καθαρτικα και εξαρτηση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

καθαρτικα και εξαρτηση

καλημερα!δεν ειμαι νεο μελος απλα εχω κανεναν χρονο να επικοινωνησω μαζι σας..παλια ειχα αλλο ονομα...Εδω και περιπου εναν χρονο κανω καθημερινα χρηση κλυσματων εχει δεν εχει προηγηθει επεισοδιο...αυτο εχει ως αποτελεσμα να νιωθω πλεον οτι δεν μπορω να λειτουργησω ολη την ημερα χωρις αυτα και να δυσκολευομαι παρα πολυ να τα κοψω....Προσοαθω εστω για μια μερα να απεχω αλλα την επομενη νιωθω φρικτα και καταφευγω παντα στην ιδια λυση...η αληθεια ειναι οτι εχω περιπου εναν μηνα να προβω σε επεισοδιο υπερφαγιας και ειμαι ιδιαιτερα ικανοποιημενη μ'αυτο!Συν τοις αλλοις μετα απο 3 χρονια παλλης με την βουλιμια και μετα απο ψυχολογους και ψυχιατρους εχω καταφερει να περιορισω αρκετα τα επεισοδια αυτα αλλα και να νιωθω σχετικα καλα με τα κιλα μου..ειμαι 69 κιλα με υψος 1.71 και 22 χρονων..Παρολα αυτα το θεμα των καθαρτικων με απασχολει πολυ εντονα γιατι νιωθω παγιδευμενη σε εναν φαυλο κυκλο απ τον οποιο δεν ξερω πως να ξεφυγω...Εχει κανεις αναλογο προβλημα και πως το αντιμετωπισε?Θα εκτιμουσα πολυ μια χειρα βοηθειας!

Senior Member
    Να σου πω την αληθεια εγω παιρνω πολυ συχνα πολλα καθαρκτικα 4-5 την μερα, αυτο ειναι κακο γιατι βλαπτει το σκωτι και τα ωεφρα (παλι καλα εγω εκανα εξετασεις και δεν εχω τιποτα) Απο την αλλη και κλισμα που εχω κανει πολλες φορες (αλλα οντως ειχα προβλημα δυσκοιλιοτητας, και κολικο) μου φαινεται πιο υγιες.
    Εγω εχω εθιστει χωρις χαπια η κλισμα δεν παω τουαλετα και οκ τα χαπια ειναι χημικα, αλλα το κλισμα δεν το θεωρω κακο. Ισα-ισα πας τουαλετα οποτε θες (πριν πρισετι η κοιλια σου και βγαλεις σπυρακια απο την δυσκοιλιοτητα)

Junior Member
    mcan δεν ειμαι σιγουρη τελικα τι ειναι καλυτερο,κλισμα ή χαπια...καλα σιγουρα τιποτα απο τα δυο αλλα στη φαση που ειμαι τα κλισματα με εχουν κανει να ποναει η κοιλια και το στομαχι μου και να ειμαι απειρως πρησμενη,δηλαδη το ακριβως αντιθετο απο τον λογο που τα ξεκινησα...επιπεδη κοιλια και σαχλαμαρες....τουλαχιστον με τα χαπια δεν πονας...αν και παλι δεν ξερω εσυ θα μου πεις γιατι εγω δεν τα εχω δοκιμασει ποτε...το θεμα ειναι πως μπορουμε να απαλλαγουμε πληρως απο καθαρτικες ουσιες?αυτην την απαντηση ψαχνω εδω και καιρο και απελπιζομαι...πως θα γινει να μην χρειαζομαστε τιποτα απο αυτα?πρακτικα γιατι σε θεωρητικο επιπεδο ξερω....

Senior Member
    Με τα χαπια ποναει υπερβολικα πολυ, και εγω ξερω οτι πρεπει να τα καψω αλλα ειναι σαν υποκαταστατο του εμμετου.

Junior Member
    Αγαπητή mcan & ψαράκι....δεν υπάρχει χειρότερο απ΄τα καθαρκτικά. Εγώ χρησιμοποιούσα συνέχεια πάνω απο μια φορά τη μέρα....Αποτέλεσμα πολύ χειρότερος εθισμός από τον εμετό, κοιλιά τούμπανο!!!, πλήρης αδράνεια του εντέρου. Συμπέρασμα ούτε το κλίσμα είναι καλό ούτε τα χάπια....Ασε ο πόνος...Εμένα μου πήρε πολύ καιρό να καταφέρω να τα κόψω και πολύ σταδιακά μέχρι να έρθει και το έντερο μου στα ίσια του...Μία μέρα δεν έπαιρνα την επόμενη νόμιζα ότι θα σκάσω και ξανακυλούσα..Συγνώμη που θα στο πω αλλά ο μόνος τρόπος για να τα κόψεις όλα ( και βουλιμικά και εμετούς και καθαρκτικά ) είναι να εστιάσεις στη ρίζα του προβλήματος όπως λέει και η αγαπητή NADINE. Δεν υπάρχει μαγικό κόλπο....Μία μέρα τη φορά...Καλή επιτυχία