ΧΑΠΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8

    ΧΑΠΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ

    Καλημέρα σε όλους! Είμαι 30 χρονών και αναρωτιέμαι μήπως τώρα τελευταία έκανα μια μεγάλη ανοησία. Καταρχήν να σας πώ ότι νιώθω να σχετίζομαι με πολλά από όσα διάβασα από φίλους και φίλες. Και εξηγούμε: την τρέχουσα είμαι 58 κιλά, με 1,72 ύψος. Ανέκαθεν έκανα δίαιτες, θα έλεγα σε ψυχαναγκαστικό βαθμό, γυμναζόμουνα εξαντλητικά, αλλά μέχρις εκεί. Δεν έκανα ποτέ εμετό, και δεν μετάνιωσα ποτέ για κάποιο γεύμα (μια που σχεδόν ποτέ δε παρεκτράπηκα). Και βέβαια ανέκαθεν με θεωρούσα χοντρή. Στο παρελθόν σε επίσκεψη μου σε διαιτολόγο πήρα μια διατροφή με την τριπλάσια ποσότητα από ότι συνηθίζω να τρώω, μόλις όμως σταμάτησα γυρνώντας στο δικό μου φτωχό διαιτολόγιο έφτασα 67 κιλά! Κατάφερα όμως και κατέβηκα στα 56 τα οποία παραβίασα πριν από 6 περίπου μήνες καταναλώνοντας γνωστά χάπια οπότε και έφτασα στα 53. Προσπαθώ πια να τα σταματήσω σε κάθε όμως απόπειρα βάζω απευθείας (και εξακολουθώντας να "υποτρέφομαι") 3-4 κιλά που πολύ φοβάμαι πως μπορεί να γίνουν και περισσότερα! Help! Πείτε μου παρακαλώ, επηρέασα μήπως το μεταβολισμό μου; (Χίλια συγνώμη για τη λογοδιάρροια : πρώτη και τελευταία φορά.)

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    32
    Κοπελιτσα διαβασα το ποστ σου και αυτο που εχω να πω ειναι να πασ σε ενα καλο ψυχολογο και σε συνδιαμο με ενα καλο διαιτολογο να φτιαξεισ την διατροφη σου και να τρωωσ σαν φυσιολογικοσ ανθρωποσ..Ο διαιτολογοσ θα σου δειξει ποιεσ ειναι οι σωστεσ ποσοτητεσ τροφησ για να αδυνατησεισ και ποιεσ εναι αυτεσ που πρεπει να τρωωσ για να διατηρησεισ το βαροσ σου.Βεβαια ολοι οι διαιτολογοι σου τα λενε αυτα λεσ και εισαι ρυθμισμενο ρομποτ και μπορεισ να τα κανεισ με ενα μαγικο ραβδακι..γιαυτο πρεπει να πασ και σε ενα ψυχολογο για να σε βοηθησει να τηρησεισ ολα αυτα και να σε βοηθησει στο πωσ πρεπει να αντιμετοπιζεισ την τροφη..Εχουμε το ιδιο υψοσ και σε κιλα περιπου τα ιδια σκαμπανεβασματα απλα εγω εχω κανει διαφορα στον οργανισμο μου..τουλαχιστον τωρα ειμαι καλα και τρωω σαν ανθρωποσ με την βοηθεια 2 ανθρωπων(διαιτολογοσ-ψυχολογοσ)..Ελπιζω να σε βοηθησα..Ευχομαι ολα να πανε καλα!!

  3. #3
    Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    32
    επισησ να συμπληρωσω οτι εχωπαρει και εγω πολλα χαπια διαιτησ κατα καιρουσ..

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Ευχαριστώ πολύ! Όμως στο μεταξύ τα κιλά ανεβαίνουν! 59,5 και ειλικρινά μετα προσεγμένης διατροφής και γυμναστικής! Δε ξέρω τι να κάνω σκέφτομαι να μην πάω στη δουλειά μου αύριο γιατί δε μου χωράει κανένα ρούχο! Και συμφωνώ ότι πρέπει να συμβουλευτώ ειδικούς, όμως θέλω πρώτα να ξέρω τι μου συμβαίνει αυτή τη στιγμή. ʼραγε φταίνε τα χάπια που άρχισα να γεμίζω ανεξέλεγκτα;

  5. #5
    Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    32
    προφανωσ με ολα αυτα τα σκαμπανευασματα ο μεταβολισμοσ σου εχει επηρεαστει..καιγω ημουνα 2 χρονια ανορεξικη και ενοιωθα οτι οτι και να φαω θα παχυνω..πιστευα οτι αν ετρωγα ποσοτητεσ φαγητου που αναλογουν σε διαιτα εγω θα παχαινα..κ δν ειναι ψεμματα τελικα..αν οντωσ εχεισ μαθει τον οργανισμοσ σου με ελαχιστη τροφη σχεδον ασιτια με το που θα φασ το οτιδηποτε θα αρχισεισ να παιρνεισ..μαθαινει να αποθηκευει ο οργανισμοσ μεχρι την επομενη ασιτια..αυτα μου τα επανε γιατροι δν ξερω βεβαια κατα ποσο ισχυουν..σε μενα ισχυαν παντωσ..αυτο που ειδα εγω στον εαυτο μου ειναι οτι σιγα σιγα και μονο με σωστη προσεγμενη διατροφη θα χασεισ οντωσ κιλα-λιποσ..αλλιωσ οτι και να δεινει η ζυγαρια οσο και να χανεισ δν χανεισ λιποσ αλλα μυικο ιστο και απλα αποδυναμωνεσαι..οταν χασεισ κιλα -λιποσ τοτε θα τα κρατησεισ κιολασ δν θα εχεισ σκαμπανεβασματα..εγω αυτη την στιγμη εχω χασει 15 κιλα με σωστη διατροφη και δν ανεβοκατεβαινω πλεον (μετα την ανορεξια πηρα κιλα γιατι μου γυρισε σε βουλημια και προσπαθω να τα χασω τωρα)..Οσον αφορα τα χαπια εγω θα σου συνιστουσα να τα σταματησεις..δν ξερω ποια παιρνεις αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι μονο προβληματα δημιουργουν..Σιγουρα ενασ ειδικοσ μπορει να στα πει καλυτερα ολα αυτα..αν θελεισ καποια βοηθεια η καποιο τηλεφωνο επικοινωνησε μαζι μου..ελπιζω να σε βοηθησα!!!!

  6. #6
    ποια χαπια πέρνεις?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Valid σε ευχαριστώ πάρα πολυ, μεσα στο σ/κ θα επικοινωνίσω.Όσων αφορά τα χάπια, για να καταλάβετε, πρόκειται για αυτά που διαφημίζονται στην τηλεόραση ως 3 σε ένα κουτί: ένα για το πρωί, ένα αναβράζον το μεσημέρι και κάψουλες για το βράδυ. ʼυριο θα τολμήσω να τα σταματήσω όπως και την όποια διατροφή. Πιθανόν να πάρω κι άλλα κιλά, θα προσπαθήσω όμως με μικρά και σωστά γεύματα όπως και γυμναστική να επανέλθω. Αρκεί να μπορέσω να διατηρίσω την ψυχραιμία μου. Δε βλέπω άλλωστε να με οδήγησαν πουθενά αυτές οι ανοησίες. (Στενό μου παντελονάκι, μάλλον θα με περιμένεις για μερικούς μήνες...)

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    athens
    Posts
    258
    και ειναι αποτελεσματικα? Μια φιλη μου ειχε παρει το slimwest και οντως ειχε χασει

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Γιατί τόσο ενδιαφέρον για την αποτελεσματικότητα τους; Παραπάνω αναφέρω πως παρόλο που έχασα 3 κίλα από τα 56 που ήμουν αρχικά τώρα πήγα χωρίς λόγο στα 59. Θέλεις να αντιμετωπίσεις τα ίδια;

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    ʼνοιξα αυτή τη κουβέντα μήπως και λύσω το πρόβλημα μου, όχι για να το μεταδώσω...

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    athens
    Posts
    258
    καλα εχεισ ενα δικιο σε αυτο αλλα υπαρχουν καποιοι φυσικοι τροποι (πχ τσαι κτλ) που οντως ειναι αποτελεσματικα.
    Κανεις δεν μπορει να λυσει το προβλημα του μεσα απο ενα τοπικ. Εγω στην αρχη που εγινα μελος ελεγα τι καλα θα μου μαθουν βουλιμικα κολπα Μετα καταλαβα πως πασχω απο μια ασθενεια και δεν ειμαι η μονη. Αλλα το φορουμ βοηθαει πολυ στο να παιρνουμε δυναμη.

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    MAY THE FORCE BE WITH YOU THEN...

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by mcan

    Εγω στην αρχη που εγινα μελος ελεγα τι καλα θα μου μαθουν βουλιμικα κολπα
    Ενώ τώρα;Προσπαθείς με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία να τα κληροδοτήσεις και στις επόμενες γενιές;

    Και για να μην καταστρέψουμε όλα τα τόπικς....--->http://www.eatingdisorders.gr/forum/viewthread.php?tid=1782&page=1#pid43050

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    28
    kipe εχεις σκεφτει μήπως πάσχεις από θυρεοειδή ή κάτι ανάλογο? Γιατί δεν το ψάχνεις σε ένα γιατρό πρώτα αντί να παιδεύεσαι? Ισως είναι πιο απλό ( στο εύχομαι τουλάχιστον)

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Παιδιά έχω κάνει όλες τις ιατρικές εξετάσεις που χρειάζονται. Έιμαι απολύτος καλά. Πάντως να πω την μαύρη μου αλήθεια; Νιώθω ήδη καλύτερα. Με βοήθησαν πολυ οι ιστορίες ανθρώπων εδώ μέσα, είπα όχι εγώ δε θα κάνω τούτο ή εκείνο (όχι πως κρίνω όποιον αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, απλά θεωρώ πως ότι και να μου συμβαίνει είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο). Κατάλαβα καταρχήν το εξής: θεωρούμε ότι είμαστε δυνατοί όταν ελέγχουμε το σώμα μας. Αν το κακομεταχειρίζόμαστε όμως αυτό θα μας εκδικηθεί...Ίσως τη μεγαλύτερη δύναμη καλούμαστε να τη δείξουμε απέναντι στις εμμονές μας. Αυτές έχω σκοπό να νικήσω. Ήδη νιώθω πιο όμορφα και πιο όμορφη....

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •