Results 1 to 8 of 8
Thread: Νεο μέλος ζητάει υποστήριξη
-
21-05-2009, 09:42 #1
Νεο μέλος ζητάει υποστήριξη
Καλημέρα, είμαι νέα στη γειτονιά και λέω να σας συστηθώ. Είμαι 41 ετών, παντρεμένη με ένα παιδί και αυτή τη περίοδο άνεργη. Παλεύω με δίαιτες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έχω δοκιμάσει βελονισμό, weight watchers, new day, δαιτολόγο 1, διατολόγο 2, ευχέλαιο, φανουρόπιτα, ξεμάτιασμα...΄΄Ολα είχαν φοβερή επιτυχία αφού κάθε φορά έχανα βάρος, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο αλλά πάντα στο τέλος το ξαναέβρισκα στο πολλαπλάσιο. Στο παρελθόν είχα συχνά βουλιμικά επισόδεια, τα οποία εξελίχτηκαν τελικά σε binge eating disorder (σα τη βουλιμία αλλά χωρίς εμετούς αυτή τη φορά) Νοιώθω πολύ άσχημα με το βάρος μου. Νοιώθω πολύ άσχημα που δε βρίσκω ρούχα στο νούμερό μου, που ντρέπομαι να πάω για κολύμπι, που κοιτάω στις σχολικές συγκεντρώσεις του παιδιού μου αν υπάρχουν άλλες τόσο χοντρές μαμάδες. Κυρίως νοιώθω άσχημα που όλη η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από το φαγητό-που το φαγητό με ελέγχει. Δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω και τώρα που έκοψα και το κάπνισμα τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα. Είμαι 100Κg και έχω ύψος 1.70. Η όλη κατάσταση με το φαγητό μου δημιουργεί φοβερά προβλήματα στις σχέσεις μου, ακόμα και με τον άντρα μου, του οποίου την υπομονή δοκιμάζω συνέχεια. Αλλά πως να μην έχω προβλήματα στις σχέσεις μου όταν σιχαίνομαι τόσο πολύ τον εαυτό μου?
Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο πια να ακολουθήσω οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής. Προσπαθώ να τρώω υγιεινά αλλά δυστυχώς δεν το ελέγχω πάντα. Τώρα λέω να αρχίσω reductil. Ας το δοκιμάσω κι αυτό...Περιμένω να με βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης....κι ελπίζω. Φοβάμαι βέβαια μια και είναι φάρμακο με δράση στο Κεντρικό νευρικό σύστημα αλλά ειλικρινά είμαι πολύ απελπισμένη-δεν έχω ποιότητα ζωής πια
Σας ευχαριστώ
- 21-05-2009, 10:30 #2
greeneyes καλως ηρθες. δεν ξερω τι γνωμη εχεις για τις επεμβασεις παχυσαρκιας αλλα σε αυτο το φορουμ μπορεις να διαβασεις πολλα για αυτες. εμενα μου αλλαξε την ζωη κατα πολυ η επεμβαση που εκανα. εχω και εγω ενα κοριτσακι και δεν μπορουσα να χαρω την ευτυχισμενη οικογενεια που ειχα εξαιτιας των κιλων μου. ψαξτο λιγο και εμεις εδω ειμαστε να τα λεμε
21-05-2009, 10:31 #3
Καλως ήρθες κοπέλα μου και καλή δύναμη!
21-05-2009, 10:42 #4
Ευχαριστώ Βasia. Έχω σκεφτεί πολλές φορές τις επεμβάσεις αλλά φοβάμαι πολύ τα χειρουργεία. Επίσης ακούω αντικρουόμενα αποτελέσματα...δεν ξέρω
21-05-2009, 10:44 #5
Ευχαριστώ πολύ. Φαίνεται ότι δεν είμαι μόνη.....Καλή δύναμη σε όλους μας
21-05-2009, 10:56 #6
ΑΚΟΛΟΥΘΑ το ένστικτό σου και μην καταπιέζεις τον εαυτό σου το ότι έκοψες το κάπνισμα είναι πιο συμαντικό για το παιδί σου παρά τα κιλά και οι ʼΛΛΕς ΑΔΎΝΑΤΕς!!
Σου εύχομαι πολύ γρήγορα να νοιώσεις καλά με τον εαυτό σου και να μην νοιώθεις άσχημα για τίποτα!!
κουράγιο και εδώ ήμαστε και εμείς!!
26-05-2009, 20:22 #7
Καλησπερα και απο μενα και στο νεο μελος και σε ολους ειδικα στα ατομα που χρειαζονται υποστηριξη και συμπαρασταση γιατι παλευουν χρονια με αυτο το πραγμα που λεγεται κιλα και, οπως και εγω,νιωθουν οτι ποτε δε θα φτασουν στο ονειρο τους!!Αλλα και μονο που υπαρχει αυτος ο χωρος για να μιλαμε ολοι εμεις με το κοινο προβλημα ειναι μεγαλη υποθεση και βοηθαει παρα πολυ τον ψυχολογικο τομεα
26-05-2009, 23:45 #8
greeneyes γεια σου!
και εγω παλευα για χρονια με το προβλημα της παχυσαρκιας μεχρι που κατεληξα σε επεμβαση πριν εναμισο μηνα και αρχιζω και βρησκω τον δρομο μου!ρωτησε με οτι θελεις!!!
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια