Results 1 to 14 of 14
-
29-05-2009, 01:10 #1
Μετα απο πολυ διαβασμα αποφασισα να κανω λογ/σμο
Γεια χαρα σε ολους...ειμαι η Μαρινα. 28 ετων...65,2 (χτες με ζυγισε η διατροφολος μου )1,65...απο παιδι ειχα προβλημα (ο ορος "χοντρη" ηταν το δευτερο μου ονομα στο σχολειο)...δεν θα μεινω σ'αυτο..το ξεπερασα οταν στα 13 μου εκανα μονη μου διαιτα κ εχασα 14 κιλα σε 6 μηνες. Θα μεινω στο οτι εκτοτε οι αυξομειωσεις ηταν απιστευτες. Παντα εκανα σαν χαζο εξαντλητικες διαιτες..εχανα επαιρνα κ αυτο γινοταν για χρονια..(ισως να εξακολουθει να γινεται...αυτο θα το καταλαβω σε βαθος χρονου). 2 χρονια καθημερινα πηγαινα γυμναστηριο πολεμικες τεχνες κ παρολα αυτα ενω ειχα σφιξει κ δεν ειχα κοιλιτσα δεν ειχα μεγαλη απωλεια βαρους γιατι οταν γυριζα σαβουρωνα ο,το υπηρχε. Ειχα δοκιμασει τα παντα...οτι κυκλοφορει στο εμποριο...απο μηλοξυδα μεχρι xenical (πονεμενη ιστορια το δευτερο...οσοι εχετε παρει θα καταλαβετε). Ο λογος που αποφασισα να γραψω ειναι για να βοηθησω οποιον κανει τον δικο του αγωνα..για αλλους μπορει να ειναι 2 κιλα για αλλους 100...ο αγωνας παραμενει αγωνας.Μεσα σε αυτα τα 28 χρονια (στα οποια εχω φτασει απο 61 εως 78 κιλα) εχω να σας προτεινω το εξης...διατροφη...οχι διαιτα. Και απο κει και περα ο καθενας με τις δυναμεις του μπορει να ακολουθησει ειτε λιγη ασκηση ειτε να ενισχυσει την απωλεια με κρεμες και τα συναφη. Τον τελευταιο εναμιση μηνα αποφασισα να παω σε διατροφολογο.Πηγα 72 και σημερα ειμαι 65.Και μεσα σε αυτο το χρονικο διαστημα δεν μπορω να πω οτι εχω στερηθει η μου εχει λειψει τρομακτικα κατι. Για να ειμαι ειλικρινης λογω ενος ταξιδιου στο εξωτερικο το οποιο διηρκησε δυο εβδομαδες,δεν εκανα την διατροφη. μαλιστα δοκιμαζα ολα τα φαγητα της ξενης κουζινας γιατι ελεγα α αυτα τα ωραια που θα τα ξαναβρω:p αυτο που ειδα ειναι οτι αν το διαστημα πριν φυγω εκανα διαιτα θα ειχα παρει εστω ενα κιλο απο αυτα που ειχα χασει. Επειδη εκανα διατροφη τον προηγουμενο ενα μηνα συνεχιζα να χανω κιλα...Στην αρχη οταν μου ειπε πρεπει να χασεις 10 κιλα για αρχη και βλεπουμε τα ειδα ολα βουνο...αλλα ειδα οτι ηταν σχετικα ανωδυνο το να διατηρησω το διατροφολογιο...κ ετσι συνεχιζω και χανω και νιωθω καλα.Μπορει να σας ακουγονται κοινοτυπα ολα αυτα απλα μια συμβουλη...μην κανετε διαιτες.Διατροφη και σωστους συνδυασμους...συν νερο(το οποιο εκανα καποτε μεχρι και τρεις μερες να πιω) Εχω ολα τα διατροφολογια αυτων των εβδομαδων.Τα οποια ειναι με λογικα και ευκολα φαγητα της καθημερινοτητας κ οχι με φασιανους αγριοπαπιες και αυγα νυχτεριδας...μιλαμε για φαγητακια κανονικοτατα σαν αυτα της μαμας.Οποιος ενδιαφερεται μπορει να επικοινωνησει μαζι μου να του τα σκαναρω να παρει μια εικονα μιας λογικης εβδομαδιαιας διατροφης.Κακα τα ψεματα..ολοι ξερουμε τι ειναι καλο και τι οχι...το θεμα ειναι να τηρουμε ενα προγραμμα το οποιο ειμαστε σε θεση να ακολουθησουμε και να μην εχουμε τρελες προσδοκιες.Εμμενω στον τροπο διατροφης...σαν σταση ζωης...να παψουμε να γεμιζουμε σκουπιδια τον οργανισμο μας...δεν λεω μου λειπουν απιστευτα οι κυπριακες πιτες, οι "παντοφλες" με ζαμπονοσαλατα και τα μπουκαλια μαυροδαφνης αλλα πλεον τα κραταω για ειδικες περιπτωσεις.Ετσι καταλαβαινω και την αξια τους.Εχω ακομα αλλα 5 κιλα για τον αρχικο στοχο και ενδεχομενως να πρεπει να χασω +3-4 λογω μεγαλου ποσοστου λιπους αναλογικα με τα κιλα μου...η πρωτη λιπομετρηση ειχε δειξει 37%..ποσοστο λιπους που αναλογει σε γυναικα περιπου 90 κιλων κ οχι 70 κατι....Αυτα ειχα να πω προς το παρον...Εχει ο θεος...(πεινασα...ευτυχως που δεν εχω τιποτα στο ψυγειο κ ολα τα καλουδια τα χει στον κατω οροφο η μαμα..μ εχει σωσει αυτο!!!) φιλια πολλα σε ολους! Ελπιζω να μαθω την προσωπικη ιστορια του καθενος αναλυτικα...
- 29-05-2009, 09:08 #2
καλημερα DIZZYRINA. Καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου και παντα τετοια ευχαριστα να εχεις. σου στελνω u2u να μου στειλεις καμια σελιδα να δω τι κανεις και εχεις τετοια ωραια απωλεια. και αν με βολευει, γιατι ναμην ξεκινησω κι εγω?
29-05-2009, 13:57 #3
Μαρίνα,
μπορείς να μου στείλεις το πρόγραμμά σου να το δω?
Ευχαριστώ πολύ!
29-05-2009, 17:12 #4
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ DIZZYRINA .KONTA EINAI Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
29-05-2009, 21:26 #5
Βρε παιδιά μου γιατι δεν μπορω να στειλω u2u?λεει πως το κειμενο ειναι αδειο..ενω δεν ειναι!Να κανω την πρωτη εβδομάδα ποστ εδω?
29-05-2009, 21:37 #6
Μαρινα γεια και απο εμενα!Και δεν την βαζεις να τη δουμε ολοι μηπως παρουμε και καμια ιδεα?
29-05-2009, 22:52 #7
Λοιπον αυτη ήταν η πρωτη εβδομάδα η οποία ήταν λιγο αυστηρη(χωρις μακαρονια και ρυζι)Θα δειτε οτι ειναι μια τυπικη διατροφή...αλλα πιστευω οτι μπορει να ακολουθηθεί.
ΠΡΩΙΝΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ 1,5% ΜΕ ΕΝΑ FITNESS BAR ό,τι γεύση σας αρέσει.Εγω τσακίζω αυτα με την λευκή σοκολάτα και τα σοκολάτα γάλακτος με φουντούκι (ή δυο φρυγανιές με μαρμελάδα ή μέλι)
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ Χυμός (ότι χυμός θέλουμε εγω πίνω παντα Motion)
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Τα γεύματα συνοδεύονται από σαλάτα με λίγο λάδι και λίγο αλάτι Από λαχανικά απαγορεύεται το λάχανο και τα παντζάρια
ΓΕΥΜΑ 1 :Μπιφτέκια (2 μέτρια)
ΓΕΥΜΑ 2: Φασολάκια (1,5 κούπα καρπούς στραγγισμένους και μετά προσθέτω και σάλτσα) και 30 γραμμάρια φέτα και μια φέτα ψωμί
ΓΕΥΜΑ 3: Μπριζόλα (χοιρινή/μοσχαρίσια) και μια φέτα ψωμί
ΓΕΥΜΑ 4 Ψάρι ή τόνος με σαλάτα και μια φέτα ψωμί (το ψάρι να είναι μερίδα ίσα με την παλάμη μας και λίγο παραπάνω)
ΓΕΥΜΑ 5: Ομελέτα (στο αντικολλητικό) με λαχανικά(πχ κρεμυδι, μανιταρια,πιπεριές,τοματα) της αρεσκείας σας και 2 αυγά και μια φέτα ψωμί
ΓΕΥΜΑ 6: Δυο λουκάνικα φρανκφούρτης (μεγαλα) στην τοστιέρα με σαλάτα και 2 Κ.Σ μουστάρδα και μια πατάτα βραστή
ΓΕΥΜΑ 7: Φακές (1,5 κούπα καρπούς στραγγισμένους και μετά προσθέτω τα υγρά) και 30 γραμμαρια φέτα και μια φετα ψωμί
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ:
Μια κρεμά καραμελέ danette ή γιαούρτι μέχρι 2% ό,τι γεύση θέλουμε ή φρουι-ζελε ή ένα fitness bar (ό,τι γεύση θέλουμε) ή δυο φρούτα
ΒΡΑΔΥΝΑ:
ΓΕΥΜΑ 1: Σαλάτα και ένα μπιφτέκι
ΓΕΥΜΑ2 : Σαλάτα και μια κονσέρβα τόνου 80 γραμμαρίων (και μια φέτα ψωμί)
ΓΕΥΜΑ 3 : 2 σουβλάκια καλαμάκια και σαλάτα
ΓΕΥΜΑ 4 : Σαλάτα και ένα λουκάνικο Φρανκφούρτης (μεγάλο) και μια φέτα ψωμί
ΓΕΥΜΑ 5: Σαλάτα και 2 φέτες μίλνερ και μια φέτα ψωμί ή δυο φρυγανιές
ΑΛΚΟΟΛ που επιτρέπεται : 2 ποτηράκια κρασί λευκό και ένα ακόμα ποτήρι κρασί νερωμένο με σόδα
ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΑ: μόνο σόδα
ΚΑΦΕ: Αν πίνουμε πολύ καφε μπορούμε να βάζουμε μια μεριδούλα light γάλα στον καθένα. Ζάχαρη επιτρέπεται μέχρι δυο κουταλάκια την ημέρα. Μετα canderel
ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ. ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΞΟΔΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΩΣ ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΩΣ ΔΕΙΠΝΟ (ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
Το παραπάνω διατροφολόγιο το έφτιαξα με την διαιτολόγο μου αφού κάναμε μια συζήτηση για το τι τρώω και τι όχι. Αυτα δηλαδή ειναι τα φαγητα που μου αρέσουν κ γι αυτο μου τα εβαλε. Η δική μου τουλάχιστον δεν μου βάζει κατι που δεν μου πολυαρέσει και υποθέτω πως έτσι θα πρέπει να λειτουργούν όλοι. Σαφώς και δεν μου βάζει παστίτσιο(ακόμα τουλάχιστον) αλλά δεν με βάζει να φαω με το ζορι νερόβραστα κολοκύθια που προσωπικά μισω.
Μπορεί να μη σας κάνει απλά το στέλνω ως έναν σκελετό ισορροπημένης διατροφής. Οπως θα παρατηρήσατε το κρέας δεν πάει με το τυρί. Απ οτι εχω καταλάβει ειναι συνδυασμός που αποθηκεύει λιπος. βεβαια καποτε ειχα κανει και την δίαιτα των δυο ομάδων που αντίθετα με την διατροφή αυτή εβαζε τα κρεατικα με τα γαλακτοκομικά και στην αλλη πλευρα υδατάνθρακες(και αυτην καπου πρεπει να την εχω αν ενδιαφέρεστε απλά αυτη βόλεψε ανθρώπους που επρεπε να χάσουν απο 20 κιλά και πανω) Εγω οταν την ειχα κανει εχασα αλλα δεν την κρατησα παραπανω απο 2 εβδομάδες.
29-05-2009, 22:57 #8
Διορθωση στην ομελέτα οχι και 2 αυγα..ΜΕ δυο αυγα:p
01-06-2009, 12:30 #9
Με ενδιαφέρει η δίαιτα των δύο ομάδων! Μπορείς να μου την στείλεις να την δω?
03-06-2009, 13:53 #10
δεν τα μπορω αυτα τα μενου βρε παιδια. δεν μπορω να μαγειρευω καθε μερα και κατι αλλο και να κανω ψωνια για 1 πιατο φαι
dizzyrina ξερεις γιατι απαγορευεται το λαχανο? μου κανει εντυπωση γιατι υπαρχει ολοκληρη memorial hospital διαιτα που στηριζεται στο λαχανο (αηδια εκεινη η λαχανοσουπα, δεν θα το ξανακανω ποτε.....)
03-06-2009, 13:56 #11
ʼμα θες να καταστραφείς,κάνε αυτή του memorial.Εγγυημένη στο ν'αρρωστήσεις.
04-06-2009, 12:39 #12
εγω παλι με αυτη του memorial, δυο φορες την προσπαθησα. και τις δυο δεν εχασα σχεδον τιποτε απο κιλα και αηδιασα και τη σουπα και ολα τα αλλα. μονο η βρωμα μου εμεινε οταν ανοιγα το ταπερ για να φαω την σουπα.....Απο τοτε μου εχει μεινει μια αποστροφη για το λαχανο.....
06-06-2009, 11:39 #13
2 αποτυχημένες προσπάθειες και εγώ στη συγκεκριμένη δίαιτα. Την πρώτη φορά την έκανα κατά γράμμα.. έχασα κάτι λίγα που τα πήρα πίσω με τόκο την επόμενη εβδομάδα ενώ τη δεύτερη φορά άντεξα 3 μέρες.. και λύγισα και γω από τη βρώμα του λάχανου μόλις άνοιγα το τάπερ! Απ'ότι ξέρω το λάχανο δεν συνιστάται στις δίαιτες γενικά επειδή κάνει κατακράτηση υγρών. Με επιφύλαξη πάντα γιατί είναι κάτι που το άκουσα από φίλη μου και όχι από διαιτολόγο! :)
09-06-2009, 17:06 #14
Και γω το έχω ακούσει αυτό για το λάχανο πάντως!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....