Results 1 to 15 of 19
Thread: FOKESTON
-
28-05-2009, 10:40 #1
FOKESTON
Πήγα χτες (πιο πολύ απόπεριέργεια) σε ψυχίατρο στο ΙΚΑ Αμαρουσίου. Του είπα ότι έχω επιθυμία συνέχεια για φαγητό κτλ (δεν είπα και πολλά γιατί ήθελα να τον τσεκάρω). Αν εξαιρέσουμε ότι τον βρήκα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και σα γιατρό αλλά και σαν μούρη, μου έγραψε να πάρω FOKESTON. Αυτό το χάπι είναι ένα ήπιο αντικαταθλιπτικό και έχει δρα στην ψυχογενή βουλιμία μειώνοντας τα επεισόδια υπερφαγίας (σε γενικές γραμμές). Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο φάρμακο?
- 28-05-2009, 16:23 #2
Λοιπόν έψαξα και βρήκα μόνη μου κάποια πράγματα. Είναι ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο μάλιστα περιέχει την ίδια ουσία που περιέχει και το Prozac (αυτό το γνωρίζουν όλοι). Είναι για Ιδεοψυχαναγκαστικές Διαταραχές, για κάποιο προεμμυνορισιακό σύνδρομο και για την βουλιμία. Λέω να το δοκιμάσω .... τι λέτε κι εσείς?
28-05-2009, 16:39 #3
lidal πιστευω πως δεν χρειαζεται να παρεις τετοια φαρμακα.. γνωμη μου χωρις να εχω καποια γνωση πανω σε αυτα.. εγω δεν θα τα επαιρνα..
28-05-2009, 17:45 #4
Για περιμένετε βρε παιδιά.
lidal λες ότι σκέπτεσαι να το δοκιμάσεις.Δηλαδή τι είναι και το τεστάρεις;Καραμέλα ή κάποια εξωτική γεύση;Εδώ μιλάμε για χάπια που έχουν να κάνουν με την ψυχιατρική.Αν δεν έχεις κάποια ιατρική γνωμάτευση από έμπειρο σε τέτοια θέματα γιατρό , θα σε συμβούλευα να μην πάρεις τίποτα.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και αυτό το ξέρεις καλά αν βασανίζεσαι με τα της βουλιμίας.
Φιλικά.
28-05-2009, 21:41 #5
Originally posted by DX87
lidal πιστευω πως δεν χρειαζεται να παρεις τετοια φαρμακα.. γνωμη μου χωρις να εχω καποια γνωση πανω σε αυτα.. εγω δεν θα τα επαιρνα..
29-05-2009, 00:25 #6
Lidal εχεις διαγνωστει με ψυχογενη βουλιμια καποια στιγμη?Αν οχι,δε νομιζω πως υπαρχει λογος να αρχισεις τα ψυχοφαρμακα ετσι ελαφρια τη καρδια.Που και παλι δηλαδη αμφιβολη η δυναμικη τους..
29-05-2009, 01:36 #7
an den kanw lathos lathos kapoia psyxofarmaka den ayxanoun kai to varos? toulaxiston mia fili mou pou epairne gia psyxologikous logous tetoia xapia pire gyrw sta 20 kila mesa se 4 mines...eixe ayxithei i orexi tis kai etrwge monimws...oli mera kai ta panta...den xerw an epairne ta sygekrimena den gnwrizw gia afta. Alla psyxofarmaka kai apo aparadekto giatro opos les...isws tha itan kalutera na to apofygeis...
29-05-2009, 09:49 #8
Παιδιά καλημέρα. Πολύ με προβληματίσατε. Είχα αποφασίσει να τα πάρω γιατί είχα την ελπίδα ότι θα δράσουν όπως το Reductil (δηλαδή στο κέντρο της όρεξης), γι' αυτό μου τα έγραψε και ο ψυχίατρος, για την βουλιμία. Μέχρι τώρα βέβαια (επειδή με ρωτάτε) δεν μου έχει γίνει διάγνωση για ψυχογενή βουλιμία. Και το φάρμακο είναι αντικαταθλιπτικό: αν είναι για 15-18 κιλά που θέλω να χάσω να ξεκινήσω τα αντικαταθλιπτικά.... Δεν συμφωνείτε να τα πάρω έτσι?
Κλεάνθη, έχεις δίκιο, πέσμου την γνώμη σου..
29-05-2009, 11:04 #9
lidal,η γνώμη μου δεν είναι κάτι παραπάνω από του κοινού ανθρώπου.Δεν είμαι γιατρός,βασίζομαι μόνο στην εμπειρία μου από τις ΔΠΤ και από τη συναναστροφή μου με ειδικούς.
Τ' αντικαταθλιπτικά και γενικώς όλα τα φάρμακα, δεν είναι τόσο απλά,ούτε στη χορήγηση,ούτε στη δοσολογία.Δε μπορείς να πάρεις αυτό το σκεύασμα τόσο εύκολα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κάποια ουσία που χάνεις κιλά.Είναι φάρμακο που το γράφουν οι ψυχίατροι εκτιμώντας τη βαθύτερη αιτία που σε κάνει να παίρνεις βάρος και συνυπολογίζοντας πολλούς άλλους παράγοντες ( διάθεση,συναισθήματα κατά τη διάρκεια του φαγητού κτλ...).Καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μια ψυχιατρική προσέγγιση του θέματος που μόνο από κάποιον ειδικό στα θέματα διαταραχών πρόσληψης τροφής μπορεί να συστηθεί.
Δεν είπα κάτι καινούργιο,ούτε ενδιαφέρον,απλά έγραψα τ' αυτονόητο.
29-05-2009, 11:36 #10
Παιδιά ευχαριστώ. Δεν θα τα πάρω τα αντικαταθλιπτικά, όχι και να δημιουργήσω και προβλήματα εκεί που έχω μόνο ένα...
Θα συνεχίσω με το LIPOTOX ή θα ξαναπάρω Reductil προσέχοντας αυτή τη φορά περισσότερο την διατροφή μου για να αποφύγω την δυσκοιλιότητα...Και βλέπουμε.
29-05-2009, 12:55 #11
lidal καλημερα, πραγματικα πιστευω οτι δεν υπαρχεις να παρεις κατι τοσο δραστικο οπως αυτα τα φαρμακα, εχεις ψαξει αλλες αιτιες ,πλην των ψυχολογικων που μπορει να σε εχουν οδηγησει σε αυτη την κατασταση να θες να τρψως συνεχεια? και αναφερομαι σε θυρεοειδη, πολυκυστικες κλπ, ορμονολικες εξετασεις οι οποιες πολλες φορες ευθυνονται για τετοια περιστατικα. και πριν καταφυγεις σε καποιο "μαγικο χαπι" για δοκιμασε κατι πιο απλο οπως μια διατροφη, η οκ τα lipotox (εγω προσωπικα τα reductil δεν θα τα επαιρνα παρα μονο εαν επρεπε να χασω πολλλααααααα κιλα)αλλα και παλι μαζι με διατροφη, και μηπως καποια απο αυτα τα βιβλια ψυχολογιας που υπαρχουν εκει εξω σε βοηθησουν αν αλλαξεις λιγο τροπο αντιμετωπισης των πραγματων. γιατι πανω απο ολα σε ολα αυτα τα διατροφικα επεισοδεια (και μιλαω για εμενα, απο δικη μου πειρα) ειναι ενας τροπος να αντιμετωπιζουμε καποιες καταστασεις οχι ευθεως αλλα να "αυτοτιμωρουμαστε "η να βρισκουμε παρηγορια η υποκαταστατα στο φαγητο . στο βαθος ομως αλλες ειναι οι αιτιες ..... οπως πολυ σωστα ειπες οχι να δημιουργησεις περισσοτερα προβληματα με αυτα τα χαπια εκει που εχεις μετα ενα. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ σου ευχομαι!!!
29-05-2009, 13:46 #12
πολύ σωστά τα λες etet, σίγουρα το πρόβλημα είναι βαθύτερο, και ίσως το έχω κιόλας εντοπίσει, δεν είναι κάτι τραγικό, είναι η πίεση να συνδυάσεις δουλειά και παιδιά και σπίτι και άντρα (με μια μανία τελειομανίας και ελέγχου) και κυρίως η κούραση των παιδιών....Έχεις κατά νου κάποιο βιβλίο που ίσως με βοηθούσε?
29-05-2009, 14:41 #13
οκ, καταλαβα, με το δικιο σου!!!! κατι με αυτη την τελειομανεια και τον ελεγχο πρεπει να κανεις οχι τιποτα αλλο αλλα φανταζομαι αγχωνεσαι στρεσσαρεσαι και στην τελικη δεν ευχαριστιεσαι!! καποιο συγκεκριμενο οχι δεν ξερω, αλλα εγω εχω διαβασει στο παρλθον και louise hey και wayne dyer (μεταμορφωστε την ζωη σας της πρωτης και οι περιοχες των σφαλματων σας του δευτερου και με ειχανε βοηθησει εμενα) επισης τωρα τελευταια μου ειπανε στο site εδω για ενα βιβλιο "το μυστικο" το οποιο υπαρχει και σε dvd το οποιο δεν το εχω δει ολο απο αμελεια αλλα μου ειχε αφησει καλες εντυπωσεις. μια βολτα ομως σε καποιο ενημερωμενο βιβλιοπωλειο και θα βρεις πολλα, το θεμα ειναι να βρεις αυτο που ταιριαζει στην δικη σου περιτπωση , το καλυτερο βιβλιο να ειναι εαν δεν σου ταιριαζει και δεν μπορεις να το διαβασεις κανεις μια τρυπα στο νερο!!! και ΔΕΝ δουλευω σε βιβλιοπωλειο η εκδοτικη εταιρεια οπως πολυ σωστα εγραψε και η κοπελα που μας ειπε για το μυστικο "the secret" . μην νομιζεις και εγω παλευω με την ψυχολογια αλλα η παραδοχη πιστευω ειναι το ημιση του παντως ! ολα θα γινουν, ενα ενα βημα σιγα σιγα!
29-05-2009, 14:56 #14
Έτσι ακριβώς: τουλάχιστον να είμαστε συνειδητοποιημένες για το τι μας συμβαίνει και να το παλεύουμε, να το μοιραζόμαστε, να μην το αφήνουμε να μας παίρνει από κάτω...
17-06-2009, 19:26 #15
Hi lidal,
Διάβασα τώρα το πρόβλημά σου, για μένα κακώς που δεν τα πήρες, μπορεί βέβαια να είναι αντικατθλιπτικά και μερικά να αυξάνουν την όρεξη, αλλά όχι όλα. Μερικά βοηθάνε και στο να χάσεις βάρος, όπως προφανώς αυτά που σου έδωσε και τα ladose από ότι έχω ακούσει.Και επειδή στα έδωσε γιατρός, κάτι θα ήξερε.
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια