Καλώς σας βρήκα!! η ιστορία μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Senior Member

Καλώς σας βρήκα!! η ιστορία μου

Καλησπέρα στα κορίτσια κ τα αγόρια του φόρουμ.
    Σας βρήκα κατα τύχη πριν μία εβδομάδα περιπου, κ κάτι με ώθησε να μπώ κ εγώ το παρεάκι σας. Είμαι 23 χρονών κ από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου πάλευα με τα κιλά μου.
    Από μικρή ήμουν αφρατοζουμπουρλούδικο, μπορώ να πω, αλλά είχε περάσει στον νου μου σαν αναγκαίο κακό, καθώς κ οι 2 γονείς μου είναι παχύσαρκοι. Έτσι από την μία το είχα αποδεχθεί ως "φυσικό" και "αδικία", από την άλλη είχα σημαντικό πρόβλημα να αποδεχτώ τον εαυτό μου. τα μικρά παιδια δεν έχουν τακτ, βλέπετε, κ τα σχόλια για το βάρος μου καθημερινά.
    Από μικρή λοιπόν δε θυμάμαι τον εαυτό μου να "ευχαριστιέται" φαγητό. Η μητέρα μου, βλέποντάς με να ακολουθώ τα βήματά της με έτρεχε η δόλια σε ενδοκρινολόγους για διατροφές κλπ. Κάπως άτοπο, τώρα που το σκέφτομαι, καθώς τις περισσότερες φορές δεν ήμουν έτοιμη κ μετά απο ένα διάστημα αφηνόμουν. Ακόμη όμως κ όταν δεν ήμουν σε πρόγραμμα, πάντα πρόσεχα..

επίσης άτοπο! γ λυκείου είχα φτάσει περίπου 130 κιλά..

με διάφορα σκαμπανεβάσματα από τότε, πριν 2 χρόνια (μετά από μια ολιγόμηνη σχέση-κατάσχεση που εκμεταλλεύτηκε την χαμηλή μου αυτοεκτίμηση) αποφάσισα πιο συνειδητά να διορθώσω κάτι που με πήγαινε πίσω. πήγα σε έναν πολύ καλό ενδοκρινολόγο κ ξαναξεκίνησα διατροφή. περιστασιακά κ γυμναστήριο, αλλά με το πρόγραμμά μου (δουλεια κ απαιτητική σχολή) ήταν δύσκολο..

έτσι πέρισυ έφτασα τα 112 κιλά. (χάνω αργά αλλά σταθερά, μη μου πείτε!)

κ τότε ήρθε ο έρωτας. πέρισι το καλοκαίρι βρέθηκε στην ζωή μου ένας άνθρωπος που με αποδέχτηκε κ με θέλησε ακριβώς όπως ήμουν. κ αυτό ήταν αρκετό για να με πεισμώσει. να με κάνει να θελήσω να δω κ εγώ τον εαυτό μου όπως με είδε εκείνος! βλέπετε, ο καλός μου είναι (να μην το παινευτω) πολύ ωραίο παιδι. μελαχροινός, 1,85 κ γύρω στα 90-95 (δεμένα) κιλά. όταν λοιπόν με προσέγγισε, σκέφτηκα "μα τι μου βρήκε?"..

λίγους μήνες μετά πήρα απόαση να μην ξανααφήσω τον εαυτό μου να σκεφτεί έτσι για μένα.. από το γενάρη (στα 107,5 τότε) έχω αρχίσει πιο συστηματική προσπάθεια και περίφανα δηλώνω ότι 5 μήνες μετά είμαι στα 93. δεν θυμάμαι από πότε είχα να δω την ζυγαριά σε διψήφιο! βοήθησε πόλύ και το γεγονός ότι ακολουθώ θεραπεία για τις πολυκυστικές ωοθήκες με αντισυλληπτικά. όλως τυχαίως εκεί που ακολουθούσα την ίδια διατροφή και κολλαγα, τώρα χάνω πιο σταθερά..προσπαθώ κ να γυμνάζομαι στο σπίτι 4 φορές την εβδομάδα.

αυτό που με βοηθάει είναι η επίτευξη μικρών στόχων τη φορά. ξέρω ότι θέλω να φτάσω γύρω στα 65-70 (έχω ύψος 1,72) αλλά αν το σκέφτομαι τώρα θα πανικοβληθώ!! στόχος μου μικρός; να είμαι κάτω από 90 κιλά στα γενέθλιά μου (αρχές αυγούστου) κ κάτω από 85 τέλη δεκέμβρη..

κίνητρό μου είναι πάντα ο καλός μου. ο οποίος πάντα με θεωρούσε κούκλα, ποτέ δεν έκανε παραμικρή νύξη να αδυνατίσω και με στηρίζει 100% χωρίς να με πιέζει. μου θυμίζει ότι το κάνω για μένα κ μόνο αυτό. με άφησε στα 95 (είναι φανταράκι) και ανυπομονώ μέχρι να ξανάρθει στην αδειά του να έχω χάσει κανα δυό κιλά ακόμα!!

συγνώμη για το τεράστιο πόστ!! απλά ήθελα να έχετε μία ιδέα για μένα! ηρθα εδώ όχι τόσο για δική μου υποστήριξη (ελπίζω να μην χρειαστεί!! χιχι!) αλλά κυρίως για να ακούσω κ εσάς.. ξέρω από πρώτο χέρι όλα τα άγχη κ τις αγωνίες.. όταν έρθει η ώρα όμως, όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Senior Member
    καλως ηρθες στην μεγαλη παρεα που σημερα ειναι μικρη γιατι σημερα μαλλον ητανε οοοολοι παραλιες.συγχαρητηρια για οτι εχεις καταφερει ως τωρα εισαι πολυ συνειδητοποιημενη και ξερεις τιειναι εφικτο κ τι οχι γι αυτο ειμαι σιγουρη οτι θα τα κατσφερεις βημα βημα!!

Senior Member
    λοιπόν όλα είναι στο μυαλό! νιώθω σαν να έχω τραβήξει διακοπτάκι τον τελευταίο μήνα. σήμερα είχα τραπέζωμα σ έναν φίλο με μουσακάδες κ μακαρόνια φούρνου κ εφαγα μόνο σαλατούλα! κ κατάφερα να αντισταθώ κ στο παγωτό μετα.. κάτι που δεν παίζει να μπορούσα παλιότερα..

καλώς σας βρηκα ιωάννα μου! μου πήρε χρόνια να συμφιλιωθώ με μένα κ την κατάσταση.. αλλά από τη στιγμή που είδα τον εαυτό μου ως σύμμαχο κ όχι ως εχθρό, είδα να αλλάζουν τα πράγματα..

χαιρομαι που σας βρηκαααααα!!!!

Senior Member
    ειμαι κατα πολυ μεγαλυτερη σου αλλα πραγματικα με εντυπωσιαζει η ωριμοτητα σου και το οτι εχεις στα χερια σου ενα συνολο απο οπλα που θα σου φερουν σιγουρα καλα αποτελεσματα1.εισαι συνειδητοποιημενη 2. ξερεις τι θες 3.βαζεις στοχους4.εχεις κοντα σου εναν ανθρωπο που σε στηριζει και σε αγαπαει.5.βρηκες εμας!!χε!χε!χε! φιλια!!

Senior Member
    esceden καλωσηρθες!Μπραβο σου γι αυτα που εχεις καταφερει!Η σκεψη σου ειναι υγιης και γι αυτο το λογο θα τα πας μια χαρα!Καλη σου συνεχεια!

Senior Member
    esceden καλωσόρισες! Θα έχεις καταλάβει φυσικά ότι ήρθες στο σωστό μέρος! Μου έκανε εντύπωση η ψυχική ηρεμία που εκπέμπεις με τα γραφόμενά σου.. και σου εύχομαι πραγματικά να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου, που είναι και υγιείς και ρεαλιστικοί! Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας σαν σύμμαχο και όχι σαν εχθρό και στη διαδρομή αυτή θα βρείς πολλούς εδώ μέσα που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να βοηθηθούν από σένα! Αυτό που προσπαθούμε όλοι είναι να αποκτήσουμε υγιή σχέση με το φαγητό και τον εαυτό μας! Καλή συνέχεια!

Senior Member
    ευχούλα, πέννυ και ιωάννα σας ευχαριστώ πολύ για το θερμότατο καλωσώρισμα! μου πήρε χρόνο μέχρι να δω τι φταίει και να αποκτήσω μεγαλύτερη ψυχική ηρεμία.. αλλά να πούμε κ την αλήθεια, μήπως όταν ήμουν σε μόνιμο πόλεμο με μένα είδα αποτέλεσμα; ούτε καν!

καλή δύναμη σε όλες μας.. ό,τι χρειαστείτε, με χαρά να βοηθήσω!!

Senior Member
    Μπράβο σου κοπέλα μου! Καλώς όρισες!

tweetaki15
    Guest
    καλωσηρθες φιλη μου ,πολυ ενδιαφερουσα η ιστορια σ μπραβο στο αγορι σ αλλα σε σενα ενα τεραστιο μπραβο π εισαι σε ενα καλο δρομο.......το αγορι σ σα να μ θυμιζει το δικο μου π το λεω οτι θελω να χασω κ λεει οτι ειμαι κουκλα ..........[ειμαι 1,73 κ 65κ] αλλα επιμενω στο να χασω...............................καλα που χουμε κ τα αγορια μασ κ μας στηριζουν.........................χαχ� �χαχα

Senior Member
    αχ μαρίλη τι θα σε κάνω.. άλλο ο άνθρωπός σου να σε αποδέχεται όταν αντικειμενικά υπάρχει θέμα (η περιπτωσή μου.. ξέρεις πολλούς ερωτευμένους με κοπέλα 110 κιλά; ) και άλλο εσύ που βλέπεις από λάθος μεριά τον εαυτό σου. φυσικά και σε λέει κούκλα! κοπελάρα 1,73 και 65 κιλά είσαι..

γιααααα να σου δώσω εργασία για το σπίτι!
    πήγαινε στο λινκ κυρία μου, γιαααα να κουνιόμαστε!!

BMI

τι σου λέει το κομπιουτεράκι λοιπόν;

Senior Member
    esceden,καλώς ήρθες κι από μένα(έστω με κάποια καθυστέρηση στην υποδοχή...)
    Η ιστορία σου μου βγάζει ανάμεικτα συναισθήματα καθώς τη διαβάζω.
    Από τη μία μου ξυπνά θυμό και αρνητικές θύμισες από τη δική μου πρώην ερωτική σχέση,
    όπου δεν υπήρχαν η αποδοχή και υποστήριξη στις οποίες αναφέρεσαι,σχετικά με το επιπλέον βάρος
    και από την άλλη θαυμασμό κι ενθάρρυνση αναφορικά με τον προσωπικό σου αγώνα κι επίτευγμα!
    Δε θέλω άλλο να έχω στραμμένο βλέμμα στο παρελθόν ούτε να διακατέχομαι από αρνητικά συναισθήματα,
    οπότε κρατώ το θετικό και σ'ευχαριστώ για το ζωντανό παράδειγμα,που μου δίνεις,υπενθυμίζοντας μου
    πως,άμα κι εγώ το βάλω στόχο όπως εσύ,δε χρειάζομαι ακόμα ένα βαριατρικό χειρουργείο
    για να δω διψήφιο νούμερο,που ξέχασα πως συναντάται και σε κοντέρ ζυγαριών...
    Προσωπικά,δε θα δώσω συγχαρητήρια στον φίλο σου,που σε αγαπά παρά το επιπλέον σου βάρος,
    γιατί θα είναι σαν να το θεωρώ κατόρθωμα και μη φυσιολογικό.Θα δώσω μόνο σ'εσένα γιατί
    ξέρω πάρα πολύ καλά πόσο μεγάλος άθλος είναι αυτός που με τόση επιτυχία επιχειρείς κι εύχομαι από καρδιάς
    να έχει ισόβια μόνιμα αποτελέσματα,ανεξάρτητα από τα μονοπάτια που θα σε οδηγήσει η ζωή...
    Θέλω να πω ακόμα κι αν -χτύπα ξύλο-κάποια στιγμή χωρίσεις με το φίλο σου
    ή βρεθείς σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και στερημένη από την τωρινή σου ώθηση,θελήσεις ν'αφεθείς...
    Εύχομαι να μην παρερμηνεύσεις το σκεπτικό μου.Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου κι ελπίζω να τα λέμε...Φιλάκια!

Senior Member
    Ευχαριστώ Ναντινάκι μου! Είσαι από τα άτομα που κατασυμπάθησα πριν καν μου συστηθείς (ήμουν κατά-σ-κοπος στο φόρουμ καιρό).. Δεν τίθεται θέμα θαυμασμού. Όταν κάτι γίνεται συνειδητή επιλογή είναι μονόδρομος.. Ίσως θέμα συνήθειας, ίσως βλέπω τους δικούς μου που υφίστανται της συνέπειες της δικής τους παχυσαρκίας και θέλω να αποφύγω αυτά τα μονοπάτια..
    ευτυχώς ακόμα και όταν δεν ήμουν τόσο συνειδητοποιημένη στην διατροφή μου κ έχανα πιο αργά ή για άλλους λόγους σταματούσα λίγο, επειδή έχω μάθει να τρέφομαι σωστά δεν τα ξανάπαιρνα πίσω.. πρίν 2-2,5 χρόνια ήμουν στα 120. κοιτώντας πίσω ίσως το διάστημα που έκανα να χάσω αυτά τα 30 κιλά δεν ήταν σύντομο, αλλά η απώλεια έμεινε.. έχω δρόμο ακόμα αλλά δεν εκβιάζω καταστάσεις. όσο μου πάρει..
    ξέρεις κάτι; τελικά ο δικός μου μ έχει βοηθήσει ίσως περισσότερο απ όσο νομίζει.. κάνοντας τη δίαιτα για να βελτιωθώ πρώτα για μένα, δεν την έχω συνδέσει αρνητικά μ αυτόν. σαφώς κ εκείνος είναι μεγάλο κίνητρο, αλλά όχι σε βαθμό που αν κάτι χαλάσει μεταξύ μας θα "τιμωρήσω" τον εαυτό μου ξανακυλώντας.. ελπίζω τουλάχιστον! φυσικά κ δεν έχω παρερμηνεύσει το σκεπτικό σου, είναι κάτι που φρόντισα να έχω ξεκάθαρο μέσα μου πριν αρχίσω την εντατική μου προσπάθεια.
    μην αναλώνεσαι για ανθρώπους που δεν ήταν αρκετά δυνατοί. φρόντισε να είσαι εκεί για σένα με συνέπεια. πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας μέσα από το δικό μας πρίσμα, κ όχι μέσα από τα μάτια άλλων..

Junior Member
    Originally posted by esceden
    ξέρεις πολλούς ερωτευμένους με κοπέλα 110 κιλά; )
    Από προσωπική εμπειρία, μπορώ να σου πω αρκετούς και με πολύ περισσότερα κιλά.
    Η αλήθεια είναι πως κι εμένα με εκπλήσσει, αλλά τελικά συμβαίνει.
    Υπάρχουν και οι άντρες (και αγόρια) που δεν στέκονται στα κιλά που κουβαλά το σώμα μας.

Είσαι άξια θαυμασμού και συγχαρητηρίων για την προσπάθειά σου και την θετική ενέργεια που σκορπάς γύρω σου και σε εμάς μέσα από τα posts σου.
    Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω κορίτσια της ηλικίας σου με τόση ομορφιά και ωριμότητα.

Junior Member
    esceden γεια σου κι από μένα!είδα ότι ήσουν το μόνο νυχτοπούλι και γι'αυτό θα σου γράψω κάτι σύντομο..και να σε προλάβω πριν κοιμηθείς!ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ!!γεια σου και πάλι!!

Junior Member
    δε σε πρόλαβα..τέλος πάντων..πώς μπορεί κάποιος να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του?εγώ προσωπικά συγκρίνομαι συνεχώς με τους άλλους και με τον παλιό καλό μου εαυτό είμαι μονίμως δυστυχισμένη..τελικά μπορούν όλοι οι άνθρωποι να συμφιλιωθούν μ'αυτό που είναι ή πάντα θα υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που τολμούν να κάνουν αυτήν την υπέρβαση,κάποιοι άλλοι που
    θα βρίσκουν πάντα κάτι αρνητικό που θα τους κρατά κολλημένους στη μιζέρια τους ενώ κάποιους άλλους δε θα τους έχει απασχολήσει καν αυτό το θέμα?μου φαίνεται πολύ δύσκολο αυτό το θέμα της συμφιλίωσης με τον εαυτό μας..το ποιο δύσκολο απ'όλα..

Page 1 of 2 12 LastLast