Results 1 to 15 of 27
-
27-06-2009, 17:39 #1
- Join Date
- Jun 2009
- Location
- ΠΑΤΡΑ
- Posts
- 448
ΘΕΛΩ ΠΑΙΔΑΚΙ... ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΟΥ ΔΕΝ Μ΄ΑΦΗΝΟΥΝ
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΜΑΙ Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΕ ΥΨΟΣ 174 ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ 110 ΚΙΛΑ.
Θελω βοήθεια κοριτσια... εχω προβλημα πολυκυστικων, περιοδο 2 φορες το χρονο και θελω σαν τρελη να κανω ενα παιδακι.. αλλα δυστυχως λογοι οπως το βάρος και τα παραπάνω με δυσκολευουν στο να κανω ενα παιδακι.
μου αρεσει παρα πολυ η παρεα σας και θα ηθελα να με δεχθειτε σε αυτην. ξεκινάω άμεσα γιατι εμπνευστηκα απο ολα αυτα που γραφετε... θα ήθελα αν ξερει καποια μια διαιτα της προκοπης γιατι δυσκολευομαι πολυ να χάσω βαρος.
Ισως να τα εχετε πει παλι αυτα στο παρελθον αλλα please βοηθηστε με......
Σας φιλώ γλυκα.......
- 27-06-2009, 18:37 #2
- Join Date
- Apr 2009
- Posts
- 512
Ευγενία καλώς μας ήρθες! Πολυκυστικές, βάρος και παιδάκι που δεν έρχεται είναι συνηθισμένος και όχι πάντα εύκολος συνδιασμός! Πριν απ'όλα τ'άλλα πρέπει να έχεις δύναμη, υπομονή, επιμονή, πίστη και συμπαράσταση.. Διαφορετικά πρέπει να έχεις απλώς νεύρα από ατσάλι
Υπάρχει ολόκληρο τόπικ σχετικά με το θέμα σου, διάβασέ το από την αρχή, πες μας και λίγα περισσότερα πράγματα για σένα, και συζητάμε και στην πορεία! Καλή αρχή!
27-06-2009, 20:44 #3
- Join Date
- May 2009
- Posts
- 166
Ευγενια καλωηρθες!Συντομα μανουλα σου ευχομαι,με λιγη οργανωση πιστευω μια χαρα θα τα καταφερεις.Ξερω πολλες κοπελες με πολυκυστικες που με την καταλληλη γυναικολογικη καθοδηγηση συλλαβανε.Και εγω εχω πολυκυστικες και παντα ειχα μια ανησυχια γι αυτο το θεμα.Στο τοπικ για τις πολυκυστικες η Πενυ μας προτεινει μια διατροφη καταλληλη.Επισης,οσο δυσκολο κι αν ειναι,ειναι βασικο να μην αγχωνεσαι.Οσο πιο χαλαρη,αισιοδοξη και ψυχραιμη,τοσο καλυτερα!
27-06-2009, 23:19 #4
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 91
Ευγενία καλός ήρθες και μακάρι να γίνει το όνειρο σου πραγματικότητα.
Φυσικά εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα μιλήσουμε για ιατρικά θέματα αλλά πέρα από την προσωπική σου προσπάθεια φαντάζομαι έχεις απευθυνθεί σε γυναικολόγο για να αντιμετωπίσεις το θέμα που σε απασχολεί. Επιπλέον για να έχεις πιο συστηματική πρόοδο γιατί δεν σκέφτεσαι να απευθυνθείς σε διαιτολόγο? θα σε βοηθήσει. Όχι τόσο στην διατροφή καθαυτή αλλά στο να σε βάλει σε ένα πρόγραμμα και στην συνήθεια να παρακολουθείς το βάρος σου και να είσαι συνεπής στους στόχους σου.
Όλα θα πάνε καλά. Αυτή είναι η εποχή που θα κάνουμε όλοι αλλαγές και θα πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Χρειάζεται απλά υπομονή, επιμονή και καλή διάθεση.
28-06-2009, 13:00 #5
- Join Date
- Jan 2003
- Posts
- 1,599
καλως σε ευγενια.
τα κιλα σου δεν ειναι απαγορευτικα στο να κανεις παιδακι. Αλλο αν θελεις να τα μειωσεις για να εχεις καλυτερη υγεια και εμφανιση.
η ελλειψη περιοδου ειναι το προβλημα, κι αυτο ρυθμιζεται σχεδον παντα με τις καταλληλες ορμονες. εισαι σε θεραπεια για τις πολυκυστικες ωοθηκες η απλα περιμενεις να αδυνατισεις?
αν οχι, θα πρεπει να επισκεφθεις τον γυναικολογο σου αμεσα για να το αντιμετωπισεις.
καλη επιτυχια!
28-06-2009, 15:07 #6
- Join Date
- Jun 2009
- Location
- ΠΑΤΡΑ
- Posts
- 448
Γεια σας κοριτσια και σας ευχαριστω ολες παρα πολύ!!!!!!!!!!!
Εγω ανεκαθεν είχα προβλημα με την περιοδό μου καθως και με τα κιλά μου. Εχω πάρει αρκετες φορές θεραπεία με αντισυλληπτικά για να φτιάξω τον κυκλο μου αλλα δυστυχώς ξαναχαλαγε....και paliopaido οχι σε γυναικολογο...... σε γυναικολογους εχω πάει που πλεον εχω κουραστει......
Επισης κανένας γιατρος δε μου ειχε πει...... οτι υπηρχε επιρροη απο το καπνισμα και εγω καπνιζα με αποτελεσμα να μου κανουν θρομβωση στο πόδι. Τρομαξα τοτε παρα πολυ γιατι νοσηλευτηκα..και δεν ξαναπηρα αντισυλληπτικα. Απο τοτε εχω σχεδον 2 η στην καλυτερη 3 φορες το χρονο περιοδο..??και αυτη με φαρμακα..
Εχω κάνει απειρες φορές δίαιτα και απειρες φορές εχω αποτυχει... Ασε δε που εχω πετάξει του κοσμου τα λεφτα σε ινστιτούτα... Κοριτσια μου πανω κατω αυτα σε γενικες γραμμες απο εμένα..
Διαβασα το τοπικ για τις πολυκυστικες και δεν ηξερα ποσο σημαντικος αποδεικνύεται ο ενδοκρινολογος και επισης μου εκανε τρομερη εντύπωση η ιδιαιτερότητα της διατροφης. Θα μπορούσες πενυ μου να μου στειλεις κατι σαν υποδειγμα???? Γιατι ψιλιομπερδευτηκα λιγο με τις πρωτεινες και τους υδατάνθρακες???
Κοριτσια μου θελω ομως παρα πολυ να χασω βάρος γιατι ειμαι σιγουρη οτι επηρεαζει ολο το πακέτο........... help me............:
28-06-2009, 15:12 #7
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 35
Κούκλα,πόσο χρονών είσαι?Είχα πολυκυστικές,έκανα θεραπεία με Gynofen για 8 χρόνια και στα 27 χάθηκαν..Εδώ και 2 χρόνια είμαι μια χαρά με την περίοδο.
28-06-2009, 15:30 #8
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 35
Ρωτάω την ηλικία διότι έχω ακούσει ότι όσο μεγαλώνουμε μικραίνουνε οι κύστες.Και το ίδιο συνέβη και σε μένα..
28-06-2009, 16:23 #9
- Join Date
- Jun 2009
- Location
- ΠΑΤΡΑ
- Posts
- 448
ειμαι 29 ετων και δεν αντεχω αλλο.... σορυ που αργησα να απαντησω εφτιαχνα το τικερακι μου....
28-06-2009, 17:35 #10
- Join Date
- Apr 2009
- Posts
- 512
Ευγενία καλησπέρα!
Για αρχή θα σου πω κάτι που σίγουρα δεν το ακούς για πρώτη φορά! ΗΡΕΜΗΣΕ!! Ξέρω πως ακούγεται αυτό να σου το λέει κάποιος την ώρα που εσύ περιμένεις πάντα μια περίοδο που δεν έρχεται, ένα μωράκι που δεν έρχεται, μία ζυγαριά που δεν κατεβαίνει, ακούς σχόλια του τύπου "καλά τι περιμένετε ακόμα;" και το κλάμα να πηγαίνει σύννεφο πάνω από κάθε αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης! Θα μπορούσα να σου γράψω βιβλίο με τα συναισθήματα που βιώνεις.. τα πέρασα και γω ακριβώς έτσι και σε νιώθω όσο δεν φαντάζεσαι..
Λες ότι δεν πηγαίνεις πια σε γυναικολόγο.. αν το κατάλαβα σωστά! Δυστυχώς κοριτσάκι μου όσο και να σου δίνουν ελπίδες οι περιπτώσεις που ακούμε ότι κάποια, κάπου, έμεινε έγκυος ενώ είχε το τάδε σοβαρό πρόβλημα.. αυτά (δεν ξέρω γιατί) συμβαίνουν πάντα σε κάποιον άλλον! Εμείς πρέπει να συμβιβαστούμε ότι για όσον καιρό κρατάει ο αγώνας του μωρού πρέπει να θεωρούμε τον ενδοκρινολόγο και το γυναικολόγο μας τους καλύτερούς μας φίλους και συμμάχους!
Όπως έγραψα και στο θέμα των πολυκυστικών.. τα κιλά είναι σύμπτωμα της κατάστασης και όχι αιτία! Δυσκολεύουν την ήδη δύσκολη κατάσταση βέβαια, το παρήγορο είναι όμως πως χρειάζεται να χάσεις μόνο το 10% του βάρους σου για να δεις την πρώτη βελτίωση! Σε σένα είναι 10-11 κιλά! Μην απελπίζεσαι και θα δεις ότι δεν είναι ακατόρθωτο!
Αυτό που θέλω να σου τονίσω είναι να πας άμεσα σε ενδοκρινολόγο!! Πριν ακόμη ξεκινήσεις δίαιτα, πριν το οτιδήποτε... κλείσε ένα ραντεβού με ενδοκρινολόγο για να δείτε την ορμονική σου κατάσταση! Δεν θα σε μπερδέψω με εξετάσεις και φάρμακα (εννοείται πως γιατροί δεν είμαστε).. πάντως αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις! Ο γυναικολόγος έρχεται μετά.. και είναι εξ'ίσου σημαντικός αλλά ο ειδικός για μας είναι ο ενδοκρινολόγος.
Με ρωτάς για διατροφή.. αν διαβάσεις όλο το θέμα με τις πολυκυστικές.. έχω ήδη δώσει 3 εβδομάδες συγκεκριμένης διατροφής.. που και πάλι να τονίσω ότι είναι προσαρμοσμένη στα δικά μου μέτρα και δεν είναι απαραίτητο ότι θα βολέψει τους πάντες. Αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις με διαιτολόγο δικό σου για καλύτερα αποτελέσματα με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου στη διατροφή.. θα ζητήσεις να σε αντιμετωπίσει σαν διαβητική τύπου ΙΙ. Αυτός είναι ο τύπος διατροφής που ταιριάζει στις γυναίκες με πολυκυστικές. Σε καμία περίπτωση μην καταφύγεις σε χημικά και επικίνδυνα μοτίβα διατροφής, και μην ρίχνεις υπερβολικά το μεταβολισμό σου με το να παίρνεις ελάχιστες θερμίδες γιατί αυτό είναι εγγύηση ότι θα πάρεις πίσω το κάθε χαμένο κιλό και με τόκο. Και φυσικά πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος διατροφής και για να διατηρήσουμε το βάρος μας και για να μην καταλήξουμε σε μερικά χρόνια με διαβήτη.
Σταμάτα να αγχώνεσαι.. κάνε την προσπάθειά σου ήρεμα και χωρίς βιασύνη.. και όλα θα έρθουν βολικά!! Για ότι σε δυσκολεύει και σε μπερδεύει.. θα χαρώ.. αν μπορώ.. να βοηθήσω! Να είσαι καλά Ευγενία και καλή δύναμη.
28-06-2009, 17:54 #11
- Join Date
- Jun 2009
- Location
- ΠΑΤΡΑ
- Posts
- 448
αχ ποσο με καταλαβαινεις πενυ μου... ποσο να ηξερες........
καταλαβα το πρωτο μελημα μου ειναι ο ενδοκρινολογος ... θα κοιταξω αναλυτικα το τοπικ για να βρω το υποδειγμα που εχεις επισυναψει και θα το ξεκινησω......
Βεβαια πηγαινω σε γυναικολογο στην Αθηνα, στον κο Παρασχο. ( εγω ειμαι απο Πατρα) ο οποιος για το θέμα του παιδιου με εβαλε κατευθείαν στα βαθια μου μιλησε για εξωσωματικη.. ? Αλλα μου εδωσε duphaston για να μου έρθει περιοδος και οταν θα ερθει μου εδωσε serpafar για να κανω ωορυξια. Εκεινος θέλει να κάνουμε σπερματεγχυση αλλά εγω λέω να προσπαθήσουμε 1, 2 μήνες μονοι μας με τη βοηθεια των χαπιώνserpafar . Θα επισπευσω και το ραντεβού με τον ενδοκρινολογο και θα σας πω.
Σε ευχαριστω πολυ πενυ μου για την πολυτιμη βοηθεια σου.
28-06-2009, 18:22 #12
- Join Date
- Sep 2008
- Location
- κορινθος
- Posts
- 98
Originally posted by eugenia_
αχ ποσο με καταλαβαινεις πενυ μου... ποσο να ηξερες........
καταλαβα το πρωτο μελημα μου ειναι ο ενδοκρινολογος ... θα κοιταξω αναλυτικα το τοπικ για να βρω το υποδειγμα που εχεις επισυναψει και θα το ξεκινησω......
Βεβαια πηγαινω σε γυναικολογο στην Αθηνα, στον κο Παρασχο. ( εγω ειμαι απο Πατρα) ο οποιος για το θέμα του παιδιου με εβαλε κατευθείαν στα βαθια μου μιλησε για εξωσωματικη.. ? Αλλα μου εδωσε duphaston για να μου έρθει περιοδος και οταν θα ερθει μου εδωσε serpafar για να κανω ωορυξια. Εκεινος θέλει να κάνουμε σπερματεγχυση αλλά εγω λέω να προσπαθήσουμε 1, 2 μήνες μονοι μας με τη βοηθεια των χαπιώνserpafar . Θα επισπευσω και το ραντεβού με τον ενδοκρινολογο και θα σας πω.
Σε ευχαριστω πολυ πενυ μου για την πολυτιμη βοηθεια σου.
28-06-2009, 18:51 #13
- Join Date
- Jun 2009
- Location
- ΠΑΤΡΑ
- Posts
- 448
Το ιδιο ακριβως ειπε και ο αντρας μου?συνεννοημενοι ειστε? και πιστευω οτι εχεις δικιο γι΄αυτο είπα μονη μου με τα σερπαφαρ να δοκιμασω . και ηδη εχω κλεισει ραντεβου με εναν νεο γυναικολογο εδω στην Πάτρα.
28-06-2009, 21:11 #14
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 35
Σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά!
28-06-2009, 21:22 #15
- Join Date
- Jun 2009
- Location
- ΠΑΤΡΑ
- Posts
- 448
σε ευχαριστω πολυ.............
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....