Results 1 to 15 of 94
Thread: ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΙΛΑ
-
10-09-2009, 21:34 #1
ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΙΛΑ
Κοπελες και κοπελια λεω με τον νεο χρονο 1.Ιανουαριου 2010(αφου θα χασω ακομα καμια 10 κιλακια μεχρι τοτε) να κοψω και το καπνισμα...το ξερω οτι ειναι νωρις αλλα μου παιρνει κανα τριμηνο να παρω τετοιες αποφασεις.
Λοιπον ακουω αποψεις οπως και εμπειριες αν συνδεεται τελικα το καπνισμα με το μεταβολισμο και κατα συνεπεια την αυξηση βαρους?
Εχετε κοψει το τσιγαρο καποιοι απο εσας ποσα κιλα βαλατε κτλ κτλ κτλ
- 10-09-2009, 21:49 #2
...εχω διαβασει σε ιατρικα αρθρα οτι ναι το καπνισμα αυξανει το μεταβολισμο ελαχιστα...
αυτοι που διακοπτουν το καπνισμα συνηθως παιρνουν βαρος λογω του οτι βρισκουν αλλο τροπο να απασχολουν το στομα τους....τρωνε και λιγο περισσοτερο στην προσπαθεια τους να ξεχασουν τα στερητικα του καπνισματος...
αν το καπνισμα αυξανε τοσο πολυ τον μεταβολισμο ολες οι καπνιστριες και καπνιστες θα ειμασταν συλφιδες!ειδικα καποιο που καπνιζουν τρια πακετα την ημερα!!!!!!!!
γι αυτο λοιπον προσπαθησε να το κοψεις και σιγουρα θα κανεις μεγαλο δωρο στην υγεια σου αλλα και στην ομορφια σου!!!!!!!
το καπνισμα καταστρεφει το δερμα,τα δοντια κλπ...
10-09-2009, 22:41 #3
γεια σας, θα πω και εγω τι γνωμη μου που καπνιζω εδω και κανα εξαμηνο και μαλιστα πολυ. Οντως το καπνισμα περισσοτερο κακο παρα καλο κανει. Τωρα αν δεν εχω τσιγαρα οντως θελω να τσιμπαω, αλλα αυτο εχει να κανει με τον καθενα ξεχωριστα. Ασε που καπνιζω για να μη τρωω, βεβαια ειμαι χαζη γιατι ετσι μπορει και να πεθανω. Θα το κοψω καποια στιγμη. Μακαρι να ανοιξεις εσυ τον δρομο....
11-09-2009, 10:28 #4
Νομίζω ότι είναι στον άνθρωπο. Κάποια δικά μου άτομα που κατάφεραν να το κόψουν, στην αρχή πήραν μερικά κιλά αλλά μετά κατάφεραν και τα έχασαν. Προσωπικά στις εγκυμοσύνες μου που δεν κάπνιζα, έτρωγα σαν τον Βούδα αλλά νομίζω έτσι κι αλλιώς θα έτρωγα γιατί και καλά είχα το άλλοθι.
Αξίζει η προσπάθεια πάντως να το προσπαθήσεις...
Εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να με σκεφτώ χωρίς τσιγάρο (αν και καπνίζω λίγο, γύρω στα 7 τσιγάρα την ημέρα), είναι το ηρεμιστικό μου, το χαλαρωτικό μου, η έμπνευσή μου. Μ' αρέσει πολύ το τσιγάρο... ρε γμτ........
11-09-2009, 10:47 #5
Nομίζω ότι δεν πρέπει να τα κάνουμε όλα μαζί.Και να χασουμε κιλά και να κόψουμε το τσιγάρο.
Μόλις ξεκίναγα διαιτα αποφάσιζα να κόψω και το τσιγάρο μρ αποτέλεσμα να μην καταφέρνω τίποτα απο τα δυο και να παθαίνω και κατάθλιψη.Πρέπει πρωτα να λύνουμε το θέμα κιλών και αφού έχουμε ισορρόπησει διατροφικά τότε να κάνουμε το επόμενο βήμα.
Έγω έχω ξεκινήσει διάτροφη εδω και 1 έβδομάδα σε λίγο θα ξεκινήσω και γυμναστική και κάποια στιγμή αργότερα οταν θα είμαι έτοιμη θα προσπαθήσω να κίψω και το τσιγάρο.Οι αλλάγες γίνονται μια μια όχι όλες μαζί.
11-09-2009, 12:06 #6
Πεταλουδίτσα να σου πω και εγω την αποψή μου, αφού ήμουν φανατική καπνίστρια για περισσότερα από 25 χρόνια. Το έχω κόψει κοντά στους 8 μήνες. Και επειδή το έχω μελετησει πολύ το θέμα σου λέω: Πραγματικά ο βασικός μεταβολισμός μειωνεται περίπου κατα 200 έως 300 θερμιδες λιγοτερο την ημερα. Αυτό σημαίνει ότι για να μη βαλεις κιλα θα πρεπει ή να προσλαμβανεις λιγοτερες 300 θερμιδες ή να αυξήσεις την κίνηση, ώστε να έχεις περισσότερες καυσεις. Γενικώς βαζεις καποια κιλά τους πρώτους 2-3 μήνες κυρίως από το γεγονός ότι συνεχως τσιμπολογάς ....Στατιστικά νομιζω ενα 70 % βαζουν από 3-6 κιλά. Εγώ ήμουν σε αυτο το ποσοστο . Νομιζω εβαλα 4-5 κιλά. Σε καμια περιπτωση δε μπορεις να τα κανεις ολα μαζι. Αδυνατον, θα σου έρθει τρελλα. Εγω ιεραρχησα πρωτα το τσιγαρο......και τωρα 8 μηνες μετα διαχειριζομαι και το θεμα των κιλων. Και τα δυο εχουν δυσκολιες. Δε ξερω ακομα να σου πω ποιο ειναι ευκολοτερο του άλλου. Χρειαζεται αποφασιστικότητα και δυναμη. Να εισαι ομως σιγουρη οτι αν ΄θελουμε και βουνα μπορουμε να κινησουμε. Εγω νιωθω καπως ετσι αυτηη την εποχη. Σου ευχομαι ολοψυχα καλη δυναμη στη προσπαθεια σου
11-09-2009, 17:38 #7
Σου παραθέτω αυτό για μελέτη. Τελικά το βρήκα. Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.
http://www.in.gr/Reviews/placeholder...ngItemID=65942
11-09-2009, 18:02 #8
Πολυ καλο το παραπανω αρθρο. Πεταλουδιτσα με το καλο να το κοψεις το τσιγαρο! Δεν ειναι ευκολο καθολου,αλλα σιγουρα μπορεις.
Οσον αφορα τη δυσκολια μεταξυ διακοπης τσιγαρου και διαιτας πιστευω πως στην αρχη ειναι το ιδιο δυσκολα και τα 2 και ισως με υπεροχη στο τσιγαρο. Πολυ δυσκολα. Ομως μετα απο 20 μερες,οποιος εχει καταφερει να απεχει απο το τσιγαρο αρχιζει να μην το εχει αναγκη πια. Οι πρωτες ομως 20 μερες ειναι τραγικα δυσκολες,στο λεω απο προσωπικη εμπειρια. Εκει θα νιωθεις καταθλιπτικα,θα σου φταινε ολα,αλλα θα σφιξεις τα δοντια και θα αντεξεις. Μετα απο αυτο το κρισιμο 20ημερο ολα θα αλλαξουν απεναντι στην κοσμοθεωρια σου απεναντι στον καπνο. Εγω εχω γινει πολυ φανατικη αντικαπνιστρια,εκει που ειχα απιστευτη εξαρτηση και σχεση παθους με το τσιγαρο. Ομως,απο εκει και περα ,ενω με το τσιγαρο εχεις ξεμπερδεψει,με το φαγητο ειναι πολυ δυσκολο να βγεις νικητης,γιατι πολυ απλα ο αγωνας με το φαγητο και τα κιλα κραταει μια ζωη. Αρα η διαιτα,η διατροφικη ισορροπια και τα ιδανικα κιλα ειναι κατα παρα πολυ πιο δυσκολο να επιτευχθουν απ'οτι το κοψιμο του καπνισματος.
11-09-2009, 18:02 #9
ευχαριστω πολυ klm και υπολοιποι για τις αποψεις και τις συμβουλες σας...δεν ειπα θα το κοψω τωρα ομως...πρωτα ο θεος να φυγει το 2009 αν το αποφασισω.
Λετε να φτασω στο στοχο μου και μετα?εννοω με τα κιλα ?ισως χανω πιο αργα αν το κανω ταυτοχρονα αλλα λογο διατροφης να μην βαλω..τι να πω ουφφφφφφφφφφφ δεν ξερω
12-09-2009, 14:15 #10
Καλησπερα και απο μενα. Εγω το χω κοψει εδω και 1,5 χρονο εβαλα 5-6 κιλα, οπου και τα χω χασει σχεδον!
Δεν δυσκολευτικα σχεδον καθολου... αυτο που με ζοριζει περισσοτερο ειναι οτι δεν μπορω να κοψω το φαγητακι!!!!
ειναι παθος..
12-09-2009, 14:33 #11
Originally posted by Mairy_Lou
Καλησπερα και απο μενα. Εγω το χω κοψει εδω και 1,5 χρονο εβαλα 5-6 κιλα, οπου και τα χω χασει σχεδον!
Δεν δυσκολευτικα σχεδον καθολου... αυτο που με ζοριζει περισσοτερο ειναι οτι δεν μπορω να κοψω το φαγητακι!!!!
ειναι παθος..
12-09-2009, 16:12 #12
Καπνιζα περιπου 8 χρονια αλλα δεν μπορω να πω οτι καπνιζα υπερβολικα, περιπου 6-8 τσιγαρα την ημερα, φυσικα οταν εβγαινα το βραδυ εξω σιγουρα εφτανα πακετο!
Η αληθεια ειναι οτι δεν το ειχα βαλει στο προγραμμα να το κοψω, απλα ειχα φαρυγγιτιδα, δεν μπορουσα να καπνισω για 4-5 μερες και αποφασισα να μην το ξεκινησω ποτε!!!
Σκεφτηκα οχι μονο ποσο κακο κανει στην υγεια μας.... αλλα αυτο που με πειραζε ειναι το ποσο κακο κανει στην επιδερμιδα μας, προωρη γηρανση, ρυτιδες.... τσαμπα τις κρεμες που θα βαζα!
Ο καθε ενας βεβαια εχει το δικο του κινητρο!
Αχ! μονο με τις λιχουδιες δεν εχω τοση αποφασιστικοτητα!!!
12-09-2009, 20:26 #13
Χαίρομαι που ανοίξατε αυτό το θέμα. Με είχε απασχολήσει πολύ κι εμένα η διακοπή του καπνίσματος και η πρόσληψη βάρους. Καπνίζω περίπου 1,5 χρόνο. Το ξεκίνησα εξαιτίας μιας μεγάλης στανεχώριας κι έκτοτε δεν κατάφερα να το κόψω.
Το κακό είναι ότι κι εγώ συχνά πιάνω τον εαυτό μου βα καπνίζει για να μην τρώει. Έχω ακούσει πάνω-κάτω τα ίδια με αυτά που προαναφέρθηκαν, ότι δηλαδή αν κόψεις το τσιγάρο παίρνεις 4-6 κιλά τους πρώτους μήνες επειδή τσιμπολογάς.
Τα ευχάριστα είναι ότι υπάρχουν ειδικά κέντρα διακοπής καπνίσματος. Ένα από αυτά βρίσκεται στο νοσοκομείο ΄΄Υγεία΄΄.
23-09-2009, 21:54 #14
το καπνισμα το εκοψα κ εγω ...
καπνιζα 7 χρονια , δυστυχως απο πολυ μικρη, σα χαζο
γυμνασιοπαιδο κ εγω εκανα τον μαγκα..τεσπα...
στην αρχη εκανα τα πιο βαρια τσιγαρα 2 πακετα τη μερα κ πριν
απο ενα χρονο το γυρισα στα ελαφρια κ σιγα σιγα κοπηκε
απο μονο του !!!!
πραγματικα χωρις να το παρω αποφαση κ να πω οτι το κοβω ,σταματησα να το ζηταω...
εδω κ 7 μηνες περιπου αρχισα να το κοβω σταδιακα...
μεχρι κ τον αυγουστο εκανα 1-2 τσιγαρα τη μερα κ οχι κα8ε μερα.κ τωρα εχω να καπνισω περιπου ενα μηνα κ δεν το θελω καθολου....
κ ξεκινησα κ διαιτα χωρις να εχω προβλημα...
βεβαια ειναι εντελως διαφορετικο αυτο που εκανα εγω....
παντως κοψτε το , ειναι οτι καλυτερο μπορειτε να κανετε...οσο βλαπτουν τα κιλα τοσο βλαπτει κ αυτο!!!
καλο κουραγιο σε οσους ειναι στην προσπαθεια κ να τολμησουν οσοι απλα το σκεφτονται !!!
01-10-2009, 00:39 #15
Το καπνισμα το εκοψα και εγω στις 7-9-09 επισκευτηκα τον γιατρο μου για το πρωτο μου ραντεβου για να ενημεροθω για το γαστρικο μανηκι μετα απο συζητη μου ειπε οτι καλο θα ηταν να κοψω το καπνισμα και οτι για να γινει η ενχειριση χρειαζεται να χαθουν 20 κιλα ΚΑΙ το πηρα ΑΠΟΦΑΣΗ την αλλη μερα το πρωι ξυπνησα εκοψα το καπνισμα και ταυτοχρονα αρχισα και διαιτα προς το παρων δεν εχω καπιο προβλημα σε 16 μερες απο 181 κιλα εφτασα 172,5 πιστευω οτι αυτα που λενε οτι αν κοψεις το καπνισμα παχαινεις δεν ισχυει και βεβαια γινεσαι αλλος ανθρωπος.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)