Results 16 to 30 of 53
Thread: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣ!!!
-
02-07-2009, 15:15 #16
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 530
Καλημέρα...Λοιπόν ένα δεύερο εξπρες κοτόπουλο λίγο λιγότερο από 10 λεπτά...Παίρνετε ένα φιλέτο,το πλένετε κ το κόβεται σε μικρά μικρά κομμάτια...Το αλατίζεται κ πιπερώνετε ελαφρώς..Σε τηγάνι αντικολλητικό που έχει κάψει ρίχνετε το κοτόπουλο ανακατεύοντας για να ασπρίσει από όλες τι μεριές.Αφού ασπρίσει το αφήνετε κανένα δίλεπτο...Θα δείτε ότι βγάζει όλα του τα ζουμιά...Βράζει περίπου ένα λεπτό στο ζουμί του κ μετά το ζουμί του εξατμίζεται μόνο του...Τώρα είναι το μαγικό...Ρίχνετε από επάνω μια κοφτή κουταλιά κορν φλάουρ και μια κουταλιά ελαιόλαδο...Ανακατεύετε να πάει παντού και μόλις ροδίσει το βγάζετε...Γίνεται πολύ τραγανιστό σαν να έχει τηγανιστεί σε πολύ λάδι με μία εκπληκτική κρούστα από επάνω....Συνοδευτικά μπορείτε να πάρετε λόλα πράσινη,λόλα κόκκινη,σχοινόπρασο κ φυσικό εστραγκόν (χλωρό),να τα πλύνετε και να τα κόψετε σε κομμάτια τραβώντας τα φύλλα τους όμως όχι με μαχαίρι...Περιχύνετε με το εξής ντρέσσινγκ : ελάχιστο ελαιόλαδο,ελάχιστο μπαλσάμικο,θυμάρι και μέλι στην άκρη του κουταλιού...
Είναι ένα απολύτως χορταστικό και νόστιμο γεύμα,περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και....το βράδυ δε θα πεινάτε για παραπάνω από ένα αγγουράκι ή ένα γιαούρτι...
Καλές μαγειρικές...Φιλάκια...
- 02-07-2009, 16:41 #17
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 51
emena mou aresoun poli ta manitaria sto fourno, oxi ta pleurotous, ta alla me to stroggila ta megala.vazeis sto tapsi xarti antikollitiko, koveis tin akroula apo to manitari kai tous vazeis ligo alataki.oute ladi oute tipota kai ginontai pentanostima. kai apo thermides tipota. me mia feta sikaleos kai ligo tiri light einai ena oreotato geuma.
02-07-2009, 18:46 #18
- Join Date
- Oct 2008
- Posts
- 252
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ,ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ!
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΑΤΑΤΕΣ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ,ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ,ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΖΕΣΤΕΣ.ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ PYREX,ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΚΑΤΩ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΒΑΖΟΥΜΕ 250ΓΡ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ,ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗ,250ΓΡ ΤΥΡΑΚΙ ΜΙΛΝΕΡ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ,ΚΑΙ 1-2 ΚΡΕΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ LIGHT.TA ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΨΗΘΟΥΝ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ,ΜΠΕΙΟΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΛΝΕΡ,2-3 ΤΥΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ,ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΛΗΡΕΣ.ΑΛΑΤΑΚΙ-ΠΙΠΕΡΑΚΙ-ΛΙΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ!
02-07-2009, 18:55 #19
- Join Date
- Jul 2009
- Posts
- 112
Συγχαρητηρια.Θα το φτιαξω αυριο κιολας
02-07-2009, 19:04 #20
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 51
Γλυκούλα18. μου φαίνεται αρκετά παχυντική αυτή η συνταγή. Και πεντανόστιμη επίσης. Έχεις υπολογίσει πόσες θερμίδες έχει μήπως???
02-07-2009, 19:07 #21
- Join Date
- Feb 2009
- Posts
- 283
...πολλες θερμιδες με την κρεμα γαλακτος!ακομα και η light κρεμα γαλακτος εχει πολλα λιπαρα!
δοκιμαστε με γαλα πληρες,λιγο κορν φλαουερ και ενα αυγο....θα ειναι το ιδιο και καλυτερο το αποτελεσμα!
04-07-2009, 11:06 #22
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 530
Καλημέρα...ʼλλη συνταγή για θεικό γλυκό...ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΡΟΤΟΥ του Σ.Παρλιάρου:
Βάση τάρτας:η κλασσικά (αλεύρι,βούτυρο,αλατάκι,ψυγ είο,γνωστή ως pate brisse,αν θέλετε όμως ελαχιστοποιείτε το βούτυρο κ βάζετε αυτά τ.becel).
Πλένουμε,καθαρίζουμε κ τρίβουμε 1 κιλό καρρότα.
Έχουμε το ξύσμα 1 λεμονιού κ μισό χυμό.
Τοποθετούμε τα καρρότα .ε το λεμόνι σερ μια κατσαρόλα κ ζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη κ 2 ασπράδια αυγού χτυπημένα.Αφού μετά το γερό ανακάτεμα που κάνουμε ομογενοποιηθεί η γέμιση της τάρτας μας,σ'ένα πυρεξ απλώνουμε την ζύμη μας και την ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς.Αδειάζουμε έπειτα το μείγμνα και ψήνουμε άλλη μια ώρα στους ίδιους βαμούς.
04-07-2009, 11:46 #23
- Join Date
- Oct 2008
- Posts
- 252
καλημερα!κοριτσια οχι δεν εχω μετρηση θερμιδεs,δεν ειναι ομωs παχυντικο,με βραστη πατατα,γαλοπουλα και μιλνερ,οτι παχυντικο εχει ειναι λιγο η κρεμα η light η οποια μπορει να αντικατασταθει με γαλα και λιγο κορν φλαουρ,εγω δεν την κανω ετσι,απλα αν φαω μεσημεριανο αυτο,το βραδυ τρωω ελαφρυτερα.ειναι πεντανοστιμο ομωs!Nα σαs δωσω μια ακομα συνταγη με κοποτουλο ομωs.
1 κοτοπουλο.`η` 4-5 κομματια στηθοs
μιση πιπερια κοκκινη,μιση κιτρινη,μιση πορτοκαλι
3 καροτα χοντροτριμμενα
1 η` 2 κρεμμυδια χοντροτριμμενα
αλατι,πιπερι,λιγο κοκκινο πιπερι.
μουσταρδα 2κσ,λαδι 2κσ,λιγο νερακι.
1 λεμονι μεγαλο!
περνουμε ενα κοτοπουλο,και λεμε στον κρεοπωλη μαs,να μαs το κοψει στα 6 `η τυπου παιδακι,ακομα καλυτερα,πλενουμε καλα,και βαζουμε το κοτοπουλο μαs,σε μια λεκανη,ενω σε ενα αλλο μπολ βαζουμε 2 κ,σ λαδακι,2 κσ μουσταρδα,αλατακι,πιπερακι ,οσο θελετε,λιγο κοκκινο πιπερι(τελευταια το βαζω στο φαγητο ειναι καλο για καρκινο,και για τον μεταβολισμο,να καιμε περισσοτερο),+1 λεμονι,πολυ λιγο νερακι,τα χτυπαμε με συρμα,μεχρι να φτιαξουμε ενα ωραιο μειγμα,αφηνουμε 45λεπτακια το κοτοπουλο μεσα,να ειναι σκεπασμενο απο το μειγμα,αν θελεετε μπορειτε να παρετε και στηθοs κοτοπουλο και να το κοψετε σε πιο μικρα κομματια.αφου λοιπον μεινει εκει το κοτοπουλο και τραβηξει το μειγμα,περνουμε ενα πυρεξ αδειαζουμε το κοτοπουλο μαζι με το μειγμα,σε ενα πιατακι τριβουμε χοντροκομμενο καροτο περιπου 3,και χοντροκομμενο κρεμμυδι,τα αδειαζουμε στο πυρεξ και αυτα,και τελοs ψιλοκοβουμε λιγο κιτρινι,κοκκινη,πορτοκαλι πιπερια,και τα ανακατεβουμε ολα μαζι στο πυρεξ,το βαζουμε στο φουρνο,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΠΕΖΟΥΜΕ ΞΥΛΟ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΡΩΤΟΣ!ειναι πολυ ωραια συνταγη,και δεν μυριζει αυτη η μυρωδια απο κοτοπουλο!δοκιμαστε το!
05-07-2009, 12:39 #24
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 530
Καλημέρα!!!Να σας πω βρε παιδιά...
Εξαιρετικά υγιεινός τρόπος μαγειρέματος όπου εκ προοιμίου δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις ιδιαίτερα παχυντικές ουσίες αλλά μαγειρεύει και νόστιμα είναι : αφ'ενός το γουόκ.Αυτό το ειδικό τηγάνι που χρησιμοποιούν κυρίως κινέζοι,ιαπωνέζοι,βιετναμέ ζοι κοκ...
Στο γουόκ λοιπόν μπορείς να τοποθετήσεις ψιλοκομμένα τα εξής ...
1 μάτσο σχοινόπρασοο (είπαμε ΟΛΑ ψιλοκομμένα)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
πιπεριά κίτρινη, κόκκινη,πορτοκαλί και λίγη πράσινη (έχει πολύ έντονη γεύση η πράσινη)
λίγο κολοκυθάκι τριμμένο χοντρό
και :
λίγο κουκουνάρι,σταφίδα,δενδρολ ίβανο,εστραγκόν,θυμάρι,αλά� �άκι (να παίρνετε το πράσινο αλάτι βοηθάει πολύ),ροζ και μαύρο πιπέρι σε κόκκους.
Τα σωτάρετε με λίγο (1 κ.σ. σησαμέλαιο) και έτοιμα...
Σε αυυτή τη συνταγή αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φιλέτο κοτόπουλο δίπλα ή ψαρονέφρι και να περιχύσετε με διάφορες σως ξεκινώντας από την απλούσταση σόγια σως (βάλτε λίγη όμως) ακόμα και σως από μανταρίνι με αμύγδαλα (φανταστική!)
Έτερη συσκευή μαγειρέματος καθόλα άπαχη και νόστιμη είναι το μαντέμι...
Αυτά τα τηγανάκια τα οποία είναι κατασκευασμένα από μαντέμι (είναι αρκετά βαριά σε σύγκριση με τα κανονικά),έχουν τετράγωνο συνήθως μέγεθος και φυσικά έχουν τις ανάγλυφες ράγες σαν να ψήνεις δηλ σε barbeque. Σε αυτό ψήνεις γρήγορα νόστιμα και προπάντων αν θέλεις και χωρίς καθόλου λάδι, όλων των ειδών τα κρέατα,ψάρια,λαχανικά...
Καλή δοκιμή σε όσους τα επιχειρήσουν...
05-07-2009, 12:41 #25
- Join Date
- May 2009
- Posts
- 141
τετοιο τετραγωνο εχω και εγω,δεν ηξερα οτι ειναι απο μαντεμι.και εγω τα ψητα τα κανω ολα εκει χωρις λαδι βεβαια και ειναι σαν να γινονται στα καρβουνα..γιαμι γιαμι...
05-07-2009, 13:01 #26
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 530
Σωστά dream!!!Να υπολογίζουμε όμως και τις ποσότητες ε????
Να θυμόμαστε ότι πρωτείνη πρέπει να παίρνουμε περίπου όσο η παλάμη μας και στο πάχος μις φρυγανιάς...περίπου...αλλιώς καμία διαιτητική συνταγή δεν αποδεικνύεται χρήσιμη...
30-07-2009, 10:30 #27
- Join Date
- Jul 2009
- Posts
- 112
Τηγανιτες πατατες χωρις τυψεις (ετσι λεγοντε λεει)
Κοβουμε τις πατατες για τηγανι. Τις βαζουμε σε ενα ταψι χυμα.ΠΟΛΥ λιγο λαδι , αλατι, πιπερι, ριγανι (εγω εβαλα και παπρικα) και τις ανακατευουμε με το χερι καλα.
Μετα φουρνο.
Μετα λιγο τυρακι τριμενο αν θελει καποιος.
Ειχα τις αμφιβολιες μου ομολογω αλλα απο τοτε που τις δοκιμασα καταργηθηκαν οι τηγανιτες στο σπιτι μου(Τηγανιτη πατατα is dead).
Δεν ειναι τοσο τραγανες οσο οι τηγανιτες αλλα επειδη δεν κολιμπανε στο λαδι εχουν γευση .. πατατας και οχι λαδιλας.Δεν μπορουσα να πιστεψω ποσο πολυ μπορει μια... πατατουλα να μοσχοβολησει το σπιτι.
30-07-2009, 10:32 #28
- Join Date
- Apr 2009
- Location
- Athens
- Posts
- 581
αααααααα
Αυτό ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!
23-01-2010, 20:35 #29
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 530
Απορία...Πόση ώρα μπαίνουν στο φούρνο?????Αχ!!!!Πατατούλες....� �α'θελα να ζω μόνο με πατατούλες...Σαν αυτές των Friday's....
23-01-2010, 20:40 #30
- Join Date
- Oct 2009
- Location
- Earth
- Posts
- 1,082
Α που ήταν αυτό το τόπικ?
Υπάρχει και άλλο με συνταγές!
sol τις πατατούλες τις έχω βάλλει κι εγώ στο άλλο τόπικ, δεν ήξερα γι αυτό.
Τις κάνω τακτικότατα και είνα φανταστικές!
Αστερόσκονη, εγώ τις ψήνω στον αέρα στους 200 για 20΄και στους 180 για 15΄
γίνονται σούπερ!
Σχιζοφρενεια και τεστοστερονη
04-09-2025, 02:01 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια