Results 16 to 29 of 29
-
03-09-2009, 14:01 #16
Επιτέλους έχω σύνδεση ξανά!!!
Ξεκίνησα τη διαιτολόγο όλα καλά και ωραία, μέχρι και καρμπονάρα ολικής την πρώτη εβδομάδα, μείον 1,5 κιλό λίπος σε 5 μέρες, βέβαια, το είχα πάρει πρόσφατα σε 7 μέρες, το διάλειμμα δηλαδή από διαιτολόγο σε διαιτολόγο. Η δεύτερη εβδομάδα ήταν λίγο πολύ αυτά που κάνουμε όλοι, ψητά σαλάτα, λαδερά κτλ...κατέβηκε άλλα 600 γραμμάρια η ζυγαριά (δεν ξέρω πόσο ρόλο έπαιξε το πολύ κολύμπι μέρα παρά μέρα). Κυριακή πρωί 65,3 με ψυχολογία στα ύψη, είχαμε ένα γάμο την Κυριακή το βράδυ, λέω ας κάνω δώρο στον εαυτό μου την κανονική συμμετοχή σε μια κοινωνική εκδήλωση χωρίς να κοιτάω τα πιάτα του κόσμου, και τρώω...
Και όλα άλλαξαν...δε μπορώ να μαζευτώ από τότε..δε γουρουνιάζω, απλά δε μπορώ να πειθαρχήσω ξανά...η ψυχλογία φυσικά έχει βουτήξει στα άπατα, η ζυγαριά ανέβηκε ένα κιλό, και εγώ θέλω να βγω και να φωνάξω ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΙΤΑΑΑΑΑΑ...
Γύρισα και στη δουλειά συν όλα τα άλλα, και ίσως μπήκα ξανά στο τρυπάκι από το οποίο με τόσο κόπο βγήκα τον Αύγουστο που ήμουν σπιτάκι...Ξέρετε αυτό το, τι έφαγα, τι θα φάω, με το ρολόι στα χέρια και το κυριότερο ΕΙΜΑΙ ΧΟΝΤΡΗ- ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΤΣΙ!!!
Ξέρω ότι ίσως σας φαίνεται υπερβολικό, γιατί αντικειμενικά τα κιλά μου είναι σχετικά λίγα, αλλά εγώ νιώθω ένα μάτσο χάλια...το μόνο που θέλω είναι να ζήσω φυσιολογικά χωρίς άγχος....Σόρι ρε παιδιά για το ξέσπασμα αλλά τα χω παίξει ΠΑΛΙ...
- 03-09-2009, 16:29 #17
Dodaki μου θα σου πω μια ιστοριούλα μικρη!
Ηταν ένα κοριτσάκι 27 χρονών 65 κιλά. πριν 12 χρόνια περίπου με πολλή προσπάθεια το κοριτσάκι έγινε 54 κιλά και διατηρήθηκε στα 56 για 5χρόνια!
Το κοριτσάκι πέρασε πολλά από τότε (πάρα πολλά) .... μέσα σ'όλα παντρεύτηκε ...και μεγάλωσε! Τα τελευταία 12 χρόνια πήρε 26 κιλά κάπως έτσι όπως εσύ από κακή διάθεση... από κοινωνικές "κρεπάλες" και όσο πιο χοντρή αισθανόταν τόσο πιο πολύ έχανε τη "μπάλα" τώρα είναι 80 κιλά και τα τελευταία 12 χρόνια προσπαθεί... μόνη ή με παρέα (διάφορους διαιτολόγους εννοώ) να τα χάσει!
Πάλεψε για το εαυτό σου και θα τα καταφέρεις είμαι σίγουρη... μην χάνεις την υπομονή σου ...
Δεν είσαι χοντρή αλλά ξέρω ότι μπορείς να γίνεις και πιο αδύνατη και ΜΗ χάνεις τη μπάλα.....
Δεν είσαι μόνη σου!δες μέσα σ'αυτό το φόρουμ πόσοι αγωνίζονται σαν κι εσένα... (ίσως και λίγο περισσότερο). Η ανηφόρα σου είναι μικρή για άλλους η ανήφορα είναι ατέλειωτη... Ο εχθρός μας είναι ο εαυτός μας. Εχε υπομονή και πίστη στον εαυτό σου! Θα τα καταφέρεις!
Με τίποτα δεν σου κάνω κήρυγμα αλλά βλέπει κι εγώ είμαι το κοριτσάκι που κάποτε ήμουν 54κιλά και τώρα 80 και δεν μπορώ να τα χάσω .... αλλά προσπαθώ,αυτό τουλάχιστον, να μην με παίρνει απο κάτω...
ΚΟΥΡΑΓΙΟ!
05-09-2009, 00:27 #18
dodaki καλησπερα και απο μένα!!!!
κ εγω με τη σειρά μου να σου ευχηθώ να πετύχεις το στόχο σου. καμιά φορά τα λιγοτερα κιλά χάνονται δυσκολότερα.γι αυτό σε καταλαβαίνω. αν και βρε κοριτσακι μου δε χρειάζεται να πέσεις και κάτω για αυτά τα πράγματα.. πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως και αν είναι και όλα τα΄άλλα θα ερθουν από μόνα τους. εξάλλου στη ζωη δεν είσαι αυτό που φαίνεσαι εισαι αυτό που εκπέμπεις....
ας αυτοσυστηθω: παθούσα κ εγω απο το γνωστο θέμα, συνάμα προσπαθω και για ένα μπεμπε και αρκετα χρόνια βασανισμενη απο το βάρος μου. γι΄αυτό το λόγο ηθελα να σου ζητήσω μια χάρη.
αν μπορούσες να μου εστελνες u2u το όνομα της διαιτολόγου στη πάτρα που είναι καλή. γιατι και εγώ δεν εχω συναντήσει γνώστη του θέματος παρά μονο εδώ στο forum.
σε ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και σου ευχομαι υγεία ηρεμια ευτυχία και απέραντη αγάπη για όλους. αυτά είναι τα σημαντικότερα φιλενάδα!! καλη δύναμη και κουράγιο!!
ευγενια
07-09-2009, 13:08 #19
Κοριτσάκια μου σας ευχαριστώ για τα μηνύματά σας!!! Το παλεύω με την ψυχολογία μου πολύ. Μία είμαι καλά, και νιώθω όμορφα, μία όλη μου η ζωή είναι γύρω από τα πόδια και την περιφέρειά μου...Ξυπνώ το πρωί και πριν καλά καλά ανοίξω τα μάτια μου, κοιτάζω τα πόδια μου...Αυτές τις μέρες είμαι λίγο καλύτερα και λέω να απέχω για λίγο καιρό από δίαιτες και διαιτολόγους μπας και χαλαρώσω και το πάρω αλλιώς το θέμα!!!Φιλιά πολλά σε όλους...
07-09-2009, 13:47 #20
Καλησπέρα,dodaki!Είναι καλή η ιδέα σου,αν και απ' ό,τι έχω για σένα αντιληφθεί(με βάση τα γραφόμενα σου φυσικά),
φοβάμαι πως αν πάρεις εντωμεταξύ κανά κιλάκι θα είσαι πολύ χειρότερα αργότερα,συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο
που σε ταλαιπωρεί.Εσύ ξέρεις τι πραγματικά χρειάζεσαι βέβαια κι αυτό ν'ακολουθήσεις.Αν μου επιτρέπεις μία γνώμη,
νομίζω πως θα σε βοηθούσε να συνεχίσεις την καλή διατροφή που βρήκες στην τελευταία σου διαιτολόγο,
(όσο μπορείς μη βιώνοντας την ως καταπιεστική δίαιτα) και ταυτόχρονα να ακολουθήσεις δραστηριότητες
που σου είναι ευχάριστες είτε για να ξεμπλοκάρεις το μυαλουδάκι σου από την εμμονή του βάρους και της εικόνας σου
είτε επιπρόσθετα και να το βοηθήσεις στην περίπτωση που η δραστηριότητα αφορά κάτι στο οποίο συμμετέχει και το σώμα σου
ενεργά(άθλημα,χορός,κλπ. ή ακόμα απλό περπάτημα με την αγαπημένη σου μουσικούλα στα υπέροχα μέρη σας)
Νομίζω πως έτσι συνδυάζεις το καλό αποτέλεσμα με την ψυχική ηρεμία πως κάνεις ό,τι από το χέρι σου περνά
κι έχεις βρει κι αντιπερισπασμούς ευχάριστους να πάρεις χαρά κι απόλαυση από κάτι που δεν αφορά το νούμερο 60.
Καλή σου χαλάρωση!Φιλιά πολλά και περιμένουμε και πάλι νέα σου...
07-09-2009, 15:29 #21
Συμφωνω απολύτως με την Nadine και σου ευχομαι όλα να σου πάνε καλά και να ηρεμήσεις!!!
εις το επανειδειν, φιλιά πολλα και σε ευχαριστώ για το u2u!!
08-09-2009, 00:33 #22
dodaki μου τι ακούω;; πως μπορεί μια περιφέρεια σε ένα σώμα 60 κάτι κιλών να είναι το τέλος του κόσμου;;; Και γω κοιτάζω τον καθρέφτη μου με τον εγκέφαλό μου τελευταία, κι αυτός ο άτιμος είναι κολλημένος κάπου στα 100 κιλά ακόμη.. αλλά δεν θα το επιτρέψω! Πάρε στα χέρια σου το αγαπημένο σου παντελόνι.. και κοίτα το! Αυτή η "απαίσια", "τεράστια" περιφέρεια χωράει εκεί μέσα! Πόσο μεγάλη να είναι τάχα;
10-09-2009, 20:19 #23
Κορίτσια είστε υπέροχες!!!!!!Σας φιλώ όλες!!!!!
Έχω ψιλοπρηστεί από τις ατασθαλίες των τελευταίων ημερών, λέω από τις επόμενες μέρες, να πω "τώρα μπαίνω ξανά σε σειρούλα", αλλά ξέρετε, όχι "από αύριο", "τώρα". Η ψυχολογία μου είναι ανεβασμένη, παραδόξως...Πενούλα, τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλα τα ρούχα μου είχες δίκιο, από μακριά, φαίνεται ένας μικρός όγκος στον καθρέφτη, όταν πλησιάζω, συνειδητοποίησα ότι κοιτώ μόνο τα επίμαχα σημεία, και από την τόση προσοχή τα "διογκώνω"...Δεν πέφτω, δε μου επιτρέπω να πέσω ψυχολογικά...Θέλω αυτός ο χειμώνας να είναι καθοριστικός...(Μάλλον τα μπάνια που άρχισα έστω και καθυστερημένα, με ξύπνησαν γενικότερα)...
Nadine, με έχεις ψυχολογήσει τέλεια, αλλά παλεύω να αλλάξω...δεν ξέρω μπορεί να αφέθηκα και εσκεμμένα (υποσεινήδητα) για να ξορκίσω το κακό (+ στη ζυγαριά όταν σταματάμε τη διατροφή)...Ωραίες οι ιδέες σου για δραστηριότητα διαφορετική, μετά από τις ευεργετικές συνέπειες της θάλασσας πάνω μου σκέφτομαι σοβαρά το κολυμβητήριο, όπως λέει και μια φίλη το κολύμπι και το νερό λειτουργούν και σαν ψυχοθεραπεία!!!Εμένα τουλάχιστον όλες οι σημαντικές μου απόφάασεις φέτος πάρθηκαν στο νερό!!!
Φιλιά πολλά κοριτσάρες μου, να έχετε πάντα τέτοια θετική στάση στη ζωή σας, όπως με αντιμετωπίσατε εμένα!!!Είμαι κλαψιάρα εκ φύσεως, και με έχετε συγκινήσει πολύ!!!
11-09-2009, 01:28 #24
Να είσαι καλά dodaki! χαίρομαι που ακούγεσαι τόσο αισιόδοξη και θετική!! Όλα είναι στο μυαλό μας και χειρότερος εχθρός μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.. Ηθικό υψηλό λοιπόν και όλα καλά!
02-05-2010, 18:29 #25
Σας παρακολουθώ όλους αυτούς τους μήνες...κοιτάζω με πίκρα τα παλιά μου μηνύματα...τα 6 κιλά που νόμιζα πως μου κατέστρεφαν τη ζωή έγιναν 20. Ναι είμαι πλέον 80+ μετά από έναν φρικτό χειμώνα που δεν έφαγα μόνο τα έπιπλα και τέσσερις μήνες αντικαταθλιπτικά. Δεν ξέρω γιατί γράφω, ούτε τι να κάνω. Απλά μπορεί εσείς να πείτε κάτι που δεν μπορεί κανένας γύρω μου...
02-05-2010, 18:35 #26
dodaki μου εχει συμβει κατι ασχημο στη ζωη σου μαλλον γιαυτο ξεσπασες στο φαγητο.Καμια φορα δε χρειαζομαστε διαιτολογο η καποια εξειδικευμενη διαιτα για να χασουμε τα κιλα.Οπως και να χει μη σταματας να προσπαθεις να νιωσεις καλυτερα.Μην τα παρατας.Εκει που εισαι(φρικτος χειμωνας) ημουν κι εγω και βρηκα τη δυναμη μεσα μου.Μακαρι να πανε ολα καλα για σενα.Πιστευω πως αν γραφεις συχνοτερα εδω θα βρεις πολλους συμπαραστατες.Σε οτι χρειαστεις θα ειμαστε εδω.
02-05-2010, 19:37 #27
Originally posted by dodaki
Σας παρακολουθώ όλους αυτούς τους μήνες...κοιτάζω με πίκρα τα παλιά μου μηνύματα...τα 6 κιλά που νόμιζα πως μου κατέστρεφαν τη ζωή έγιναν 20. Ναι είμαι πλέον 80+ μετά από έναν φρικτό χειμώνα που δεν έφαγα μόνο τα έπιπλα και τέσσερις μήνες αντικαταθλιπτικά. Δεν ξέρω γιατί γράφω, ούτε τι να κάνω. Απλά μπορεί εσείς να πείτε κάτι που δεν μπορεί κανένας γύρω μου...
Σε τι φάση είσαι τώρα? έχεις σταθεροποιηθεί ψυχολογικά? Αυτό πιστευω πως πρέπει να είναι το πρώτο σου μέλημα,και έπειτα ένα πρόγραμμα διατροφης, όχι δίαιτας.
Αν θες να μιλήσεις (msn),έχω περάσει πολλά παρόμοια, στειλε μου private message
03-05-2010, 02:05 #28
dodaki μην αχωνεσαι...πριν 2 βδομαδες συνειδητοποιησα κι εγω τα χαλια μου και ειχα 2 επιλογες...η να συνεχισω να τρωω τα παντα με αυτοκαταστροφικες τασεις, η να κανω κατι.
ευτυχως ειδα την διαιτα που εδωσε η δαναη και ξεκινησα να την κανω,στην ουσια ειναι διατροφη,οχι διαιτα,ειναι το θεμα με την κυκλικη ληψη υδατανθρακων,την πρωτη βδομαδα εχασα 2 κιλα και τωρα περιμενω να ζυγιστω αυριο να δω τι ψαρια επιασα
τρωω κανονικα αλλα συγκρατημενα και αποφευγω τις τροφες με υψηλο γλυκαιμικο δεικτη γιατι εχω κι εγω πολυκυστικες.
αποφαση ειναι,τπτ αλλο
την πρωτη βδομαδα δεν πειναγα καολου,ειχα πεισμωσει κιολας,την δευτερη εβδομαδα,τις πρωτες μερες ψιλοπειναγα αλλα τοξεπερασα ευκολα:
απλα αποφασισε τομπορεις
03-05-2010, 09:18 #29
βρες ενα σωστο προγραμα διατρφης και ξαναξεκινα dodaki. οταν εσυ εγραφες οτι ησουν 67 κιλα εγω ημουν 84 και εχασε 20+ κιλα...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια