ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΙΛΑ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 94
    Senior Member
    ουφ, εγω γενικα εχω περιεργη σχεση με τις εξαρτησεις μου δηλ. το φαγητο, το ποτο και το τσιγαρο. νομιζω οτι ειμαι αυτο που λενε κοινωνικη καπνιστρια, αλλα και ποτης και φαγου. οταν δουλευω τα ξεχναω εντελως, τρωω μόνο για να μη πειναω και ολημερα δε βαζω τσιγαρο στο στομα μου. το βραδακι ομως που γυρναω σπιτι και χαλαρωνω ειτε με φιλους ειτε με τον αντρα μου αρχιζει η κατω βολτα, δε μπορω να συγκρατηθω με τιποτα ..........

χθες το βραδυ που βγηκα καπνισα, σημερα τιποτα ουτε ενα....αλλα αν μου πεις να το κοψω θα μου φανει αδυνατο, δηλαδη μονο και μονο η προοπτικη της στερησης θα με κανει να αναψω τσιγαρο αυτη τη στιγμη.

Senior Member
    τωρα οσον αφορα το αλκοολ εχω ξεκινησει και πινω μπυρες χωρις αλκοολ για να ξεγελιεμαι και αφου μαλλον ειμαι αυτο που λενε κατα φαντασια εξαρτημενη (μιας και μπορω να κατσω ωρες χωρις τσιγαρο) λεω να ξεγελαστω με το ηλεκτρικο τσιγαρο

Senior Member
    Μπα μη το κάνεις Natalia μου, καλύτερα να καπνίζεις ένα τσιγαράκι που και που, παρά αμφιβόλου προέλευσης πράγματα. Αν δε μπορείς να το κόψεις μείωσε το τουλάχιστον, και κάπνιζε συνηδειτά 'οποτε το θέλεις πραγματικά.

Μήπως να δοκίμαζες βελονισμό κατά του εθισμού του τσιγάρου? Εχω ακούσει πολύ καλά και έχω και 2 φίλους που τα κατάφεραν έτσι, ο ένας με τη μια και ο άλλος με τη τρίτη προσπάθεια. Λέω τώρα...

Senior Member
    ο φιλος μου εκανε βελονισμο αλλα τιτποτα...τελικα το εκοψα εγω κ οχι εκεινος...μηπως τσιμπισαν το δικο μου αυτι κ δε το καταλαβα>? το ηλεκτρονικο τσιγαρο το φερμαριζα προχθες στο φαρμακειο αλλλα δε το πηρα. εχω απεξαρτηθει αρκετα εναμιση χρονο μετα. φοβαμαι μην εξαρτηθω απο την κινηση παλι

Senior Member
    ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ελπιζω να μην στεναχωριέστε που φαγαμε το κατι τοις παραπανω τα χριστουγεννα ...και αυτα στο προγραμμα ειναι

ΛΟΙΠΟΝΝΝΝΝ ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ...Πλησιαζει μέρα που θα προσπαθησω να κοψω το κάπνισμα και ειμαι παρααααααα πολυ αγχωμενη μηπως βαλω κιλα ...

Οσες τα καταφερετε θελωω την ευγενική σας συμβουληηηηηη

φιλακια και να περνάτε τελειααααααααααααα

Senior Member
    μη το κοψεις γιορτες κουκλα μου...αστο για μετα τις 15 γεναρη...που θαχουν ξεθυμανει τα γλεντια...

Senior Member
    Λοιπόν, πεταλουδίτσα μου,
    καταρχήν χαλάρωσε. Η διακοπή του καπνίσματος είναι σοβαρή και δύσκολη απόφαση και πρέπει να είσαι συγκροτημένη και αποφασιστική.
    Όταν έφτασα στο αποκορύφωμα των κιλών μου, σε συνδυασμό και με κάποιες στενοχώριες που είχα, ανέβασα τη "μικρή" πίεση στα ύψη, έτσι επισκέφτηκα καρδιολόγο. Φοβήθηκα το εγκεφαλικό, πολύ θέλει? Είπε πως πρώτη φορά βλέπει μικρή και μεγάλη πίεση στα ίδια επίπεδα. Με έκραξε για τα κιλά, αλλά κυρίως για το τσιγάρο και μου έγραψε κάτι χάπια, που με αυτά θα το κόψεις το κάπνισμα οπωσδήποτε, χωρίς στερητικά, απλά δεν θα θέλεις να καπνίζεις πια. Το κόστος τους είναι 50 ευρώ το κουτί, βάλε και την επίσκεψη στο γιατρό, αλλά τι είναι λίγα χρήματα μπροστά στην υγεία μας? ʼλλωστε τα ίδια τα τσιγάρα κοστίζουν πια χρυσάφι.. Ρώτησα για τσίχλες και τσιρότα, αλλά είπε πως δεν κάνουν τίποτα, η σωτηρία είναι αυτά τα χάπια.
    Προσπάθησα με τσίχλες για ένα μήνα περίπου και απέτυχα παταγωδώς. Στόχος μου είναι μόλις αδυνατίσω να το κόψω, θα τα πάρω τα χάπια που μου έγραψε ο γιατρός, μπας και δω την υγειά μου γενικότερα. Βαρέθηκα να είμαι κομπλεξική και να βρίσκω καταφύγιο στις συγχύσεις και τις στενοχώριες σε ένα πακέτο τσιγάρα, ένα πιάτο φαί ή ένα ποτήρι ουίσκυ. (Ο αριθμός ένα είναι ενδεικτικός, μη γελιέσαι, μπορώ να φάω, πιω, καπνίσω πολλά περισσότερα).
    Επίσης, υπάρχει ένα γλυκό προγραμματάκι στο ίντερνετ το quit counter. Βοηθάει στις πρώτες δύσκολες μέρες. Ενημέρωσέ μας για την πρόοδό σου και σου εύχομαι να είσαι καλά και με τα πνευμονάκια σου γεμάτα οξυγόνο!!

Senior Member
    Αva μου, θέλω να σου πώ οτι τα χαπάκια που λές δεν είναι τόσο ανώδυνα και χωρίς παρενέργειες.
    Τα έχω δοκιμάσει, και όντως σου κόβουν τη διάθεση για κάπνισμα, όμως φέρνουν τόσες, ζαλάδες,
    αναγούλες, ναυτίες, απαίσια γεύση που τα σταμάτησα πριν καν τελειώσει το πρώτο κουτί.
    (Συνολικά πρέπει να τα πέρνεις για τρεις μήνες)
    Βέβαια μπορεί σε κάποιον άλλο να μην έχουν τέτοια συμπτώματα....

Εγώ κάπνιζα πάρα πολύ και το έκοψα μόνη μου, μειώνοντας το συνεχώς, και όταν το έφτασα στα 7 τσιγάρα την ημέρα,
    είχα πλέον τον έλεγχο εγώ και όχι η νικοτίνη.
    Τότε το σταμάτησα μαχαίρι εδώ και περίπου 1 χρόνο συγκεκριμένα πέρυσι το Φεβρουάριο.
    Από τότε δεν μου κάνει καμιά εντύπωση το τσιγάρο , αντιθέτως μάλλον με ενοχλεί πια η μυρωδιά του..
    (πήρα και κιλάκια εννοείται, )

Junior Member
    Και εγω ειμαι της αποψης οτι το καπνισμα και το φαγητο πρεπει να κοπουν με φυσικους τροπους και οχι με φαρμακα,που επιβαρυνουν τον οργανισμο με χιλιους αλλους τροπους.Οσο για το βελονισμο τον εχουν δοκιμασει πολλοι γνωστοι μου,αλλα δεν καταφεραν τιποτα..Το μονο που χρειαζεται ειναι μεγαλη θεληση και αποφασιστικοτητα...Ισως και ενα πολυ καλο κινητρο.Βεβαια κ εγω καπνιζω και εχω προσπαθησει να το κοψω μια φορα,,αλλα δεν το ηθελα τοσο πολυ και δεν τα καταφερα.Τα κιλακια μου προλαβα και τα πηρα ομως,γιατι καθε φορα που ηθελα τσιγαρο,,εκανα επιδρομη στο ψυγειο!!
    Εχω συναντησει βεβαια και περιπτωσεις ανθρωπων,που δεν τους επηρεασε καθολου στο φαγητο η διακοπη του καπνισματος.!!

Senior Member
    Αμάν, Λίλυ μου, μου έκοψες τα πόδια!
    Ο γιατρός τα παίνεψε τόσο πολύ, που ήμουν σίγουρη ότι είχα τη λύση στο τσεπάκι μου και έσπευσα και να τη μοιραστώ μαζί σας, η ανόητη!
    Είπε ότι όντως τα παίρνεις για τρεις ή έξι μήνες και ότι οι συγγενείς και οι ασθενείς του με αυτά τα χάπια ξανάνιωσαν. Πω πω, και φυλάω τη συνταγή σαν κόρη οφθαλμού!
    Όοοοοοταν αδυνατίσω θα το σκεφτώ πολύ και ίσως πάρω δοκιμαστικά ένα κουτί. Εννοείται ότι στην πρώτη παρενέργεια τα πέταξα.
    Τελικά τίποτα δε μπορούμε να κατακτήσουμε ανώδυνα, δε συμφωνείτε? Ακόμη και τη βλακεία μας πρέπει να την πληρώσουμε, κυρίως αυτή.

Senior Member
    Αva μου, τα χαπάκια αυτά έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο πράγματι, όμως επειδή ο ρόλος τους
    είναι όχι να υποκαταστήσουν τη νικοτίνη, όπως άλλα παρόμοια στο παρελθόν,
    αλλά να σε κάνουν να μη την θέλεις πια , στους περισσότερους έχουν αυτές τις παρενέργειες.
    Κι εμένα ο γιατρός μου μου τα είχε συστήσει, όμως όταν του παραπονέθηκα για τα συμπτώματα
    μου είπε να τα σταματήσω αμέσως.
    Μπορεί εσύ να είσαι τυχερή αγάπη μου, και μακάρι να είσαι... Δεν έχουν σε όλους την ίδια επίδραση,
    (ξέχασα να σου αναφέρω τους τρομερούς πονοκεφάλους επισης...)

Senior Member
    Καλησπέρα. Αυτά τα χάπια τα συνέστησε ο γιατρός στον άντρα μου καθώς ο ίδιος του είπε ότι έτσι έκοψε το τσιγάρο.Συνήθως επιφέρει απαίσους εφιάλτες και μικρές ζαλάδες, του είπε. Έτρεξα να του τα πάρω αλλά όταν διαβάσαμε τις αντενδείξεις...κολώσαμε. Πάρα πολλές και επικίνδυνες...δεν τα έχει πάρει ακόμη. Από την άλλη, εγώ, οπαδός τρελός του καπνίσματος, το έχω κόψει εδώ και πέντε χρόνια...από φόβο!!!Κάτι περίεργα κύταρα που βρέθηκαν τότε στο τεστ Παπ με έκαναν 1. να κόψω το κάπνισμα μαχαίρι 2.νακάνω ένα δεύτερο παιδί(γιατί μου είπε ο γυναικολόγος ότι θα βοήθαγαν πολύ την κατάσταση, πράγμα που συνέβη 3.να αποκτήσω αυτά τα παραπάνω κιλά για τα οποία είμαι τώρα μαζί σας..

Senior Member
    μη μου στεναχωριεστε τωρα που θα παει το πακετο 4 ευρω και που θα μειωθουν οι μισθοι ,θα το κοψουμε ολοι!!

Senior Member
    μη σας πω οτι θα κοψουμε και το φαγητο να τελειωνουμε, εγω σκεφτομαι να τρωω μονο οταν μου κανουν το τραπεζι οι αλλοι πχ μαμα πεθερα, θειοι

Senior Member
    Να σου πω, με τέτοιες τιμές στο σούπερ συμφέρει κάτι τέτοιο. θα γίνουμε πιο αδύνατες και ...πιο πλούσιες!

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast