμενος στο ΤΣΜΕΔΕ να με ενημερωσει τι να κανω, χρειαζεται καποια εγκριση ή απλα παω κανω την επεμβαση και στελνει το νοσοκομειο την αποδειξη σε αυτους...?

Για την ιστορια, ειμαι πανω απο 200 κιλα, ζυγαρια που να μπορει να με ζυγισει δεν εχω βρει και γενικα ειναι κατι που το περιμενω πολυ ως τελευταια ελπιδα σωτηριας...
    Φίλε μου καλωσήρθες,θα σου έδινα μία συμβουλή,με τόσα κιλά,ο δακτύλιος δύσκολα θα σε φτάσει στο σωστό αποτέλεσμα.Ψάξου για πιο αποτελεσματικές επεμβάσεις ειδικότερα αν στο διατροφικό ιστορικό σου έχεις γλυκά,τσιμπολογήματα και αλκοόλ,μην κάνεις τσάμπα χειρουργείο,ψάξε γιατρούς.Οι επητείδιοι είναι περισσότεροι από όσους φαντάζεσαι.

Senior Member
    Λυπάμαι αν σε αναστατώνω προεγχειρητικά,αλλά θα συμφωνήσω με τον Στέλιο...
    Δεν πιστεύω στον δακτύλιο γενικότερα κι όχι απλά σε συνάρτηση με το βάρος σου...
    Κι επειδή ακούω για δακτύλιο στο Διαβαλκανικό και μου έρχονται οι δικές μου θύμισες,
    θα σε συμβουλέψω κι εγώ να μιλήσεις με περισσότερους γιστρούς και για όλες τις σχετικές μεθόδους...
    Καλά κάνεις που το αποφάσισες,μόνο φρόντισε ώστε να είναι αυτή η λύση σου και όχι ακόμα μία ταλαιπωρία...

Senior Member
    cyanide καλως ηρθες
    κατ αρχην το ταμειο σου δεν πρεπει να την καλυπτει καθολου
    κατα δευτερον γιατι δεν κανεις καμια αλλη γιατι και πολλες επιπλοκες εχει ο δακτυλιος
    και αμφιβολα αποτελεσματα
    και συχνη ιατρικη παρακολουθηση
    κοιτα για sleeve καλητερα να το κανεις και να ησυχασεις
    κατα τη γνωμη μου
    καλη επιτυχια σε οτι αποφασισεις

Junior Member
    Λοιπον επανερχομαι στο θεμα αυτο για να σας πω οτι πριν καποιες μερες εκανα την εγχειρηση και τοποθετησα το δαχτυλιδι. Ελπιζω να πανε ολα καλα...

Απο μεσα Ιανουαριου και αφου εχω γενικα αποξενωθει απο τον κοσμο, αποφασισα να αρχισω μονος μου μια καποια "υγιεινη" διατροφη γιατι δεν ηξερα ποτε και αν θα γινει η εγχειρηση. Το αποτελεσμα ητανε να κοψω εντελως οτι χαζομαρα ετρωγα και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θελω να μην ξαναφαω στην ζωη μου γενικα, οπως τα γαριδακια, τα αναψυκτικα, τα γλυκα κτλ. Εκοψα οσο μπορω το βραδυνο και ετρωγα οσο μπορουσα πιο νωρις. Με αυτον τον τροπο καταφερα να μπαινω πολυ καλυτερα στο τζην μου, να ξυπναω ορεξατος για την δουλεια (ισως ο μοναδικος που το καταφερνει!), να δενω τα κορδονια μου χωρις να λαχανιαζω και γενικα να αισθανομαι καλυτερα. Βεβαια ο καθρεφτης παντα σε αποθαρρυνει για αυτο και τον αποφευγω. Για τα κιλα μου δεν ξερω ποσα ημουνα, αλλα απο 2 και κατι μηνες με αυτην την "διαιτα", χθες μετρηθηκα στα 196! Ναι ξερω για πολλους αυτος ο αριθμος ακουγεται εξωπραγματικος, αλλα η θεληση υπαρχει και για μενα το γεγονος οτι επεσα κατω απο τα 200 κιλα και μπορω να ζυγιζομαι καπου με εκανε "λιγο" πιο χαρουμενο. Ο δρομος μπροστα ειναι μεγαλος, το γνωριζω, αλλα για μενα , μετα απο τοσα χρονια προσπαθειων, δεν μετραει τοσο το αποτελεσμα οσο η καθε μερα. Καθε μερα ειναι και μια μικρη νικη. Σιγουρα το αποτελεσμα ειναι αυτο που περιμενω, αλλα μεχρι τοτε μακαρι να ειναι "ανετο" το ταξιδι...

Member
    καλή συνέχεια cyanide! εύχομαι όσο σύντομο θες αλλά κυρίως καλό ταξίδι!!!

Junior Member
    Να κανω μια ερωτηση σε οσους εχουν βαλει δαχτυλιδι? Διαβαζω στο εγγραφο οτι πανω στον 1ο μηνα θα γινει η πρωτη συσφιξη του δακτυλιου, δηλαδη τωρα δεν εχει γινει καποια συσφιξη και απλα εχει γινει τοποθετηση? Ο γιατρος ειπε να μην πινω 200ml ανα φορα αλλα ξεχαστηκα και ηπια κοντα στα 400ml και δεν ειδα καποια διαφορα, λογικα δεν επρεπε να μην μπορω να πιω παραπανω?

Τελος, πως τρωγατε τον 1ο μηνα? Ρωτησα και μου ειπε να πινω (γιατι στην ουσια ο 1ος μηνας ειναι "υγρη" διαιτα) οποτε θελω και οταν πειναω. Απλα επειδη ισως δεν το καταλαβαινω εγω καλα, αν αρχισω να πινω χυμους και γαλατα και ζωμους που επιτρεπονται, ε δεν θα μπουνε πολλες θερμιδες? Λιγακι οποιος εχει περασει τον 1ο μηνα ας με βοηθησει πως να οργανωθω!

Senior Member
    καλησπέρα και απο μένα σίγουρα χρήσιμες οι συμβουλές οποιουδήποτε έχει περάσει την ίδια φαση με σενα , αλλά δεν θα ναι καλύτερα να ενημερωθείς και από τον γιατρό σου για οτι απορίες εχεις ;

Junior Member
    Παιδια για την χαλαρωση τι μπορει να γινει για να μην χρειαστω κοιλιοπλαστικη? Εχει κανει καποιος κατι για να την προλαβει οσο ειναι καιρος? Αυτοι οι τροποι που δενεσαι και βαζεις μια αλοιφη κτλ που διαφημιζει στην τηλεοραση θα βοηθησει καθολου?