Results 1 to 15 of 27
Thread: ΓΙΑΤΙ ΠΑΧΑΙΝΕΙ Η ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ?
-
22-06-2009, 16:39 #1
ΓΙΑΤΙ ΠΑΧΑΙΝΕΙ Η ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ?
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ...ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΔΩ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ....ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΝΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ...ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?...+ 10 ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΣ.
ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΩ 10 ΚΙΛΑ (ΗΜΟΥΝ 69) ΔΕ ΤΑ ΕΧΑΣΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΑ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΡΙΖΕΙ...
ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΧΑΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΛΑ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΝΙΩΘΩ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ...ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ....ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ...ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΑ ΠΕΙΤΕ!!!
- 22-06-2009, 16:48 #2
Καλησπερα Naki!
Ωραια περναει κανεις οταν συζει με τον ανθρωπο που αγαπα, του αρεσει να τον φροντιζει, να του μαγειρευει γενικα να τον περιποιειται!.... Αυτο ακριβως κανω και εγω με το ιδιο αποτελεσμα οπως και εσυ!
Τωρα απλα εχω αρχισει και μαγειρευω πιο ελαφρα(ευτυχως βοηθαει και το καλοκαιρι)!!!
Αλλωστε η αγαπη περναει και απο το στομαχι!!!!!!!!!!!
Τι να κανουμε?
22-06-2009, 16:49 #3
Γεια σου Naki, καλώς όρισες!
Γιατί δεν μπορείς να μαγειρεύεις κάτι light το βράδυ και για τους δυο σας? Για να μην κάνεις 2 φαγητά (κανονικό για κείνος και διαιτητικό για σένα)! Υπάρχουν τόσες λύσεις! Πχ κρεατάκι με σαλατούλα (αν κάνεις για κείνον πατάτες τηγανιτές εσύ μην φας), κοτοπουλάκι ψητό και τόσα άλλα... Μπορείς να τρως ένα ελαφρύ πρωινό, μεσημέρι φρούτο ή μια σαλάτα και το κυρίως σου γεύμα να είναι το βράδυ...
Ακόμα κι αν δεν μπορείς μέχρι το βράδυ νηστική, φάε κανονικά και το βράδυ απλώς να του κάνεις παρέα με λίγο καρπούζι ή κάτι ελαφρύ τέλοσπάντων! Ε και το ΣΚ τρώγε μαζί του κανονικά!
Όλα μια ιδέα είναι...........
22-06-2009, 16:53 #4
Να συμπληρώσω ότι όντως η συγκατοίκηση παχαίνει (όπως και ο γάμος μιας και είναι το ίδιο πράγμα). Γιατί είσαι πιο χαλαρός? Γιατί χουχουλιάζεις περισσότερο και θα φας και ένα (ή παραπάνω) γλυκό αγκαλίτσα? Ίδιο είναι να ζεις στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό σου και ίδιο να τον συναντάς έξω, να προσπαθείς να είσαι ντυμένη στην πένα και να μην φας πολύ για να .... είσαι σε φόρμα για τα .... επακόλουθα? Ενώ στο σπίτι χαλαρά......... όποτε θες μπορείς να το έχεις και δεν είσαι πια στην τσίτα.....
22-06-2009, 17:07 #5
ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!!! ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΛΑΦΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ....ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΙΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΡΚΕΤΑ....ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΝΟ....ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.....
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΑΤΚΙΝΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ...ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΑΥΤΗ ΔΕ ΤΗ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ....
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ ΠΟΛΥ!!!
22-06-2009, 17:17 #6
ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΟΥΧΟΥΛΙΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ EΦΑΓΑΝ LIDAL KAI ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΛΟΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!!!
22-06-2009, 17:20 #7
- Ξεκίνησε 4-5 μέρες με πρωτεϊνική διατροφή τύπου ʼτκινς. Τρώγε ένα φρούτο για πρωϊνό και για γεύμα με τον καλό σου κρέας ή ψάρι με πράσινη σαλάτα, λίγο τυράκι χωρίς υδατάνθρακες... τέτοια. Είναι ένα καλό κόλπο για να φύγουν ένα δυο κιλάκια και να πάρεις θάρρος να συνεχίσεις.
- Συνέχισε με σωστή διατροφή και περιόρισε τις ποσότητες. Διάλεξε δηλαδή μια δίαιτα/διατροφή και μείνε σ' αυτή. Για να μην ξεμυαλίζεσαι το βράδυ που τρώτε μαζί, σέρβιρε στο πιάτο σου τη μερίδα που κρίνεις πως πρέπει να φας, μαζί με τα συνοδευτικά της (τυρί, ελιές ή ό,τι άλλο) και περιορίσου σε αυτήν την ποσότητα.
Τώρα από δίαιτες... έχεις καμία από διαιτολόγο? Στο internet κυκλοφορούν πολλές και με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ποια είναι σωστή από πλευράς διατροφής και ποια όχι. Μην πέφτεις πάντως κάτω από 1200-1300 θερμίδες τη μέρα, για να συνηθίσει ο μεταβολισμός σου να δουλεύει χωρίς στερήσεις!
22-06-2009, 17:29 #8
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ GINGER, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ.
ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΔΥΟ ΚΙΛΑ.
ΑΠΛΑ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.
ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ 'Η ΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ....ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΗΛΑΔΗ!!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ....
22-06-2009, 17:30 #9
σιγουρα η συγκατοικηση παχαινει αλλα μονο αν την αφησεις να σε παχυνει!!! εχω καποιες φιλες μου που συγκατοικουν με τα αγορια τους και εχουν παχυνει (κι εγω επισης συμπεριλαμβανομαι σε αυτο!) αλλα και αλλες που ναι μεν συγκατοικουν αλλα πανε και το γυμναστηριο τους και δεν παχαινουν. δεν χρειαζεται να τρως τα ιδια με τον αλλον.
