ʼγχος για την Γαστρεκτομή.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

ʼγχος για την Γαστρεκτομή.

Θελω μια χειρα βοηθείας!!! Εχω διαβάσει άπειρα περί της sleeve γαστρεκτομή, έχω μιλήσει με τον γιατρό μου αλλά για κάποιο λόγο αμφιβάλλω ακόμη για το αν είναι ασφαλής διαδικασία για 'μένα... αλλά ακόμη και όταν το δεχτώ αυτό (οι περισσότεροι γιατροί λένε ότι είναι πολύ ασφαλής...), το ποσοστό που χάνεις έχω δει ότι διαφέρει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ... Ο Σκρέκας γράφει κάτι 75% του υπερβάρους, ο Κωνσταντινίδης μου είχε πει περίπου 70%, στο ίντερνετ διαβάζω και 50% (αν είναι...)... Τελικώς, τι ισχύει απ'όλα αυτά; είναι ασφαλής διαδικασία; και αν ναι, πόσο βάρος χάνουμε;

Όσοι έχουν κάνει γαστρεκτομή σας παρακαλώ να μου πείτε και σεις πως το ζήσατε... Και κάτι που ΠΑΝΤΑ ξεχνάω να ρωτήσω, είναι:

Αυτά τα ράμματα που βάζουν στο στομάχι, μένουν για πάντα; δηλαδή υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν μετά από καιρό; ή τα απορροφάει το στομάχι γι'αυτό και λένε ότι τον πρώτο μήνα ό,τι γίνει μετά δεν τρέχει τίποτα...

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον γράψει...

Junior Member
    Ένας;;;

Junior Member
    Μάνο καλησπέρα. Εγώ έχω κάνει sleeve πριν ενάμισι μήνα περίπου και χαίρω άκρας υγείας κι έχω ήδη χάσει 16 κιλά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα να σε φοβίζει στη διαδικασία, αρκεί να κάνεις σωστή επιλογή γιατρού. Το πόσα κιλά θα χάσει ο καθένας εξαρτάται από τον οργανισμό, την ηλικία, αν παίρνει φάρμακα κι ένα σωρό άλλα. Επίσης υπάρχουν κάποιοι που αδυνατούν να στερηθούν κάποιες ομάδες τροφίμων με πολλές θερμίδες (πχ γλυκά) οπότε και χάνουν κιλά αλλά με πολύ αργό ρυθμό σε σχέση με κάποιον που ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα διατροφής.

Οσο για το πως το βίωσα το όλο θέμα να σου πω. Το χειρουργείο είναι χειρουργείο. Εχει και τα πονάκια του και την ταλαιπωρία του. Αλλά όλο αυτό κρατάει μία - μιαμισι βδομάδα. Μετά η ανάρρωση είναι ταχεία και σύντομα επιστρέφεις στους κανονικούς σου ρυθμούς. Εγώ πλέον ενάμισι μήνα μετά το μόνο που μου θυμίζει ότι έκανα χειρουργική επέμβαση είναι όταν κοιτάω τα ράμματα. Ψυχολογικά έχω γίνει άλλος άνθρωπος κι από δυστυχισμένη υπέρβαρη τείνω να γίνω χορηγός θετικής ενέργειας

Τα ράμματα δεν ανοίγουν μετά από καιρό. Οταν περάσει ο πρώτος μήνας που χρειάζεται και περισσότερη προσοχή μετά το στομάχι είναι ένα φυσιολογικό όργανο απλά με πολύ πιο μικρή χωρητικότητα από ότι προηγουμένως. Επίσης με την σλιβ η πείνα περιορίζεται αρκετά χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πεινάς καθόλου.

Να είσαι προσεκτικός στην επιλογή του γιατρού σου και να μην φοβάσαι τίποτα. Οντως είναι ασφαλής διαδικασία (κι αυτό στο λέει κάποια που τρέμει τα χειρουργεία) όπως ήδη σου έχουν πει οι γιατροί. Εκτός κι αν έχεις άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας οπότε καλό θα είναι να τα αναφέρεις επακριβώς στον γιατρό σου ώστε να εξαλειφθεί κι ο παραμικρός κίνδυνος.

Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο. Καλή σου επιτυχία σε ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις.

Junior Member
    Ευχαριστώ aporia! εγώ έχω κάνει εξετάσεις και είμαι τέλεια (μέχρι και μελέτες ύπνου με βάλανε να κάνω). Δεν παίρνω φάρμακα και είμαι 20 χρονών... Θέλω να φτάσω το βάρος μου σε ένα σημείο με την εγχείρηση και ύστερα τα υπόλοιπα τα χάνω μόνος μου... δλδ τα τελευταία 20-25 κιλά τα χάνω δεν έχω πρόβλημα...

Γλυκά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν τρώω ούτως ή άλλως... ακόμη και τώρα καμιά κρέμα αραβοσίτου που δεν το λες και σοβαρό γλυκό ή καμιά κρέπα την εβδομάδα... με 1 γλυκό είμαι εντάξει. Νομίζω και με κανένα εντάξει θα είμαι αλλά πιστεύω ότι 1 γλυκό την βδομάδα δεν μου απαγορεύει κανείς...

Ο γιατρός μου την σύστησε αυτή την επέμβαση διότι το κύριο πρόβλημα μου είναι ότι τρώω πολύ ... δεν τσιμπολογώ αλλά όταν κάτσω να φάω τρώω πολύ και επίσης επειδή έχω σχετικά υψηλό bmi - 49.

Junior Member
    Αφού δεν τρως γλυκά (ποιος θεός σε ευλόγησε βρε? ) και ούτε τσιμπολογάς τότε ποιο το πρόβλημα να κάνεις τη συγκεκριμένη επέμβαση? Μην ανησυχείς για τίποτα. Είσαι πολύ μικρός, είσαι άντρας, πράγμα που σημαίνει ότι χάνεις πολύ πιο εύκολα βάρος, προβλήματα υγείας δεν έχεις, τι σε προβληματίζει ? Να δεις που θα χάσεις όλα σου τα κιλά χωρίς να το καταλάβεις. Αν το κυριότερο πρόβλημά σου είναι ότι τρως πολύ να είσαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείς ευχάριστα να διαπιστώσεις ότι πλέον θα χορταίνεις με ελάχιστη ποσότητα φαγητού.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις!

Senior Member
    Originally posted by Manos
    Ευχαριστώ aporia! εγώ έχω κάνει εξετάσεις και είμαι τέλεια (μέχρι και μελέτες ύπνου με βάλανε να κάνω). Δεν παίρνω φάρμακα και είμαι 20 χρονών... Θέλω να φτάσω το βάρος μου σε ένα σημείο με την εγχείρηση και ύστερα τα υπόλοιπα τα χάνω μόνος μου... δλδ τα τελευταία 20-25 κιλά τα χάνω δεν έχω πρόβλημα...

Γλυκά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν τρώω ούτως ή άλλως... ακόμη και τώρα καμιά κρέμα αραβοσίτου που δεν το λες και σοβαρό γλυκό ή καμιά κρέπα την εβδομάδα... με 1 γλυκό είμαι εντάξει. Νομίζω και με κανένα εντάξει θα είμαι αλλά πιστεύω ότι 1 γλυκό την βδομάδα δεν μου απαγορεύει κανείς...

Ο γιατρός μου την σύστησε αυτή την επέμβαση διότι το κύριο πρόβλημα μου είναι ότι τρώω πολύ ... δεν τσιμπολογώ αλλά όταν κάτσω να φάω τρώω πολύ και επίσης επειδή έχω σχετικά υψηλό bmi - 49.
    Με τέτοιο βμι μάλλον για μπαι πας είσαι,κάνε μια βόλτα από το Πανεπιστημιακό του Ρίο να πάρεις εμπεριστατωμλενη γνώμη.Με όλες τις επεμβάσεις γίνεσαι επιρρεπής σε μαλακές τροφές και γλυκά,δηλαδή θερμιδογόνα.Είναι πάαααααααρα πολύ δύσκολο να τιθασευτείς μετά την επέμβαση που φέυγουν τα κιλά σαν νερό στην αρχή,να χάσεις ακόμη 25 κιλά......