ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.....
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.....

Καλημερα σε ολες κ ολους.με υπερηφανεια θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας το γεγονος οτι εχω να ξεσπασω σε βουλιμικο επεισοδιο 1 ολοκλιρη βδομαδα!!!!!!!!!!!!!!κ μαλιστα παρ ολο που εμενα πολλα απ τα βραδυα μονη μ σπιτι δεν υπεκυψα στον πειρασμο!δεν πιστευω πως τα καταφερα...η μεγαλη δοκιμασια θα ειναι αυτη τη βδομ.που θα λειπω με αδεια...ελπιζω να τα καταφερω....δεν θελω να παρω βαρος, αλλα ουτε να χασω αλλο....γιατι κινδυνευω πολυ. ξεκινησα κ τα αντικαταθλιπτικα χαπια.ελπιζω να βοηθησουν.παρ ολα αυτα, που προσπαθουσα ολη τη βδομ. να τρεφομαι κανονικα με μια μεριδα φαγητου την ημερα κ φρουτα λαχανικα η γιαουρτι, εξακολουθω να ψιλοχανω μερα με τη μερα βαρος.....δεν ειμαι σε θεση να ξεχωρισω τισ ποσοτητες της τροφης που πρεπει να τρωω για να συντηρουμαι...ειναι πολυ δυσκολο κ με εχει τρελανει.Αλλα πραγματικα ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ.Κ με φοβιζει..............

Senior Member
    Μπράβο! Έχεις κάνει ήδη την αρχή που είναι το ήμισυ του παντός! Κι εγώ μετράω τις μέρες αποχής μου από βουλιμικά αλλά σύμφωνα με τον ψυχίατρό μου, αυτό δεν είναι σωστό διότι εντείνει την εμμονή και σε περίπτωση που ξανακάνεις βουλιμικό απογοητεύεσαι ακόμα περισσότερο.
    Από ό,τι ξέρω η σωστή μερίδα για τη συντήρηση είναι μια κανονική μερίδα εστιατορίου. Τώρα που θα έχεις άδεια, σίγουρα θα τύχει να βγεις έξω για φαγητό οπότε θα είναι μια καλή ευκαιρία να παρατηρείς μερίδες και ποσότητες.
    Σε γενικές γραμμές, το κρέας/πουλερικό/ψάρι θα πρέπει να είναι όσο μια παλάμη χεριού (χωρίς τα δάχτυλα βέβαια...), η φέτα ψωμί πρέπει να έχει πάχος όσο ο δείκτης του χεριού μας δηλ. σαν μια φέτα ψωμί του τοστ, η σαλάτα καλό θα ήταν να καλύπτει το μισό σου πιάτο και λάδι προσθέτεις 2-3 κουταλάκια του γλυκού στη σαλάτα σου. Αν φας ρύζι υπολογίζεις να καταλαμβάνει το 1/3 περίπου του πιάτου.
    Ελπίζω να βοήθησα λίγο...

Senior Member
    Μαίρη,ψυχραιμία!Πήρες μια απόφαση να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου κι αυτό είναι το πιο σημαντικό!
    Ξεκίνησες τ'αντικαταθληπτικά,οπότε λογικά έχεις και τη δική τους ώθηση...Ήδη το δελφινάκι σου έδωσε μια ιδέα
    πώς να κινηθείς στις διακοπούλες σου,όχι πως δεν τα ξέρεις,απλά πανικοβάλεσαι...Αυτό με την καθαρή συνείδηση
    κάπως μου ακούγεται...Σα να ενισχύει την επιβάρυνση στην ψυχολογία σου αναλογικά με τη βουλιμική ή μη διαγωγή σου...
    Συμφωνώ κι εγώ πως δεν είναι καλό να μετράς τις μέρες μακριά από βουλιμικό επεισόδιο,αν και αντιλαμβάνομαι πως
    ειδικά στην αρχή και αναπόφευκτο είναι και δύναμη σου δίνει η σκέψη του.Όσο μπορείς εστίαζε στην κάθε σου μέρα,
    κάνε την προσπάθεια σου στις δύσκολες στιγμές της έμμονης σκέψης του εμετού κι άσε το μέτρημα για την ιστορία.
    Καλά να περάσεις στις διακοπούλες σου και καλή δύναμη στον αγώνα σου!Τέλος,μπράβο,που μας γράφεις στα ελληνικά!

Senior Member
    Εννοειται πως δεν θα πεθανεις σε μια εβδομαδα, βασικα και ετσι οπως περιεγραψες το φαι σου μου ακουγται νορμαλ. Να σε ρωτησω κατι ακόμα, σταμάτησες τη διαιτα επειδη δεν αντεχες αλλο ή επειδη έφτασες στο επι8υμιτο αποτέλεσμα. Δηλαδη ποια είναι η αναλογια υψους και κιλων σου επειδη οι περισσοτεροι βουλιμικοι συνηθως σταματανε σε λαθος στιγμη.
    Καλες διακοπες!

Junior Member
    Εγω παλι κανω εμμετο καθε μερα αν και δεν τρωω πολυ. Το καλοκαιρι μενω μονη μου και εχω αυτη την ελευθερια. Το χειμωνα παλι τρεμω μη το καταλαβουν οι γονεις μου. 2 χρονια ειμαι ετσι. Ουτε σχεσεις κανω γιατι ντρεπομαι. Δεν διαβαζω ουτε δουλευω. Τιποτα δεν με ενδιαφερει.

Senior Member
    Οχι πως ειμαι η πιο καταλληλη για να σου δωσει συμβουλες αλλα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να επισκεφτεις καποιον ψυχιατρο, ειδικο που θα σου δωσει μια επιστημονικη απαντηση.

Senior Member
    καλημερα σε ολους.επεστρεψα απο τις διακοπες μ κ δν ηταν κ πολυ καλες,ενω ξεκινησα με καλη ψυχολογια......το φαγητο γενικα μου αλλαζει την διαθεση.μια μερα εφαγα πολυ χωρις να κανω εμετο κ ειχα τυψεις μη παχυνω.γιατι κακα τα ψεματα αμα δεν φας και το ''βρωμικο'' σου μια φορα την βδομ....τι στο καλο!τεσπα υπερβολη εκανα αλλα δεν ξερασα τιποτα απ ολα αυτα. με τρομαζουν κ τα χαπια οφειλω να ομολογισω.....κ απατωντας στην ερωτηση ειμαι υψος 1.67 και 52 κιλα. ααα κ σαλατα τρωω ενα μεγαλο μπολ την μερα, πειραζει?χωρις λαδι

Senior Member
    Τι να πειράξει καλέ η σαλάτα? Και μάλιστα χωρίς λάδι...Βάζε 2 κουτ. γλυκού λάδι στη σαλάτα σου πάντως. Καλό κάνει.
    Το να φας λίγο παραπάνω στις διακοπές και να ενδώσεις σε μικρές διατροφικές αμαρτίες είναι επόμενο, μη σου πω και αναγκαίο. Μπορείς να τις αντισταθμίσεις με κολύμβηση, beach volley-tennis, περπάτημα...

Senior Member
    Μου ανεβασες το ηθικο καπως....βασικα σημερα ζυγιστηκα μετα απο τις διακοπες μ κ ημουν μονο 800 γραμμαρια πανω που πιστευω μεινανε απ το φαγητο του σαββατου που συνιθως μεχρι μεθαυριο ελπιζω να τα χω χασει.......απλα δν εχω βρει ακριβως το κολπο ακομα να τρωω εστω λιγο παραπανω βραδυ μια μερα την βδομαδα κ αντε κ ενα γλυκο, ειμαι της υπερβολης (οπως ολες μας με το ιδιο προβλημα) και πλακωνομαι αυτη ειναι η βλακεια.....που θα παει.........θα τα καταφερουμε..........παντως σε 10 μερες πλακωθικα στο φαι τις 2........κ δν πρεπει να γινε κ τιποτα.΄χωρις εμετο βεβαια!

Senior Member
    Όπως το είπες...της υπερβολής. Δεν υπάρχει αυτό το ΄΄λίγο παραπάνω΄΄. Η΄καθόλου ή πολύ παραπάνω.
    Μην αγχώνεσαι για 0,8 γραμμάρια. Μια χαρά τα πήγες! ʼσε που μπορεί να είναι και υγρά. Όπως και να έχει, εύκολα χάνονται σε 1 εβδομάδα.