Επιτρέπεται το ανθρακούχο νερό;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Member

Επιτρέπεται το ανθρακούχο νερό;

Καλησπέρα! Αρχικά ήθελα να το γιορτάσω μαζί σας επειδή με τη βοήθειά σας και τη στήριξή σας έφτασα στη μέση του στόχου μου!!! :smirk:
    Η ερώτηση μου είναι, επειδή πήγα εξωτερικό για εργασία, και το νερό χωρίς φυσαλίδες είναι αηδία, κάνω ζημιά που πίνω σχεδόν μόνο ανθρακούχο;

Ευχαριστώώώώ

Senior Member
    Κοίτα αν δεν κάνω λάθος, πέρα απο το ότι προκαλεί κατακρατησεις υγρών το ανθρακικό, δεν νομιζω πως κάνει κάτι άλλο.

εμενα ο γιατρος μου απαγορεψε το ανθρακουχο, τα αναψυκτικα με ανθρακικο κλπ
    δεν ξερω αν αυτο εχει να κανει με οσους εχουν κανει εγχειρηση, αλλά μου ειπε:
    "εδω κοψαμε το στομαχι για να το μικρυνουμε και εσυ θα πινεις ανθρακικο για να το μεγαλωσεις παλι?"
    επειδη γενικα δεν ειμαι φαν του ανθρακικου, δεν τον ρωτησα κατι παραπανω αλλά καποια στιγμη μου ειπε οτι το ανθρακικο προκαλει διογκωση του στομαχου
    επειδη το εγχειρισμενο στομαχι απο τα 100 μλ μεγαλωνει υπο φυσιολογικες συνθηκες στα 250 μλ και εκει σταματα, ισως να αναφεροταν μονο στα εγχειρισμενα που θα μεγαλωσουν ετσι κι αλλιως, για να μην ξεφυγουν πανω απο τα 250 μλ

ομως, απο οτι ξερω αλλοι γιατροι που εχουν κανει σληβ δεν επιβαλουν στους ασθενεις τους , την αποχη απο το ανθρακικο.

Senior Member
    Εμένα η διατροφολόγος μου, αν κι εγώ δεν έχω κάνει χειρουργείο, μου έχει αφήσει εντελως ελεύθερα τα light αναψυκτικά, λέγοντας μου πως πέρα απο κυταριτιδα δεν θα μου κανουν κάτι άλλο. Μου πρότεινε να τα κόψω αφου θα εχω συνηθισει στο νέο πρόγραμμα διατροφής για να μην ζοριστώ πολύ. Οπότε είναι ανάλογα την περίπτωση υποθέτω.

Member
    Νικολα ίσως είναι όντως λόγω χειρουργείου... Ελπίζω να είναι όπως λέει η Σκάρλετ και να επιτρέπεται Πάντως είναι τόσο πιο εύκολο να το πιεις...

Senior Member
    Το ανθρακουχο νερο ,οπως και τα ανθρακουχα αναψυκτικα ανεξαρτητα αν ειναι light εχουν την ιδιοτητα να μεγαλωνουν τον ογκο στο στομαχι για αυτο και οταν τρωμε πολυ και πινουμε συνηθως σοδα ή κοκα κολα νοιωθουμε καλυτερα. Ετσι σε εμαςτους σληβαρισμενους ειναι απαγορευτικα ,γιατι μπορει μετα να ανοιξουν το στομαχι ............Βεβαια οι αποψεις διίστανται ο Καλφ στο Ριο επιτρεπει την κοκα κολα και τα ανθρακουχα ελευθερα ,χωρις περιορισμο............ Αντιθετα στην Αθηνα οι γιατροι τα απαγορευουν ...........Οποτε ο καθενας ακολουθει τις οδηγιες του γιατρου του.......

Member
    Αν δεν έχεις κάνει, όμως, χειρουργείο;

Senior Member
    Αν δεν έχεις κάνει χειρουργείο διάβασε αυτό που έγραψα εγώ :-) (που δεν έχω κάνει χειρουργείο)

Member
    Ωραία, να μη φρικάρω δηλαδή

Senior Member
    Όχι δεν υπάρχει λόγος :-) Απλά γενικά είναι καλό σιγά σιγά να τα περιορίσεις, γιατι δυστυχώς κάνουν κατακρατήσεις! Δεν είναι κι απαραίτητο μεν, αλλά αν σε ενδιαφέρει η κατακράτηση έχε το στο νου σου!

Senior Member
    Από που προκύπτει ρε παιδιά πως το ανθρακικό κάνει κατακράτηση; Εγω έχω πια σχεδόν κόψει το άθλημα(πέρα από καμιά μπύρα και κανά ανθρακούχο νερό σε παγωτατζίδικα/καφετέριες) αλλά όταν έχασα τα πολλά κιλά έπινα 2-3 λίτρα light αναψυκτικά τη μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Senior Member
    Πρόκυπτει απο το γέγονος ότι δημιουργουν κυτταρίτιδα η οποία είναι κατακράτηση υγρών :-P

Senior Member
    Από που προκύπτει οτι δημιουργούν κυτταρίτιδα;

Senior Member
    Απο το ότι μου το έχουν πει 2 διαφορετικοί διατροφολόγοι :-p Και ο προηγουμενος που πήγαινα, που ήταν και λίγο βλάκας βέβαια, αλλά και αυτή που πάω τώρα και είμαι υπερικανοποιημένη αυτό μου έχει πει.

Member
    το ανθρακουχο νερο δεν δημιουργει κυτταριτιδια,απορω τι σοι διατροφολογος ειναι αυτος που στο ειπε.Το ανθρακουχο νερο δεν τιποτα αλλο απο νερο με αθρακικο οξυ,δεν περιεχει θερμιδες χαζαρη η οτιδηποτε αλλο.

Page 1 of 2 12 LastLast