εγω προσωπικα τωρα που κανω τη διατροφη φτιαχνω 2 φαγητα την ημερα. ενα το δικο μου και ενα το δικο του, ναι ειναι κουραστικο και η μαγειρικη δεν ειναι κατι που με ευχαριστει- το βαριεμαι, αλλα και μονο που εχω χασει τοσα κιλα και βλεπω τους κοπους μου να ανταμοιβονται, και το βλεμμα του αγοριου μου οταν με κοιταει με -14 κιλα αξιζει να εφτιαχνα και 3 φαγητα την ημερα!! πλεον δεν τα ζηλευω αυτα που τρωει ισα ισα χαιρομαι που τα ευχαριστιεται κι αυτος και ειναι καπως σαν να τα εφαγα κι εγω! δεν ξερω ετσι ειναι η ψυχολογια μου! σιγουρα η πρωτες βδομαδες ειναι δυσκολες αλλα μετα οσο βλεπεις το σωμα σου να αλλαζει τα ξεχνας αυτα δεν σε αγγιζουν..τουλαχιστον ετσι νιωθω εγωμην απογοητευεσαι !!
22-06-2009, 17:40 #10
Originally posted by Naki!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ....
Και όταν το βράδυ έχεις υδατάνθρακες (μακαρόνια π.χ.) δοκίμασε να μην προσθέσεις ζωϊκά λιπαρά (τυρί, πουλερικά, κρέας, κρέμα γάλακτος), αλλά να φας τα ζυμαρικά σου με σκέτη σάλτσα ντομάτας.
Αυτά είναι μικρά τρικ που "ξεγελούν" λίγο τον μεταβολισμό, και τελικά δεν στερείσαι τίποτα.
22-06-2009, 17:40 #11
ΕΣΥ ΤΑ ΠΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΒUTTERFLY....ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΑΓΗΤΑ ΕΙΝΑΙ SUPER. ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΩΣ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΔΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ, ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ...ΣΝΙΦ!
22-06-2009, 17:44 #12
μια αλλη λυση ειναι αν προλαβαινεις να μαγειρευεις απο τη προηγουμενη μερα...δεν ξερω βεβαια αν σε βολευει.. κι αυτο με τη δουλεια ως αργα ειναι σιγουρα σκοτωμα.... εγω ουτε 1 φαγητο δεν θα ειχα κουραγιο να φτιαξω!!
22-06-2009, 17:47 #13
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΚ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ....ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΝΝΙΑ ΑΥΣΤΗΡΩΣ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ...
22-06-2009, 18:48 #14
afoy sxolas toso arga kanto mexri tis 10..
22-06-2009, 19:08 #15
Naki εγω συγκατοικω εδω και ενα χρονο.Εκτος του οτι ειχα να αντιμετωπισω και τις κρισεις βουλιμιας που με πιανανε και ετρωγα τα παντα,οταν αποφασισαμε να συγκατοικησουμε ειχα να αντιμετωπισω και το προβλημα που περιγραφεις.Απο τη μια να βγαινει η Βεφα απο μεσα μου και να θελω να ικανοποιησω το μαγειρικο μου δαιμονιο προς τιμην του κυριου,απο την αλλη τα κιλα ειχαν αρχισει να αυξανονται,γιατι τις μερες που δεν εκανα κρισεις ετρωγα τα καλουδια μου παρεα με τον "συγκατοικο".Αυτη η φαση κρατησε 2-3 μηνες οπου ειχα παρει 4 κιλα και ημουν καθ οδον να παρω και αλλα τοσα.Εκει αρχισα να εφαρμοζω την τακτικη "αν θες να φας και δε σου αρεσουν τα δικα μου,μαγειρεψε μονος σου,γιατι εγω εχω προβλημα με τα κιλα και το φαγητο ","αν θες να φας φαε μονος σου,εγω θα ειμαι στο αλλο δωματιο γιατι θα παρασυρθω".Φυσικα και αυτη η τακτικη δεν ηταν και η πιο θερμη,οποτε παει και αυτο.Και απο τοτε,το πηρα πλεον αποφαση.Αν δε θελω να γινω διακοσια κιλα και θελω να μενω μαζι με τον ανθρωπο μου,πρεπει να συμβιβαστω με την ιδεα οτι τα βραδια αυτος θα τρωει τα νοστιμα φαγητα μου και εγω θα ροκανιζω φρουτα και τα μεσημερια,οταν προλαβαινουμε να τρωμε μαζι,το πιατο μου θα ειναι το μισο απο το δικο του.Τερμα.Και το εχω συνηθισει τωρα τοσο πολυ που μου φαινεται και φυσιολογικο.Οποτε προλαβαινω του μαγειρευω,του κανω του κοσμου τις νοστιμιες και ειδικα αν ειναι βραδυ εγω δεν αγγιζω τιποτα,πλεον μου βγαινει αυθορμητα!Σα να τρωει αυτος και να χορταινω εγω ενα πραγμα!Εγω θα φαω τα δικα μου,τα τοστακια μου,τα φρουτακια μου και στοπ.Και το μεσημερι φροντιζω να τρωμε απο διαφορετικα πιατα σαλατα και στο δικο μου βαζω λιγο λαδι,στο δικο του πολυ.Θελω να τον περιποιουμαι,αλλα αν δεν συνηθιζα να μην τρωω και εγω τα ιδια δεν ξερω τι θα εκανα.Ενταξει καμια φορα θα φας και το βραδυ κατι πιο extreme μαζι του,αλλα δυστυχως πρεπει να το παρουμε αποφαση πως δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σ αυτη τη ζωη!
Αχρηστος...
17-07-2025, 22:23 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια