ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣ!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 53
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    141

    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣ!!!

    ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ.Ε;

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    112
    (signwmh gia ta Greeklish mou)

    Mia poly kalh sintagh gia na alaksh geysh to vareto (pleon) kotopoulo.

    Prin to mageirepsete (eite einai 1-2 wres, eite einai to prohgoumeno bradi kai ef oson einai filagmeno sto psigeio) , balte se ena mpol:

    Ligo neraki, Elaxisto ladi,ligo skordaki psilokomeno, alati, piperi, riganh, 2 fila dafnis(afta pou vazoume stis fakes), kai MOUSTARDA.
    Anakatepste to meigma ayto kai mouliaxte mesa to kotopoulo.

    Afiste to ekei kai molis erthei h wra na to mageirepsete, balte sto tapsi to kotopoulo me ayto to meigma kai tipota allo.

    Psiste sto gril kai miam miam

    (To na afierwnei kapios pou kanei diaita ligo parapanw xrono gia na etoimasei to geyma tou einai mia morfh epivravevshs pou ton voithaei sto na mhn ... ''ksanakilisei''.H diaita den prepei na einai martirio.Oso pio efxaristh prospathoume na thn kanoume, toso pio poly tha krathsei)

    Kouragio se olous kai se oles

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    141
    ΕΨΗΣΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.ΕΒΡΑΣΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΚΟΝΗ.ΑΦΟΥ ΕΒΡΑΣΑΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΕΝΑ ΜΑΚΡΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ.ΤΑ ΧΤΥΠΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΛΤΣΑ.ΕΛΟΥΣΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ...............ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    112
    Giati skonh kremidi? Bale kanoniko proteinw. Tha ginei to meigma sou pio gliko kai tha pareis kai ta threptika tou se anti8esh me ta sintiritika ths skonhs :]

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    141
    σωστο!!απλα το βρηκα σαν ευκολια ξερεις να μην καθαριζω,να μην μυριζει κτλ...αλλα λεω να το δοκιμασω και βραζοντας πατατα,κρεμμυσι(ζωντανο)κα� � καροτο και μετα να τα πολτοποιησω.σαν παιδικη κρεμα θα γινει και να τα βαλω στο κοτοπουλο η στο μοσχαρι

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    112
    H ''eykolia'' ontos einai ena thema. Alla afou pasalivese me to katharisma ths patatas.. kane kai to kalo me to kremidi.(otan brazei to kremidi den prokalei vromerh thanatifora anasa an anisixeis gia ayto:P)

    Epishs ta prasina voithoun POLY.Tha dwsoun poly extra geysh kai tha boithisoun to stomaxi sou. Proteino anepifilakta Piperia (super entonh gefsh pou teriazei poly me to kreas)

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Athens
    Posts
    581
    Να σας πω και γω για τον αγαπημένο μου κρητικό ντάκο?
    Που τον φτιάχνω με κριθαροκουλούρα, κομματάκια ντοματούλας, λίγο λαδάκι και αντί για φέτα βάζω ανθότυρο που έχει μόνο 100 θερμίδες τα 100 γραμμάρια?
    Τέλειο φαγητό μακράν!!!!!!!!!!!

    Επίσης μια λεπτομέρεια που κάνει το σπανακόρυζο πολύ αρωματικό είναι να προσθέσετε λίγο σαφράν (κρόκος Κοζάνης) που κάνει το ρύζι κατακίτρινο και του δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση!

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    512
    Να πω και εγώ με τη σειρά μου τη συνταγή για το "κοτόπουλο εξπρές".. θέλει ακριβώς 10 λεπτά και είναι σωτηρία όταν γυρνάς πεινασμένος από τη δουλειά και αν δεν κάνεις κάτι γρήγορα μπορεί να αρχίσεις να μασάς τσαλακωμένες Α4!!
    Χρειαζόμαστε ένα φιλετάκι κοτόπουλο, ένα αντικολλητικό σαγανάκι/τηγανάκι και ένα καμινέτο.Το κάνω στο καμινέτο γιατί "αρπάζει" πιο γρήγορα και δεν περιμένεις ώρα να κάψει το μάτι της κουζίνας.
    Βάζουμε το σαγανάκι στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.. 2 λεπτά περίπου αρκούν. Έχουμε πλύνει το φιλετάκι και όπως είναι, χωρίς λάδια ή άλλα λίπη το ρίχνουμε μέσα. Αλατίζουμε ελαφρά από πάνω και βάζουμε και ότι άλλο μυρωδικό θέλουμε. Εγώ χρησιμοποιώ ένα μείγμα για κοτόπουλο που έχει διάφορα μέσα. Το γυρνάμε και επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Για 5 λεπτά το γυρνάμε μία από τη μια και μία από την άλλη να ροδίσει και μετά ρίχνουμε από πάνω ένα κουταλάκι σάλτσα σόγιας. Συνεχίζουμε να το γυρνάμε για άλλα 5 λεπτά.. μετά σβήνουμε τη φωτιά και στύβουμε από πάνω μισό λεμόνι. Μόλις σταματήσει να "καπνίζει" το βάζουμε στο πιάτο, εγώ συμπληρώνω με φέτες αγγουριού και χοντροκομμένο μαρούλι και μία φέτα ψωμί ολικής και έτοιμο! Σε 10 λεπτά τρως την πρώτη μπουκιά.. γρήγορο και εύκολο πλήρες γεύμα!

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    141
    εμαθα για μια μαγιονεζα σπιτικη:γαλα νουνου(λογικα μπορει και 0%),ελαιολαδο και λεμονι.ιση ποσοτητα απο ολα.αναλογα με το ποσο θελεις να κανεις.το χτυπας λεει στο μουλτι και γινεται τελειο.δεν το εχω δοκιμασει βεβαια αλλα φαινεται ωραιο.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Aθηνα
    Posts
    61
    Λοιπον αγαπημενη συνταγη, συνταγη ακριβως δε τη λες, ειναι πεννες ολικης αλεσης με τυρι philadelphia light.
    Bραζουμε κανονικα τις πεννες ( 12 λεπτα περιπου ) τις σουρωνουμε, και τις ριχνουμε παλι στη κατσαρολα, με λιγο νερακι. Λιωνουμε μεσα στα μακαρονια 2 κουταλιες της σουπας philadelphia light και διαφορα μπαχαρικα και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να λιωσει καλα. Αν θελουμε προσθετουμε και ελιες.

    Εγω χρησιμοποιω αντικολλητικη κατσαρολα και δεν κολλανε τα μακαρονια, αλλιως θελει λιγη προσοχη.

    Σερβιρεται ζεστο και με λιγο τριμμενο βασιλικο....

    Καλη ορεξη!!!

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    223
    εγώ αυτή τη σάλτσα την βάζω στο κοτόπουλο και στην σαλάτα μου που φτιάχνω με κοτόπουλο και σπανάκι

    σε ένα σέικερ στίβω 2 λεμόνια βάζω 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα , λίγο ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και τα χτυπάω στο σέικερ και έτοιμη η σάλτσα

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    141
    Originally posted by Naki!
    Λοιπον αγαπημενη συνταγη, συνταγη ακριβως δε τη λες, ειναι πεννες ολικης αλεσης με τυρι philadelphia light.
    Bραζουμε κανονικα τις πεννες ( 12 λεπτα περιπου ) τις σουρωνουμε, και τις ριχνουμε παλι στη κατσαρολα, με λιγο νερακι. Λιωνουμε μεσα στα μακαρονια 2 κουταλιες της σουπας philadelphia light και διαφορα μπαχαρικα και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να λιωσει καλα. Αν θελουμε προσθετουμε και ελιες.

    Εγω χρησιμοποιω αντικολλητικη κατσαρολα και δεν κολλανε τα μακαρονια, αλλιως θελει λιγη προσοχη.

    Σερβιρεται ζεστο και με λιγο τριμμενο βασιλικο....

    Καλη ορεξη!!!
    μας ανοιξες την ορεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    112
    Η Συνταγη μαγιονεζας χωρις αυγα ειναι η εξης,

    * 1 ποτήρι του κρασιού γάλα εβαπορέ
    * 1 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
    * 1 ποτήρι του λικέρ χυμό λεμονιού
    * 1 κ.σ. μουστάρδα
    * λίγο αλάτι

    Δεν εχω δοκιμασει με γαλα light, αλλα φανταζομαι δουλευει.Και ειναι και με ηλιελαιο και οχι ελαιολαδο που ειναι πολυ πιο βαρυ.
    -------------------------------------------------------------------------------

    Ο κριτικος ο ντακος ειναι οντος ολα τα λεφτα.
    Ειναι ευκολο να γινει , χωρις πολλες θερμιδες ΚΑΙ χορταστικο.

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    141
    εγω ντακο κανω παραλλαγη με μαυρο ψωμι του τοστ,ντοματα,cottage και το βαζω στο φουρνο.λιωνει το σκασμενο το cottage και γινεται σαν κασερι.επισης καλο!

  15. #15
    Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Aθηνα
    Posts
    61
    Ασε και τη δικη μου ανοιξα, σε καμια βδομαδα θα ξαναφαω πεννες και αν.....κλαψ!!!
    Προς το παρον τις τρωει ο καλος μου εδω και δυο μερες γιατι εκανα και πολλες.....ξανα κλαψ!!

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •