ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣ!!! - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 53
  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    530
    Σ'ευχαριστώ πολύ....Φοβάμαι πολύ να φάω πατάτα ακόμα και βραστή βέβαια...Νομίζω ότι θα πάρω όλα όσα έχασα ή έστω τα μισά!!!!

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    όχι βέβαια, έτσι ψημένη είναι στις θεμίδες σαν βραστή, και απλά υπολογίζεις
    το ελάχιστο λαδάκι που τις ραντίζεις.
    Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, εγώ τις ψήνω στη λαμαρίνα του φούρνου
    επάνω σε λαδόκολλα.
    γίνονται μούρλια

  3. #33
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    530
    Αχ σε τι πειρασμούς με βάζει το ίδιο μου το φόρουμ!!!!

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    530
    Για να δω αν θα μπει το τικεράκι μου...!!!!



  5. #35
    Μουσακάς dietup (υλικά για την παρασκευή ενός κομματιού έτοιμου φαγητού)



    Υλικά:
    1 φλιτζάνι ψητές μελιτζάνες και κολοκύθια ανάμικτα, κομμένα σε λεπτές φέτες
    1 φέτα πατάτα
    3 κουταλιές της σούπας σάλτσα κιμά
    3 χοντρές φέτες φρέσκια ντομάτα
    2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

    Εκτέλεση:
    Σε ένα ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο, βάζουμε να ψηθούν οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Μόλις μαλακώσουν καλά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε αλατοπίπερο και στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη σάλτσα κιμά. Στη συνέχεια στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες ντομάτας. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με δυο κουταλιές της σούπας παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ώστε να δούμε τις ντομάτες να αρχίσουν να στεγνώνουν και το τυράκι να λιώνει και να ροδίζει.
    Για τη σάλτσα κιμά (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμης σάλτσας):

    Υλικά:
    ½ φλιτζάνι άπαχος κιμάς (περίπου 120γρ)
    ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
    1 κρεμμύδι
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    βασιλικός, δυόσμος, κανέλλα

    Εκτέλεση:

    Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε αρχικά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει (αν θέλετε προσθέστε λίγο νεράκι). Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει. Προς το τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά που μας αρέσουν.

  6. #36
    Σουτζουκάκια (συνταγή για 12 σουτζουκάκια)



    Υλικά
    Για τα σουτζουκάκια:
    470 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
    1 τριμμένο μεγάλο κρεμμύδι
    1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
    δυόσμο, κύμινο, αλάτι, πιπέρι (ή οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας)

    Για τη σάλτσα:
    2 ½ φλιτζάνια χυμό ντομάτας
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    βασιλικό, αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση:
    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Στη συνέχεια πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μπαστουνάκια μικρά (περίπου 50γρ. ανά ωμό σουτζουκάκι) και τα βάζουμε σε ένα ταψί ώστε να αρχίσουν να ψήνονται στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά (ένα ψημένο σουτζουκάκι θα πρέπει να ζυγίζει περίπου 30γρ.)
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το βασιλικό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια περιχύνουνε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί στο φούρνο.

  7. #37
    Ντόνατς light

    Για τη ζύμη
    4½ - 5 φλιτζάνια αλεύρι
    2 φακελάκια ξηρή μαγιά
    2 αυγά
    1/3 φλιτζανιού χλιαρό νερό
    1½ φλιτζάνι γάλα
    1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη light
    1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
    2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    2 αυγά

    Για σερβίρισμα
    ½ φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη light
    1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ανακατεμένη
    3 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα

    Εκτέλεση

    Σε ένα μικρό κουπάκι ρίξτε τη μαγιά μαζί με το χλιαρό νερό και αφήστε τη να διαλυθεί καλά. Βάλτε το γάλα και τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό.
    Βάλτε το μίγμα της μαγιάς σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μίγμα του γάλακτος. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και 2 φλιτζάνια αλεύρι. Χτυπήστε τα με το μίξερ να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Αν το μίγμα σας κολλάει πολύ ή είναι πολύ αραιό προσθέστε και το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι αλεύρι. Αν πάλι είναι πολύ σφιχτό ρίξτε λίγο γάλα. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα).
    Πασπαλίστε μια επιφάνεια με αλεύρι και βάλτε πάνω τη ζύμη σας. Η ζύμη σας πρέπει να είναι πολύ μαλακή για να σας φουσκώσουν καλά τα ντόνατς και γι αυτό θα πρέπει να ρίξετε αρκετό αλεύρι στην επιφάνεια όπου θα ανοίξετε τη ζύμη για να μην κολλήσει. Ανοίξτε τη ζύμη φτιάχνοντας έναν κυκλικό δίσκο πάχους περίπου όσο ένα δάχτυλο. Αν έχετε ειδική φόρμα για να κόβετε ντόνατς (αυτή με την τρύπα στη μέση) κόψτε με αυτή. Αν όχι, πάρτε ένα ποτήρι ή μια κούπα με διάμετρο περίπου 6εκ. και κόψτε στρογγυλά. Πάρτε στη συνέχεια ένα καπάκι από μπουκάλι, και κόψτε από το κέντρο κάθε κυκλικού δίσκου ένα μικρότερο κυκλικό δίσκο. τον οποίο και αφαιρείτε προσεκτικά. Έτσι έχετε φτιάξει χωρίς ειδική φόρμα ντόνατς με μορφή δαχτυλιδιού. Η τρύπα στη μέση τα βοηθά να ψηθούν καλύτερα, γι αυτό μην βαρεθείτε να την κάνετε, δεν είναι μόνο γι σχέδιο.
    Τοποθετήστε σε ένα ταψί βουτυρωμένες λαδόκολλες και πάνω εκεί απλώστε τα «δαχτυλίδια» ζύμης, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Να θυμάστε ότι θα φουσκώσουν περισσότερο προς τα πάνω αλλά δεν θα «απλώσουν» πάρα πολύ. Αφήστε τα για λίγο μέσα στο ταψί να φουσκώσουν κι άλλο, για περίπου 15 λεπτά.
    Θα τα ψήσετε σε φούρνο που έχετε προθερμάνει για περίπου 10 λεπτά, στους 220 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να τα δείτε να παίρνουν ένα χρυσό χρώμα. Βγάλτε τα από το φούρνο.
    Εντωμεταξύ, έχετε λιώσει τη μαργαρίνη για το στόλισμα και με ένα πινελάκι αλείφετε το κάθε ντόνατς και το βουτάτε αμέσως σε ένα μπολ όπου έχετε ανακατέψει τη ζάχαρη με την κανέλα. Σερβίρονται κρύα και ζεστά.

    Αν δε σας αρέσει η λύση της ζάχαρης με την κανέλλα, θα μπορούσατε να ετοιμάσετε ένα γλάσο σοκολάτας, πορτοκαλιού ή λεμονιού και να τα περιχύσετε.

    Γλάσο σοκολάτας
    250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    2 κουταλιές μαργαρίνη light
    1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
    1 βανίλια σε σκόνη
    1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με πολύ χαμηλά λιπαρά.
    Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο.

    Γλάσο λεμονιού
    Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο.

    Γλάσο βανίλιας
    Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 3-4 βανίλιες και 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα σε μια κατσαρόλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο.

  8. #38
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    530
    Απίστευτο!!!!!!Τέλειο!!!!!!Θεικ ό!!!!!!Λατρεύω τα ντόνατς.....
    Να ρωτήσω, αυτές οι ποσότητες πόσα κομμάτια "βγάζουν"περίπου?

  9. #39
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    είμαι Η journey και όχι Ο journey :p
    Posts
    33
    Πήρα πολύ ωραία κουνουπίδια και το ένα σήμερα το παράβρασα επειδή κάτι έτυχε και ξεχάστηκα ..
    Τέλος πάντων το πάτησα , έγινε σαν κρμέμα και το έβαλα σε πιάτο που σερβίρισα κοκκινιστό κοτόπουλο [ μαγειρεμένο πολύ ελαφρά όμως].
    Φάγανε και 2 φίλοι που κάνουν και αυτοί λίγο διατροφή και με παρακαλούσανε να τους πω τη συνταγή για έναν τόσο...light πουρέ.
    Δεν πιστεύανε πως δεν είναι ελαφρύς πουρές αλλά είναι παραβρασμένο- από λάθος -κουνουπίδι παιδιά.
    Για δοκιμάστε το, όντως δίνει την αυταπάτη της πατάτας αν το κουνουπίδι είναι ολόφρεσκο και γλυκό

  10. #40
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    530
    ʼκου τώρα...Και να σκεφτείς ότι δεν τρώω κουνουπίδι επειδή συνήθως με ενοχλεί η μυρωδιά του...Αυτό δεν μύριζε δηλαδή?

  11. #41
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    είμαι Η journey και όχι Ο journey :p
    Posts
    33
    Όχι καθόλου !!
    Το μυστικό αν σου μυρίζουν όλα αυτά , κουνουπίδια μπρόκολα κλπ είναι όπως τα βράζεις να βάζεις αλάτι στο νερό - και βέβαια μετά ξεπλένεις όπως στα μακαρόνια.
    Πάντως τα συγκεκριμένα ήταν από καλλιεργητή που ξέρω οτι τα λαχανικά του είναι βελούδινα, όποτε τον βλέπω στη λαϊκή αγοράζω το μισό του πάγκο

  12. #42
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    είμαι Η journey και όχι Ο journey :p
    Posts
    33
    Αράβικες πίτες ολικής άλεσης δεν ξέρω αν θα βρω αλλά ακολουθώντας τη συμβουλή της αστερόσκονης έψαξα στο google και βρήκα τη...συνταγή αλλά για κανονικές.

    Για όποιον ενδιαφέρεται, voila:

    Αραβικές πίτες
    45 γρ. μαγιά (νωπή ή 1 φακ. ξερή)
    1 κ.σ. ζάχαρη
    2 κούπες χλιαρό νερό
    1/4 κουτ. γλυκ. αλάτι
    4 κ.σ. καλαμποκέλαιο
    2 κουπ. αλεύρι ολικής αλέσεως
    3 1/2 κουπ. αλεύρι δυνατό
    1/2 κουπ. κορν φλάουρ (για το άνοιγμα της ζύμης)
    εκτέλεση
    Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και τη διαλύουμε μέσα στο χλιαρό νερό.

    Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς σ` ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακιά που στην αρχή θα κολλάει στα δάκτυλα.
    Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη με κορν φλάουρ επιφάνεια 10 λεπτά ώσπου να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει.

    Τη βάζουμε σε ένα ελαφρός λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
    Την πατάμε με τα χέρια να ξεφουσκώσει, την πλάθουμε σε μπαλά και την αφήνουμε να σταθει σκεπασμένη άλλα 30 λεπτά.
    Τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια με κορν φλάουρ, σε κύκλο με διάμετρο 20 εκ. Βάζουμε τις πίτες δυο δυο στα ταψιά του φούρνου στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, τις καλύπτουμε με πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά.
    Τις ψήνουμε στους 230 βαθμούς 5-7 λεπτά. Μπορούμε να της ψήσουμε και στο τηγάνι που ψήνουμε τις κρέπες ή σε κάποιο αντικκολητικό, 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Η συνταγή αυτή είναι από το περιοδικό real food..βγάζει 12 πιτες

  13. #43
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    530
    Αν κάνεις όλα τα άλευρα που χρησιμοποιεί η συνταγή ολικής άλεσης,μια χαρά φαντάζομαι θα βγει...
    Αν΄θέλεις βάλε και λιγότερη ζάχαρη...πολλή μου φαίνεται...

  14. #44
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    είμαι Η journey και όχι Ο journey :p
    Posts
    33
    ωωχ..τι εννοεις? ποτέ μου δεν έχω ασχοληθεί με ζύμες. εγώ να τις φτιάξω? θα πονέσει !!!!

  15. #45
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    530
    2 κουπ. αλεύρι ολικής αλέσεως
    3 1/2 κουπ. αλεύρι δυνατό....
    Όπως βλέπεις έχουν ήδη αλεύρι ολικής....αφού θέλει και 3 1/2 κούπες δυνατό αλεύρι αντί για κανονικό βάλε αλεύρι 100% σικάλεως το έχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ....
    Μη βάλεις όλη τη ζάχαρη και βάλε και λίγο λιγότερο καλαμποκέλαιο,μια χαρά θα σου βγει...
    Φιλάκια.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •