Αιγινητειο τμημα παχυσαρκιας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Senior Member

Αιγινητειο τμημα παχυσαρκιας

...απλως ηθελα να ρωτησω αν εχει παει καποιος προσφατα στο τμημα εκεινο που ασχολουνται με την παχυσαρκία ή πως αλλιως λέγεταιΠροσπαθω να παλεψω το θεμα μου χωρις 2ο χειρουργείο...με πολύ ορεξη θεληση, χωρις κομπλεξ και στρουθοκαμηλισμούς...
    Γνωριζει καποιος κατι;

Senior Member
    marimari, δυστυχώς δεν μπορω να σε βοηθήσω, δεν έχει τύχει να απευθυνθώ σε αυτό το τμήμα αν και το είχα στα υπόψιν παλιότερα,καπου εδώ στο φόρουμ είχα διαβάσει ότι το πρώτο ραντεβού αργεί να κλειστεί αλλά όταν ξεκινήσεις, μετά τα ραντεβού είναι προγραμματισμενα και τακτικά.
    Χαίρομαι που δεν το βάζεις κατω και δεν παραιτείσαι, καλή συνέχεια!

Senior Member
    Και με την ευκαιρία, να ξανασυστηθώ, είμαι η Γιώτα , πρώην monahoiot

Senior Member
    Σευχαριστω παααρα πολύ για την απαντηση και ...ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑ;Ποσα κιλα εχεις χασει;;;;Πλακα κανεις!!!!!!!!!!!Τι να πω παρα μονο 1000 συγχαρητήρια...Εισαι αξια!!!!!!!!

Ναι θα το παλεψω Γιωτα.Δεν θελω χειρουργειο .Εχω πολύ κακη αισθηση γιαυτο και πρεπει νακουμε την φωνη μεσα μας ακομη και αν κανει λαθος.Εμενα μου λεει "παλεψε μονη σου"...ετσι κι αλλιως αν δεν αλλαξει το μυαλο μου και χειρουργειο αν εκανα ειχα πολλες πιθανοτητες να αποτυχει με το θεμα του φαγητου.

Να...αλπως...αισθανομαι οτι θελω εναν ψυχολογο ειδικευμενο στην διαταραχη προσληψης να με κραταει απ το χερι στα δυσκολα...αυτο μονο ...και συζητηση πανω σαυτο...Ελπιζω να μην ζηταω ουτε πολλα ουτε ακατορθωτα...

Senior Member
    Ούτε ζητάς πολλά ούτε ακατόρθωτο είναι marimari, δικαιολογημένα φοβάσαι, έχεις στην πλάτη σου έναν αποτυχημένο δακτύλιο που σε έχει τρομάξει , και εγώ μάλλον τους ίδιους φόβους θα είχα. Το λέω αυτό γιατί πρόσφατα εξαιτίας της μεγάλης απώλειας μαλλιών που έχω μου πρότειναν να κάνω μεταμόσχευση και όταν το άκουσα φρίκαρα και μόνο στην ιδέα γιατί είχα κάνει μια το 2000, πλήρως αποτυχημένη, και ήταν πολύ τραυματική εμπειρία, ούτε κατά διάνοια θα ξαναπείραζα το κεφάλι μου ξανά, φαντάζομαι το ίδιο συναίσθημα σε διακατέχει και εσένα με το στομάχι σου..
    Είμαστε δυνατές marimari μου, και ΜΠΟΡΕΙΣ να το παλέψεις, είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι το ψάχνεις από τη ρίζα του, δλδ. την ψυχολογία, είμαι μαζί σου!

Senior Member
    Ποσο πολύ σευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!
    Νασαι παντα καλα.Συναντησεις αλληλοϋποστήριξης δεν γινονται στο φορουμ;
    Ετσι χαλαρα με καφε γινονται οι πιο σοβαρες και ουσιώδεις συζητησεις.
    Εμενα παντως θεωρω πως θα με βοηθουσε αυτο-περα απο το το ιατρικο που ειναι δεδομενο οτι χρειαζεται.

Senior Member
    Ποιος ξερει σαν πιο παλιοι απο μενα να μου πειτε για συναντήσεις αλληλοϋποστήριξης μεσα απο το φορουμ;
    Οπως έγραψα και πιο πανω αν υπαρχει το θεμα μου με το βαρος περισσότερο χρόνο στο μυαλο μου-το ξεχναω γρήγορα- θεωρω οτι θα με βοηθησει να μην παρεκκλίνω της πορείας μου.
    Κανονίζονται τετοιου ειδους καφες εδω;

Senior Member
    marimari, συναντησεις κανονιζονται που και που αλλα κυριως κοινωνικου χαρακτηρα, κυριως αναμεσα σε ατομα που εχουν συχνη επικοινωνια σε συγκεκριμενα φορουμ, δεν εχω υποψιν μου να γινονται συναντησεις με θεμα που να εξειδικευεται στην αλληλουποστηριξη.

Senior Member
    Nai καταλαβα.Οχι εαν καφες ετσι για να πουμε τα βεα μας....-καθολου ασχημο δεν ειναι- αλλα κατι πιο βαθυ.Συζήτηση, ανταλλαγή εμπειριών , τροποι, γνωσεις, συναισθήματα...καταλαβαίνε� �ς τι εννοω.
    Ο.κ σευχαριστω
    Θεωρω οτι αυτο θα με βοηθουσε αρκετα.

Senior Member
    μαριμαρι τζα

Senior Member
    θα μπεις στο chat εδω?

Senior Member
    Δεν ξερω κοπελακι πως λειτουργει το τσατ εδω...Μου θες και τσατ!!!!

Junior Member
    Καλησπέρα. μόλις σήμερα επισκεφθηκα το τμημα διαταραχων προσληψης διατροφης στο Αιγινητειο. Με έιδε ένας ψυχίατρος και μου είπε πως εκει δεν μπορουν να με αναλάβουν , οχι γιατι δεν μπορουν να με βοηθήσουν αλλά γιατι έχουν παρα πολλές περιπτώσεις νευρικής ανορεξίας που προηγούνται λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης ττους. με παρεπεμψε σε ένα κέντρο ψυχικής υγείας μήπως και εκεί βρω κάποιο πρόγραμμα ψυχολογικης υποστηριξης ή αλλίως να απευθυνθω σε ιδιώτη ψυχολόγο. Μου πρότεινε την γνωσιολογική προσέγγιση γιατί έχει γρηγορότερα αποτελέσματα. τώρα σκέφτομαι να απευθυνθω στην Ανάσα αλλά φοβάμαι πως και εκει θα φάω πόρτα αφου η νευρική ανορεξιά είναι σαφως πιο επικινδυνη από τη δική μου περιπτωση. Πάντως κατά τη διάρκεια της αναμονής μου στο Αιγινητειο , είδα πραγματικα ανθρωπους με πολύ σοβαρότερα προβλήματα υγείας και ενιωσα λίγο τύψεις. Έχω την υγεία μου και παρόλα αυτά στεναχωριέμαι γιατί είμαι 113 κιλά. Σίγουρα πολλοι από τους ανθρώπους που συνάντησα εκεί, θα εδινάν τα πάντα να ήταν υγιεις και ας ήταν 120 κιλά. Βέβαια συντομα, θα αποκτήσω και εγώ προβλήματα υγείας, αν συνεχίσω να αυξάνω τα κιλά μου με γεωμετρική πρόοδο. το τελικό συμπέρασμα είναι πως όσο έχουμε υγεία , θα καταφέρουμε να ΄χασουμε τα κιλά μας και να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη. Ευχαριστω πολύ. Κουράγιο σε όλους ! θα τα καταφέρουμε!!!!

Senior Member
    Μολις σημερα μιλησα και εγω με το συγκεκριμενο κεντρο με την κ.Λεμπεση και μου ειπε όντως οτι εχει πολύ μεγάλη αναμονη με την νευρική ανορεξία.Θα ειναι μεγαλη η αναμονη μου -περιπου 3 μηνες- αλλα οπως και ναχει θα μου τηλεφωνησει να κανουμε ραντεβου.Θα ξαναπαω στην Ανασα που ειχα αφησει το ραντεβου μου στη μεση απο την τελευταια μου φορα και εχω και μια φιλη μου πολύ καλη που θα πρεπει να τα κανουμε μαζι αυτα γιατι εχει και εκεινη το ιδιο προβλημα με μενα.
    Δεν υποτιμω το προβλημα της νευρικης ανορεξιας αλλα και το δικο μας δεν ειναι μικρο ουτε παιξε γελασε.
    Σαφως και γνωριζω κοσμο που βρισκεται στον δρομο της νευρικής ανορεξίας-και μια παλια μου συνάδελφο- αλλα και καποιοες φιλες μου που ξεκινησαν με διαιτα λογω κιλων και τωρα οδεύουν προς τα εκεί περνοντας στην αλλη ακρη χωρις να το καταλαβουν.Ειναι πιο υπουλη αρρωστια απο την παχυσαρκια γιατι δεν καταλαβαινεις ποτε φτανεις να την αγγιζεις.
    Θα το παλεψουμε ...δεν γινεται αλλιως και ο δρομος ειναι μακρύς και μοναχικός.

Οταν εχω ξανα νεα θα σας ενημερωσω

Senior Member
    Originally posted by theonick
    Καλησπέρα. μόλις σήμερα επισκεφθηκα το τμημα διαταραχων προσληψης διατροφης στο Αιγινητειο. Με έιδε ένας ψυχίατρος και μου είπε πως εκει δεν μπορουν να με αναλάβουν , οχι γιατι δεν μπορουν να με βοηθήσουν αλλά γιατι έχουν παρα πολλές περιπτώσεις νευρικής ανορεξίας που προηγούνται λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης ττους. με παρεπεμψε σε ένα κέντρο ψυχικής υγείας μήπως και εκεί βρω κάποιο πρόγραμμα ψυχολογικης υποστηριξης ή αλλίως να απευθυνθω σε ιδιώτη ψυχολόγο. Μου πρότεινε την γνωσιολογική προσέγγιση γιατί έχει γρηγορότερα αποτελέσματα. τώρα σκέφτομαι να απευθυνθω στην Ανάσα αλλά φοβάμαι πως και εκει θα φάω πόρτα αφου η νευρική ανορεξιά είναι σαφως πιο επικινδυνη από τη δική μου περιπτωση. Πάντως κατά τη διάρκεια της αναμονής μου στο Αιγινητειο , είδα πραγματικα ανθρωπους με πολύ σοβαρότερα προβλήματα υγείας και ενιωσα λίγο τύψεις. Έχω την υγεία μου και παρόλα αυτά στεναχωριέμαι γιατί είμαι 113 κιλά. Σίγουρα πολλοι από τους ανθρώπους που συνάντησα εκεί, θα εδινάν τα πάντα να ήταν υγιεις και ας ήταν 120 κιλά. Βέβαια συντομα, θα αποκτήσω και εγώ προβλήματα υγείας, αν συνεχίσω να αυξάνω τα κιλά μου με γεωμετρική πρόοδο. το τελικό συμπέρασμα είναι πως όσο έχουμε υγεία , θα καταφέρουμε να ΄χασουμε τα κιλά μας και να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη. Ευχαριστω πολύ. Κουράγιο σε όλους ! θα τα καταφέρουμε!!!!
    μετα λυπης μου εχω να σου πω οτι απευθυνθηκα στο Ανασα και δυστηχως δεν θεωρησαν την περιπτωση μου προβληματικη παρ οτι εχω και χαρτι απο ψυχιατρο οτι εχω χρονια καταθλιψη...πηγα εκει μηπως μπορουν να με αναλαβουν γιατι ειχα διαγνωστει με προβλημα υπερφαγιας λογω της καταθλιψης αλλα δεν το θεωρησαν σοβαρο και παλι με ρωτησαν τα κιλα μου και αποφασισαν οτι ειναι λιγα και εφοσον δεν διατρεχω προβλημα υγειας οπως στην καρδια πχ δεν μπορουν να με αναλαβουν....
    υπαρχουν οι βουλιμικοι υπαρχουν οι ανορεκτικοι υπαρχουν ομως και οι υπερφαγικοι ειμαστε καπου στη μεση και δυστηχως δεν μας δινουν τοση σημασεια τι να πω το μονο που ξερω ειναι οτι και η υπερφαγεια ειναι ενα μεγαλο προβλημα που χρηζει βοηθειας...καλη επιτυχια σε καθε προσπαθεια σου ειμαι σιγουρη πως ψαχνοντας θα βρεις λυση μην απογοητευεσαι ολα θα πανε καλα!!!!!!!!!!!!!

Page 1 of 2 12 LastLast