Results 1 to 15 of 48
-
01-09-2009, 09:25 #1
oταν πεφτεις......ξανασηκωνεσαι συντομα?
εχω καιρο να ανοιξω topic, ε και ηρθε η ωρα πιστευω. εκει που τα πηγαινα καλα τα χαλασα εδω κ 3 βδομαδες. εχω να ζυγιστω 20 μερες κ απ την μια νιωθω πιο ανεξαρτητη, αλλα απ την αλλη μερα με την μερα νιωθω οτι προστιθεται κ αλλο ενα κιλο πανω μου.σημερα ειδικα κοντευω να τρελαθω.δν ξερω πραγματικα που βαδιζω κ εχω κανει αρκετα βουλιμικα ωστε να φοβαμαι να ανεβω στην ζυγαρια........υπαρχει περιπτωση να χω παχυνει κανοντας κ βουλιμικα?δν ξερω, ουτε τις θερμιδες δεν μπορω να υπολογισω πια κ ολα με μπερδευουν. στο τσακ κρατηθικα χτες για να μην χαρακωσω παλι τα χερια μου. δν ξερω αν ο καθρευτης μ λεει ψεματα ξανα...δεν ξερω αν το τζιν μου λεει ψεματα κ αυτο.........αυριο φευγω διακοπες με το αγορι μου.πως θα παω ετσι μου λετε??????
- 01-09-2009, 09:36 #2
Καλή μέρα και καλό μήνα!
Κι εγώ άπό 12/8 κάνω συνέχεια βουλιμικά. Αν κάνεις βουλιμικό 1-2 μέρες και μετά τέλος δεν παίρνεις βάρος πιστεύω κι όσο πιο σύντομα επανέλθεις στην κανονική διατροφή τόσο πιο έύκολα αφομοιώνει ο οργανισμός τις επιπλεόν θερμίδες. Αν τα βουλιμικά είναι απανωτά, όπως έχω παρατηρήσει στον εαυτό μου, τότε τα κιλά δεν αργούν να προστεθούν. Φυσικά, παίζει ρόλο και η ποιότητα και η ποσότητα αυτών που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια του βουλιμικού.
Εγώ έχω σίγουρα παχύνει. Δεν τολμάω βέβαια να ζυγιστώ. Φοβάμαι ότι θα απογοητευτώ. Έχω φάει πραγματικά τα κέρατά μου. Ένα σωρό γλυκά, σοκολάτες, ψωμιά.
Από σήμερα όμως, πρώτη μέρα του μήνα, αποφάσισα να κάνω μια νέα αρχή. Δυστυχώς, όταν με πιάνει βουλιμικό, τις περισσότερες φορές, κρατάει μέρες. Δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Κι αυτό είναι που με ρίχνει πιο πολύ.
Όσον αφορά τις διακοπές με το φίλο σου, προσπάθησε να τρως κανονικά εκεί που θα πάτε. Σήμερα φάε ελαφριά, σαλάτες, γιαούρτια, φρούτα για να έχεις προλάβει να ξεφουσκώσεις μέχρι αύριο που φεύγετε. Έχεις ισχυρό κίνητρο για να επανέλθεις στην κανονική σου διατροφή και θα τα καταφέρεις πιστεύω.
01-09-2009, 10:26 #3
εδω κ 3 βδομαδες εχω κανει τουλαχιστον 10 μερες βουλιμικο.αλλα ισως οχι κ καθε μερα.μερικες φορες κ μερα παρα μερα.υπαρχει περιπτωση να παχυνα???????????αν ναι, θα χαλασε κ ο μεταβολισμος μ η ειναι μικρο το διαστημα για να γινει ζημια?περυσι καλοκαιρι θυμαμαι ειχα να ζυγιστω 3 μηνες κ εκανα βουλιμικα κ μερικες φορες ετρωγα χωρις να κανω, κ ειχα παρει μονο 2 κιλα. τωρα σε 3 βδομ ποσα μπορει να χω παρει?
01-09-2009, 13:00 #4
Αυτό μόνο η ζυγαριά μπορεί να στο δείξει με σιγουριά.
Είναι πολύ σχετικά όλα αυτά. Αν για παράδειγμα, έτρωγες πολύ αλλά έκανες και σωματική άσκηση τότε ίσως να μην πήρες βάρος. Επίσης, αν θυμάμαι καλά όσο περισσότερο τρως τόσο πιο γρήγορα δουλεύει ο μεταβολισμός μέχρι ενος σημείου. Το ιδανικό είναι να τρως μικρά και συχνά γεύματα για να μεγιστοποιείς τη λειτουργία του μεταβολισμού.
Τέλος, σου ξαναλέω ότι παίζει ρόλο και το πόσο και το τι έτρωγες.
Στα ρούχα σου βλέπεις μεγάλη διαφορά?
01-09-2009, 15:01 #5
Δεν μπορω να καταλαβω απο τα ρουχα αλλα δεν βλεπω διαφορα.στον καθρευτη το βλεπω.και στα μπρατσα μου. μικρα γευματα παντα ετρωγα, ασκηση δεν εκανα αυτο το καιρο.απλα στα γευματα αυτα συνιθως τυχαινε να ναι ενα βουλιμικο κ να ''βγαζω'' αρκετη τροφη μετα........χωρις εμετο το πολυ 1-2 φορες την βδομ ετρωγα παραπανω. το θεμα ειναι οτι ξαφνικα εχω φρικαρει πολυ κ δυσκολευομαι να επανελθω κ ωρες ωρες σαν να μη με νοιαζει τπτ κ σαν να θελω να τρωω κ να τα παρατησω ολα πραγματικα. τι μ προτεινετε να κανω?το φυσιολογικο δεν μπορω να το ξεχωρισω απο το πολυ, για να τρωω κανονικες μεριδες.νιωθω οτι χωρις εμετο θα παχυνω ουτως η αλλως. οσο σκεφτομαι οτι απο δω κ περα δεν θα μπορω να κανω βουλιμικο επειδη γυρνανε κ οι γονεις μ, με πιανει καταθλιψη. αμα αρχισω να κοβομαι παλι μηπως ξεχαστω?
01-09-2009, 16:14 #6
Δεν είναι λύση να αρχίσεις να κόβεσαι. Δεν αξίζει σε κανένα τέτοια αυτοτιμωρία. Εξάλλου, θα φαίνονται τα σημάδια και τι θα λες μετά?
Θα σου πρότεινα, όταν με το καλό γυρίσεις από τις διακοπές, να επισκεφθείς ψυχίατρο. Εγώ εκεί έχω καταλήξει. Μόνη μου δε μπόρεσα να το παλέψω.
01-09-2009, 16:32 #7
......................Hδη εχω ψυχιατρο...............δεν σωζομαι ε
01-09-2009, 18:43 #8
αχ βρε κοθκλιτσα μοθ φυσικα και σωζεσαι..μηπωσ απλα πρεπει να αλλαξεις ψυχολογο????
02-09-2009, 06:12 #9
σε καταλαβαινω παρα πολθ. Αλλα κρατησου μακρυα απο ξυραφια. Εμενα μου εχουν φυγει σχεδον ολες οι πληγες και δεν προκειται να ξανακοπω. Κοιτα κατα την γνωμη μου ο εμμετος δεν ειναι παντα λυση. Πχ αμα τρωω γλυκα και αμεσως να τα βγαλω θα παχυνω γιατι η ζαχαρη μεταβολιζεται γρηγορα.
Μια απο τα ιδια περναω και εγω. Γυρισα Αθηνα και αρχισα να τρωω οτι βρηκα μπροστα μου. Ειμαι τελειως χαζη! Ημουν μια χαρ, η αυτοπεποιθηση στα υψη και τωρα ντρεπομαι να παω στη σχολη.
Θα το ξεπερασουμε οπως καναμε και τοσες φορες. Ξημερωνει η πρωτη μερα τις υπολοιπης ζωης μας. Ελα να κανουμε μαζι προγραμμα.
02-09-2009, 06:17 #10
ειναι αρρωστια αυτο που εχω; πως θεραπευεται; Ο αντρας μου μου λεει οτι τρωω επειδη μου αρεσει το φαγητο και εγω του λεω πως εχει αδικο.
Δεν μου αρεσει να τρωω γενικα μονο οταν με πιανει η βουλιμια και δεν ξεχωριζω, θα φαω αυτο και το αλλο, αλλα οτι βρεθει μπροστα μου.
Επισης μερικες φορες που ξερω οτι θα ειμαι μονη οργανωνω τη βουλιμια σαν μικρη γιορτουλα. Δηλαδη σκεφομαι απο πριν τη θα φαω. Καθαριζω το μπανιο και εφοπλιζομαι με τα βοηθητικα μου "εργαλια" (οταν δεν μπορω να κανω εμμετο πινω ζεστο νερο με αλατι και λιγο ξυδι.)
02-09-2009, 09:46 #11
Παιδιά,
χθες είχα το πρώτο μου ραντεβού με τον ψυχίατρο μετά από τις διακοπές. Κι εγώ, κατά τη διάρκεια των διακοπών, ειδικά τις πρώτες μέρες ήμουνα μια χαρά διατροφικά. Έτρωγα κανονικά πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Όσο πέρναγαν οι μέρες και χαλάρωνα έτρωγα όλο και περισσότερο. Δε με πείραζε όμως διότι είχα αδυνατίσει πάρα πολύ και έτρωγα συνειδητά παραπάνω γιατί ήξερα ότι είχα περιθώρια. Ξαφνικά, εκεί που όλα πήγαιναν καλά, ένα βράδυ έφαγα γεμιστά με πατάτες τα οποία ήταν λίγο πιο λαδερά για το γούστο μου. Ε από΄κει και πέρα ξεκίνησαν τα βουλιμικά...
Όταν γύρισα Αθήνα, τα βουλιμικά κορυφώθηκαν. Το τι έφαγα δε λέγεται. Πάστες, σοκολάτες, παστίτσιο, μουσακά, ψωμιά, τυρόπιτες, γλυκάκια....κτλ κτλ....Τα συζήτησα με τον ψυχίατρο και μου εξήγησε ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται η στέρηση και η αυστηρότητα με τον εαυτό μου. Γυρίζοντας από τις διακοπές, είχα σαν στόχο να επανέλθω σε περίοδο δίαιτας. Οπότε ο οργανισμός, έχοντας χαλαρώσει, αντέδρασε με το χειρότερο τρόπο. Το μυστικό είναι μετά από κάθε βουλιμικό, να μην πέφτουμε στην παγίδα της δίαιτας αλλά να τρώμε κανονικά. Είπα στον ψυχολόγο ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο διότι το πρώτο πράγμα που επιδιώκεις μετά από κάθε βουλιμικό είναι να ξεφουσκώσεις γρήγορα οπότε καταλήγεις στο να αυτοτιμωρείσαι κάνοντας στερητική διατροφή κι ας ξέρεις ότι έτσι ανοίγεις δρόμο για το επόμενο βουλιμικό βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.
Επίσης, ο ψυχίατρος με συμβούλεψε να προσπαθώ να μην αξιολογώ τον εαυτό μου μόνο σε σχέση με το σώμα μου, το σχήμα της κοιλιάς μου και την ένδειξη της ζυγαριάς μου. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα πάνω μου τα οποία αξίζουν και τα οποία συνθέτουν αυτό που είμαι.
Τέλος, μου είπε ότι είναι λάθος να θεωρώ ότι αν παχύνω θα είμαι μια αποτυχημένη και δε θα με θέλει κανείς. Εγώ βέβαια, δεν το βλέπω ακριβώς έτσι. Απλά σκέφτομαι ότι αν παχύνω θα προδώσω πάνω από όλα τον ίδιο μου τον εαυτό και τις προσπάθειες που έκανα για να αδυνατίσω.
Το νόημα δηλαδή είναι να πάψουμε να πολεμάμε το σώμα μας και να θεωρούμε ότι αυτό είναι το μόνο που μας δίνει αξία και να προσπαθούμε να τρώμε φυσιολογικά κάθε μέρα. Τώρα, αν τα καταφέρει κάποιος να τα κάνει όλα αυτά σύντομα, ας μου πει κι εμένα τον τρόπο.....
04-09-2009, 03:13 #12
Originally posted by mairh1985
αμα αρχισω να κοβομαι παλι μηπως ξεχαστω?
Ακου τι λεει το κοριτσι!Και το λεει και με τοση φυσικοτητα!
Ρε Μαιρη πας καλα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;
Ειστε και μερικες αλλες που αναφερατε κοψιματα τωρα τελευταια.Η mcan νομιζω και δε θυμαμαι ποια αλλη.
Καλα ρε,βλαμμενες ειστε;;;;;;;;;;;;
Εχετε μπει σε μια αρρωστημενη κατασταση ανορεξιας-βουλημιας κλπ επειδη θελετε και καλα να ειστε ομορφες!!!! και μου παιρνετε ξυραφια και μου χαρακωνεστε;;;;;;;;;;;;Τα σημαδια απο τις χαρακιες δε σας πειραζουν,τα κιλα σας σας μαραναν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;!
Ρε,θα τρελλαθω μ αυτα που διαβαζω!Πως ειναι δυνατον να ξεχαστει...ενας ανθρωπος που παιρνει μαχαιρι και κοβεται και τρεχουν τα αιματα και ποναει,ρε παιδια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ.ΞΥΠΝΑΤΕ.ΘΑ ΠΩ ΚΑΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΠΙΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ,ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ.
04-09-2009, 03:20 #13
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:Τελικα υπαρχουν και πιο αρρωστοι απο μενα.Εκει καταληγω.Ανακουφιστικο για μενα,τραγικο για σας.
Συνεχιστε ετσι κοριτσακια...Να κοβεστε ,να εχετε φυσιολογικο βαρος-να ειστε μια χαρα κοπελες και και να νομιζετε οτι ειστε τοφαλοι,να πινετε μονο μισο ποτηρι χυμο τη μερα για να χασετε 8 κιλα σε δεκα μερες(Βιβης ευαγγελιο)και θα πατε μπροστα!
Καλη κηδεια!
(Εγω τουλαχιστον αν παω,θα παω χορτατη!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Ε,μαααααααα!)
04-09-2009, 11:43 #14
( (Εγω τουλαχιστον αν παω,θα παω χορτατη!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Ε,μαααααααα!) )
Να'σαι καλά ρε κοπελιά μ'έκανες και γέλασα.....
04-09-2009, 11:51 #15
Και γω πρώτη φορά ακούω για κοψίματα... Δεν την ξέρω αυτή τη διαστροφή, για ενημερώστε μας και μας μήπως χάνουμε κάτι και δεν το ξέρουμε!
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια