Results 76 to 90 of 94
Thread: ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΙΛΑ
-
25-02-2010, 20:39 #76
μπραβο κοριτσια!!!ελπιζω κατι να κανω και εγω....θα σας πω πιο μετα!!!
- 26-02-2010, 09:03 #77
Καλημέρα παιδιά,
Εγώ κάπνιζα συστηματικά από τα 16-17 μου και κάπνιζα αρκετά, πάνω από ένα πακέτο την ημέρα!! Προς το τέλος κάπνιζα στριφτά δήθεν για να το ελαττώσω, αλλά τα ίδια κάπνιζα και τότε απλά είχαν πιο ωραία γεύση (αχ αυτός ο κρέιβεν καπνός τι άρωμα!) Τα δάχτυλα φυσικά κατακίτρινα! Νόμιζα ότι είμαι τελειωμένη με το θέμα του τσιγάρου...(οτι θα είμαι σαν κάτι περιπτώσεις που παθαίνουν καρδιά από το τσιγάρο και πάλι εκεί!...καπνίζουν!) ...και ήμουν και παχύσαρκη! ο τέλειος συνδυασμός!
Την απόφαση να το κόψω την πήρα το ίδιο βράδυ που κανόνισα το χειρουργείο (να κάνω μανίκι) στα 26 μου, μία εβδομάδα πριν το χειρουργείο...Είπα τώρα έιναι ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα!...θα πέσεις με τα μούτρα στο φαί και μετά μπαίνεις νοσοκομείο ούτως ή άλλως!
Τις πρώτες δύο μέρες σκότωνα άνθρωπο από τα νεύρα που είχα και έτρωγα όλη την ημέρα...Τις επόμενες όμως πήγα αρκετά καλύτερα....Το ζήταγα πολύ έντονα την πρώτη εβδομάδα, αλλά κατάφερα και συγκρατήθηκα...Όσον αφορά το φαί παρόλο που έδωσα ελεύθερο στον εαυτό μου τελικά μέχρι το χειρουργείο είχα χάσει κιόλας. Με βοήθησε φυσικά και η επέμβαση μετά να ξεχνιέμαι από το κάπνισμα (αν και το ζήταγα και στο νοσοκομείο που ήμουν με ορούς και παροχετεύσεις!) και όταν βγήκα είχαν περάσει ήδη 2 εβδομάδες χωρίς τσιγάρο. Αυτό ήταν! Μετά κάθε μέρα γινόταν όλο και πιο εύκολο, ήμουν όλο και καλύτερα...Από τότε πέρασαν 2 χρόνια και 9 μήνες και νιώθω καλύτερα από ποτε!
Έχω πάει στο άλλο άκρο (έχω γίνει μια αντι-παθητική, αντι-καπνίστρια!) Δε θέλω να το βλέπω, να το μυρίζω ειδικά πάνω μου και είναι το χειρότερο μου να βγαίνω έξω το βράδυ γιατί 'καπνίζω' εγώ μαζί με τα ρούχα και τα μαλλιά μου χωρίς να το θέλω!!!
(Επιτέλους πότε θα ισχύσει ο νόμος για το κάπνισμα??????????????)
Ξέρω ότι αν το ξαναβάλω στο στόμα μου θα το ξαναρχίσω κανονικά γιατί δεν πιστεύω ότι έχεις τον έλεγχο στο πόσο καπνίζεις...Εγώ πάντα 1,5 πακέτο κάπνιζα...Υπήρχαν φορές που καπνίζα λιγότερο ή περισσότερο, αλλά αυτό ήταν το 'στάνταρ' μου...Δεν μπορώ εγώ να είμαι ο καπνιστής των 5 τσιγάρων την ημέρα! Για αυτό και θέλω να μείνω μακριά από αυτό πλέον και είναι ο φόβος που με κρατάει!
Σόρυ που σας ζάλισα....Εύχομαι πραγματικά να βρείτε το θάρρος και το σωστό τάιμινγκ να το κόψετε γιατί πραγματικά όλοι πλέον ξέρουμε ότι είναι πολύ χαζή συνήθεια!!! Και σε εσάς που το κόψατε δίνω θερμα θερμα συγχαρητήρια και εύχομαι δύναμη για να συνεχίσετε!!!
27-02-2010, 12:01 #78
μια απο τα ιδια...ακριβως αυτα νιωθω την παρουσα φαση.
Μενοχλει απιστευτα ο καπνος αλλα επειδη ξερω οτι το ξαναρχιζω για πλακασε δυσκολες στιγμες εχω απο τωρα βρει ντουλαπακι για τα τσιγαρα του αντρα μου στο νεο σπιτι,
του ειπα οτι θα ταφηνει εκει κ οχι αμολυμενο το πακετο οπου ναναι κ εγω δεν θα ανοιξω ποτε το ντουλαπακι αυτο...
02-03-2010, 23:23 #79
κοριτσια πως πατε με το τσιγαρο?
absolut, device? device ελπιζω να βαστας γερα. absolut το εκοψες τελικα?
Μου κανει εντυπωση οτι ενω περναω μηνες τωρα χαλια φαση δεν σκεφτηκα καν το τσιγαρο...το φαγητο ναι!
02-03-2010, 23:32 #80
bad μου αν και ειμαι εντελως χαλια αυτες τις ημερες τσιγαρο δεν ξανακαπνισα...σημερα το σκεφτομουν εντονα και σκεφτηκα αν καπνιζα δεν υπηρχε περιπτωση να κανω τοσες γουρουνιες σημερα με το φαι...αυριο κλεινω 7 μερες διακοπη
02-03-2010, 23:35 #81
μπραβο καλο μου, μη ζυγιζεσαι, πινε νερα κ τρωγε φρουτα κ μετα φαγητο...τα φρουτακια ηρεμουν τον οργανισμο οταν εχει κοψει το τσιγαρο...
Κυριως μη μου αγχωνεσαι που τρως παραπανω γιατι αν παρατησεις κ τη διαιτα αλλα κ το τσιγαρο ξαναρχισεις τοτε θα πανε τσαμπα οι κοποι σου...
Ασε τη διαιτα για λιγο στην ακρη, εστιασε στο τσιγαρο...σε 2-3 βδομαδες που θα το εχεις διωξει θα τρως πιο σωστα...κανε υπομονη πλιζ
02-03-2010, 23:48 #82
σ`ευχαριστω καλη μου!!!ελπιζω σε 3 εβομαδες(δηλ 1 μηνας συνολο) να μην το σκεφτομαι πια...
Αλλα και η διατροφη δεν μπορει να μεινει πισω...θα ξεκινουσα συντηρηση υποτιθεται αμεσα...αχ,αχ
Πολυ δυσκολα ειναι ολα αλλα το τσιγαρο θελω να το κοψω οριστικα...επιτελους δε βρωμαει και το σπιτι μου!!!
02-03-2010, 23:56 #83
που να δεις ποσα καλα θα δεις αργοτερα...
κανε υπομονη, μονο λιγες βδομαδες ειναι...τα οφελη θα τα γευεσαι μια ζωη...τα κιλα φευγουν κ το ξερεις, το τσιγαρο δε φευγει ευκολα, τωρα που το εδιωξες ας παει στον αγυριστο!
02-03-2010, 23:59 #84
στον αγυριστο να παει,ναι!!!οσο σκεφτομαι ποσα τσιγαρα θα μπορουσα να ειχα καπνισει σημερα με πιανει μια αηδια...
πες μου και αλλα καλα που θα δω να παρω λιγακι θαρρος!!!
03-03-2010, 00:03 #85
θα νιωθεις τις γευσεις των φαγητων, θα πινεις κ θα απολαμβανεις, θα μυριζεις τα παντα, ακομα κ τι καφε ηπιε ο διπλα σου στην ανασα του, θα γυρνας απο τα μπαρ κ θα νιωθεις σαν αναμμενο τσιγαρο κ θα γελας που στο λυκειο (αν καπνιζες) γυρνουσες σπιτι κ ορκιζοσουν οτι δεν καπνιζεις ενω βρωμαγες...
Θα βγαζεις τη γλωσσα σου εξω στο φιλο σου χωρις να φοβασαι οτι ειναι κιτρινη γεματη νικοτινη κ βρωμα...
Αρα θα τον κοροιδευεις διαρκως κ αυτος θα σε κυνηγα αλλα δε θα σε φτανει αφου θα εχεις περισσοτερες αντοχες!
χεχεχε κ τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο οοοοοοοοοοοοοοοοοσα αλλααααααααααααα
Κ κυριως οτι θα εισαι ελευθερη επιτελους απο το μεγαλυτερο δυναστη σου...γιατι ΔΕ ΚΑΠΝΙΖΕΙς ΠΙΑ Κ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΡΕΛΑ. τελεια και παυλα! δεν καπνιζεις πια, να το σκεφτεσαι διαρκως.
03-03-2010, 00:11 #86
αχ,τι τελεια ναι!!!!ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΠΙΑ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΡΕΛΑ!!!ασε που γουσταρουν μαζι μου και ολοι οσοι με αγαπουν και νοιαζονται για μενα!!(γονεις,boyfriend,αληθινοι φιλοι...)
ξεχασα την πικρα που πηρα σημερα απο την κραιπαλη και τωρα χαμογελαω γιατι σκεφτομαι ποσο πια ελευθερη ειμαι απο το παλιοτσιγαρο!!!
03-03-2010, 07:56 #87
absolute, καλημέρα! Πάρε και απο μένα 53 καλά από τη διακοπή. Μη ξανακυλήσεις. Αξίζει τον κόπο!!! Σου μιλάει μια πρώην καπνίστρια για περίπου 25 ετη και το έχω κόψε περισσότερο από 13 μηνες. Συνέχισε δυνατά.
http://www.in.gr/Reviews/placeholder...ngItemID=65948
03-03-2010, 10:34 #88
η αληθεια ειναι παντως, πως αλλαζει πολυ η ζωη σου, η συμπεριφορα σου, ολα οταν αφησεις πισω το τσιγαρο...
Μεχρι και πριν 1μιση μηνα καπνιζα περιπου 1μιση πακετο τη μερα και ισως και παραπανω...
Πλεον, τον τελευταιο μηνα κανπιζω στριφτο και εβαλα στοχο να το ελατωσω.. Αποτελεσμα, να καπνιζω μεσα στη μερα 4-5 τσιγαρα, εκτος απο τις μερες που ξεφευγω σε κατι παραπανω αν παμε για κανενα ποτακι... (αντε δλδ να γινει 1 φορ τη βδομαδα και αμα)...
Βλεπω πως με τη μειωση του τσιγαρου, δεν εχω πλεον ταχυκαδριες και αρυθμιες, στο στεπερ μπορω να αντεξω περισσοτερη ωρα όπως επισης και στο διαδρομο, δε βηχω πλεον.... Μια χαρα... ε σιγα σιγα θα σταματισουν κ αυτα τα 4-5.... αλλα απο τα 30 καλα ειναι κ τοσα, σωστα?
03-03-2010, 14:54 #89
klm,σε ευχαριστω πολυ,ωραιο αυτο το αρθρο και βρηκα και αλλα συναφη εκει μεσα!!!
mtsek μπραβο σου,απο τα 30 στα 4-5 ειναι τεραστια αλλαγη,απλα εγω ξερω οτι δεν θα μπορουσα να κρατησω κατι τετοιο οποτε η μονη λυση στην περιπτωση μου ηταν το μαχαιρι και η οριστικη απεξαρτηση απο τη νικοτινη!
03-03-2010, 15:29 #90
βασικα κ εγω το ιδιο θα επρεπε να εχω κανει, γιατι εχω ενα θεμα με την καρδια.... αλλα οποτε λεω το κοβω, μετα ξεκιναω και καπνιζω οοολο και πιο πολυ...
οποτε, λιγα κ καλα, ή μαλλον λιγα και καπως καλυτερα απο πριν.....!
Originally posted by absolute
klm,σε ευχαριστω πολυ,ωραιο αυτο το αρθρο και βρηκα και αλλα συναφη εκει μεσα!!!
mtsek μπραβο σου,απο τα 30 στα 4-5 ειναι τεραστια αλλαγη,απλα εγω ξερω οτι δεν θα μπορουσα να κρατησω κατι τετοιο οποτε η μονη λυση στην περιπτωση μου ηταν το μαχαιρι και η οριστικη απεξαρτηση απο τη νικοτινη!
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....