Results 31 to 45 of 48
-
10-09-2009, 10:43 #31
Οπως βλεπεις Mairh1985 υπαρχουν καποια ατομα εδω που πραγματικα ξεκατινιαζονται οπως ειπες....
Δε μπορειτε να καταλαβετε οτι οι διατροφικες διαταραχες ειναι προβλημα οχι μονο σωματικο αλλα κυριως ψυχολογικο. Και ναι υπαρχουν περιπτωσεις πιο σοβαρες απο καποιες αλλες....καποιοι ανθρωποι πραγματικα χρειαζονται αμεσα ιατρικη παρακολουθηση.
Κατα τη γνωμη μου οποιος απλα τρωει πολυ, πρεπει να κοψει απλα το φαγητο, να κανει γυμναστικη, να πινει νερο, ολοι ξερουμε λιγο πολυ πως να χασουμε κιλα, εκτος απο τις περιπτωσεις που εχουν και καποια αλλα προβληματα υγειας και χρειαζονται ειδικη μεταχειρηση.
Τωρα εσεις που κοβεστε και δε ξερω και εγω τι αλλο κανετε......δε ξερω αν μπορειτε να το σταματησετε και αν θελετε....αν παντως θελετε δεν νομιζω οτι ο αρμοδιος γιατρος βρισκεται εδω στο φορουμ...
Γι αυτο σταματηστε να προκαλειτε με αυτα που γραφεται, γαιτι υπαρχουν εδω ατομα, και νεα μαλιστα, που μπορει να ψαχνουν ιδεες για να καταστρεψουν και αυτα τον εαυτο τους....νομιζοντας οτι ετσι θα γινουν μοντελα.
Και εσυ maria21 που δεν κανεις κακοπροαιρετα σχολια....το οτι ειστε οι περισσοτερες μοντελα τι ειναι?
Και τι το περασες το φορουμ? πασαρελα?....Ποιος σου ειπε οτι καποιος υγιης ανθρωπος που διαβαζει αυτα που γραφεις θα ενθουσιαστει που εισαι μοντελο?....Μαλλον θα στεναχωρηθει για το προβλημα που εχεις, και ναι μεν λες οτι το ξερεις οτι εισαι αρρωστη, αλλα πετας και τη κακια σου μαζι...
Ψυχολογικη υποστηριξη και καποιες φιλικες και ανωδυνες συμβουλες μεταξυ των χρηστων παρεχει αυτο το φορουμ....ουτε χαρακτηρες διαμορφωνει, ουτε ψυχιατρο διαθετει, ουτε συντονιστη σε ξεκατινιασματα....
Και πολυ λυπαμαι που βλεπω μικρα κοριτσια να προσπαθουν να αντλησουν πληροφοριες για το πως θα κανουν εμετο...
Και πολυ χαιρομαι που βλεπω γυναικες δυναμικες να δουλευουν, να μεγαλωνουν παιδια, να εχουν οικογενεια και να προσπαθουν να κανουν και κατι καλο για τον εαυτο τους...
Α! και κατι ακομα...Οταν πεθανουμε κανεις δε θα θυμαται αν ειμασταν χοντροι ή αδυνατοι...αλλα θα θυμουνται αν αγαπουσαμε τη ζωη μας. αν καναμε καποιον ανθρωπο ευτυχισμενο, αν δωσαμε και πηραμε αγαπη, αν αφησαμε πισω κατι για να μας θυμουνται....
- 10-09-2009, 13:42 #32
κανεις εδω μεσα δεν λεει κατι επειδη δεν εχει τι να κανει αυτο το χω ξαναπει κ το πιστευω. οπως εγω εγραψα οτι σκεφτομουν να κοπω. το κανα πανω στην εξαψη, στον πονο, στην παρανοια. οσες λενε κατι εξωργιστικο για καποιες αλλες, δεν το σκεφτονται εκεινη την ωρα κ οντως εχουν αναγκη να το πουν, να το γραψουν, να το δουν διατυπωμενο.ειναι κ αυτο μερος της αρρωστιας. αν κανω λαθος διαψευστε με.
δεν χρειαζεται να επιτιθεται η μια στην αλλη λεκτικα,επειδη οντως τοτε δεν θα βοηθαει αυτο το φορουμ.
10-09-2009, 15:40 #33
Originally posted by Naki!
Και πολυ χαιρομαι που βλεπω γυναικες δυναμικες να δουλευουν, να μεγαλωνουν παιδια, να εχουν οικογενεια και να προσπαθουν να κανουν και κατι καλο για τον εαυτο τους...
10-09-2009, 16:01 #34
Αν εχεις φτασει στο σημειο να καταλαβαινεις οτι ασχολεισαι πολυ με την εμφανιση και τον εαυτο σου, επειδη δεν εχεις αλλες εννοιες....να ξερεις οτι εισαι σε πολυ καλο σταδιο και ισως χρειαζεται να το ψαξεις λιγο παραπανω και να βρεις πραγματα να κανεις που δεν εχουν σχεση με την εμφανιση, ισως καποιο χομπυ.
Και ναι οταν εχεις πολυ χρονο ελευθερο και δεν εχεις τι να κανεις...κολλας σε πραγματα που καποιος αλλος τα θεωρει ανουσια. Εγω παντως αν ειχα περισσοτερο χρονο και ανεση θα εκανα περισσοτερα ταξιδια....
10-09-2009, 16:39 #35
αυτο προσπαθω να λυσω με την ψυχαναλυση, τι ειναι αυτο το βαθυτερο που με ωθει στη βουλιμια. Ουτε εγω ξερω γιατι εχω τετοια εμμονη, αλλα που θα παει θα το βρω. Ασε που λενε οτι ειναι και κληρονομικο. Δεν θα βρω τον βουλιμικο της οικογενειασ, θα παω και θα τον βρισω... Καλα δικαιολογουμαι τωρα, μονο εγω φταιω και η βλακεια μου που εχω ξεπεσει τοσο.
10-09-2009, 23:54 #36
Originally posted by maria21
geia se ola ta meli tou forum!!! katarxin, sorry gia ta greeklish alla eksorgistika apo to post tis EYELIDS...Eimai k egw loipon voulimiki edw k 2 xronia me oles tis sinepeies (swmatikes,psixikes) pou auto sinepagetai k paleuw na to ksefortwthw,,,loipon KOPELA MOU TI NOMIZEIS OTI KOVOMASTE GIA PLAKA K KANOUME EMETO GT DEN EXOUME TI NA KANOUME??????? I voulimia einai ARRWSTIA k oi perissoteres edw eimaste arrwstes k paleuoume gia auto.esi ti nomizeis oti kovomaste i kanoume emeto k GOUSTAROUME? einai arrwstia den to elenxeis!!! gia auto osoi den gnwrizoun k kanoun KAKOPROAIRETA sxolia kalitera na allaxoun forum...sinxistika giati an den exeis perasei kati paromoio den katalaveneis poso diskolo einai na apallageis apo auto.,.OSO GIA SENA EYELIDS pou protimas na pas xortati,den thelw na sxoliasw to pws mporei na eisai exwterika ...giati toulaxiston oi perissoteres edw mesa eimaste modela..xixi oustttttt
Κουνα καημενη το κεφαλι σου και ξεστραβωσου πριν μου κανεις μαθηματα περι βουλημιας.
Θα πεις εσυ σε μενα τι εστι βουλημια;;;;;;;;;Εισαι κατα τα λεγομενα σου 2 χρονια με διατροφικη διαταραχη κ θα μου πεις ΕΣΥ-> ΕΜΕΝΑ τι ειναι η βουλημια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;, ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΖΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 4 ΑΚΡΑ!ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ.Είσαι ζυγωτο μπροστα μου.Ουτε καν εμβρυο ακομη.
Αλλα που να παρεις πρεφα!Θελουν στοιχειωδες νιονιο και στοιχειωδη παρατηρικοτητα μερικα πραγματα.Ακομη και τα πιο απλα.Κι εχω μονο καμια 10ρια ποστ ολα κι ολα,που να ειχα περισσοτερα και να επρεπε να τα διαβασεις ολα πριν αρχισεις να ξεκατινιαζεσαι.
Σε ο,τι αφορα το οικτρο,αξιο φτυσιματος σχολιο σου περι του πως μοιαζω εγω σε σχεση με εσενα (και αλλα μελη εδω μεσα)μπορω να σου πω οτι παιζει πολυ μεγαλη πιθανοτητα να ειμαι και πιο εντυπωσιακη γυναικα στα 140 κιλα μου απο σενα.Οπως δεν παρατηρησες το οτι ανοιγω στο βουλημια τα θεματα μου δηλωνοντας κατηγορηματικα οτι το προβλημα μου ειναι η βουλημια,ετσι μαλλον δεν παρατηρησες και οτι ειπα οτι η κατανομη μου και το κορμι μου με εχουν βγαλει σουπερ-ασπροσωπη μεχρι τωρα.Στα 100 κιλα δε,που οι 8 στις 10 γυναικες(αναμεσα τους προφανως κι εσυ) ειναι πραγματικα χοντρες,εγω ημουν και γαμω τις γκομενες.Πληθωρικη μεν,χωρις τιποτα ασχημο στο ματι δε.Θαυμαστα τα αποτελεσματα της ασκησης,βλεπεις!Λιγο η ασκηση λιγο ο Θεος με τα κεφια του οταν επλαθε,δε θελει πολυ :D.Ετσι για να μπεις λιγο στο πνευμα.
Η κατινια και μικροψυχια που χρακτηριζουν το σχολιο σου που αναλυω παραπανω,το μονο που αποδεικνυουν ειναι οτι εισαι μια κακιασμενη,κατινα,αρρωστη που δε χανει ευκαιρια να μειωσει τον αλλο.Εγω δε μειωσα κανεναν.Κυνικα μιλησα.Η κυνικοτητα και τα ξεκαθαρα εως και σκληρα λογια ειναι ο ενας τροπος να βοηθησεις τους αλλους.Ο αλλος ειναι ο δρομος που ακολουθει η ΝΑDINE και αλλοι εδω μεσα.Και τους δυο τους θεωρω εξισου σημαντικους.Στην περιπτωση την πρωτη καποιος αναλαμβανει το στιγμα του "κακου".Oποιος μπορει να δει πιο βαθια ομως,βλεπει οτι μονο περι κακιας δεν προκειται.
Αν δε μπορεις να ακους την αληθεια τυπου ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΤΕ μονοι σας ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ και οι βουλημικοι και οι ανορεξικοι και οι σκετα παχυσαρκοι τιποτα και κανεις αλλος δε μπορει να σας σωσει,ειναι προβλημα σου,οχι δικο μου.Σχολιακια σαν τα πανω ομως τα βλεπω κι εχω ταση προς εμετο,γι αυτο και πεφτω στο επιπεδο σου και σου απαντω.Τι ταση προς εμετο,κανονικο ξερατο και αναφυλαξια,ποσο μαλλον σε ενα σαιτ σαν αυτο.Προσεξε απο δω και περα τι γραφεις γιατι εκτιθεσαι.
11-09-2009, 00:21 #37
Να επισημανω ακομη πιο ξεκαθαρα οτι το δικαιωμα της κυνικοτητας και των σκληρων σχεδον κουβεντων ως ενα τροπο βοηθειας,μου τα δινει το γεγονος οτι
1.υπηρξα αφορητα βουλιμικη για 12 χρονια(ευτυχως υπηρξαν και καλες περιοδοι μεσα σε αυτα τα χρονια που το παλευα καλα).Νωριτερα απο αυτα τα 12,ειχα επισης προβληματα με το φαγητο,απλως δεν εφτανα τοτε σε απανθρωπες,οπως οι μετεπειτα,ακροτητες κι επισης τοτε δεν ειχα ανακαλυψει την τεχνη του εμετου ακομη.Παντως βουλιμικος για μενα,δεν εισαι μονο οταν ξερνας η παιρνεις καθαρτικα η δεν ξερω γω τι.Εγω αλλωτε ξερνουσα αλλωτε δεν ειχα το κουραγιο να κανω εμετο.Καποιες φορες ημουν ηδη πολυ εξουθενωμενη τοσο σωματικα οσο και ψυχικα μετα το φαγητο,για να κανω και εμετο.Απορω γιατι μου βγαζουν κατι καινουριες κατηγοριες τυπου binge eaters και αηδιες.Κι αυτοι βουλιμικοι ειναι εφοσον δε μπορουν να ελεγχξουν τι τρωνε.Κι οι παχυσαρκοι που δεν εχουν ξερασει ουτε μια φορα στη ζωη τους,βουλημικοι ειναι.Οποιος δε μπορει να ελεγχξει τι τρωει,βουλιμικος ειναι.Τελοσπαντων.Τα κιλα μου τα τελευταια χρονια αυξανονταν με γεωμετρικη προοδο.Κι αυτο κυριως γιατι ειχα κουραστει να κανω εμετους.Δεν αντεχα πια αυτη τη διαδικασια.Με εξουθενωνε.Οποτε μετα τις βουλιμικες κρισεις τις περισσοτερες φορες κρατουσα μεσα μου ολη τη σαβουρα.
2.Εδω και 3,5-4 μηνες εγινε τ ο κ λ ι κ και βλεπω και αντιμετωπιζω σε καθημερινη βαση τον εαυτο μου και τη ζωη με αλλο ματι.Και μαντεψτε.Μολις σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα,αρχισαν τα πραγματα και οι καταστασεις μετα απο στασιμοτητα μεγαλης διαρκειας να πανε προς τα μπρος με τρελλες ταχυτητες.Υπεροχη αισθηση.Αφου μπορεσα εγω(εστω,για λιγους μηνες μεχρι στιγμης)ολοι μπορειτε,κοβω το λαιμο μου.
11-09-2009, 00:45 #38
Originally posted by eyelids
Να επισημανω οτι το δικαιωμα της κυνικοτητας και των σκληρων σχεδον κουβεντων μου το δινει το γεγονος οτι
1.υπηρξα αφορητα βουλημικη για 12 χρονια(ευτυχως υπηρξαν και καλες περιοδοι μεσα σε αυτα τα χρονια που το παλευα μια χαρα)ακομη νωριτερα ειχα επισης προβληματα με το φαγητο,απλως δεν εφτανα σε ακροτητες κι επισης τοτε δεν ειχα ανακαλυψει την τεχνη του εμετου ακομη.Τα κιλα μου τα τελευταια χρονια αυξανονταν με γεωμετρικη προοδο.
2.Εδω και 4 μηνες εγινε το κλικ και βλεπω και αντιμετωπιζω σε καθημερινη βαση τον εαυτο μου και τη ζωη με αλλο ματι.Και μαντεψτε.Μολις σε 4 μηνες,αρχισαν τα πραγματα και οι καταστασεις μετα απο στασιμοτητα μεγαλης διαρκειας να πανε προς τα μπρος με τρελλες ταχυτητες.Υπεροχη αισθηση.
11-09-2009, 00:49 #39
Originally posted by eyelids
geia se ola ta meli tou forum!!! katarxin, sorry gia ta greeklish alla eksorgistika apo to post tis EYELIDS...Eimai k egw loipon voulimiki edw k 2 xronia me oles tis sinepeies (swmatikes,psixikes) pou auto sinepagetai k paleuw na to ksefortwthw,,,loipon KOPELA MOU TI NOMIZEIS OTI KOVOMASTE GIA PLAKA K KANOUME EMETO GT DEN EXOUME TI NA KANOUME??????? I voulimia einai ARRWSTIA k oi perissoteres edw eimaste arrwstes k paleuoume gia auto.esi ti nomizeis oti kovomaste i kanoume emeto k GOUSTAROUME? einai arrwstia den to elenxeis!!! gia auto osoi den gnwrizoun k kanoun KAKOPROAIRETA sxolia kalitera na allaxoun forum...sinxistika giati an den exeis perasei kati paromoio den katalaveneis poso diskolo einai na apallageis apo auto.,.OSO GIA SENA EYELIDS pou protimas na pas xortati,den thelw na sxoliasw to pws mporei na eisai exwterika ...giati toulaxiston oi perissoteres edw mesa eimaste modela..xixi oustttttt
Κουνα καημενη το κεφαλι σου και ξεστραβωσου πριν μου κανεις μαθηματα περι βουλημιας.
Θα πεις εσυ σε μενα τι εστι βουλημια;;;;;;;;;Εισαι κατα τα λεγομενα σου 2 χρονια με διατροφικη διαταραχη κ θα μου πεις ΕΣΥ-> ΕΜΕΝΑ τι ειναι η βουλημια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;, ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΖΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 4 ΑΚΡΑ!ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΛΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ.Είσαι ζυγωτο μπροστα μου.Ουτε καν εμβρυο ακομη.Αλλα που να παρεις πρεφα.Θελουν νονιο και παρατηρικοτητα μερικα πραγματα.Ακομη και τα πιο απλα.Κι εχω μονο καμια 10ρια ποστ ολα κι ολα,που να ειχα περισσοτερα και να επρεπε να τα διαβασεις ολα πριν αρχισεις να ξεκατινιαζεσαι.
Σε ο,τι αφορα το οικτρο,αξιο φτυσιματος σχολιο σου περι του πως μοιαζω εγω σε σχεση με εσενα (και αλλα μελη εδω μεσα)μπορω να σου πω οτι παιζει πολυ μεγαλη πιθανοτητα να ειμαι και πιο εντυπωσιακη γυναικα στα 140 κιλα μου απο σενα.Οπως δεν παρατηρησες το οτι ανοιγω στο βουλημια τα θεματα μου δηλωνοντας κατηγορηματικα οτι το προβλημα μου ειναι η βουλημια ετσι μαλλον δεν παρατηρησες και οτι ειπα οτι η κατανομη μου και το κορμι μου με εχουν βγαλει σουπερ ασπροσωπη μεχρι τωρα.Στα 100 κιλα δε,που οι 8 στις 10 γυναικες(αναμεσα τους προφανως κι εσυ) ειναι πραγματικα χοντρες,εγω ημουν και γαμω τις γκομενες.Πληθωρικη μεν,χωρις τιποτα ασχημο στο ματι δε.Θαυμαστα τα αποτελεσματα της ασκησης,βλεπεις!Λιγο η ασκηση λιγο ο Θεος με τα κεφια του οταν επλαθε,δε θελει πολυ :D.Ετσι για να μπεις λιγο στο πνευμα. οκ τότε γιατί θέλεις να τα χάσεις αν είναι έτσι κ αισθάνεσαι θεά...έλεος να έχουμε κ λίγη αυτογνωσία!
Η κατινια και μικροψυχια που χρακτηριζουν το σχολιο σου που αναλυω παραπανω,το μονο που αποδεικνυουν ειναι οτι εισαι μια κακιασμενη,κατινα,αρρωστη που δε χανει ευκαιρια να μειωσει τον αλλο.Εγω δε μειωσα κανεναν.Κυνικα μιλησα.Η κυνικοτητα και τα ξεκαθαρα εως και σκληρα λογια ειναι ο ενας τροπος να βοηθησεις τους αλλους.Ο αλλος ειναι ο δρομος που ακολουθει η ΝΑDINE και αλλοι εδω μεσα.Και τους δυο τους θεωρω εξισου σημαντικους.Στην περιπτωση την πρωτη καποιος αναλαμβανει το στιγμα του "κακου".Oποιος μπορει να δει πιο βαθια ομως,βλεπει οτι μονο περι κακιας δεν προκειται.
Αν δε μπορεις να ακους την αληθεια τυπου ξελαμπικαρετε μονοι σας το κεφαλι σας και οι βουλημικοι και οι ανορεξικοι και οι παχυσαρκοι τιποτα και κανεις αλλος δε μπορει να σας σωσει,ειναι προβλημα σου,οχι δικο μου.Σχολιακια σαν τα πανω ομως τα βλεπω κι εχω ταση προς εμετο,γι αυτο και πεφτω στο επιπεδο σου και σου απαντω.Τι ταση προς εμετο,κανονικο ξερατο και αναφυλαξια,ποσο μαλλον σε ενα σαιτ σαν αυτο.Προσεξε απο δω και περα τι γραφεις γιατι εκτιθεσαι.
11-09-2009, 01:10 #40
.OSO GIA SENA EYELIDS pou protimas na pas xortati,den thelw na sxoliasw to pws mporei na eisai exwterika ...giati toulaxiston oi perissoteres edw mesa eimaste modela..xixi oustttttt
Αυτά σας τα λέω με όλη μου την αγάπη και συγχωρω την λιγάκι αδέξια μαρία.. που σίγουρα έχει γνωρίσει υπέρβαρους ανθρώπους, τους έχει αγαπήσει και σε καμιά περίπτωση δεν εννοούσε αυτά που είπε.. ελπίζω.. όπως και την mcan που την απόκάλεσε θεά δινοντάς μας την εντύπωση οτι είναι σωστά αυτά που είπε.
Ξέρω οτι πονάτε, αλλά βάλτε τσιρότο έκει που ματώνετε και προς θεού μην δημιουργείτε αλλες πληγές.. και δεν μιλάω μονο στο σώμα σας αλλά και στις ψυχές σας... προσπαθήστε να το αντιμετωπίσετε γιατι το αξίζετε..
και αν κοριτσάκια μου μπορω να βοηθήσω κάπου... πείτε μου..
eyelids μου ξέρω πως κάπως αγανάκτησες αλλά είναι μικρές και θέλουν λιγάκι την υπομονή μας και την στηριξή μας.. καταλαβαίνω απόλυτα αυτά που είπες.. και συμμερίζομαι αρκετά.. να μπαίνεις και σε φόρουμ της παχυσαρκίας να τα λέμε.
11-09-2009, 01:57 #41
[iΠαντως βουλημικος για μενα,δεν εισαι μονο οταν ξερνας.
Ολοι εδω μεσα περναμε κατι και δεν μπορω να πω ποιος ειναι σε χειροτερη η καλυτερη κατασταση. Κανεις μας δεν μπορει να το πει. Γιται η παχυσαρκια ειναι καλυτερη απο τη βουλιμια, γιατι τα κοψιματα ειναι χειροτερα απο την υπερφαγια. Ολα καταστρεφουν τον εαυτο μας. Και οι εμμετοι και τα 50 παραπανω κιλα. Δεν το λεω απο αποψη εμφανισης, γιατι αν δεν ειναι θεα υγειας καλα κανεις και εχεις παραπανω κιλα.
Δεν με ενοχλει ο κυνισμος, απλως δεν μου αρεσε να ευχεται καποιος καλη κηδεια. Σαν καποιος να λεει εισαι τρελη και αντε πανε ψοφα, εγω δεν ειμαι τοσο αρρωστη κτλ.
Οσο για το ποστ μου στα λεγομενα της μαριας ειναι γιατι την ξερω, και οντως ειναι θεα και παντα μου αρεσει το χιουμορ της.
11-09-2009, 09:34 #42
χαιρομαι που γινομαστε παλι φιλες!!!
χιχιχιχιχιχι
14-09-2009, 18:49 #43
Λυπάμαι βαθιά για όσα διαβάζω σε αυτό το θέμα. Αυτή η κοινότητα είναι μια κοινότητα υποστήριξης. Οπως λέει και το λογότυπο: "όταν η τροφή γίνεται εχθρός, αναζητήστε ένα φίλο" και πιστέψτε με, το λογότυπο αυτό δεν αναρτήθηκε τυχαία.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δεχτεί πολύ κριτική στη ζωή τους, από μικρά παιδιά, για πολλούς λόγους και η υποστήριξη, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, μια ευγενική κουβέντα είναι οι καλυτεροι συμμαχοι μας στον προσωπικό γολγοθά που ο καθένας ανεβαίνει μέσα από οποιαδήποτε διαταραχή που βρίσκεται στο φάσμα της ψυχολογίας.
Στις διαταραχές πρόσληψης τροφής, αν και δεν αποδεικνύεται ερευνητικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω από την εμπειρία μου ότι το φαινόμενο της κριτικής είναι ιδιαίτερα έντονο. Ακόμη χειρότερο όμως είναι το "αυτομαστίγωμα", η αυτοκριτική και εν τέλει η αυτοτιμωρία που διαβάζω σε μερικά μηνύματα.
Διαβάζω για τεχνικές εμμετού, για κοψίματα, για χορηγηση λαντόζ άνευ συνταγής γιατρού.
Θα σας μιλήσω ειλικρινά και άμεσα: απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό της περιοχής σας προκειμένου να έρθετε σε βαθιά επαφή με τον εαυτό σας και τις "σκοτεινές" του πλευρές.
Η ψυχική υγεία δεν είναι πολυτέλεια αλλά είναι ανάγκη, είναι δικαίωμα και αγαθό που οφείλουμε να δώσουμε απλόχερα στον εαυτό μας.
Λίγο καιρό πριν, έβλεπα έναν άνθρωπο, ηλικίας 45 ετών, με καρκίνο και 6 ακόμη μήνες ζωής, σύμφωνα με τους γιατρούς.
"Εζησα"... μου είπε βουρκωμένος στην τελευταία μας συνεδρία.
Ακόμη ηχεί στ΄αυτιά μου η παραπάνω κουβέντα και η έκφραση του προσωπου αυτού του ανθρώπου, μια έκφραση αληθινή, γεμάτη, ευχαριστημένη.
Αυτό είναι ένα μάθημα ζωής. Το να μπορούμε όχι απλά να πούμε στον εαυτό μας αλλά να το νιώσουμε στο πετσί μας: ότι ζούμε.....
και το να ζούμε, δεν σημαίνει να έχουμε λυμμένα τα προβλήματα της ζωής μας και της ψυχή μας. Σημαίνει το να είμαστε σε "έναν δρόμο", να προσπαθούμε να δίνουμε μια αγκαλιά στον εαυτό μας με την ίδια θέρμη που αγκαλιάζουμε τον σημαντικό δικό μας άνθρωπο που έρχεται στο αεροδρόμιο και τον συναντούμε ξανά μετά από καιρό.
Και κάτι τελευταίο: σε αυτή την κοινότητα, προσπαθούμε να πάρουμε βοήθεια αλλά αυτό το κατιτίς που παίρνουμε, είναι σημαντικό να το δίνουμε πίσω, σε όποιον και όταν μπορούμε. Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργησει (ψυχο)θεραπευτικά μια κοινότητα αυτοβοήθειας. Μερικές φορές λοιπόν, το να δίνουμε μπορεί να εκφράζεται μέσα από το να φιλτράρουμε λίγο τα λόγια μας και να επιλέγουμε τι ΔΕΝ πρέπει να πούμε.
Είναι σημαντικό να σεβόμαστε την κάθε ανθρώπινη ύπαρξη εδώ μέσα και το να κάνουμε την αυθεντικότητα μας εμμετό στα μούτρα των άλλων σίγουρα δεν δείχνει σεβασμό και είναι πολύ πέρα από τα όρια και τους στόχους αυτού του χώρου. Ταυτόχρονα, δεν αποτελεί καλό παράδειγμα προς τους άλλους και ιδιαίτερα τους νεότερους. Έτσι λοιπόν, ιδέες διευκόλυνσης εμμετού, διαγνωσεις, προτάσεις για φάρμακα, κοψίματα κτλ θα σας παρακαλούσα θερμά να τα αφήσετε εκτός του χώρου μιας και είναι εν δυνάμει επικίνδυνα για τυχόν αναγνώστες που απεγνωσμένα ψάχνουν λύσεις και είναι έτοιμοι να κρεμαστούν απ τα χείλη και τις ιδέες του οποιουδήποτε.
Με κάθε ειλικρινή και φιλική πρόθεση,
Νίκος
14-09-2009, 19:44 #44
κι εγω νεο μελος ειμαι,
οτι ακουσα κ ακουω εδω μεσα δν ειναι κατι που δν εχω ξανακουσει η που δεν εχω σκεφτει.
οι περισσοτερες θα χουν σκεφτει πολλες φορες ''αν ειναι να ζω ετσι τι να το κανω''
γιατι δεν ειναι μονο η διατροφικη διαταραχη, η εμμονη με τα κιλα, η καταθλιψη. ειναι κ οι συνεχεις σκεψεις του μυαλου που δεν σε αφηνουν ουτε να κοιμηθεις , και τρομαζεις με το παραμικρο!και σκεφτεσαι συνεχεια και συνεχεια και συνεχεια κ κανεις σχεδια πως να γλυτωσεις κ τελικα βλεπεις οτι δεν βγαζει πουθενα κ δεν υπαρχει κατι να κανεις κ κανενας να σε βοηθησει!
δν με τρομαζουν οι τεχνικες πως να κανεις εμετο, ολοι ξερουν πως να κανουν, ολοι ξερουν πως να κοψουν δερμα!
με τρομαζει ομως οταν ακουω οτι τα κιλα παιρνονται ευκολα, σε μια μερα παιρνεις 1 κιλο, σε μια μερα χανεις ενα κιλο κλπ κλπ.....εγω με το που τα διαβαζω αυτα ουτε φυσιολογικα δεν θελω να τρωω!γιατι να φαω?!αφου ουτως η αλλως απ οτι φαινεται σε 1 βδομαδα με τα λεγομενα μερικων μπορω να γινω φαλαινα!για να μη μιλησω σε ενα μηνα πως θα χω γινει!!!!!!!!!!
οποτε τι να φαω?γιατι να φαω????????για να γινει αυτο που φοβαμαι? γιατι να φαω?
14-09-2009, 19:53 #45
Γιατι η τηλεοραση δεν αναφερει συχνα αυτο το θεμα. Τα περιοδικα δεν αναφερονται στις διαιτες ανορεξικων. Μονο με την προβολη μπορει να γινει κατι πρτυπο. Αλλα για να φτασεις στην διατροφικη διαταραχη-κατα τη γνωμη μου- δεν μπορει να το κανεις επειδη εχεις επηρεασετι, σιγουρα μετραει καπως και το περιβαλλον αλλα για να μπλεξεις με αυτο τον εφιαλτη πρεπει να εχεις και μια προδιαθεση. Ειναι ξεκαθαρο οτι εδω δεν διαφημιζονται τροποι και τεχνικες, ο καθενας γραφει την προσωπικη του εμπειρια και ισως πιο ελευθερα και με περισσοτερες λεπτομερεις λογω ανωνυμιας. Μα αν δεν μπορουμε να πουμε εδω ανοιχτα για το προβλημα μας που μπορουμε?
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή